| נשלח ב-10/12/2006 11:10 |
|
| |
פסיכולוג?!
אז ערכת בירור על הבחורה, והכל נשמע לך מצויין, ואתה מגיע לפגישה, רואה אותה, והכל ב"ה נראה בסדר
היא חייכנית, מלאת ביטחון עצמי, עצמאית, מקסימה, אשת שיחה, סטודנטית, ממש בחורה לטעמך...
ואז כמה דקות לפני הפגישה השניה, מתברר לך איכשהו, שהבחורה מגיעה מדי חודש לפסיכולוג...
מה עושים?!
אני יכולה להקדים ולומר, שכמובן זה לא בקטע של בעיות נפשיות, אלא יש חורים מסויימים בנפש שאדם צריך למלא... יש כאלו שהחורים מתמלאים מעצמם, ויש כאלו שצריכים את השיחה עם אדם שהם לא מכירים , להיפתח לפניו, לגלות לו את כל האני שלך... ולבקש ממנו להסביר את ההתנהגויות שלך, (מבחינה יותר מדעית הייתי קוראת לזה.. )
אשמח לשמוע תגובות, למרות שדי ברור לי שרובכם פה יהיו נגד, מאחר ובציבור שלנו זה נשמע ממש לא טוב ביקור אצל פסיכולוג...
)( יום טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2006 16:20 |
|
| |
זה לא נשמע טוב... יש לה קשר נפשי / רגשי עם מישהו
לפני הנישואין... צריך לברר יותר למה ולמה היא הולכת
לפסיכולוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2006 19:04 |
|
| |
כמה שהיה צפוי לראות את התגובות הבנאליות והרדודות שנכתבו כאן, (במחילה על הבוטות) אני לעומת זאת סבור שזה רק מוכיח על אינטלגנציה רגשית גבוהה, על רצון להתקדם ולהשתפר בחיים, רק בציבור החרדי ישנם כאלו שעדיין שחושבים שמי שהולך לפסיכלוג הוא בעייתי, בעולם הגדול פסיכולג הוא פריוולגיה שמי שיכול להרשות לעצמו לא מוותר עליה, מירב הסיכויים שמדובר בבחורה איכותית, רגישה, ובעלת רצון לשפר את איכות חייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2006 20:03 |
|
| |
ניסיתי לקרוא שוב את האשכול ולהבין מי מאתנו הגיב תגובה בנאלית ורדודה, נגדה יצאת חוצץ בנמרצות.
לא מצאתי אף אחת כזו.
כל מי שהגיב באשכול ציין באופן חד משמעי שאם הביקורים באים על מנת להוות איזשהי העשרה נפשית\רוחנית\תרבותית או סתם "לשם הספורט" אין איתם שום בעיה, ולהפך- הם אפילו מומלצים.
זה לא שונה מאדם שהולך לקאוצ'ינג, או ליועץ חינוכי, או לדמיון מודרך, או לקורס מודעות עצמית, כדי להפרות את עצמו.
אלא, תסכים איתי שפסיכולוג מטפל במגוון רב של בעיות, ולכן כדאי לדעת מהי בעניין העיקריבגינו הביקורים נדרשים, האם כסוג של העשרה או לשם פתירת בעיה נפשית (חריגה, שהרי בעיות נפשיות יש לכולנו...) כלשהי.
שואל_ומשיב ציין את הנקודה שברגע שהפסיכולוג הינו גבר, זו בעיה מבחינתו שלבחורה איתה נפגש קיים קשר ריגשי\נפשי איתו. זו נקודה שאפשר להתווכח עליה, אך לא לבטל אותה לחלוטין.
אי לכך, ועל מנת לנהל דיון הוגן, אבקשך לציין את המשפטים שקוממו אותך, ולהסביר מדוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2006 21:35 |
|
| |
'הוא מותיב לה והוא מפרק לה'. באותו משפט שבו אתה
מזכיר שפסיכולוג הנו פריוילגיה אתה גם נזכר שאנו
מהציבור החרדי שלא ממהר ללכת לרופאי הנפש לסוגיהם
אא"כ המצב החמיר... אז אחד מהשניים, או שהמצב הנפשי
שלה חמור ולכן היא העזה לפנות לפסיכולוג, או שהיא
פשוט לא מהציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2006 23:24 |
|
| |
להלן סוגי הפסיכולוגים השונים (בחסות ויקיפדיה):
פסיכולוגיה היא תחום נרחב, כך שישנם פסיכולוגים בעלי התמחויות שונות.
- פסיכולוג קליני - מתמחה בטיפול וייעוץ לאנשים במצבי לחץ, חרדה, דיכאון ובטיפול באנשים בעלי הפרעות נפשיות או מחלות נפש.
- פסיכולוג התפתחותי - מתמחה בטיפול בילדים ובני נוער.
- פסיכולוג חינוכי - מתמחה בייעוץ לתלמידים ומורים במסגרת בית הספר.
