בית פורומים אגודה אחת

חינוך הבנות בבית יעקב לאן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2007 14:17 לינק ישיר 

לב העברי,

בתור אחת שמכירה מקרוב את ארגון "ערכים" וציבור החוזרים בתשובה,
אומר לך שרובם ככולם חילוניים, (ואם יורשה לי לומר גם ספרדים).

נעשו סקרים בעיקר בין בני נוער מהציבור הדל"י והם עצמם אמרו שהם מרגישים קירבה גדולה יותר לציבור החילוני מאשר לחרדי.

בעל בעמיו,

נכון לחרדי באמת יותר קשה להגיע למסקנה שהוא צריך לחזור בתשובה מאשר חילוני, אבל זה עדיין לא אומר שלמזרחיסטי לא קשה לחזור, הבעייה היא שהחרדי נמצא לפחות על הדרך הנכונה, והמזרחיסאטי צריך לעשות שינוי יותר מהותי, הדבר שמקשה עליו, היא העובדה שהוא מחשיב עצמו דתי, ואומר לעצמו: אני שומר שבת, כשרות וכו' - מה חסר לי? והבעייה ששמירת המצוות שלו היא בצורה רופפת ביותר.

בנימיני

מצוות שמיעה בקול חכמים אצלינו זה לא כמו מצוות יישוב ארץ ישראל אצלם... לא שאני מסכימה עם המעשים של הציבור החרדי, אבל עם כל הכבוד כל העולם של הציבור הדתי-לאומי וכל האמונה סובבת סביב הציר של מצוות יישוב א"י,
דיברתי על חוסר צניעות שבנות משתטחות על הכביש ובאות למפגנים כמו בעמונה.
הקטע זה שיש לכך גיבוי מהרבנים שלהם, ולעומת זאת אצלינו, לאלימות שהייתה נגד מצעד הגאווה - היתה התנגדות של הרבנים.

שפיכות דמים יש בציבור הדתי-לאומי והחרדי במידה שווה.

תפילה אצל מזריחסטיים - כמה פעמים התפללת בבית כנסת של מיזריחסטיים, נראה לי לפי דבריך שאף פעם. (אני התפללתי בחגים כ-10 שנים ברציפות + שבתות בבתי כנסת שונים).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2007 14:19 לינק ישיר 

עוד והדר,
אני חוזר שוב על דבריי שאת מקישה בין חלקי ציבור רבים מאוד שהם כלל לא דומים,
כשאת מדברת על "מיזרוחניקעס" מבחינתי זה כמו לדבר על "בני אדם",

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 14:25 לינק ישיר 

עוזוהדר,
מצוותיישוב ארץ ישראל אני יודע את מקורותיה, ואני יודע גם את המחלוקות בנידון.
מה המקור לשמוע בקול הרבנים?
את רוצה לראות כמה מנינים חרדיים שלא בדיוק עונים על הקריטריון של כובד ראש?
מידע אישי מבני משפחה שלמדו בישיבת חברון בשנות החמשים, המושג דעת תורה מעורר אצלם גיחוך במקרה הטוב ובחילה במקרים הפחות טובים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/01/2007 14:26:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 15:01 לינק ישיר 

גוונא,

נכון הציברו הדתי-לאומי מגוון, אבל יש פלג רחב שעונה להגדרות שלי.

בעל בעמיו,

יש מצוות יישוב א"י אבל היא מסולפת מאד אצל הדתיים-לאומיים,שכנראה לא קראו מה שכתוב בספר בראשית ברש"י פרק א' פס' א'...

המקור לשמוע בקול הרבנים: "ועשית ככל אשר יורוך", למה זה מעורר גיחוך / בחילה כי זה היה משמעותי שם כמו מצוות יישוב א"י אצל הדתיים-לאומיים, או כי בכלל לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2007 15:31 לינק ישיר 

ועשית ככל אשר יורוך נאמר על בית דין הגדול בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 15:40 לינק ישיר 

עוז והדר

"שיש לכך גיבוי מהרבנים שלהם, ולעומת זאת אצלינו, לאלימות שהייתה נגד מצעד הגאווה - היתה התנגדות של הרבנים"

לא זה נכון ולא זה נכון.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:08 לינק ישיר 

אני לא יודעת את ספר החינוך בעל פה, אבל בהחלט יש מצווה של לשמוע בקול רבנים / מוכיחים וכו'.

בתכל'ס עוד בעייה שיש לציבור הדתי-לאומי היא שאין לה רב שיכול להגיד את דברו וכולם ישמעו לו.

השיטה של "ועשית ככל אשר יורוך" מוכיחה את עצמה.

