| נשלח ב-23/12/2006 18:03 |
|
| |
מה מרן אומר לגבי לימוד חסידות ואמונה?
מה מרן הרב עובדיה יוסף אומר לגבי לימוד של חסידות ואמונה?
מיותר/לא מיותר? כמה שעות שבועיות להקדיש לעניין אם בכלל? וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 19:11 |
|
| |
מה הקשר בין חסידות לאמונה
אתה לא חושב?
זהה שני תחומים שונים לגמרי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2006 19:39 |
|
| |
מה הקשר לבין מה שכתבת לבין מה ששאלתי?
אתה לא חושב?
איפה כתבתי שזה קשור? רק שאלתי מה מרן אומר לגבי לימוד חסידות (או) ואמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 09:06 |
|
| |
חסידות ואמונה זה תורה, ומרן עוסק ומפיץ תורה, וההבדל בניהם זה הכינוי איך לקרוא להפצת התורה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 14:27 |
|
| |
ברור שחסידות ואמונה זה תורה, אבל סוג אחר. כמו שיש הלכה ויש מוסר למשל, אז יש גם חסידות ואמונה.
ושאלתי את השאלה הזאת בגלל שבילקוט יוסף בהלכות תלמוד, יו"ד סימן רמה,רמו כתוב:
"אין לאדם ללמוד כי אם במקרא ומשנה ובתלמוד והפוסקים בלבד". ובסעיף אחר כתוב ש"נכון וראוי ללמוד מפקידה לפקידה בספרי מוסר ואגדה".
אז השאלה שלי היא האם מרן חושב שיש ללמוד גם חסידות ואמונה או שיש ללמוד רק מה שכתוב בהלכות תלמוד תורה בילקוט יוסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 18:05 |
|
| |
ראשית כל כדאי שתפנה למקור יותר מוסמך, שנית יש עניין ללמוד חסידות (שזו פנימיות התורה)
עכשיו השאלה היא מזה אצלך לימוד חסידות? יש כאלה חסידיות שאצלם לימוד חסידות זה הדברים שהאדמו"ר שלהם מלמד.. אצל חב"ד לדוג זה שיעורי התניא (שבעל התניא כתב זאת בצורה נפלאה ומעמיקה בצורה מדהימה...) ובקיצור זה נושא רחב מאוד..
לגבי אמונה.. אמונה זה דבר בסיסי שחייבים ללמוד.. כי זה כמו לבשל אוכל בלי מכסה... האמונה מבססת היטב את לימוד התורה, בדיוק כמו שעליך ללמוד תורה, אמונה, השקפה, בטחון, השגחה פרטית ועוד..
בהצלחה רבה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2006 22:16 |
|
| |
צריך להבין מה ההגדרה של חסידות
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 10:33 |
|
| |
חסידות-אני זוכר שמרן מצטט לא אחת את רבי נחמן ומוסיף מידי פעם סיפורים ואמרות שנאמרו בשמו של הבעש"ט, בנוסף הוא גם מביא בשו"תים שלו לא פעם פוסקים חסידיים. אף פעם לא יצא לי לראות/לשמוע/לקרוא את מרן כשהוא מביא משהוא מספרי החסידות בענייני פנימיות התורה-אני חושב שההסבר הכללי הוא שמרן מדגיש יותר את "לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא" מה שלא סותר את העניין שכנראה הוא לומד גם חסידות ובודאי שלא נראה לי שהוא יתנגד ללימודי חסידות.
אמונה ומוסר- מרן מצטט המון את בעל חובת הלבבות והמליץ לא אחת ללמוד פלא-יועץ, דיבר בשבח הנפש החיים וכיוצא בזה.
בנוסף לכל הנ"ל הוא גם דיבר על זה שיהודים תלמידי חכמים ופשוטים כאחד, צריכים לפנות לעצמם מעט זמן לקריאת תהילים, להצלה ולהצלחה.
כמבון שכל הדברים הנ"ל הם מעולים כשהם במידה כי בסופו של דבר הלימוד צריך להיות בעיקרו בתנ"ך ש"ס ובפוסקים.
|
| נשלח ב-22/1/2007 14:22 |
|
| |
מקובלני מפי אחד מזקני וחשובי חכמי פורת יוסף, אחד מנקיי הדעת שבירושלים שהרבה מטובי בניה מתייעצים איתו בתכיפות ורואים בו כרבם הרוחני, שקיבל מרבותיו שבהיות ורוב עיקרי החסידות מושתתים על פי תורת הקבלה של רבנו האר"י, אין לספרדים שקיבלו את רוב הנהגותיו כמעט מה לחפש 'שם'. אולי שם יודעים להגיש יותר טוב, אבל הכל מובא כבר בזוהר ובספרי הגאון חיד"א, ר' חיים פלאג'י ועוד.
ההתייחסות לתורת חב"ד כאילו היא פנימיות התורה, לא מדויקת באשר רוב עיקריה מובאים בפרי עץ חיים למהרח"ו ועוד.
הרוצה להעמיק קצת יותר יוכל לראות את ספריו החדשים של הגאון רבי בן ציון מוצפי שליט"א סביב ענייני שבת ('שיבת ציון') וירדה דבש.
ולא, אין כוונתי שהגרב"צ מוצפי הוא בעל השמועה דלעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 16:59 |
|
| |
מצח_גדול קצת ידע לא יזיק,
איניני יודע לאיזיה דור התכוון אחד מזקני חכמי ירושלים, אך מה שברור הוא שרמתם הרוחנית של רבני ירושלים היתה גבוהה באין ערוך מאשר הרמה הרוחנית והידע שלנו,
עם היד על הלב: אם אתה פותח היום ספר קבלה אתה יכול להבין אותו?אתה צריך פירוש עליו! (אם בכלל אתה עוסק בתורת הקבלה)
חסידות זה פירוש על קבלה בשפה פשוטה,זה מוריד את המושגים הגבוהים לרמה שלנו,
אגב בקשר לחב"ד,תורת חב"ד מפרשת מונחים קבליים, היא אכן מיוסדת על ספרי קבלה ואיננה מנסה להסתיר זאת, יש שמה ציטוטים של רוב ספרי הקבלה המפורסמים, וכמו שאמרתי היא מסבירה אותם,
ובאמת גם הוספה יש בה, אך כיון שאניני הוגה בה הרבה, לא ידוע לי בדיוק מה החידוש שלה, אבל אני סומך על שיחה של האדמו"ר מחב"ד שאומר במפורש שתורת חב"ד זה גם חידוש.
תוקן על ידי יהדות_יפה5 ב- 08/02/2007 17:01:36
|
|
|
|
|