- פסיכולוג ארגוני - מתמחה בייעוץ לעסקים וארגונים בנוגע להשתלבות הפרט בארגון וליעילות ארגונית.
- נוירופסיכולוג - מתמחה במחקר ו/או בטיפול ושיקום נפגעי מחלות צרברליות ופגיעות מוח חיצוניות.
- פסיכולוג שיקומי - מתמחה בטיפול באנשים שנפגעו ממחלות או תאונות, עיבוד אבל וטראומות אחרות.
- פסיכולוג קוגניטיבי - מתמחה בחקר התפקודים המנטליים (זיכרון, למידה, קשב וכדומה) ויישום הממצאים למגוון תחומים כגון הנדסת אנוש, פיתוח מערכי שעור ועוד.
- פסיכולוג רפואי - מתמחה בייעוץ וטיפול במטופלים ובבני משפחותיהם לקראת ניתוחים וטיפולים רפואים. בעל הכשרה קלינית ורפואית תיאורטית.
- פסיכולוג מחקרי-ניסוי - פסיכולוג שמתעסק בחקר הפסיכולוגיה, בפיתוח שיטות המחקר ובהבנת הפסיכולגיה.
פסיכולוגיה נחשבת לתחום נפרד מפסיכיאטריה (רופא עם התמחות בתחום הנפש), פסיכולוג אינו רופא, ואינו יכול לרשום תרופות פסיכיאטריות אך הפסיכולוג הקליני בהחלט מטפל באופן מלא במטופלים עם מחלות נפש,לדוגמה סכיזופרניה, מומחה לפסיכופתולוגיה ופסיכותרפיה נרחבת והוא היחידי המוכשר להעביר מבחנים פסיכודיאגנוסטים בכדי לאבחן וליצור פרופיל פסיכולוגי על המטופל.
המסקנות מן הנאמר לעיל הם כאלו:
* מטופל המבקר באופן קבוע אצל פסיכולוג קליני- זה בהחלט מעלה מספר תהיות, ומצריך בדיקה מעמיקה יותר לגבי מהות הטיפול (כמובן ייתכן אדם שהבעיה שלו אינה קלינית, אבל בחר להיות מטופל אצל פסיכולוג קליני).
* מטופל שאינו מטופל אצל פסיכולוג קליני- כנראה שהבעיה אינה קלינית אלא אירגונית\שיקומית\קוגניטיבית וכו' (למשל- אדם אחרי אבל על אדם קרוב, או טראומה, שמעוניינת לקבל טיפול פסיכולוגי שיקומי כדי "לחזור לחיים" באופן בריא יותר).
זו נקודה שכדאי לברר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2006 23:04 |
|
| |
חברה תרגעו!
דבר ראשון!
עצם זה שהבחור שואל בכלל תשאלה כאילו שהוא עכשיו גילה איזה מחלה סופנית, ושאלתו מה צריך לעשות?
זה מוכיח שהוא משייך את עצמו לאנשים שחושבים שפסיכולוג זה בעיה, ואשר על כן כמה שתנסו לשכנעו שזו לא בעיה, או כן, זה לא יעזור הוא שבוי בדעתו כדרך שגידלו אותו, שפסיכולוג זה משהו שחייבים לבדוק.
גבר אני היתי אצל פסיכולוג ובנתיים עוד לא היטמטמתי, אלא קצת החכמתי, קצת יותר ממה שנראה לך.
הוא הוסיף לי הרבה ידע וחוכמה לחיים.
מי שמסוגל ללכת לפסיכולוג בציבור החרדי וזה בא מיוזמתו האישית, זה אומר שהוא חכם בקנה מידה שאתה לא ראוי לו, והעובדה שאתה לא הלכת.
כי הרי ברור שהפסיכולוג הרבה יותר חכם ממך, כי הוא נתקל במליון ואחת סוגי אנשים, והוא מסוגל לנתח בעיה כמו שאתה לא חלמת בכלל איך לגשת.
אבל לעומת זאת אם מדובר פה לא ביוזמה אישית של הבחורה, אלא זה בא מאיזה שהוא דחיפה או של ההורים או של המחנכים, זה אומר שהבן אדם במצב כ"כ קשה שאפי' הוא בעצמו לא מסוגל לקלוט שהוא צריך בן אדם שינסה לעזור לו לחשוב, זה אומר שהבחורה בבעיה קשה, ועדיף שתתרחק.
לסיכום: היית אמור לשאול אותה, למה היא החליטה ללכת? האם זה בא ממנה? או ממישהו אחר?
ותחליט לבד אם אתה מסוגל להכנס עכשיו לחיים ללא שינה (כי הרי לא תפסיק לחשוב על זה בלילות)
בהצלחה!
נ.ב. הדפקט הזה שהחליט שיש מצב שהיא פיתחה קשר ריגשי עם הפסיכולוג מוכיח את-התזה שהדוסים חוץ מלגרגר בגרון לא יודעים לעשות כלום.
