בית פורומים שידוכי חרדים

מדוע הגיל מלחיץ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2006 12:45 לינק ישיר 
מדוע הגיל מלחיץ?

יש רווקים ובמיוחד רווקות שככל שהם גדלים הגיל מלחיץ אותם.
כמובן שיש את התשובות הפופולריות שכמות ההצעות יורדת ושכל החיים (משפחה) מתחילים מאוחר.
רציתי לשמוע סיבות חזקות יותר.

נתינה הדדית מולידה אהבה אמיתית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 13:11 לינק ישיר 

אפשרויות:
1. ככל שהגיל עולה מרגישים יותר את הצורך בהשלמה של החצי.
2. החברים/ות מסביב נעלמים קצת, מתחיל להיות משעמם יותר בחיים החברתיים, לא? (בישיבות זה אולי יותר מורגש מאשר אצל בנות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 13:13 לינק ישיר 

אל תשכח שכל האלטערער'ס במשך כמה שנים שומעים עשרות הצעות, יוצאים לעשרות פגישות עקרות, מאות שעות שיחות - הטפה מההורים, חברים שמתחתנים. כל הנתונים שהזכרתי חוברים ויוצרים לחץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 13:14 לינק ישיר 

א. כמות הצעות יורדת זו סיבה מלחיצה מאד.

אם פעם בחורה היתה רגילה לקבל הצעה לשבוע, פתאום היא מקבלת הצעה לחודש-חודשיים- שלוש ויותר, וגם אותה הצעה בד"כ מתבררת שלא מתאימה מבחינת קריטריונים, כמו ש "הגיל מתאים" (דהיינו- שניהם רווקים מבוגרים).

בסופו של דבר זו אולי "אשליה אופטית" להילחץ מסיבה כזו, שהרי כל בחורה מתחתנת עם בחור אחד, ומה אכפת לה אם פעם היו לה 2,000 בחורים פוטנציאלים וכיום רק 100 כאלו, אבל מנקודת מבט פרקטית, זה לא מרגיע.

יש לי חברה, רווקה מבוגרת בת 27, ליטאית איכותית, מהסוג שנפגש עם השפיצים של חברון ופונובז'- שאמרה לי מפורשות: "חולמת, זה לא שהשוק קטן, זה שאין שוק, פשוט אין, הכל חוזר על עצמו".

אני החלטתי להוכיח לה שזה לא נכון, והפעלתי את כל קשרי כדי למצוא 3 רווקים איכותיים, לומדים, בגילאי 27 ומעלה, ואכן- היא הכירה את שלושת השמות. עם שניים מהם כבר היא נפגשה, והשלישי זו הצעה שהיתה אצלהם "על השולחן" זמן ממושך, שנמצאת בבדיקה.

אפילו אני, שעדיין לא נסקתי לגילאים הללו ולכאורה לא אמורה כלל להיות בלחץ, מגלה שהשוק אכן מתחיל לחזור על עצמו (ועד שיש הצעה שסוף סוף נשמעת טוב, אז הבחור "באמצע משהו", ובד"כ הוא גם מתארס עם אותה אחת, סגולה שכזו).

ב. החיים החרדיים לא נותנים מקום לרווקה מבוגרת, באיזשהו אופן- אין לה זכות קיום.

הדודות מנדנדות,
הסבתא לחוצה,
ההורים מביטים בה ונאנחים,
החברות- כולן נשואות (אין חיים חברתיים).

ותמיד קיים הפחד הזה שמא לא ישאר אף אחד עבורה,
והיא תישאר רווקה לנצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 13:20 לינק ישיר 

אנסה:

א. מספר ההצעות יורד.

ב. מציעים בני זוג מבוגרים יותר, שכבר לא ניתן לחפור בעברם ומתפשרים על מה שיש - איכות ההצעות יורדת.

ג. קנאה באלה שכבר התחתנו.

ד. אם מכירים אדם שהגיע לגיל 40 ולא התחתן אז היצר הרע מתגנב במחשבה כמו "אולי גם אני אהיה כזה?" - "בטוח! בטוח שאני כזה..."

ה. בושה.

ו. בכל אחד יש פוטנציאל אדיר של נתינה שבד"כ זוכה למימוש רק לאחר החתונה.

ז. ויש כאלה שהסיבות הנ"ל גורמות להם\ן להכנס לעצבות, אז אחרי שכבר שקענו בעצבות - לא על אף אחד - גם היא גורם מלחיץ.

