בית פורומים עצור כאן חושבים

להטמיע לויחי אשכול מס' 2330279

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2006 11:58 לינק ישיר 
להטמיע לויחי אשכול מס' 2330279

דברי שטיינר עברו לאשכולות ויגש, ויחי ושמות וכאן נשאר אך את שעליו להיטמע בויחי

תוקן על ידי עצכח ב- 10/01/2009 21:52:34

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2006 11:30 לינק ישיר 

בראשית פרק מח

(ח) וַיַרְא יִשְרָאֵל אֶת בְנֵי יוֹסֵף וַיֹאמֶר מִי אֵלֶה:

(ט) וַיֹאמֶר יוֹסֵף אֶל אָבִיו בָנַי הֵם אֲשֶר נָתַן לִי אֱלֹהִים בָזֶה וַיֹאמַר קָחֶם נָא אֵלַי וַאֲבָרֲכֵם:

(י) וְעֵינֵי יִשְרָאֵל כָבְדוּ מִזֹקֶן לֹא יוּכַל לִרְאוֹת וַיַגֵשׁ אֹתָם אֵלָיו וַיִשַק לָהֶם וַיְחַבֵק לָהֶם:

נו אז הוא ראה? או לא ראה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2006 12:53 לינק ישיר 

אשכול חידות וחידודים:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1434166

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2006 13:13 לינק ישיר 

אראל זו לא חידה  זה הפשט המתבקש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2007 20:19 לינק ישיר 

ירוחם שם
 ראה בספר קדושת ציון תירוץ על  זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2007 22:34 לינק ישיר 

שלאק
אולי תואיל בטובך לצטט מהספר  -  איני מכיר אותו  ואולי גם האחרים לא, אז בבקשה צטט.

אבל היות וכבר מחר אנשים עוברים על הסידרה שמו"ת ויתקלו בשאלה זו, וכנראה מאד יציק להם שלא ידעו את התשובה, אנסה לעזור ולהציע  פרוש  ותירוץ.

התופעה של  אי ראיה  מופיע גם אצל יצחק ושם אומר  הפסוק

בראשית פרק כז

(א) וַיְהִי כִּי זָקֵן יִצְחָק וַתִּכְהֶיןָ עֵינָיו מֵרְאֹת    לעומת מה שכתוב אצל יעקב )
וְעֵינֵי יִשְרָאֵל כָבְדוּ מִזֹקֶן לֹא יוּכַל לִרְאוֹת
א
אצל יצחק העינים לא  איפשרו לו לראות    אצל יעקב בגלל הזיקנה הוא לא יכל לראות. ר"ל הוא ראה אמנם את בני יוסף, אולם איך שהיו לבושים -לפי המדרש- היו לבושים  בלבוש מצרי, את זה הוא לא יוכל לראת. כמו שרגילים להגיד אני לא יכול לראות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2007 15:27 לינק ישיר 

סליחה אין לי עכשיו את הספר, ראיתיו בתחילת השבוע ותוכן דבריו בהקדם סיפור מהאפטע רב וסיפור דומה מהצאנזער רב זכרונם לברכה אשר בזקנותם כאשר תשש כח ראייתם ואעפ"כ ראו דברים של קדושה.
כמו כן יעקב אבינו לא יכול לראות, ועם כל זאת ראה את בני יוסף כי התנהגו בקדושה ועל כן שאל מי אלה שאני יכול לראותם , ודוק כי קצרתי מפני השבת המתקרבת       א גיט שבת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 17:06 לינק ישיר 

שלאק
תמיהה גדולה לי אליך איך יהדי ירא שמיים כמוך, שאורחות צדיקים אורחותי הצענזאר הרבי מאפטע ואצ רץ לקבל שבת קודש 3 דקות פער לאכט באנשיין. שיקרא לעצמו בשם  ובכינוי שלאק. איך אינך חושש ממה שהגמרא אומרת

יומא דף לח:

אמר רבי אלעזר: רקביבות תעלה בשמותן, דלא מסקינן בשמייהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 18:42 לינק ישיר 

ירחם השם

אולי יואיל בטובו להראות לי את השם שלאק, בתנ"ך חז"ל ......

