| נשלח ב-22/12/2006 12:42 |
|
| |
קודם מכללות עם מכינות, אח"כ בלי מכינות, והתיכונים יקומו מאליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 08:14 |
|
| |
עם ניתוחי מתים או בלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 14:53 |
|
| |
שרית,
את מבינה מדוע מלמדים את הבנות מקצועות ללא ביקוש ודברים לא ראליים כמו בן-תורה שישב וילמד כל חייו ויתחיב על זה בגיל 21-22 , אז מה השאלה פה??
וודאי התכוונת לכך שאינך מבינה מדוע מלמדים את הבנות מקצועות ללא ביקוש ודברים לא ראליים כמו שאינך מבינה את המציאות אליה מחנכים שבן-תורה ישב וילמד כל חייו ויתחיב על זה בגיל 21-22 ,
אני צודקת?
אם כן - גם אני אינני מבינה איך תיתכן המציאות שזוג חי ממשכורת של מורה / גננת שזה בסביבות 3000-4000 ש"ח.
יש לי כמה השגות על הפיתרון שלך שהוא כפי שהבנתי:
להפריד את התיכון מהמשך הלימודים, כך שלימודי ההמשך יכללו הכל עבודה סוציאלית הנדסה ואפילו רפואה,
א. אין צורך להפריד את התיכון מההמשך, אפשר שהתיכונים ייפתחו המשך שיקבל אישור מהמועצה להשכלה גבוהה, אבל זה כמובן אישור שלוקח זמן להשיג, ויש לו גם את התנאים שלו.
ב. חייבת להיות מסגרת חרדית, עם פיקוח רבני, וכמובן שיעורי קודש, ולא מסגרת שאיש הישר בעיניו יעשה כמו הקריה האקדמית ומגן.
ג. הדבר מחייב את פתיחות הציבור החרדי כי במסגרת הלימודים, עלולים להיחשף למורים שאינם חרדים.
ד. יש מקצועות שלא יכולים להילמד כמו רפואה.
אולי יש עוד השגות, מי שיש לו - שיוסיף,
וכמו כן, מי שיש לו דרך להתמודד עם ארבעת הסעיפים הנ"ל, מוזמן לכתוב אותה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2006 16:55 |
|
| |
עוזוהדר,
אבל בל נשכח שהציבור החרדי צרכן מושבע של רופאים.
|
| נשלח ב-24/12/2006 22:20 |
|
| |
אני לא רואה בזה שחילונים ילמדו כמרצים הנדסה או רפואה בעיה הם נותנים את ההרצאה והולכים הם לא מרצים בעניני אמונה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2006 11:53 |
|
| |
לאן??
לשומקום...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2006 02:26 |
|
| |
עוז והדר
למה לא רפואה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 00:43 |
|
| |
שאלה:למה בנות חרדיות בחו'ל יכולות ללמוד באוניברסיטאות ובארץ לא?יש לנו שתי תורות?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 11:01 |
|
| |
כן.
אני גר באזור שיש בו הרבה אמריקאים ואני רואה שיש דברים שאסורים לישראלי ומותרים לאמריקאי.
להמחשת האבסורד, בחנות בשכונתנו הקדושה לא יעלה על הדעת להביא עתונות חילונית או אפילו את בשבע, אבל ה JERUSALEM POST נכנס בלי שום בעיה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/01/2007 11:02:32
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 11:05 |
|
| |
בשנים עברו גם כאן בארץ רוב הבתים החרדיים קראו את הארץ ואפילו ידיעות שהיו אז עיתונים כשרים למהדרין.
היום זה פחות שייך, בגלל המיתרנות של העיתונים העממייים.
