|
|
| נשלח ב-11/1/2007 10:42 |
|
| |
אסיק, לא יכולתי להתאפק:
רווחת האמונה שסטודנטים לפסיכולוגיה הם אנשים הזקוקים ליעוץ פסיכולוגי. בנוסף, פסיכולוג טוב יכול לעזור למטופל אם הוא עבר טיפול.
והראיה? כל סטודנט לפסיכולוגיה חייב לעבור טיפול.
אם אתה לקראת סיום הלימודים, כנראה שאתה כבר אחרי סדרת הטיפולים המחוייבת כחלק מתוכנית הלימודים לתואר.
היה כ"כ גרוע?
אם כל מי שצריך טיפול בעולם החרדי היה הולך, חיינו היו מאושרים יותר זוגות רבים יותר היו ממשיכים לחיות באהבה אחווה שלום ורעות ולא רצים לרבנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 10:56 |
|
| |
שוקיסיטית,היי מה שלומך?
אחרי שקראתי כמעט הכל בלי להגיב אפילו פעם אחת,החלטתי שאין מצב שלא אשמיע קול...(חוץ מהסיבה השולית: שבאמת יש לי משהו לומר)
מכל התגובות שלך נשמע שאת מתנצלת,מגוננת על עצמך..אבל את בעצמך יודעת שללכת לפסיכולוג יגרום להרמת גבות אצלנו בחברה,וזה מה יש.וכבר התרגלת למצב הזה(מקווה בשבילך שכן),אז לא עושות כל מה שבא לנו,אבל אם את באמת רוצה את הולכת למקומות שאת אוהבת ושאת רוצה!ואף אחד לא צריך לעשות לך קונצים כי לא באמת אכפת לך מה הוא חושב!כל עוד את בחורה טובה את תאמיני שלא משנה מה תעשי אפילו אם תלכי לפסיכולוג אצל עצמך אחרי שעשית תואר בפסיכולוגיה(אה??) את עדיין תדעי כי יש איזה מישהו שם שהוא שלך,ואם השכן של סבתא כבר לא רוצה אותך בגלל זה אז כנראה שזה לא הוא.
דבר נוסף מאד חשוב,יש לי קרוב משפחה שהיה חייב דחוף ללכת לטיפול מרוב משקעים נפשיים,הוא הלך לפסיכולוג ואף אחד לא ידע מזה..תודה לקל על חוק:"חיסיון מטפל-מטופל".
אם את רוצה ללכת לפסיכולוג את לא צריכה לדאוג שמישהו ידע מזה, אפילו לא אמא שלך!
אז תתחילי לעבוד ב-2 עבודות,לקבץ נדבות ולהנות מטיפול אצל פסיכולוג
בתקווה שעזרתי,
ושוב פעם,כדי לחזק אותך ולהחליש את הפחד שבך,הקרוב משפחה הזה אפילו ההורים שלו לא ידעו מזה!זה היה עניין שלו וכך הוא רצה שזה יהיה!
בהצלחה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 13:50 |
|
| |
בס"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 14:21 |
|
| |
אסיק,
מה הבעיה לכתוב 'בשידוכים' ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 23:30 |
|
| |
על מה את מדברת?
|
| נשלח ב-12/1/2007 00:33 |
|
| |
אסיק, תודה רבה על קבלת הפנים. אני עוקבת אחרי האשכולות כאן כבר חודשים רבים, והם מאד מעניינים ואקטואלים. החידוש הוא שלא התאפקתי והגבתי.
פרימה, תודה
תוקן על ידי bShiduchim ב- 12/01/2007 0:36:06
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2007 01:45 |
|
| |
בשידוכים, זאת את מישראבלוג?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2007 11:15 |
|
| |
בבקשה, ואת צודקץ פרימה. אפשר להמשיך את הדיון!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2007 19:50 |
|
| |
לקח לך זמן, אסיק...
אבל הבנת בסוף.
על מה היה הדיון?
אה כן, אם ללכת לפסיכולוג על מנת לשחרר מטענים או ללכת ללמוד פסיכולוגיה, על מנת לתרץ את העובדה שאני הולכת לפסיכולוג על מנת לשחרר מטענים!
נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2007 21:02 |
|
| |
אני לא מבין על מה הוויכוח בכלל.
ידוע שמי שעבר משבר פסיכולוגי כלשהוא נוטה ללכת וללמוד פסיכולוגיה. או לפחות לרצות.
אבל לא כל מי שיש לו משבר פסיכולוגי צריך ללכת ללמוד פסיכולוגיה.
אם לבחורה יש משבר נפשי. וקשה לה לפתור אותו בלי ייעוץ מקצועי.. זאת סיבה לפסול את השידוך?
שתלך לפסיכולוג ותפתור את הבעיה. ותהיה כאחד האדם.
אולי מחושלת יותר אולי לא. את זה צריך אמנם לבדוק.
אבל לא להכליל את שאר ה'הולכי לפסיכולוגים' בסל אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2007 21:05 |
|
| |
פרימה, לא יכול לנסח א"ז יותר טוב
ללמוד באוני' לפני החתונה (ובכלל) טוב מללכת לטיפול?
אלא יש נורמות ודברים שהופכים למקובלים מקבלים הכשר מכוח השכיחות.
עדיף לצאת עם בחור/ה שיש להם בעיות עם עצמה והעולם אבל הם לא מספרים (כי לא נעים) ואז אחרי 3 חודשים בן/ת הזוג עוזבים את הבית כי החצי השני לא נורמלי?!
ובעיות שהולכים לפסיכולוג לא בהכרח ניתן לראות בפגישות, הרי מדובר באנשים עם מעט שכל בקודקודם שלא מוצאים את הכביסה המולכלכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2007 21:07 |
|
| |
עוצר אתה צודק
לדעתי מי שעבר טיפול פסיכולוגי וזה תיקן אותו הוא אדם יותר טוב ממי שאולי צריך טיפול
או מישהו שהוא לא מודע לזה שהוא צריך טיפול
כי אדם כזה מבין שהוא לא מושלם למד להתמודד עם הסביבה עם החיים ועם משברים!!
|
|
|
|
|