בית פורומים עצור כאן חושבים

תחיית המתים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/12/2003 18:04 לינק ישיר 

"האומר אין תחיית המתים מן התורה" -

יש לזכור שזוהי גרסת רש"י במשנה, ואולם, אית דגרסי "האומר אין תחיית המתים" בלבד (למשל הרמ"ה ועוד ראשונים). ולענ"ד כך משמע מלשון המשנה והגמרא (שהרי, מה עניין 'מידותיו של הקב"ה' לשאלת לימוד תחיית המתים מן התורה? ועוד).

אגב, לדעתי דווקא קריטריון אחר במשנה השולל את חלק העוה"ב הוא בעייתי מאוד, והוא עניין הלוחש על המכה ואומר 'כל המחלה אשר שמתי וכו'', שאילולא דמסתפינא הייתי אומר שכמעט ולא שבק חיים לאף ברייה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2006 08:29 לינק ישיר 

http://news.walla.co.il/?w=/3850/913031 בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 01:24 לינק ישיר 

ממללא

שבקת חיים למיימוני ועוד כמה פה.

יש בעיה עם המקורות אותם מביא התלמוד לזה שתחית המתים מהתורה. ההוכחה היא מזה שנאמר בתורה שיתנו הפרשת תרומה לאהרן הכהן או שארץ כנען תינתן לאברהם, יצחק ויעקב. על מי אמורות הוכחות קלושות כאלה להשפיע ובפרט כשיש אימרה שבני בנים כבנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2006 23:18 לינק ישיר 

בהמשך לשאלה של שואל098 : "האם הנשמה היא משהו חיצוני בכלל או שהפונקציות שאנו מייחסים לה טבועות לחלוטין בגוף האדם?" , הייתי מעוניינת להמשיך ולשאול כיצד משתלב הרעיון כי הנפש מצויה בדם (בראשית ט', ברכת הא-ל לבני נח) בתוך הדיון הזה, כי כאן אין המדובר על יישות רוחנית מחוץ לגוף אלא על נוזל מוחשי למדי. 
הייתי גם רוצה להסב את תשומת ליבכם למקור מקראי נוסף שלא כ"כ שמים לב אליו בהקשר של נפש וגוף והוא ספר איוב , שאף הוא יחד עם קהלת  ( "מי יודע רוח בני האדם העולה היא למעלה.." ג'), ודניאל כמובן שהזכיר מיימוני, מהווים עדות ממשית לאמונה הקדומה מימי המקרא בדבר היפרדותם של גוף ונפש.
לגבי איוב, לאורך הספר כולו , ניתן לראות את ההפרדה הבאה לידי ביטוי בפסוקים רבים כגון אלה: "על מה אשא בשרי בשיני ונפשי אשים בכפי" (יג' 14),"אך בשרו עליו יכאב ונפשו עליו תאבל" (יד'22), ההפרדה לא באה רק לשרת אמצעים ספרותיים  אלא מכילה את הרעיון.
אך בעיקר בפרק ד' בנאום אליפז התימני : "אף שוכני בתי חומר אשר בעפר יסודם ידכאום לפני עש" (19)
משמע, האדם הינו יישות רוחנית  השוכנת ב"בית חומר" שהוא הגוף. 
לאיש ציפור, בהתייחסותך לפסוק "ביום אכלך ממנו מות תמות" , שים לב שאחד הפרשנים, אם אני לא טועה, רש"י, מדבר על הבטוי "מות תמות" = תהפוך לבן תמותה.

הלינק אגב שהובא כאן באחרונה מדבר על הקפאת המוח, אך אין לדעתי קשר בין המיינד שהוא מכונה , כמה שתהיה משוכללת ומופלאה, לבין הנפש. המוח לעניות דעתי הוא חלק מהגוף ויש להפריד בין זה לבין הנפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 09:40 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מתוך פירוש הנרבוני למו"נ ח"א פמ"ב (והרוגאטובי בהגהותיו תקפו בחריפות):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 13:30 לינק ישיר 

בן איש אחד.
רק לשם אינפומציה על אליהו שהוא פנחס.