הארץ עדיין יכול להיכנס לבתים חרדיים פרווה כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 14:20 |
|
| |
באמת מישהו יכול להאיר את עיני למה בחול יכול להיות רופא חרדי ושהוא יהיה גם חסיד .השינוי צריך להתחיל -החברה החרדית פעם לפני 40 שנה היתה שונה גם הלכו להצגות וסרטים אבל גם הסרטים וההצגות והעיתונים והחברה החילונית לא היו מתרניים כל כך באותה תקופה מעטים למדו בכולל רוב הבחורים עבדו
|
| נשלח ב-17/1/2007 05:42 |
|
| |
אני חושבת שההבדל בין חרדי הארץ לחרדי חוץ לארץ נעוץ בעובדה, שהמרחק בין דתי לחילוני בארץ הוא קטן בהרבה מהמרחק בין יהודי לגוי בחו"ל.
החרדים בישראל כל כך פוחדים( ודי בצדק - ראו מה קרה לרדיו קול חי למשל) מהשפעה חילונית עד שמתרחקים תק פרסה מכל מה שנודף ממנו שמץ של חילוניות, ואילו בתפוצות אפשר ללמוד מקצועות שונים בלי חשש להשפעה גויית , משום שאין כזו. אף יהודי דתי לא מתחבר או מושפע מהגוי, זהו עולם אחר לגמרי מכל הבחינות. יהודים מעורבים בעולם הנוכרי לצורך עסקים ואולי מעט פוליטיקה ותו לא.
|
| נשלח ב-17/1/2007 12:16 |
|
| |
בעל בעמיו
אולי תהיה אתה מבשר טובות ותדאג להביא את העתון בשבע לשכונה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 16:33 |
|
| |
שלום לכולם,
הגבתי לדבריה של שרית שטענה שצריך ללמד את הבנות מקצועות נוספים, אם רוצים שהבעל ילמד.
מקצוע רפואה לא רלוונטי לבנות חרדיות כי זה 10 שנות לימודים, ומי כמוכם יודע שגיל הנשואים הממוצע לבחורה חרדית הוא 20, כך ש-זה לא רלוונטי ללנמוד מקצוע 10 שנים, מי יפרנס את כל הילדודס?
לגבי מרצים חילוניים - החברה החרדית אינה פתוחה לזה. תארי לך שמול בנות סמינר וולף יעמוד אדם גלוי ראש.. וחוץ מיזה שכן יש בעיה עם זה כי מרצה לא רק נותן את ההרצאה והולך, בתוך ההרצאה הוא יכול גם לשלב מהגיגיו.. וחוץ מיזה שלפעמים נוצר קשר בין מרצה לתלמידה, ובמקרה שזה בין מרציה חילוני לבחורה חרדית, אני לא רוצה לחשוב לאן הקשר הזה יכול להוביל..
לגבי רמת הדת של החרדים בארץ ובחו"ל - אז בחו"ל יש יותר פתיחות, וטוב שאין את זה בארץ, כי המציאות מוכיחה שבעקבות הפתיחות רמת הדת בחו"ל ירדה פלאים. מה שפלח הרימון אמר גם נכון מאד, כי מחילוני מושפעים יותר מאשר מגוי, שזה משהו אחר לגמרי, אבל בכל זאת - נישואי תערובת בארצות הברית צוברים תאוצה.
לגבי החרדים בארץ בעבר וכיום - ככל שהחילונים מקצינים, כך גם החרדים מקצינים, וטוב שכך.
לגבי העיתון Jerusalem Post - לא נראה לי שהוא יכול להתחרות עם רמת הזוהמה של מעריב וידיעות.
לגבי רופא חרדי בחו"ל ובארץ - לא - בארץ ציבור הלומדים הוא גדול, בגלל שגדולי הדור החליטו שצורך השעה זה לימוד תורה, ורק כך אפשר לשמר את הציבור החרדי כפרט ואת עם ישראל ככלל.
וזה עונה על השאלה השנייה שלך: למה מחנכים שבן-תורה ישב וילמד כל חייו ויתחיב על זה בגיל 21-22.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2007 09:57 |
|
| |
עוזוהדר
אני מסתפק במקור ראשון.
|
|