-------------------------------

היות ועדיף יהיה שנעודד אחד את השני, (וגם הניק שלך "אופטימי") - הייתי מציע שנוסיף כאן גם תשובות לשאלה "מדוע באמת לא צריכים להילחץ?" או אולי באשכול נפרד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 15:25 לינק ישיר 

לפני "הרבה" שנים חשבתי שממש לא היה אכפט לי מתי אני אתחתן, הרי יש לי את כל החיים להיות נשואה- נו, אז למה לא לבלות ככה טוב -בתור רווקה...
האמת, שעם הזמן יש פחות עם מי להנות... החברות הטובות כבר עם 3-4 ילדים- וגם אם ירצו - אין להם זמן,
ואני מרגישה שבתור רווקה נהנתי מספיק...
וחוצמיזה- מי אמר שבחיי נישואים לא נהנים...
בקיצור,
נכוןלעכשיו אני מרגישה די מיובשת,
איפשהו, אחרי כ"כ הרבה רעיונות שעלו, ה' יודע אם קיים משהו שמתאים לי...
סתא.........ם , אני יודעת שקיים, והוא מחכה לי, וזיווג משמים, ולא הגיע הזמן בלה בלה בלה....
זהו
עכשיו צריך למתתווווח חיוך יפה ונחמד, להתאפר להתארגן להתיצב בלובי ולדקלם ת'טקסט בפעם המליון:
שלום ,
כן אני זילפה
איפה שנוח לך
בסדר
אני למדתי בתננננבהה
אה יופי
בת 22
עכשיו, במשרד תננהנהה
כן דתיים
הכל בסדר- ואתה?
איזה קיבוץ
כן ,גם אח שלי
........
.....בלה בלה..
......
כן גם אני חושב
יאלה בי

ירד

אם זה לא היה מצחיק-

זה היה עצוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 15:36 לינק ישיר 

גילית זה מצחיק ועצוב גם יחד.
אוי...איזו מרירות נשפכת...

אגב אופטי זה לא רק "יש רווקים ...."  זה כל הרווקים והרווקות נלחצים כשהשנים רצות ו...אין! (גם אם הם ניראים הכי שלווים)

Jקודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 15:50 לינק ישיר 

אל תשכחו גם איך הסביבה ה"תומכת" (דודים, דודות, חברים נשואים) מסתכלת עלינו, כולם מדברים מאחורי הגב על הבררן שבטוח שהוא גאון ומוכשר... ואת כל האיחולי נחמה של ה'בקרוב אצלך' (+ עיקום פה והרמת גבות מבויישת) שזוכים בכל ווארט / אירוסין / חתונה. ומגדילים לעשות אלו שמתחילים לייעץ במסווה של נחמה (תראה, זה בסוף יגיע, 40 יום קודם יצירת הוולד וכו', אתה עוד צעיר. וכאן מגיע ה'אבל' צריך להתפשר). אז איך לא נהיה מבואסים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 17:30 לינק ישיר 

וואלה,
איתכם לאורך הדרך.
אומנם אני רק בת 19.5.
אך יש לי אחות בת 26..........

לפני שאתה מגיב, כועס , מתעצבן
על מישהיא/מישהוא........................
תנסה להכנס לנעליים שלו!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2006 18:47 לינק ישיר 

אופטימי.
הסבר אחד יש לי בשבילך:
"לא טוב היות האדם לבדו"- אחרי כל הסיבות שהעלו למעלה- זו הסיבה העיקרית!
(לפחות שלי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 20:13 לינק ישיר 

האמת אין סיבה, זה פשוט טבעי לצאת ולצאת בלי תכל'ס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 20:44 לינק ישיר 

שלמפ...
טבעי?!?!?
במגזר החילוני אולי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 21:07 לינק ישיר 

למה הגיל מלחיץ? אני אישית לא לחוץ ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 21:33 לינק ישיר 

חלק,
בנות בד"כ יותר לחוצות לחתונה.
חוצמזה שרווק בן 25 זה לא כמו רווקה בת 25 (לדעתי, לא מדברת על דעת המגזר החרדי בכלל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2006 22:16 לינק ישיר 

כולם צודקים ומאחר וכולם כתבו את מה שהייתי כותבת, אני רק אסכים איתכם ואאחל לכול הרווקים/ות שפה הרבה הצלחה שילך מהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2006 15:41 לינק ישיר 

כנראה שאני אופטימי מדי.. והיות ואני לא לחוץ אז אני לוקח את זה בקלות מדי. ואני לא מספיק מתפלל בשבילך זה.
בחתונות אני אומר בהומור לאנשים (גם לנשואים) בקרוב אצלכם לפני שהם אומרים לי. בסביבתי אין לי כמעט בעיה של חברה.
ממש לא רע לי.
כמובן שאני רוצה למצוא את האחת ויחידה בשבילי (וגם בשבילה כי יש בי הרבה מה לתת ואני מחכה לה ואעשה הכל כדי שהיא תהיה מאושרת איתי מהדברים הגדולים ועד הדברים הכי קטנים) ולהקים בית אבל אני עדיין לא מתפשר כי אני לא לחוץ. 
כנראה שבדבר אחד אתחיל להתפשר.

תוקן על ידי אופטימי_1 ב- 06/12/2006 15:53:37

נתינה הדדית מולידה אהבה אמיתית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מדוע הגיל מלחיץ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext