|
|
| נשלח ב-11/1/2010 12:49 |
|
| |
מעניין שאף אחד מהחוזרים בשאלה כתוצאה מהגות פילוסופית עמוקה מיני ים, לא אימצו להם חיי נזירות מינית או אפילו פרישות מאופקת למצער. איך זה שכל הדעות הפילוסופיות השעלתניות כולן הובילום להסכמה אחת כוללת: ? וכזה פלא , אף בהןגי המערב הקונטטיננטלי והאנליטי עדיין לא נמצא...
תוקן על ידי עצכח ב- 11/01/2010 20:48:45
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 12:54 |
|
| |
יבוא שפינוזה ויפריך דבריך.
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:16 |
|
| |
מקסוול
אתה מתכוין לשפינוזה אשר התעסק עם השבדית המלכותית?
תוקן על ידי עצכח ב- 11/01/2010 20:49:35
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:25 |
|
| |
לא מכיר את הסיפור. אנא החכם אותי. התכוונתי לשפינוזה שחי חיי עוני מתוך אידיאל של צניעות והסתפקות במועט.
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:29 |
|
| |
מקסוול,
אנא הרשה לי:
נסה לדמיין את עצמך בעולם סגור בהולנד הליברלית .
ואידך זיל גמור.
עוד תמים..
מה יהיה אתכם ? מה?
תוקן על ידי עצכח ב- 11/01/2010 20:50:15
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:36 |
|
| |
אז אני מבין שהודעתך הקודמת לא התבססה על שום כלום מעבר לדמיונך המעוות. הבנתי נכון?
|
| נשלח ב-11/1/2010 13:43 |
|
| |
לא הבנת נכון.
הבנת את מה שאתה רוצה להבין.
מהפחד העצום של ההודאה באמת הריאליסטית הפשוטה המעשית והכל כך אנושית.
שפינוזה היה חכם, כמו רבים אחרים. אבל היה חרמן, קצת יותר מאחרים.
ואם אתה מחפש לך אליל או דמות מיתוס להיאחז שפינוזה הוא לא הפסל ולא המסיכה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 15:26 |
|
| |
קוסם "חרמנות" היא סיבה לגיטימית לחזרה בשאלה, אם הוא לא מאמין בדת.
אתה מאמין בנצרות קתולית ? תהיה נזיר מוחלט לפחות עשרים שנה, ואז תחווה דעה על הקתולים !
זה הגיון מעוות, זה ברור שהדת דורשת מחיר, לפעמים מחיר גדול. ביהדות זה הקדשה טוטאלית לחיי תפילה ולימוד. באיסלאם גם כן, ואולי קצת ג'יאהד..
כשאדם פורק את עולם של הדתות, זה אך ורק כי מפריע לו איפשהוא. אם היהדות היתה מורכבת מאכילת סופגניות ותיקעת שופר בלבד, כל העולם היו יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 16:05 |
|
| |
קוסם מאיפה למדת על חרמנותו של שפינוזא, מכדור הבדולח? או מהקלפים? או מאחד כתבלב, שבדה מליבו., יש לך על כך סימוכין רציניים.
גדלתי על הסיפור ש ר' יהודה הלוי נדרס על ידי פרש ערבי ליד הכותל המערבי, כשהתפלל. כשהתחלתי לרעות בשדות זרים בפירסומים של אקדמאיים מפורסמים, שכתבו כי ריה"ל ירד למצרים ושם בילה את שארית ימיו בהוללות, קיבלתי את זה קשות, אבל כך פורסם, אין מה לעשות. עד שהתברר- שהפרופסורים המפורסמים פשוט טעו הוטעו או אולי היתה להם אגנדה אחרת.
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 16:40 |
|
| |
מקסוול /ירוחםשמ,
ושאר כינויין דיליה.
תקשיב לי טוב ,
שאלתי כיצד ומדוע מכל היוצאים בשאלה, מאז ועד היום, כולל אלו המוכרים לך, איש צהם לא נעשה פרוש ומנוזר מתענוגות העולם הזה, אם הם יוצאים מתוך עיון פילוסופי והשגות נאדרות של החכמה הטהורה? היפך מכל הפילוסופים אשר נחלקו דעותיהם למן נזירות פרושית ועד תאוותנות שלוחת רסן.
אתה ברוב חכמולוגיותך 4, ב 10 שקל, ציינת לי את שפינוזה. יענו כראיה לסתור. ואני הפנתי אותך ל המפורסמת
אפשר שזו רק התפרצות רגעית ואפשר שזה מעיד על הרהוריו על מיטתו לבדו בלילות. אני נוטה לדעה השניה כי כן מצינו אצל כל חבריו והשותפים לדעתו.
עכשיו שיהיה לך ברור מר , אני יודע שאפשר לשחק איתי בדמגוגיה, אבל אני גם מכיר את המציאות. ומבין שניהם אני בוחר את המציאות הפשוטה: אותו קדוש וטהור רבינו ברוך שפינוזה זצוקללל"ה היה חכמולוג שהצליח למכור דברים שלא הכירו אותם הגויים לגויים, ולהתיר לעצמו ע את השכנות הגויות ההולנדיות ולחלל שבת כמו כל הגויים. ועל זה בעיקר הוא נודה מהחברה היהודית.
כלומר, אפילו לא אחד עומד לראיה נגדית לדבריי. וגם אם יימצא הרי הוא בטל ב 600 רבוא יוצא חלצי הכפירה.
( אכזבתך מאגדת ר"י הלוי ושאר סיפורי הגננת שלך שהתבדו, מעניינת לי ת'ציפורן )
תוקן על ידי עצכח ב- 11/01/2010 20:51:44
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 16:45 |
|
| |
לא הפנית אותי לשום דבר. ביקשתי הפנייה ולא קיבלתי. דומה שאינך מחפש דיון אלא תירוץ לכתוב פורנו מעודן.
|
| נשלח ב-11/1/2010 16:45 |
|
| |
לי סיפרה הגננת סיפורים על ריה"ל ואחרים, ולך כנראה על ניאופים עם שבדיות ובלונדיות הולנדיות, כל אחד והמזל שלו.
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 17:09 |
|
| |
אל ידידי חברי ההנהלה
הניק קוסם העמק הודיע כבר בעצמו שהוזהר שלא להשתמש במקומינו בשפת הביבים החביבה עליו, אולם שוב מדרדר את סגנון הדיון והפורום ואף גורר עמו מתדיינים שאינם רגילים בכך
לתשומת לבכם !
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2010 19:49 |
|
| |
|
|
|
|