המציאות מדברת בעד עצמה, ואף אחד לא יכול להגיד שככלל (ולא כפרט) הציבור הדתי-לאומי יותר חלש מבחינה דתית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2007 16:15 לינק ישיר 

עוז והדר,
אנא אמרי בבקשה לציבור הלמדני שמנסה להתווכח איתך האם את רוצה להתווכח בלימוד ולראות שאין מצווה כזו או לא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:21 לינק ישיר 

עוזוהדר
המסקנה שלך נמהרת מדי.
אם הנחת היסוד שלך היא שהיהדות באירופה שלפני 200 שנה היתה חרדית (והמזרחיסטים הם שפרשו) אזי הכשלון הוא גדול מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 19:54 לינק ישיר 

לצערי הדיון פה סטה ממטרת פתיחת האשכולת. מהכרות ציבור הדלי יש בנות מצוינות שלא נופלת מרמתן הדתית של בוגרות בית יעקב .וכנל בחורים מהציבור הדלי ההבדל הוא בסיגנון לבוש וגם השקפת עולם .אבל שם אין לחץ חברתי שבחור חייב ללמוד אין שטיפת מוח לבנות. ואין מושג שעל בחור טוב צריך לשלם ההורים יכולים להיות מאוד אמידים ואם יתנו לזוג 30.000$זה הרבה וגם בשידוכים יש הרבה מה ללמוד מהם וגם בנושא העידות המצב שם שונה מהציבור החרדי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2007 13:32 לינק ישיר 

עו"ה

כתבת:
"בתור אחת שמכירה מקרוב את ארגון "ערכים" וציבור החוזרים בתשובה,
אומר לך שרובם ככולם חילוניים".

בתור מי שמכיר את ציבור הגרים אומר לך שרובם ככולם היו גוים.

"נעשו סקרים בעיקר בין בני נוער מהציבור הדל"י והם עצמם אמרו שהם מרגישים קירבה גדולה יותר לציבור החילוני מאשר לחרדי."

נעשו סקרים בעיקר בין בני נוער מהציבור החילוני והם עצמם אמרו שהם מרגישים קירבה גדולה יותר לציבור החילוני מאשר לחרדי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 18:45 לינק ישיר 

גוונא,

כבר כתבתי: השיטה של "ועשית ככל אשר יורוך" מוכיחה את עצמה. ולא מעניין אותי אם זאת מצווה מפורשת אם לאו.

בעל בעמיו,

הציונות החלה בסוף המאה ה-19, כך שוודאי שהיא לא קיימת 200 שנה, אלא מניצניה הראשונים עברו קצת יותר מ-100 שנים.

ואכן, לפני 200 שנה לא היו מזרחיסטיים מה שכן היה זה משכילים ורפורמים, אבל הם שונים מהמזרחיסטיים בהשקפת העולם, וכיום אינם קיימים. (רובם התבוללו או נכחדו)

על איזה כישלון אתה מדבר? על כך שיש היום עדיין הרבה ציוניים דתיים? נכון הרעיון התפשט וחדר עמוק, אבל כמובן שהרב לא תמיד צודק, יש גם יותר חילוניים מדתיים במדינה, נו - אז מה?!

להשלמת השכלתך:

עם ארגון הקונגרס הציוני הראשון על ידי הרצל, הצטרפו דתיים רבים לתנועה הציונית. הרבנים בתנועה הציונית נטו לרוב אחרי הציונות המדינית, בה ראו יכולת שיתוף פעולה בין דתיים לחילוניים ודרך למנוע משבר סביב פעולות חינוך (קולטורה). בועידת ציוני רוסיה בשנת 1898 דווח על 14 רבנים מתוך 140 צירים.

בשנת 1902 (תרס"ב) התאחדו הדתיים בתנועה הציונית לסיעת המזרחי (ר"ת של 'המרכז הרוחני') על רקע חילוקי הדעות בעניין העיסוק של ההסתדרות הציונית בחינוך. התנועה הוקמה ביוזמתו של הרב שמואל מוהליבר בעקבות מספר החלטות שהוחלטו בתנועה הציונית והתפרשו כפוגעים באופיה היהודי של ההתיישבות בארץ ישראל.

ממשיך דרכו של הרב מוהליבר היה הרב יצחק יעקב ריינס שהנהיג את התנועה עד למותו. מהמזרחי פרשו קבוצה של ציונים-דתיים שדגלו גם בחלוציות ועבודת-אדמה, מעבר לציונות פשוטה, שנקראו "הפועל המזרחי".

תנועת המזרחי הדגישה את הקשר החזק בין ארץ ישראל, עם ישראל ותורת ישראל, וחלקים בתנועת המזרחי ראו בהתעוררות הלאומית סימן דתי מובהק. רעיון זה פותח במיוחד על ידי הרב אברהם יצחק הכהן קוק.

שרית,

את צודקת.
סטינו מהנושא.
יש הרבה נגעים בציבור החרדי, אבל עדיין הוא יותר מחובר לדת, ואני לא מדברת על דוגמאות פרטיות של אנשים, אלא בכלליות.

לב העברי,

לא הבנת את דברי.
התכוונתי שכיום אין כמעט דתיים לאומיים שבאים לערכים. אכן יש מעט סמינרים לציבור זה, למרות שציבור זה כן צריך סמינרים לחזרה בתשובה.

בא נבדיל בין חזרה בתשובה יומיומית לבין חזרה בתשובה שהיא שינוי דרך.
כולם זקוקים לחזרה בתשובה יומיומית, אך הדתיים לאומיים והחילוניים זקוקים לשינוי דרך.
מכיוון שהציבור הדתי-לאומי חושב שהוא בסדר, הוא לא ישנה את דרכו כל כך מהר, לעומת זאת חילוני שאינו מגדיר עצמו דתי, יודע שיש דרך אחרת, שכדאי אולי לראותה.

לגבי הסקרים: כתבת - נעשו סקרים בעיקר בין בני נוער מהציבור החילוני והם עצמם אמרו שהם מרגישים קירבה גדולה יותר לציבור החילוני מאשר לחרדי. 

אתה בעצם אומר שכמו שחילוני מרגיש קרוב לעצמו - לציבור החילוני, כך הדתי לאומי קרוב לחילוניים כי הוא בעצם חילוני?? הרי הדתי-לאומי הוא באמצע לכאורה, ולכן בדקו זאת, ואני יכולה להגיד גם בלי הסקר הזה מהלך הרוח שברחוב הדתי-לאומי וממה שקראתי בעיתונים שלהם, הם שונאים חרדים יותר מאשר חילוניים, וזה לא פלא, כשאתה מחובר לתרבות החילונית - אתה נעשה אחד מהם.

תוקן על ידי עוזוהדר ב- 25/01/2007 18:45:49

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2007 20:04 לינק ישיר 

בטרם אגיב, אני מציע להנהלה לפתוח אשכול על יחסינו לדתיים לאומיים, ולהעביר את כל הדף האחרון לשם.

זה לא קשור לבית יעקב.

Ordnung muss sein 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2007 00:43 לינק ישיר 

דוקא עוזוהדר מעניינת אותי מאד, כי השקפותיה הינן חברתיות בלבד, ולא דתיות/תיאולוגיות.

אם כי, חלק מהסוציאליזציה החרדית היא להשליך את ההשקפות החברתיות על אלו הדתיות, ולערב ביניהם, ולמצער, לא להבדיל ביניהן.

הנה, המצוה הראשונה במעלה של "ועשית ככל אשר יורוך".
נו, מילא. אם זו לא מצוה מפורשת, אז זו בטח מצוה מסוג כלשהו. ואם גם זה לא, אז העיקר שהשיטה הזו מצליחה. ולמה לנו בכלל לדון בפרטי מצוה זו (שלהזכירכם, זו אכן מצוה דאורייתא, אלא שהרחבת החובה אל מעבר לגבולות סנהדרין גדולה, היא על דעת מנחם פרוש בלבד [שהמציא את הסלוגן באחת ממערכות הבחירות לפני כחמישים שנה]).

תמיד תהיתי, מדוע כתוב "שמע בני מוסר אביך, ואל תיטוש תורת אמך".
והלא זה תמיד  להפך! האב מלמד תורה, והאם מעבירה מסורת.
והתשובה כאן לפנינו: כשהאב אומר מסורת, זה ודאי כתוב היכן שהוא. אך גם כשהאם אומרת "תורה", מסתבר שזו רק מסורת...

אוח. אוח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2007 19:43 לינק ישיר 
(=

אוקיי, אז עד שהגעתי לכתיבת התגובה חלפו בראשי כמה וכמה הרהורים, מחשבות...
אני לא חושבת שבחורה שלומדת בקמפוס או במגן טובה פחות מבחורה שלומדת במעלות או באופקים...
וכן, אני אני לא סתם זורקת חיצים לאוויר.... אני מדברת מתוך הכרות עמוקה עם הנושא הכאוב...

ועוד משהו,
אני חושבת שאין שום סיבה שבחורה חרדית תלך ללמוד להשכלתה, בכדי שתוכל לפרנס את בעלה הלומד בכבוד!!!!(= הכל לטובה!!!!!!(=

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > חינוך הבנות בבית יעקב לאן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.