ה-א.ב. של פסיכולוג זה לדאוג לא לפתח קשר ריגשי עם המטופל, כי אחרת אין שביב סיכוי לטיפול להצליח, אז במטותא ממך מר במידה ואתה לא יודע אל תגיד.
"גם טיפש כי יחריש לחכם יחשב"
לך תדע אולי מישהוא היה חושב שאתה חכם עכשיו הוא כבר לא בטוח בזה.
תוקן על ידי מוטי1 ב- 13/12/2006 23:19:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2006 00:16 |
|
| |
מוטי
אני מניח (ומקווה) שאת יכולת הבנת האחר, הסבלנות והכבוד, לא פיתחת בעזרת הפסיכולוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2006 01:25 |
|
| |
בראשית דבריך כתבת: 'חבר'ה תרגעו'; עד שאתה אומר טול
קיסם מבין עיניך, טול אתה קורה מבין עיניך. לתורף
דבריך, זה שהלכת לפסיכולוג זה לא הופך אותך
ל'מייבין', והראיה שלא הבנת את מה שהוזכר לעיל, לא
הזכרתי שתפקיד הפסיכולוג לפתח קשר רגשי עם המטופל
(בעצם אני סבור שזה חלק מההצלחה בטיפול) הזכרתי
שבחורה מעצם היותה בחורה נוטה לפתח קשרים נפשיים עם
מי שמבין לנפשה. גם אם אתה לא מסכים לתזה הזו זה לא
סיבה לתקוף את אחיך (?) הדוסים החשוכים והנבערים
מדעת. אז תעשה טובה וקפוץ לעוד ביקור קטן אצל
הפסיכולוג שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2006 01:26 |
|
| |
תוקן על ידי - שואל_ומשיב - 14/12/2006 1:27:38
|
| נשלח ב-14/12/2006 17:21 |
|
| |
אם את מרגישה צורך, תלכי.
אני מאמין שאם את ממש חיה בתוך הציבור החרדי, הסטיגמה עלולה להפריע לך למרות הדעות היפות שלנו - חברי הפורום. לכן עדיף לך להשתדל לא לפרסם ברבים את הליכתך לפסיכולוג, גם לא כדי לשכנע אותם שזה נורמלי ומקובל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2006 18:06 |
|
| |
אני בדיעה של אבגד.
אומנם אנחנו פה קצת יותר פתוחים, ויודעים שלא כל ביקור אצל פסיכולוג מעיד על היותנו פסיכים... אבל מה לעשות שהחברה החרדית בכלל קצת לא חושבים כך.
אז באמת עדיף לשמור את זה בסוד.
לדעתי תעשי את זה פרטי, לא דרך קופ"ח (למרות שזה יקר יותר)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2006 10:56 |
|
| |
קצת נסחף האשכול הזה למחוזות אישיים וחבל, דומני שהנקודה ברורה והשאלה היא מה נקודת המוצא לנושא, מי שבא עם הדעה הקדומה שפסיכלוג זה לבעיתיים שום דבר לא ישנה את דעתו בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2006 22:44 |
|
| |
"אם בחורה מבקרת אצל פסיכולוג - לשם ספורט או לשם מילוי חורים נפשיים כלשהם. אין זה אומר כלום על אופיה של הבחורה. רק שהיא נאבקת כדי לנצח. וראויה להרבה הערכה על זה"
"בציבור שלנו פניה לפסיכולוג נראית רע- כיוון שהצבנו לעצמנו סטנדרטים גבוהים. פיפס של בעיה וכבר אנחנו נדלקים. בעיות נתנות לפיתרון"
ועל זה נאמר... קראתי
אהבתי
והסכמתי עם כל מילה......
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 11:05 |
|
| |
אני דווקא לא מסכים עם הקטע של סטנדרטים גבוהים, ולצערי הרב אפשר לומר שבמגזר החרדי נוטים לטאטא מתחת לשולחן גם בעיות גדולות מאד, שניתן היה לפתור אותם רק ע"י אנשי מקצוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2006 11:48 |
|
| |
shlmf ,
אתה בטח מסכים איתי שהרדיפה אחרי ידיעות מסביב לבחור - כלומר החקירה המשפחתית
היא לפחות סמל אחד של סטנדרטים גבוהים.
את מי זה מעניין מה אחותו עושה/עשתה/תעשה - או אחיו ?
לפסול בחורה בגלל סיבה שהיא הולכת לפסיכולוג זה קצת לא רלוונטי.
תהיה בן אדם. תברר איתה(!) ואפשר גם בלעדיה למה היא הולכת..
אולי תמצא שהסיבות שהיא הולכת הן לא כ"כ חמורות כמו שאתה חושב.
או חמורות אבל אתה יכול לחיות איתן.
ותחשוב, שאולי מטאטאים מתחת לשולחן כי (!) זה נתפס כדבר לא טוב. שפוסל שידוכין.
מה שנקרא גלגל חוזר.
|
|
|