|
|
| נשלח ב-27/12/2006 14:18 |
|
| |
בע"ב,
בתשובתך אלי, אתה עושה בדיוק את מה שאתה קובל עליו - מבקש ומחפש מה יש/אין בהינדואיזם, במקום לקשוט את עצמך ואת דתך... 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 14:26 |
|
| |
ווטו
אומרים שיפה דרשת. אולי זה נכון. אבל ברשותך אם ברח" רבי עקיבא
בבני ברק. יעברו מספר נוצרים עם צלב גדול על צוורם. איך בדיוק תהיה התגובה. או אם חלילה מנין נוצרים יארגנו מנין נוצרי בפרדס כץ
לחגיגות הניטל. איך בדיוק תהיה התגובה שלך????
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 14:41 |
|
| |
ירח"ש,
אחייך ואקווה שלא יהיו חמומי מוח בסביבה. אך אם מדובר במצעד מכוון ומנין קבוע אבקש משני הצדדים לעיין באשכול על מצעד הגאים ושגם אם לא יסכימו זה עם זה שלא ינהגו באלימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 14:44 |
|
| |
מה עניין סובלנות של הדת לעניין סובלנות כלפי הדת?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 15:11 |
|
| |
ווטו.
הבנתי ואמשיך לשאול.( הנושא מאד חשוב לי כי כל קיץ אני נופש בעיירה שויצרית שרוב תושביה קתולים ואחב"י מאד מקפידים לצאת לרחובות בלבוש מלכות של שטריימלך קאפוטות וגרביים לבנות. והמהדרין עטופים בטליתות ) למה מותר שיהיה מנין קבוע של יהודים ברומא, במרחק מאות מטרים מן הותיקן. ובפרדס כץ לא יכולים נוצרים להתפלל ?
מענין איך תקרא לאותם חמומי מח מתושבי בני ברק אשר ירקו ויקללו את הנוצרים? והאם תגיד את זה גם בקול שחמומי המח ישמעו? גוי שעושה את זה הוא אנטי שמי ויהודי שעושה את אותו דבר הוא אנטיכריסטי או חמום מח?
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 27/12/2006 15:16:00
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 15:53 |
|
| |
ירוחם,
אולי תואיל לספר לנו על שתי הכיפות המוזרות הללו שנמצאות במקום המקודש ביותר לעם היהודי? או על הצלב שמתנוסס לא רחוק משם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 16:04 |
|
| |
גוונא
אני לא רוצה להיות שמאלן (גם אתה על תהיה תמים) אבל הכיפות והכנסיות כאן הרבה הרבה מלפני שיבת ציון הנוכחית. ויד הגויים היתה על העליונה.
השאלה היא, אם אתה תסכים לזה היום, במקום מגוריך, שיקימו כנסיה כמו שאתה דורש מהגוי הפולני שיסכים לבית כנסת בשכנותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 16:05 |
|
| |
ירוח"ש,
בהחלט כדבריך במקרה והם תושבי פרד"כ. חשבתי שמדובר בתושבי חוץ שקובעים מנין בהפגנתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 16:25 |
|
| |
ירוחם,
אכן אני אסכים שבמקום מגוריי תהיה כנסיה או מסגד כמו שהסכמתי שיהיה מצעד גאווה בירושלים,
לגבי הדוגמא שהבאתי אינני מסכים עם הטיעון שלך, אני אכן מסכים שהפלורליזם היהודי אינו התגלמות הפלורליזם עלי אדמות, אך גם אתה אל תיתמם ותעשה עניין כל כך גדול מהפלורליזם דהוותיקן ובטח לא מזה של האיסלאם,
אינני חושב שיש הבדל, כולנו שונאים עם את חבירו ודת את אחותה וכולנו מטעמים שבפוליטיקלי- קורקט מתנהגים באופן פלורליסטי, (מוגבל למדי),
אל תיכנס לפרטים של מניין זה והמסגד ההוא, יש טעמים טכניים בכל אחד מהמקרים, בגדול אף דת לא סובלנית כלפי אחותה, הדוגמאות שלך אינן משקפות מציאות אחידה וכוללת,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 18:48 |
|
| |
תודה לכל המשתתפים.
להזכירכם, שאלתי היא על הטינה לאורתודוקסים (ד"לים וחרדים) בין היהודים החילונים בישראל. עלתה כאן שאלת הסובלנות הבין דתית, אבל יותר רלוונטית לענייננו היכולת של יהודים, דתיים וחילוניים, לקבל זה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 20:20 |
|
| |
.
ירוחם
רק כדי לדייק, גם ברומא, יהודים התפללו עוד בטרם הנוצרים שם קיבלו רשות לצאת אל מחוץ לקולוסיאום...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 21:27 |
|
| |
על סובלנות - כבר העיר רבנו מיקי באשכול על ההנמקה הנדרשת מהחוזר בתשובה שאין זה שייך אצל אנשים שבטוחים שהאמת אצלם ושעובדת היותה הינה מושכל ראשון שאינו דורש הוכחה.
ואנדוקטה נאה, הממחישה את העדר נקודת המבט האובייקטיבית המכירה והמזהה את הסובייקטיביות של אמונות היחיד, ראיתי בנידון בספרו הנפלא של אמנון אריאלי על הלוביווטשער המגכח לנוכח שלטי הנח נח, וכאשר מפנים את תשומת לבו לשלט ''היכונו לביאת המשיח'' שעל כיפתו, חולצתו, מכוניתו, ומרפסתו הוא משיב ב - ''מה אתה משווה''?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 21:32 |
|
| |
סיינפלד,
לא תימלט מאשכול המוסכמות בו נסוב הדיון על הכרעה על סמך דעתי האישית...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2006 22:15 |
|
| |
אבהו: עד שאתה שואל אותנו, אולי תשאל ישירות את חבריך החילונים ששונאים?
יהיה טוב יותר אם תצליח לשכנע מישהו מהם להשתתף בדיון כאן, ולהסביר למה בדיוק הוא מרגיש טינה כלפי היהדות האורתודוקסית.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2006 00:07 |
|
| |
ווטו,
אני מצטרף לכל דבריך.
ממללא,
הכפיה הדתית היא לדעתי הסיבה והמסובב לטינה אל האורתודוקסיה, וכל השאר הוא בשוליים, כולל מה שבסעיף ד' שלך.
אראל סגל,
לדעתי לא שונאים. לפני זמן מה נפטרה אשה שעבדה עבור לקוח שלנו. היא ציוותה
על משפחתה לקבור אותה בקיבוץ כלשהו והבנתי שזו היתה הפגנה. לנו מובן מאליו
שלאחר מאה ועשרים שנה ניקבר בטקס המסורתי ואולי לא עולה על דעתנו שיש
אנשים שלא מעוניינים בקבורה יהודית. במצב של היום אין לאנשים אלה ברירה
אלא לשלם מכיסם כמה אלפי שקלים עבור קבורה חילונית. ההפגנה הזו אינה ביטוי
של שנאה אלא של התרסה. כיוצא בזה נישואים בקפריסין במקום ברבנות.
לדעתי היהדות נתפסת אצל חילונים רבים כאחד המטרדים של הקיום בארץ, כמו
השירות במילואים, המיסים הגבוהים והחום בקיץ. למטרד כזה אין שום קשר עם
רוחניות.
|
|
|
|
|