בית פורומים אגודה אחת

1,000 הודעות ב"אגודה אחת" - כ"ח כסלו תשס"ז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2006 17:29 לינק ישיר 

בעל,חבל שאתה נוהג להאריך לפרט ולהסביר, קשה לי כבר  להתרכז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 22:20 לינק ישיר 

זוהי ההודעה האלפיים במספר.

21/09/06 - 19/12/06 = 1000 הודעות.
19/12/06 - 24/01/07 = 1000 הודעות

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 11:09 לינק ישיר 

מאיר

אני מקווה שבכל חודש תהיה לך ההזדמנות לבשר באשכול זה על 1,000 הודעות נוספות.

בציון התאריכים התכוונת ככל הנראה להצביע על כך שקצב כתיבת ההודעות בפורום גדל בהרבה, מה שהתפתח בתחילה בשלושה חודשים נעשה כעת במעט יותר מחודש. יש לקוות שאמנם לא מדובר בתופעה חולפת ושהדיונים ימשיכו למשוך כותבים וקוראים נוספים, עבודה גדולה עדיין מונחת לפתחנו. חשוב כמובן לעמוד על המשמר שהכמות לא תבוא על חשבון האיכות.

בהזדמנות זו ברצוני להתייחס גם לדבריו של דער_ליטואק, הממליץ לא לשגות באשליות ולהכיר בכך שהיכולת לפעול משהו בציבור החרדי קלושה מאוד, היות וכל עוד המציאות איננה כה חמורה לא ניתן ללכד אנשים לצעד כלשהו. לדעתי, הצדק עימו שרק מציאות קשה ביותר עשויה ליצור מהפך משמעותי, אבל אינני בטוח שזה איננו המצב כעת, לכל הפחות ברור לי שהוא עשוי להיות כזה בזמן לא רחוק.

אם נתייחס למשל לפן הכלכלי, קשה לומר שעשרות אלפי הורים לילדים בגיל הנישואין העומדים בפני משימה בלתי אפשרית מבחינתם, אינם יכולים להיות קטליזטור לשינוי בתחום זה של רכישת הדירות, במידה וימצא מי שידע להיכן לנתב כח אדיר זה. כך גם אין ספק שאלפי זוגות צעירים שאינם מצליחים למצוא הכנסה חודשית מסודרת למחייתם, מחמת המצב הקשה בכוללים ומחסור במקומות עבודה למורות, הם בהחלט כח רב עוצמה שעשוי לחולל שינוי סדרי עולם באורח חיינו אם רק יתחיל אי מי לאגד אותם למגמה כלשהי. טיעון דומה ניתן להציג גם בהקשר החינוכי, אלפי הורים המדירים שינה מעיניהם לנוכח התדרדרותם הרוחנית של בניהם ובנותיהם המתבגרים, עשויים להיות קבוצת לחץ משמעותית ביותר לזעקה על דרך התנהלות מוסדות החינוך והישיבות כלפי תלמידים, או לקריאה להקמת מסגרות חילופיים שיאפשרו להם לחיות חיים של תורה ומצוות גם אם אינם מתאימים לקיים "שבתי בבית ה' כל ימי חיי". באותה מידה, עשויה התארגנות של מנהלי מוסדות השרויים במצוקה או כל קבוצה אחרת, לקדם מהלך רב עוצמה נגד המפלגות החרדיות ואופן התנהלותם ולגרום לשינויים רדיקליים במנגנון הקיים. יש לי תחושה, שגם האיסורים הגזירות והתקנות המוטלות עלינו חדשים לבקרים, בענייני פלאפונים; פיאות; תקנוני צניעות; השתלמויות; טיסות באלעל; הכשרה מקצועית; תוכנית הליבה; מבחני המיצב; האינטרנט וכיו"ב, עלולים לגרום ללבת הר הגעש להתפוצץ לכיוונים בלתי צפויים.יש אומרים שהמחלוקות הפנימיות והמתחים בתוך החברה החרדית, הצצים מדי פעם מעל לפני השטח, עלולים לגרור גם הם לתבערה ולתוצאות מרחיקות לכת. אין בכוונתי בשורות אלו להביע דעה חיובית או שלילית על מהפכים מסוג זה, אבל נדמה לי שאי הכרה בהיתכנות של זעזועים במציאות קשה זו היא עצימת עיניים, הניצוץ העשוי לגרום להתלקחות הוא דבר בלתי צפוי.

