ההתיחסות חד פעמית לתיאוריית אא''ס
למרות רצוני העז להימנע מכל דיון בתיאורית אא''ס, הרי שאני נדרש להתייחסות מינמלית בשל הסכנה להסטת כל דיון בהשתתפותי לעבר מחוזות לא רצויים.
מאיר כתב את הדברים הבאים:
הרבאי הנ"ל טוען לכתר המצאת תורה סוציולוגית המפרשנת כל אירוע וכל תהליך כמונעים אך ורק על ידי הסוציולוגיה.
והרי תגובתי הרשמית:
כמי שלא מתפרנס מעיסוק בחרדולוגיה, ולמרות שורשי היקיים הנטועים בערבות בוואריה הרי שאני פטור מניסוח תיאוריות חובקות יקום, מהגנה עליהם, ומהתגוששות מתמדת עם החולקים עליהם.
ורק בכדי להוציא מליבם ובנסיון נואש להחזיר את הדיון למסלולו, הרי שהנסיבות מחייבות התיחסות חד פעמית:
בסך הכל הצעתי בהקשרים מאוד מסויימים תובנה לפיה ההנמקה האידיאולוגית המוצעת אינה מספקת הסבר מספק לתופעות חברתיות מסויימות, וכי סביר להניח כי למרות היומרות של נושאי דגלה היא אינה מהווה את הסיבה המניעה, אלא כתופעה מקבילה. אין בעצם ההפניה להסבר סוציולוגי והצעה להיותו המניע בהקשר המצומצם של תופעה A להצביע על שלילת היות ההנמקה האידיאולוגית הסיבה המניעה בהקשר B.
כמו כן, אני סבור כי אין להתעלם מהשפעת ההיזון החוזר של אידואולוגיות שנוסחו וגובשו כהנמקה רטרואקטיבית, על המגמות החברתיות ולהיותן גורם מניע משני.
ההקשר וההצמדה של ''האלעס'' לתובנות הנ''ל הינה אורנומנטלית ולמטרות ספרותיות בלבד, ואין בה בכדי ללמד על יומרות חובקות עולם וטענה לפיה סוציולוגיה הינה חזות הכל. אילו היה מדובר במחקר אקדמי, הרי שהייתי משמיט את הביטוי. כל שבקיא בתולדות כתיבתי בעצכ''ח יודע כי אני נוטה להתאהב במה שנראה לי כצורות ביטוי ספרותיות ואורנומנטליות, במיוחד במה שקשור לשפה היידית, גם כאשר הדבר בא על חשבון התוכן. הדבר אמור במיוחד על הפארודיה של 'רבנותי'' ויציאתי המתוקשרת לפנסיה בחולות מיאמי, ובמידה מסויימת גם לגבי אבהותי החורגת והחצי חוקית על תיאוריית אא''ס. ויש הדורשים לשבח, ויש הדורשים לגנאי.
--------------------------------------
ובשולי הדברים:
יש כאן נסיון מגוחך, תמוה, והגובל באובססיביות קומפולסיבית (וראוי לגינוי - לפי כל כללי האינטראקציה המקובלים במקומותינו) למשוך מפי בכח ההתיחסות לתיאוריות מסויימות שהועלו בפורום זה ובעצכ''ח. ולא שאני חולק עליהם, אלא שאפילו לא התעמקתי בהם מסיבות שהזמן גרמן, וע''כ איני יכול לתרום שום התייחסות ענינית. כאמור, איני עובד בשום מכון מחקר, ואף אחד לא משלם לי משכורת בכדי שאתייחס לכל מאמר שפורסם בכתב עת אקדמי. באם יהיה לי זמן, כח, ורצון אזי אקרא את המאמר הנ''ל ואתייחס אליו לשלילה או לחיוב, ובאם לא אזי שאני מצפה להבנה - גם במחיר הדחתי מכסא אבי תיאוריית אא'ס, שהינו פנוי לכל יורש מרגע זה והלאה.
לצורך הענין, ולקידום השיח העניני בנושא שהעליתי, הריני מתחרט על כל תיאוריה שהצעתי בכל הקשר ונושא מיום הולדתי, וכל השאלות שהצעתי לדיון בפורום זה הריהם כנכתבים על לוח חלק, על ידי האלטר אגו שלי.
קאפיש?????
 |
|
|