והעיקר רציתי לשאול אם יכול להראות לי המקור למדרש  שהביא  שבני יוסף לבשו במלבושי  מצרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2007 19:23 לינק ישיר 

השם אמנם אינו בתנך ובגמרא אבל תרגומו כן. משמעותו. ומופיע להלכה בש"ע "ברית כרותה לשפתיים"ולכן לא יוציא אדם מילה של פורענות מפיו. ועוד מופיע בחז"ל המקור אמנם לא זכור לי כרגע. שלא ישתמש האדם בשמות מלאכי חבלה.
למקור המדרשי על בני יעקב אחזור אליך בהמשך אי"ה עם המקור המבוקש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 16:55 לינק ישיר 

ירחם השם

כנראה שאין כזה מדרש, ואכן צדקו דברי הספר שהזכרתי, כי בתחלה ראה באיזה ספר פירוש דומה למה שפירשת, (אמנם לא הביא שם שהוא מדרש), והוא דוחה את פירושו כי לא יתכן שיוסף הצדיק שהוא היה הגודר גדרים ובזכותו לא נתערבו ישראל בין המצרים, שהוא ילבש מלבושי מצרי, ועל כן פירש הוא ז"ל את הפירוש שהזכרתי.

אבל בשבוע זו פרשת שמות מצאתי במדרש על הפסוק "איש מצרי" שמשה רבינו אכן לבש בלבוש מצרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 19:38 לינק ישיר 

שלאק
קשה לי להגיד על שם כזה ידיד- זה שאני טרם מצאתי את המדרש אינו מעיד שאין מדרש כזה. את המדרש הזה שמעתי בסעודה שלישית אצל אחד האדמורים לפני הרבה זמן. והיות והוא נפטר, כנראה ואאלץ לחכות אני מקווה הרבה זמן עד שאוכל לשאול אותו, היכן המדרש.
לענין יוסף ומה שכתבת, האחרון שאפשר לכתוב עליו דברים כאלו יהיה יוסף. עליו הרי נאמר ויגלח ויחלף שמלותיו ו והחליף את שמו. ויתנכר לאחיו, והם לא הכירוהו. היתה מעלה בדעתך ידידי, כי
יוסף יושב על כסא מלכותו עם שטריימל וקאפטן מיט בורד עם פאות, והאחים לא יכירו אותו היתכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 21:00 לינק ישיר 

ירחם השם

ראשית אסביר לך את שמי, אם לא שמעת עדיין על כינוי באידיש "שלאק שמש", זה שמש שעושה כל מה שמורים לו לעשות, וזה אחד הדברים שאני עושה, אני כותב על האינטרנט כל מה שמבקשים ממני,
ובענין זה אני כותב בשם הרב צבי, אז עכשיו אתה יכול לכתוב לשלאק שימסור לידידך ר' צבי

עכשיו לענין, לא דייקתי בלשוני והמדובר הוא על בני יוסף, בוודאי לבשו הלבוש של כל בני יעקב, ואף קודם שהתוודע יוסף אל אחיו מסתמא היו לבושים בלבוש העברי ולא בלבוש מצרי, ואל תתמה כי הרי הוא הי' המליץ בין יוסף לאחיו.

ואף יוסף בעצמו הלבוש מלכות שלבש זה לבוש מיוחד למלך, ואינו  דומה  ללבוש העם המצרי, ואפשר שבביתו ובבואו לבית אביו הי' לובש השטריימל וקאפטן.

מה שאתה כותב ששמעת את המדרש אם אכן בטוח אתה ששמעת את זה מפי אדמו"ר אני מאד מעוניין לדעת את שמו.

ועוד מה שכתבתי קודם על משה רבינו, ראיתי בפירוש המבואר  על המדרש סברא נכונה כי עד עתה הי'ה מ"ר גדל בבית פרעה ועל כן הי' לבוש כעת בלבוש מצרי.