תוספות מסכת בבא מציעא דף קיד עמוד ב
ו
תאמר לאה בגד נחלקו רבי נהוראי אמר דאליהו מגד ור"א אמר משל בנימין ועמד לפניהם ואמר להם רבותי למה אתה /אתם/ נחלקים עלי אני מבני בניה של רחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 13:56 לינק ישיר 

תסלחו לי על הבורות אבל איפה הוזכרה תחיית המתים בתנ"ך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 21:42 לינק ישיר 

הטוב,

רק לפני כחודש שאלתי עצמי את אותה השאלה. מצאתי מאמר מעניין בתכלת:
http://tchelet.org.il/magazine/magazine.asp?id=367
(אולי תצטרך להרשם).
בקיצור, איתן דור-שב, מראה באופן משכנע למדי שרעיונות עולם הבא ואולי אף תחיית המתים היו קיימים במקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/1/2007 15:42 לינק ישיר 

סוף ספר דניאל (פרק י"ב) באדיבות מכון ממרא (תלמוד בבלי סנהדרין צ-צב)

א וּבָעֵת הַהִיא יַעֲמֹד מִיכָאֵל הַשַּׂר הַגָּדוֹל, הָעֹמֵד עַל-בְּנֵי עַמֶּךָ, וְהָיְתָה עֵת צָרָה, אֲשֶׁר לֹא-נִהְיְתָה מִהְיוֹת גּוֹי עַד הָעֵת הַהִיא; וּבָעֵת הַהִיא יִמָּלֵט עַמְּךָ, כָּל-הַנִּמְצָא כָּתוּב בַּסֵּפֶר.  ב וְרַבִּים, מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת-עָפָר יָקִיצוּ; אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם, וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם.  {ס}

ג וְהַמַּשְׂכִּלִים--יַזְהִרוּ, כְּזֹהַר הָרָקִיעַ; וּמַצְדִּיקֵי, הָרַבִּים, כַּכּוֹכָבִים, לְעוֹלָם וָעֶד.  {פ}

ד וְאַתָּה דָנִיֵּאל, סְתֹם הַדְּבָרִים וַחֲתֹם הַסֵּפֶר--עַד-עֵת קֵץ; יְשֹׁטְטוּ רַבִּים, וְתִרְבֶּה הַדָּעַת.  ה וְרָאִיתִי אֲנִי דָנִיֵּאל, וְהִנֵּה שְׁנַיִם אֲחֵרִים עֹמְדִים:  אֶחָד הֵנָּה לִשְׂפַת הַיְאֹר, וְאֶחָד הֵנָּה לִשְׂפַת הַיְאֹר.  ו וַיֹּאמֶר, לָאִישׁ לְבוּשׁ הַבַּדִּים, אֲשֶׁר מִמַּעַל, לְמֵימֵי הַיְאֹר:  עַד-מָתַי, קֵץ הַפְּלָאוֹת.  ז וָאֶשְׁמַע אֶת-הָאִישׁ לְבוּשׁ הַבַּדִּים, אֲשֶׁר מִמַּעַל לְמֵימֵי הַיְאֹר, וַיָּרֶם יְמִינוֹ וּשְׂמֹאלוֹ אֶל-הַשָּׁמַיִם, וַיִּשָּׁבַע בְּחֵי הָעוֹלָם:  כִּי לְמוֹעֵד מוֹעֲדִים וָחֵצִי, וּכְכַלּוֹת נַפֵּץ יַד-עַם-קֹדֶשׁ--תִּכְלֶינָה כָל-אֵלֶּה.  ח וַאֲנִי שָׁמַעְתִּי, וְלֹא אָבִין; וָאֹמְרָה--אֲדֹנִי, מָה אַחֲרִית אֵלֶּה.  {פ}

ט וַיֹּאמֶר, לֵךְ דָּנִיֵּאל:  כִּי-סְתֻמִים וַחֲתֻמִים הַדְּבָרִים, עַד-עֵת קֵץ.  י יִתְבָּרְרוּ וְיִתְלַבְּנוּ וְיִצָּרְפוּ, רַבִּים, וְהִרְשִׁיעוּ רְשָׁעִים, וְלֹא יָבִינוּ כָּל-רְשָׁעִים; וְהַמַּשְׂכִּלִים, יָבִינוּ.  יא וּמֵעֵת הוּסַר הַתָּמִיד, וְלָתֵת שִׁקּוּץ שֹׁמֵם--יָמִים, אֶלֶף מָאתַיִם וְתִשְׁעִים.  יב אַשְׁרֵי הַמְחַכֶּה, וְיַגִּיעַ:  לְיָמִים--אֶלֶף, שְׁלֹשׁ מֵאוֹת שְׁלֹשִׁים וַחֲמִשָּׁה.  יג וְאַתָּה, לֵךְ לַקֵּץ; וְתָנוּחַ וְתַעֲמֹד לְגֹרָלְךָ, לְקֵץ הַיָּמִין.  {ש}

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 17:45 לינק ישיר 

ביןדףלדף: מדהים - שני עוברים

בתוך בטנה של אם מדברים ביניהם שני עוברים תאומים, אחד דתי ואחד לא.

חילוני: אחי, האם גם אתה מאמין בחיים לאחר הלידה?

דתי: כן, בוודאי. ברור שקיימים חיים לאחר הלידה. אנחנו כאן רק כדי להתחזק
ולצבור כוחות לקראת החיים האמיתיים שמחכים לנו שם. כך אמרו לנו.

חילוני: איזה שטויות, אין חיים לאחר הלידה. הלידה זה הסוף. אתה יכול
לדמיין לעצמך איך נראים החיים שם?

דתי: אני לא יודע בדיוק את כל הפרטים, אבל אני מאמין שיש שם יותר אור,
שנלך על רגלינו ונאכל עם הפה. הרבה דברים יהיו שונים.

חילוני: אלו קשקושים. זה בלתי אפשרי שנוכל ללכת עצמאית ושנאכל עם הפה. זה
ממש מצחיק, הרי יש לנו חבל טבור כדי לאכול! ברור לי שהחיים שלנו תלויים
בחבל הטבור, ושהם קצרים מאוד. אלו העובדות, אפשר למשש אותן. חבל שתחיה
באשליות.

דתי: אני בטוח שאפשר לחיות גם מחוץ לרחם, אבל אלו הם חיים בהחלט שונים
מהחיים כאן. אפשר רק לדמיין איך זה יהיה, אבל זה יהיה. הרבה עוברים
מאמינים בזה, וקשה להניח שכולם טועים.

חילוני: אבל אף אחד לא חזר משם בשביל לספר לנו מכלי ראשון. רוב העוברים
לא מאמינים לזה, ובצדק. ההגיון מחייב שהחיים מסתיימים בלידה, ושעד אז
חיים בתוך חושך אחד גדול. זה מה שיש.

דתי: לא לא. אני לא יודע איך בדיוק ייראו החיים בחוץ, אבל אני יודע
שאנחנו נראה סוף סוף את אמא שלנו, והיא תדאג לנו.

חילוני: אמא? אתה מאמין ב"אמא"? אז איפה היא נמצאת?? למה לא רואים אותה
ולא מרגישים אותה?? עזוב, זה סתם סיפורים. אתה נשמע רציני, איך אתה מאמין
בשטויות האלו? אני מאמין רק בעובדות.

דתי: זה לא נכון. אני בפירוש מאמין שהיא נמצאת, שאנחנו נמצאים בתוכה,
שהיא מקיפה אותנו ושומרת עלינו. בזכותה אנחנו זזים וחיים, בלעדיה אנחנו
לא יכולים להתקיים אפילו רגע אחד.

חילוני: שוב קשקושים. אני לא רואה שום אמא, ומובן מאליו שהיא לא קיימת.

דתי: אני לא מסכים אתך. אתה לא שם לב שכאשר הכל רגוע, כשמתרכזים
ומקשיבים, אפשר לשמוע אותה? אפשר לחוש שהיא חושבת עלינו, שהיא דואגת לנו,
ואפילו לפעמים להרגיש שהיא מלטפת אותנו? תפתח את העיניים, תתחיל לשים לב!
אני מאמין באמונה שלמה שגם עכשיו יש לנו אמא, ושלאחר הלידה היא תחבק
אותנו, ושאז יתחילו החיים האמיתיים שלנו.

ואתה?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 17:50 לינק ישיר 

ספרן:

המקור (בשינויים קלים) : "גשר החיים" ח"ג, הרב י. מ. טיקוצ'ינסקי.

בעלבעמיו:

האם זה לא מה שנקרא אקסטרפולציה?

ירוחםשמ:

לא הבנתי מה מדהים פה? דמיונות בני האדם הרי אין להם סוף,  ביצירות אבסורדיות!

