בית פורומים שידוכי חרדים

נח"ל חרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2006 17:50 לינק ישיר 
נח"ל חרדי

שלום לכולם.

(שנים לא הייתי  פה.... וי  הכל השתנה אבל לטובה......)

רציתי לדעת מה דעתכם (בעיקר הבנות)  איך תתיחסו להצעה בחור מעולה, מתכנן לעבוד וללמוד ושירת בנח"ל חרדי.

האם ישר הייתם פוסלים?  או שהייתם מוכנים לבדוק וכו' 

תודה מראש.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2006 22:48 לינק ישיר 

פוקהנט.. צר לי לאכזבך....
אני בוגרת בית יעקב, ואני אומרת לך בפירוש לא הייתי פוסלת ישר, ואני יכולה לומר לך שהרבה מחברותיי שסיימו בבית יעקב לאאא היו פוסלות ישר...

אני מסכימה עם עוצר וחושב : "לא כולם נועדו ללמוד יומם ולילה
ולא כולם יכולים..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2006 23:42 לינק ישיר 

פוקהנט כתב:
* מי שמחפשת בחור שיושב ולומד לא תיקח בחור אפילו שהוא מן המובחר שבמובחר ששרת בנ"ל החרדי / בצבא.
* מי שלא מפריע לה בחור שלומד חצי רק יום או שהיא לא מחפשת בכלל אחד שילמד אלא אחד שיצא לעבוד, תשמע ותברר על בחור מהנח"ל החרדי בלי להתחשב למה, כמה ואיך הוא הלך לנח"ל. כי בסה"כ זה רק יעזור לו אח"כ לצאת לעבוד - וזה מה שהיא רוצה שבעלה יעשה.
* בחורה שלמדה בבית יעקוב - כנראה מיד תפסול...

אני אישית לא רואה בשרות צבאי פסול, אך מה אני הייתי עושה? זה קצת רחוק ממה שאני מחפשת אבל לא הייתי דוחה על הסף בהחלט הייתי מבררת על אישיות הבחור כי לדעתי גם אחד שלא למד הכי רציני, עדיין יש לו סיכוי שילמד אחרי החתונה, הכל תלוי באישה שלו, כמה היא תדחוף, תעזור, תעריץ וכו'.

מי שמחפשת בחור שיושב ולומד יכולה לקחת בחור ששירת..מה הקשר בין השירות שלו לבין מה שהוא יעשה אחרי זה?
בהנחה שהוא כן בחור מובחר מהמובחרים.
אולי הוא כן ילמד כל היום?

וזה כמו שכתבת תלוי באישה..אבל לא הכל..
קודם תואילי לשאול את הבחור מה הוא חושב- האם הוא רוצה ללמוד אחרי זה?
אחרי התשובה שלו. זה לא ישנה לכאן או לכאן.

לעצור ולחשוב. מדי פעם. לא ''מצוות אנשים מלומדה''. זה הנסיון שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2006 23:59 לינק ישיר 

אז ככה
לי יש אח בנחל החרדי אז לפי מה שאני מכירה זה וגם אחי סיפר לי
שיש שם באמת שבבניקים אבל לא כולם,חלקם יש שמה בחורים ממש טובים חזקים הביינשים האלו,יש שמה גם בחורים חבדניקים חרדים חזקים,וישנם מקולקלים זה הכל תלוי
עכשיו לגבי הפסילה אני חושבת שלא צריך ישר לפסול כי באמת ישנם בחורים טובים שם באמת

וזה גם הכל תלוי ,אי אפשר לומר באופן כללי על כל הנחל החרדי שהוא לא טוב,כי זה ממש לא נכון
וברור שיש שם גם לא טובים,בכל מקום יש את הקילקול שלו...
ולכן אני חושבת שלא צריך לפסול ישירות ופשוט לברר  על הבחור על ידי הרב של הנחל או המלווה חברתי וכדו'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2006 01:53 לינק ישיר 

אני מזועזע מהחשיבה המסולפת והעקומה של פוקהנט:
נצא מנקודת הנחה ששירות צבאי בנח"ל הינו כתם לכל החיים, - בשעה שפותח האשכול מדגיש כי הבחור עליו הוא מדבר - הוא מעולה, מדוע נזכור לו עוונות ראשונים ונייחס לו סטיגמות כאלה ואחרות?! האם אין מצב שכיום הוא שוקד על דלתות התורה יומם וליל?! אני יכול להעיד על עצמי שאת מיטב שנותיי הרוחניות עשיתי בתור אברך בשבתי בכולל!

כל הניתוח של פוקהנט שהתבסס על הקשר בין השירות בנח"ל לבין הווה כיום, הינו מוטעה בעליל. יש וצריך להתייחס למצבו כיום ולשמוע על שאיפותיו העתידיות!!
כל עניין ההתייחסות לעברו הצבאי הינו רגשי בלבד!!
כך, שבשעה שאת מעידה על כך ש"זה קצת רחוקקקקק" לך, תבדקי שוב האם אינך סובלת מפרנויות רגשיות שונות...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 02:16 לינק ישיר 

לא הייתי קורא לזה חשיבה מסולפת או עקומה.
ברור לכולם שיש להתייחס לרצונותיו היום.
אבל אתה לא יכול להכחיש שאם שירות בצבא בגלל אידאולוגיה זה המניע שלו לשרת- אז הציבור החרדי קצת לא ייסתדר עם זה.
(למרות שלדעתי..יש מקום גם לחרדים לעשות לפחות טירונות. מה יעשו במלחמת מצווה כשהכל יוצאים למלחמה ? והציבור הזה הוא הפחות ירא ורך הלבב מבחינת עבירות)

אם הייתי מסכם את הדיון עד עכשיו בצורה יעילה הייתי אומר. שיש לבחון כל מקרה לגופו. כמו בכל נקודה אחרת. הכללות הן לא רלוונטיות ולא הוגנות.
לילה טוב.

לעצור ולחשוב. מדי פעם. לא ''מצוות אנשים מלומדה''. זה הנסיון שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2006 10:57 לינק ישיר 

חחחח
דרך צלחה... הייתי אומרת שפוקהנט ממש הצליחה לעצבן אותך..
כמה סימני קריאה.. קח הכל באיזי..

חג שמח ורגוע... ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 11:26 לינק ישיר 

גולש.. חג שמח גם לך...

למה כאן? מה זה קשור לנח"ל....

חייכתי... הרסת מצחוק.. שוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2006 11:38 לינק ישיר 

תודה על תגובותיכם.
באמת אפשר לומר שהבחור לומד  היום לא פחות טוב טוב מאשר בישיבה... 

ומשמח לראות שעדין יש  נורמלים שלא פוסלים מיד, אלא בודקים לעומק. ולא נותנים לסטיגמות להשתלט על החיים......

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נח"ל חרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext