| נשלח ב-28/12/2006 21:30 |
|
| |
"והחזקת בו" - הלכה למעשה!
מזה מספר שבועות אני מתלבט אם להעלות את ההודעה דלהלן, בכדי להימנע מהפיכת הפורום מאתר התדיינות וירטואלי ללוח מודעות ופרסומות. מאידך, מחמת היותו של המקום בעל אופי מעשי להוצאת דברים מן הכוח אל הפועל, אין לי מקום מתאים יותר ממנו למטרה זו.
כידוע, הדרך הטובה ביותר לקיום מצוות צדקה הינה בסיוע לאדם לעמוד בכוחות עצמו ולא להזדקק למתנת בשר ודם, אולם בפועל בעוד שישנם ארגוני חסד רבים העוסקים בסיוע לנזקקים בדרכים שונות של חלוקת מזון, ביגוד, כספים וכיו"ב, מעטים מאוד עוסקים בעניין זה של עזרה בהשתלבות בעבודה. ישנם כיום אלפים רבים במחננו המעוניינים לפרנס את משפחתם מיגיע כפיהם, אבל הם אינם יודעים כיצד לעשות זאת. חיפוש עבודה גם עבור אנשים בעלי מקצוע, היא "עבודה" במשרה מליאה שנמשכת בממוצע כחצי שנה. עבור אדם חרדי שאיננו נגיש לעיתונות הכללית ושחסר במקרים רבים ידע מקצועי וניסיון בעבודה, מדובר במשימה קשה ומורכבת יותר, בפרט לאור המגבלות המונעות ממנו עבודה במשרות ובמקומות שאינם הולמים את אורח החיים החרדי.
לשם כך מוקמים כעת שישה מרכזים של "מפתח", שאמורים להוות מעין "שירות התעסוקה" לחרדים. במקום יינתן מידע רלוונטי לדורשי העבודה על האפשרויות השונות ללימוד מקצוע ו/או להשתלבות מיידית בעבודה, וכן הדרכה לכתיבת קורות חיים ולראיונות עבודה, ובעיקר יתווך המרכז בין דורשי העבודה למעסיקים המחפשים עובדים בכל התחומים. השירות במרכזים אלו ניתן חינם, הן לדורשי העבודה והן למעסיקים. זוהי הזדמנות גם עבורנו לזכות בחלק במצווה חשובה זו, כשידוע לנו על מקום עבודה פנוי במקום כלשהו, כל שעלינו לעשות הוא לדווח על כך למרכז "מפתח". בשלב זה נפתח המרכז הראשון ברח' קרית המדע 3 הר חוצבים ירושלים, טל 02-5715492 פקס 02-5715489 דוא"ל [email protected]. כמובן שאם אחד ממכרנו מחפש עבודה, נוכל להפנות אותו ל"מפתח".
מעבר לתקווה שאמנם הודעה זו תוכל לסייע ולו לאדם אחד להשתלב בעבודה, אשמח לקבל את חוות הדעת של החברים בנוגע להעלאת אשכול מסוג זה לפורום. כמו כן, כל הצעה מעשית הנוגעת לפיתוחו של מרכז "מפתח" בפרט, או של עניין התעסוקה במחננו בכלל יתקבל כאן בברכה.
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2006 23:11 |
|
| |
[אפשר לפתוח אשכול של "לוח" כמו בח"ח, או אשכול בקשות ומשאלות],
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2006 23:15 |
|
| |
ג"א מצטרף לגוונא.
מ"מ המידע חשוב ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2006 15:02 |
|
| |
יישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2006 22:00 |
|
| |
בן ציון יישר כח !
תמיהה ?
שלחתי לשם אימייל עם קו"ח לפני למעלה משבוע ועדיין לא פנו אלי
בד"כ חברות כח אדם מסוג אלו פונים תוך ימים ספורים.
צבי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2006 22:32 |
|
| |
המבינים
אינני עובד במקום ולכן אין באפשרותי להתייחס לטענתך, אולם באופן כללי היות ומדובר במקום חדש הנמצא כעת בתחילת דרכו אני מעוניין לבחון את תפקודו לאחר תקופה של מספר חודשים. בשלב זה נדרש המרכז לאתר מעסיקים ולשכנע אותם שיש אצלו מאגר של עובדים טובים, זוהי משימה לא קלה בשעה שישנם כבר חברות השמה וחברות כוח אדם וותיקות, אבל אני מאמין שהיא אפשרית. אני משער שלאחר שליחת קורות חיים הם אמורים לראיין אותך, יתכן שיש להם מספר רב של פניות והם עדיין לא התפנו לקבוע איתך מועד לשם כך.
בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה!
|
|
| נשלח ב-31/12/2006 21:46 |
|
| |
גילוי נאות:
מפת"ח החזירו לי אימייל היום
בכ"א תודה על העלאת הנושא למעננו
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2006 22:42 |
|
| |
ועוד כיהודה לקרא ג"א מצטרף לגוונא והבוחן,
יבוא המנהל ויהפוך את האשכול שלו לאשכול עוגן בשינוי השם ל"לוח מודעות של האגודה"
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2006 23:39 |
|
| |
מהו כנס הנדל"ן שהתפרסם בחוצות? אותה היוזמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2007 00:57 |
|
| |
נתונים מעניינים מאוד. בפרט בנוגע לתמיכת הרבנים במעוניינים להשתלב בשוק העבודה, (הניתוח בדו"ח בעמוד 20)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2007 14:20 |
|
| |
אמנם שלא לגמרי מענין האשכול, אבל לא מצדיק פתיחת אשכול נוסף.
היתה כתבה מעניינת על מסיל"ה ביתד נאמן בשבוע זה. שם הוזכר שתמיכה כספית לא תמיד מועילה (בלשון המעטה), ושמשפחות רבות צריכות הכוונה בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2007 11:16 |
|
| |
חברה חרדית לייעוץ תעסוקתי "שבילים", ייעוץ והכוונה תעסוקתית. 050-8672047, 072-2300201
|
|
|
|
|