מה שכתבת שהחליף את שמו, זה פרעה עשה, וראיתי באיזה ספר שדייק בפסוק שם בפ' מקץ שתיכף אחר כך נאמר ויצא יוסף, כי הוא כאילו לא שם לב בכלל מה שקרא לו פרעה שם מצרי, ויצא  יוסף  שוב בשמו  יוסף.
וכמו כן ראיתי באיזה ספר שדייק כך בסוף פרשת ויחי שמוזכר שם הרבה פעמים השם יוסף.
גם בפרשה זו שמעתי רמז נאה, מה שמרומז דווקא כאן החיוב להעביר הפרשה שנים מקרא ואחד תרגום בהר"ת של "ואלה שמות" כידוע. כי תיכף אחר כך כתוב שמות השבטים והשמות אינם משתנים בהתרגום, לרמז שהשמות בני ישראל לא החליפו.

ודרך אגב באותו ענין כתב החתם סופר פי' יפה בפרשה זו עה"פ ויאמר פרעה למילדות העבריות אשר שם האחת שפרה ושם השנית פועה. ויאמר.......
ודייק מה הי' האמירה הראשונה ? ותירץ שפרעה נתן להם שמות אלו להשפיע עליהם לעשות מעשה הרשע, אבל הם המשיכו להקרא בשמם העברי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2007 23:12 לינק ישיר 

שלאק.
שלאק בידיש זה עזאזל. הסיפור על המילות שהבאת הוא של הבני יששכר חודש ניסן.
אתה יותר מידי מסתמך על מסתמא.  מסתמא אינה הוכחה אלא משאלת לב ובמקרה שלך אינה נכונה. מנשה היה ילד בן שש שבע לא סביר שהוא היה המליץ מסתמא. וגם לא סביר שיוסף שרצה להסתיר את מוצאו. יעמיד לפניהם את בנו לבוש כמו יהודי עם ציציות בחוץ.

תוקן על ידי עצכח ב- 10/01/2009 21:33:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 01:35 לינק ישיר 

ירחם השם

ומן המדרש הזה שהבאת אתה [באשכול לפרשת שמות שיוסף הודה בארצו באמרו גונבתי "מארץ העבריים"], שהמדרש משבחת את יוסף שלא הסתיר שהוא יהודי, אני חוזר לענין הקודם כי בוודאי שהלביש את בניו בלבוש העברי (אפשר לא בלבוש של החסידים כיום- רק בפשטות הלבוש שלבשו בארץ העברים)

ושוב אני כופל עיקר המדובר הוא אודות בני יוסף בשנה האחרונה לחיי יעקב, ואז בוודאי שלא הסתירו את יהדותם

ועוד רציתי להעירך להסתכל ברש"י בפ' מקץ על הפסוק כי המליץ

ירוחםשמ:

המדרש אומר- יוסף הודה בארצו, לא ביהדותו- לארץ שאליה הוא שייך, ולכן שם הוא נקבר.
משה, שהיה צריך לדעת כי יהודי, לא משנה איפה הוא גר או איפה הוא נולד. ארץ ישראל הוא ארצו

תוקן על ידי עצכח ב- 10/01/2009 21:50:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2007 12:34 לינק ישיר 

שלאק
ההבדל ביננו הוא, אתה רואה את פרושו של רש"י כאמת מוחלטת- ואני כפרוש רעיוני- הרי כפי שצינתי יוסף לא רצה להתגלות וכן לא היה הגיוני שיעמיד כמליץ נער בן שבע לבוש כיהודי? זה לא הגיוני להגיון הכתוב למרות שרש"י כותב כך. ומכאן לתשובתך על המדרש. ידידי- בתקופה ההיא
לא היה עם יהודי וגם לא עם עברי. היו אנשים שהתגוררו מעבר הנהר מצריים. ולכן הם נקראו עברים על ידי המצרים. וכל הסיפורים האחרים טובים לחיידר ולשיחות בסעודה השלישית.
המדרש אומר- יוסף הודה בארצו לא ביהדותו- לארץ שאליה הוא שייך, ולכן שם הוא נקבר.

תוקן על ידי עצכח ב- 10/01/2009 21:43:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > להטמיע לויחי אשכול מס' 2330279
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext