|
|
| נשלח ב-30/1/2007 09:19 |
|
| |
הלבן,
תודה על ההפניה למכתב הגרש"ז אויערבאך זצ"ל לרבי זצ"ל.
אך אם כבר, אז חובה לציין שהקונטרס שנשלח לרבי זצ"ל הודפס במלואו (כנראה) במנחת שלמה כרך ב, סי' ע, ענף א, עמ'רסו.
בגרסא מוקדמת יותר של הקונטרס הדברים מובאים חלקית בנועם כרך ז (תשכ"ד), עמ' קלז, בסוף פרק א של מאמרו המפורסם על "הצעה לתקנת נשים בענייני נדה" (מעמ' קלד שם).
עכ"פ, באותם הימים לא היו פתרונות רפואיים לבעיה כפי שקיימים היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2007 14:01 |
|
| |
מואדיב,
ויקי הוא מקור מידע די אמין. כל אחד יכול להוסיף מידע, אבל כל קורא יכול גם לתקן.
בזמנו בדקו את האמינות שלו מול בריטניקה, והאו יצא שווה באמינות. (בדיקה עיתונאית שנעשתה, לא יודע כמה ערכים נבדקו).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2007 15:36 |
|
| |
.
חצי דקה בדיקה בוויקי - כדי להראות למה זה לא אמין:
כך נפתח הערך על הרמב"ם:
Maimonides
From Wikipedia, the free encyclopedia
*-- start content *
Commonly used image indicating one artist's conception of Maimonides's appearance
Maimonides (March 30, 1135 or 1138–December 13, 1204) was a Jewish rabbi, physician, and philosopher in Spain and Egypt during the Middle Ages. He was one of the various medieval Jewish philosophers who also influenced the non-Jewish world. Although his copious works on Jewish law and ethics were initially met with opposition during his lifetime, he was posthumously acknowledged to be one of the foremost rabbinical arbiters and philosophers in Jewish history. Today, his works and his views are considered a cornerstone of Orthodox Jewish thought and study.
...
http://en.wikipedia.org/wiki/Maimonides#Biography
=======================
שנת לידתו של הרמב"ם ידועה בבירור, כי הוא עצמו כתב אותה בסוף פירוש המשנה. איך יכול להיות שנמצא שני תאריכים חלופיים בערך? כל מי שיודע משהו, יכול לפתוח את סוף הפירוש, סדר טהרות, ולחשב ולדעת כי הרמב"ם נולד בשנת ד'תתצ"ח ליצירה (או כפי שהוא כותב שם - 1449 לשטרות, והיא שנת 1138 למניינם.
והנה, דוגמא אחת קצרה ומהירה, מדוע אני לו סומך על המידע בוויקי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2007 15:41 |
|
| |
מואדיב
כבר חשבתי שבגלל התמונה של הרמב"ם הם לא אמינים....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2007 16:52 |
|
| |
מואדיב
לא נראה לי שזה נושא האשכול אבל את השורות הללו הכירו גם הרב קפאח ועוד הסטוריונים ולמרות זאת ישנם כמדומני ארבע דיעות בענין שנת לידתו, הרבה כתבי יד עושים, הרבה שינויים בדפוסים ושערי תירוצים לא ננעלו.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2007 18:37 |
|
| |
מואדיב, אינו דומה נושא ש"דעות המומחים" הםפ אלו שצוטטו באנציקלופדיה. אינני מצפה מאנציקלופדיה שתשתווה בידיעתה אליך. השאלה היתה האם מדובר במידע אמין.
לצערי המידע על לידת הרמב"ם שייך למידע שמוגדר כ"אמין".
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 09:03 |
|
| |
.
מאיר: שערי תירוצים של מי שמתעקש לדבוק בטעויות, הם-הם לא ננעלו.
למיטב ידיעתי, אין כתב יד כלשהו עם גרסה אחרת בה מופיע נתון אחר לגבי שנת לידתו של הרמב"ם.
יש מי שהסתמכו על מקורות מפוקפקים, ומי שהעתיקו מהמסתמכים על מקורות מפוקפקים, ומי שציטטו את אלו שהעתיקו מהמסתמכים על מקורות מפוקפקים, ואת אלו שהכניסו לאנציקלופדיה שאינה עוברת בקרה מדעית או של בני סמכא, נתונים מפוקפקים שהפכו נפוצים בשל עצלנות או בורות.
הרב קאפח עצמו מביא רק את הנתון שהבאתי לעיל, וכן כל מי שידו בכל החמר. הרמב"ם עצמו כתב מתי נולד, אין חולק על הנוסח בפירוש המשנה שהזכרתי לעיל, וכל השאר - תירוצים.