אינני סבור שבידינו לחולל או ליזום מהפכות במקום שהם לא יתחוללו בלעדינו, אבל אני מאמין ביכולת שלנו להשפיע ולנתב את הכוחות הפועלים ליצירת שינויים לעשות זאת בכיוון טוב יותר. כך למשל, לא עולה על דעתי שפורום "אגודה אחת" יביא אנשים להתחבר לאינטרנט ולגלוש בו [שזהו כפי הנראה  לדברי כולם שינוי מהותי באורח החיים של האדם החרדי], אבל הוא עשוי לעצב את אורח החיים והרגלי הגלישה של החרדים שהתחברו לאינטרנט. גם העלון "אגודה אחת", לא יוכל כפי הנראה להשפיע על מי שסבור שאין כלל מקום לחשיבה עצמאית בציבור החרדי, אבל הוא בהחלט יכול לעודד את מי שמאמין בחשיבות הדבר לחשוב בכיוונים מסויימים ואול אף להעלות את הדברים על הכתב.

סליחה על האריכות!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2007 11:29 לינק ישיר 

לר' בן ציון כהנא,
כל מילה נכונה, תמיד חשבתי החברה במצב גרוע, כמעט התאבדותי.
החברה יורה לעצמה ברגליה בכל נושא עליו דיברת, ותמיד אמרתי לכולם (כי לי מותר ,אני במלא מקוטלגת), אי אפשר לשנות? עד מתי תקנו דירות לכל ילדיכם? משהו צריך לדפוק על השולחן ולהגיד לא עוד, וחשבתי שראיתי 2 - 3 משפחות שלא יפחדו שיעמדו מאחרי דעותיהם שהחליטו אנחנו עוזרים אבל לא קונים וגם לא דורשים מהצד השני לתת דירה, שהילדים יסתדרו לבד, עד שהגיע השדכן ואמר- אם לא תדרשו - אז זה יתן שם לא טוב לבנכם/ בתכם. ראיתי בנות בית יעקב מלחיצות אחת את השניה לגבי דירה דווקא בי-ם בנות למשפחות מעולות שהתחתנו עם בחורים מעולים . אז אני מצטערת שאני פאסימית, אבל הפחד מהחברה גדול מדי, והפאסביות והרדידות שולטים, אפילו כאן בפורום השינוי והמרד (הבריא)  אנשים לא מזדהים אפילו במקום מגוריהם (!!!) שמא יזהה אותם אדם ויקטלג אותם עם מבקשי השינוי.
(זוהי אינה ביקרות עליכם אלא ציור תמונת מצב, גם שלי) 
אפילו החושבים עצמאית בחברה - אינם יכולים להתמודד עם הפחד ממנה. 
אני מצטערת שוב על הפאסמיות... 

תוקן על ידי dobit ב- 25/01/2007 11:32:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 15:18 לינק ישיר 

בן ציון

לנוכח תפקיד נוסף זה שהטלת עלי, החורג משעות עבודתי, אני מבקש העלאה במשכורת. 

שאר דבריך קילורין הם לעיניים

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 15:29 לינק ישיר 

כאן אולי המקוום להודות למנהלים המסורים על עבודה, (ולמאיר, על עבודה יסודית מידי... ),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 13:28 לינק ישיר 
3,000 הודעות בפורום

מאיר

מחוסר תקציב לתוספת במשכורת אני נאלץ בעצמי לדווח על כך שהפורום אוחז כעת ב-3,000 הודעות, הפעם זה לקח קצת יותר זמן להתקדם באלף נוסף [י"ג ניסן תשס"ז - 1.4.2007].

האם אנחנו במגמת ירידה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2007 17:01 לינק ישיר 

אכן מגמת ירידה.
הסיבה לכך היא שדיון בפילוסופיה ורכילות מזמין גם בהעדר תכלית. משא"כ דיון בשינוי חברתי שאינו מהנה כשלעצמו.

הפורום צריך להוות חלק ממערך גדול יותר של פעילויות. אכן מנהלי הפורום עושים ככל יכולתם: מפגשים ועלון יפה. איני יודע מה עוד יכול להוות פריצת דרך לתנועה.

אולי הגיע הזמן לדון בצורה רצינית ואינטנסיבית בתכלס? אשכולות שיציעו פעולות אופרטיביות מסעירות. 

אולי גיוס חברים מסיבי? אולי פרסום מודעה ב"קהילה" או כיו"ב?