חגמועדנפל:

אילו היינו בעולם שמעבר לחיים הייתה האנלוגיה נכונה

צענערענע:

"לא הבנתי מה מדהים פה"
מה שמדהים שכנראה אין גבול לאנלוגיות שאין להן שחר.

אמשלום:

[צענע - ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 17:52 לינק ישיר 

mdabraham:

אמשלום וצענע,
למה לאנלוגיה הזו אין שחר? לדעתי בהחלט יש לה שחר.
זה לא אמור להוות הוכחה לתזה של חיים אחר המוות ו/או קיומו של אלוקים, שהרי מדובר באנלוגיה ולא בדדוקציה. אבל זה כן אמור לתת אנלוגיה כלשהי (כעין משל המערה) כנגד הטיעונים של 'מי אמר לך?'. 'מי חזר משם?' וכדו', ולהעמיד אותם בפרופורציה הנכונה, זה הכל. ואת זה המשל הזה בהחלט עושה.

חגמועדנופל:

הפרופורציה הנכונה היא שאנו נמצאים אחרי הלידה ולפני המוות ולכן יש לנו יותר תובנות על החיים אחרי המוות מאשר לעובר (לו היה מסוגל לחשוב) אבל במצבנו התובנות שלנו על אחרי המוות הם חסרות ביסוס בדיוק כמו העובר על מה שיקרה אחרי הלידה.
אם כבר זה אומר שאנו לא מסוגלים לשער מה יקרה אחרי המוות.

ירוחםשמ:

ר' מיכי

סלח לי על קושי בהבנה, אדם מחבר חיבור אבסורדי, לא מציאותי בעליל, וממנה אני צריך ללמוד  משל על דבר אבסרודי ולא מציאותי בעליל?
מה שבאמת מדהים כאן, שאני צריך ואפשר בכלל, להעמיד את  זה בפרופוציה נכונה, וכדברי צענע אין גבול לאנלוגיות מופרכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2009 21:56 לינק ישיר 

הרמב"ם באגרת תחית המתים טען שהפסוק המשכנע ביותר לתחית המתים, שאי אפשר להוציאו מפשוטו, הוא הפסוק בדניאל יב, ב: רַבִּים, מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת-עָפָר יָקִיצוּ; אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם, וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם. 
והנה מפסוק זה ניתן ללמוד שני דברים שלא כשיטת הרמב"ם, האחד שתחית המתים היא גם לרשעים, בניגוד למה שכתב בהקדמה לפרק חלק, והשני שבתחית המתים קמים לחחי עולם בניגוד למה שכתב הוא עצמו באיגרת תחית המתים וצ"ע.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/11/2009 21:57:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 10:52 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
הרמב"ם באגרת תחית המתים טען שהפסוק המשכנע ביותר לתחית המתים, שאי אפשר להוציאו מפשוטו, הוא הפסוק בדניאל יב, ב: רַבִּים, מִיְּשֵׁנֵי אַדְמַת-עָפָר יָקִיצוּ; אֵלֶּה לְחַיֵּי עוֹלָם, וְאֵלֶּה לַחֲרָפוֹת לְדִרְאוֹן עוֹלָם. 
והנה מפסוק זה ניתן ללמוד שני דברים שלא כשיטת הרמב"ם, האחד שתחית המתים היא גם לרשעים, בניגוד למה שכתב בהקדמה לפרק חלק, והשני שבתחית המתים קמים לחחי עולם בניגוד למה שכתב הוא עצמו באיגרת תחית המתים וצ"ע.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/11/2009 21:57:08

הייתי מהסס להקשות מהאגרת הזו, משתי סיבות:

הראשונה: טרם הגיע אלינו נוסחה המקורי של האיגרת, אלא רק תרגום שלה. תמיד מקנן בלבי החשש שהמתרגם בחר במלה מסויימת, שגורמת לנו הבנה שאינה מוכרחת מהנוסח המקורי.

השניה: אגרת זו נכתבה לחזק לבות רפים. פעמים שמדגישים במקרה כזה משהו על דרך מסויימת לצורך השעה, גם אם לא מתכוונים שהדגשה זו תואמת את התפיסה כפי שהיא. בדומה לכך נעשה בויכוחים עם הנוצרים באירופה ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2009 11:26 לינק ישיר 

כמדומני שבמהדורת הרב שילת מופיע גם המקור הערבי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תחיית המתים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.