מי שיודע את הנתון האמתי, לא נזקק לשערי תירוצים, רק מי שטועה ...
וכן, וויקי היא מקור שאינו אמין. דקה חיפוש שלי סיפקה לי דוגמא. הואיל וכבר אני מסיט את נושא הדיון הצידה, אעצור כאן, למרות שבטוחני שאם אעשה עוד כמה בדיקות, אגלה עוד דוגמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 09:04 |
|
| |
.
נ.ב.
אם טעות שרבים חוזרים עליה נחשבת ל"מידע אמין", כי אז המידע כי העולם שטוח הוא אמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 10:22 |
|
| |
מואדיב
מעניין שר"י שילת בהקדמתו למהדורתו לאיגרות (עמ' יט) כותב: "הרמב"ם נולד...בשנת דתתצ"ח, ולפי מסורת אחרת בשנת דתתצ"ה (אין עדיין הכרעה סופית בין שתי המסורות" - וראה שם הפנייותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 10:46 |
|
| |
עוד יש להעיר
כידוע: פיהמ"ש לסדר טהרות שלפנינו - אינו כי"ק של הרמב"ם, אלא העתקה - בידנו כי"ק רק לרוב חמשת הסדרים האחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 10:51 |
|
| |
נראה לי שכל הסטה מהשאלה (הקצת קיצונית) ששאלתי היא לגיטימית כאן. אולי נפתח דיון על הפונטים בויקי - זה גם נושא מעניין.
השאלה כאן היא מדוע לא מבטלים גזירה בלתי חוקית בעליל
מישהו אולי יתיחס לעצם השאלה ולא לכל מני דיוקים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 11:05 |
|
| |
.
אייל:
מה ההבדל בין גזירת חז"ל "בלתי חוקית" לבין גזירת חז"ל שהיא, כדבריך "בלתי חוקית בעליל" ?
ואולי מכאן נשאל שאלה יותר ממוקדת:
האם תתכן גזירת חז"ל שהיא "בלתי חוקית"?
אנא, בטרם תענה לי על שאלתי האחרונה, קח לתשומת לבך את הפרוזבול.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 12:24 |
|
| |
אני דוקא מסכים רעיונית עם איל, כלומר:
כל פעם שרוצים לטפטף רעיון מוקצן טיפין טיפין, השיטה הכי נכונה לזה היא, לתת יסוד מוקדם שהגזירה היא לא חוקית בעליל, ולא בזה דנים (אלא אם כן רוצים לסטות מהנושא), והשאלה היא אך ורק אחת:
מדוע אין מבטלים את הגזירה הבלתי חוקית בעליל הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 12:27 |
|
| |
.
הלבן:
אתה חוזר ל- 12 השיטות לפולמוס עתונאי של קרל צ'אפק?
(איפה לינקי שיזכיר לי היכן כתבתי אותן? )
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2007 12:40 |
|
| |
אני חושב שהגזירה היא בלתי חוקית בעליל מאחר והיא גורמת למוות (או אי חיים אם רוצים לדייק) בהיקפים משמעותיים בעם ישראל. עוד סיבה ל"בעליל" היא שהיא עוברת על מצוות עשה דאורייתא שהיא בעלת החוזק הגדול מכל המצוות (כולל לא תעשה מדאורייתא וודאי על גזירה דרבנן) מאחר וזה לא חוקי בעליל זה חייב ליפול מייד עם היוודעות אי החוקיות.
דוגמא קיצונית להמחשה
אם היית חייל שקיבל פקודה לירות לאיזה מקום שאתה לא רואה מה יש שם בדיוק אבל זה נראה לך סביר וביצעת את הפקודה. אם הערפל מתפזר ואתה רואה שאתה יורה על אזרחים. ברגע שאתה רואה את האזרחים אתה צריך להפסיק לירות אחרת אתה (וגם המפקד שלך) עוברים על עבירה בלתי חוקית העליל.
גם במקרה הגזירה שך רבי זירא אתה יורה על אזרחים אבל לא יודע שזה מה שאתה עושה (בגלל אי הבנת השלכת הגזירה בתקופה הגזירה). ברגע שהמדע גילה את הנזק - הערפל התפזר ואתה רואה שאתה יורה על אזרחים - מונע היוולדות תינוקות. אתה חייב להפסיק לירות מייד - לבטל את הגזירה מייד אחרת אתה עבריין. אי אפשר להתחבא מאחורי פקודות במקרה הזה. כל רגע שעובר אתה לוחץ שוב ושוב על ההדק.
שוב סליחה על ההצגה הקיצונית
|
|
|
|
|