אולי קביעת מצע ברור ודיון על כל סעיף וסעיף? (אני יודע שבצ"כ לא רוצה מצע הוא רוצה דיון, אבל אין דיון סתם ללא כיוון משותף רחב ככל שיהיה)

...אני מרגיש קצת  דישדוש.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 18:06 לינק ישיר 

לב העברי

אני מוצא כאן את המקום להתייחס לרעיון של "מצע", היות והזכרתני כמי שמתנגד לכך. אני מאוד מעוניין בהתארגנות של חברים לדעה בכדי להביא יוזמות שונות לפסים מעשיים, ברור לי שלשם כך צריך לגבש אנשים סביב קוי יסוד משותפים או בלשונך "מצע", אני אשמח להשתתף בהכנת מסמך מסוג זה וכל הצעה כיצד לצרף אנשים למהלך מסוג זה יתקבל בברכה.

יחד עם זאת, אני סבור שבמקביל לאותה התארגנות צריך לקיים דיאלוג פנים-חרדי בין הקבוצות השונות המרכיבות את הציבור החרדי, דיאלוג זה צריך להתקיים בין אנשים בעלי עמדות שונות המשתייכים לכל החוגים והעדות בקהילה החרדית. זוהי הסיבה שסברתי שהפורום "אגודה אחת" איננו צריך להיות מבוסס על אנשים בעלי מכנה משותף של "מצע" כהצעתך, אבל בהחלט יתכן שהצדק איתך ובמציאות העכשווית הרבה יותר הגיוני לרכז כאן את הדומים ולא לצפות לדו-שיח בין השונים שאולי יתקיים במועד מאוחר יותר ובמקום אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/4/2007 01:59 לינק ישיר 

בצ"כ וכל ידידיי,

לא הבאתם בחשבון את פסח הממשמש ובא, המתחרה במחשב על זמנם של הגולשים.

הבה נראה כמה זמן יקחו האלף הבאים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2007 16:31 לינק ישיר 

אז הנה האלף הרביעי.
תשעה שבועות בדיוק (עם פחות ימי עבודה = יותר חגים), טיפה יותר מהר מהאלף השלישי.

21/09/06 =0
19/12/06 =1000
24/01/07 =2000
01/04/07 =3000
03/06/07 =4000               

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2007 12:20 לינק ישיר 

תמוה בעיני שאתם רואים לנכון לציין את מספר ההודעות בפורום.

הרי איכות כל הודעה והודעה שכאן רבה עשרת מונים על הודעות דלילות בתוכן ונבובות המופיעות בפורומים הסמוכים.
ואם כך, בהעריכי שרב הכותבים מעדיפים איכות על גבי כמות הרי מה הטעם בציון המספר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2007 13:04 לינק ישיר 

אשקיפה

למרות היתרון של האיכות על הכמות, לא ניתן לבטל לחלוטין את המשמעות של הכמות. הרי דווקא מפני שבכל הודעה כאן מושקעת מחשבה, הכותב מעוניין שדבריו יזכו לחשיפה רבה יותר. הנוכחות בפורום מושפעת באופן ישיר מהקצב של כתיבת הודעות חדשות, הן מחמת העובדה שהנכנס לפורום מעוניין לקרוא בו דברים חדשים והן מחמת הדינמיקה והאינטרקציה שנוצרת בין הכותבים ומדרבנת אותם לשוב. ישנם לא מעט פורומים איכותיים שנכשלו דווקא בשל רמתם הגבוהה, שגרמה למחסור בהודעות חדשות ולנטישה של כותבים וצופים כאחד, כמו למשל הפורום שקדם ל"אגודה אחת" הלוא הוא "רב שיח". לכן חשוב לנו להגיע למצב שבו הכותב בפורום ידע שדבריו אינם נאמרים בחלל הריק ושיש כאן נוכחות מכובדת של אנשים, נדמה לנו שמספר ההודעות בפורום מלמד על כך רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2007 00:33 לינק ישיר 

5000

עייפות החומר?
צריך כוחות חדשים!
חבר מביא חבר!

לא נעצור המהפכה!!!

-------
מאיר

תוקן על ידי - ymy33655 - 27/08/2007 0:31:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2007 01:25 לינק ישיר 

מעט מדי יודעים על הפורום הזה וחבל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > 1,000 הודעות ב"אגודה אחת" - כ"ח כסלו תשס"ז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.