| נשלח ב-2/1/2007 20:09 |
|
| |
אינטרנט-השפעות והשלכות על הציבור החרדי
מה ההשפעות או ההשלכות של המצאות אינטרנט נגיש בציבור החרדי?
גישה מהירה למידע שלא מופיע בעתונות החרדית
אפשרות ליצירת קשרים עם גורמים שאינם חרדיים
חשיפה לדעות שונות מהמקובל בציבור
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 13:33 |
|
| |
מעניין שאתם לא רואים לנכון להגיב
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 14:02 |
|
| |
מי שרוצה מוצא.
פעם היו ספרים ועתונים, היום אינטרנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 17:42 |
|
| |
קלף
אם השאלה שלך מתייחסת לעבר ולהווה, כלומר כיצד השפיע/משפיע האינטרנט על הציבור החרדי? נדמה לי שעדיין קשה להעריך את מידת ההשפעה ברבדים השונים, היות ועדיין מדובר בשנים לא רבות. אם השאלה שלך היא על העתיד, כיצד ישפיע האינטרנט על הציבור החרדי? ברור שהדבר נתון להערכות שונות התלויות בהתפתחויות ובמשתנים רבים, לי עצמי אין ספק שתהיה לו משמעות עצומה על הציבור החרדי.
השפעת האינטרנט על המשתמשים תלויה במידה רבה בגילו של האדם ובתכנים אליהם הוא נחשף, בכל מקרה ברור שהאינטרנט מסיר בבת אחת גדרות וחומות שנבנו בעמל רב במשך שנים רבות. החברה החרדית שההסתגרות היא מרכיב מרכזי באורח חייה, עומדת מול תופעת האינטרנט כמעט חסרת אונים.
בכל מקרה, אני דווקא סבור שזהו נושא חשוב ומרכזי שחייב לעמוד לדיון מקיף, אני מניח שהיעדר התייחסות להודעתך נבעה דווקא מחמת העובדה שזהו נושא רחב שלא ניתן להגיב עליו כלאחר יד. מכורח הנסיבות נאלץ גם אני כעת לסיים את שורותי הקצרות
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 17:54 |
|
| |
אני חושב יותר על ההוה ועל העתיד מאשר על השפעת האינטרנט על העבר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 18:23 |
|
| |
קלף,
מספיק לראות את האיסורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 22:43 |
|
| |
בןציוןכהנא,
בשנים האחרונות עמדה היהדות החרדית מול כמה וכמה דברים כמעט חסרי אונים. אם אלו הסלולריים, אם אלו ההשתלמויות, ויש עוד דוגמאות למכביר.
אבל דא עקא, לכול הדברים נמצאו פתרונות, ולא ירחק היום וגם לאינטרנט ימצא פתרון יצירתי.
ולא עוד, אלא כמו שכל חרדי ממוצע מתבייש לתת מספר נייד שאינו כשר, כך תתבייש לתת כתובת מייל לא כשר.
לא ירחק היום, ועל הבגדים יהיו תוויות מיוחדות מהיכן הם נקנו, או שבכלל תונהג תלבושת אחידה לכולם. מספרי הטלפון יהיו עם קידומת זהה לכל המספרים הכשרים, ואוי לך אם מספרך לא יהיה כזה.
וכמובן, האינטרנט. כשר למהדרין, בהכשר הרבנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 23:06 |
|
| |
חברים
עד שחזונות 1984 שלכם על הדיכוי יתממשו, אולי תסבירו לי איך כיום פורום 'בחדרי חרדים' הפך לפורום של סיקריקים ופנאטים למינהם.
כידוע הוקם בחדרי ע"י האגף הביקורתי בחברה החרדית, וראו מה עלה בגורלם? נאלצו לגלות נעבעך לכאן.
אולי מקרה המחקר של בחדרי מוכיח כי החרדים חזקים יותר מהאינטרנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2007 23:10 |
|
| |
צרפרף,
אלו לא חזונות 1984.
אלו דברים שקורים כאן ועכשיו.
הבאתי דוגמאות מההווה. דברים שכבר קיימים ואחרים שכבר בדרך. כמו האינטרנט הכשר, וכמו הטלפון הכשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2007 11:23 |
|
| |
צרפרף
אתה אפילו לא שם לב לקטע הנלעג שבכך. שים לב מה קורה בבח"ח. כל הצדיקים הגדולים מקנאי קנאת ה' צבקות שכותבים שם פשוט גולשים באינטרנט. היית מאמין? באינטרנט המשוקץ והטמא, קרבן תמיד של שחר ושל בין הערביים של הפשקווילים והחרמות.... לא יאומן כי יסופר.
ועד כדי כך, ש"חברי האגף הביקורתי" כלשונך, הולכים ורבים, ובמות רבות וספציפיות לכל תחום צצות כפטריות אחר הגשם.
מאיפה שאבת את המסקנה המטופשת כי "החרדים חזקים יותר מהאינטרנט"? אם היה כך, הרי שהפורומים היו גוועים, או שבח"ח היה הופך להיות כמו שנוא נפשך עצכח.....
לגופו של עניין, נראה לי שברמת המיקרו אולי ההשפעה לא ניכרת כל כך, אבל ברמת המאקרו ודאי שמתחולל מהפך חשיבתי כללי, שאחד הגורמים לו הוא חופש המידע והדיון של האינטרנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2007 18:58 |
|
| |
יעקב
השאלה היא לא האם גולשים באינטרנט או לא, אלא האם הגלישה באינטרנט מערערת את יסודות הקיום של החרדיות.
ככלות הכול, החרדים הם כנראה גם גדולי מדברי הרכילות בעולם היהודי, ואולי גם בעולם כולו. ועדיין אין זה מהווה בעיה בשביל המשך הקיום החרדי.
זאת ועוד, אל-מול האתרים הקקיונים של האגף הביקורתי שנזקקים לתיגבור מצד מיזרוחניקים למיניהם ומצד רבות רפורמיות, ישנו עולם שלם של פורומים כגון 'בחצרות החסידים', עם הא הידיעה ובלי, ששם עוקפים את הסיקריקים מבחדרי מימין.
הקיצור, לא ניסת כל לענות על שאלתי לגבי 'מקרה המחקר' של בחדרי.
האם העובדה כי האתר החרדי הפופולרי ביותר בעולם נשלט כיום על ידי הפנאטים שהגלו את מקימיו, היא הוכחה לכך שהחרדים חזקים מהאינטרנט?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 08:03 |
|
| |
תגובתו של "בנימיני" שנכנסה בטעות לאשכול אחר.
"ראשית חשוב לציין שלאחרונה דווח על כך שהרבנים לעניני תקשורת עומלים על תוכנית שתהווה מחסום לתכנים שאינם רצויים. [לא נתיב, משהו בסדר גודל גדול יותר] תוך כדי מתן אפשרות להשתמש באינטרנט בחותמת כשרות. אני לא יודע עד כמה הדבר אפשרי ועד כמה יעיל הוא יהיה, בכל מקרה גם הרבנים הגיעו למסקנה שאין אפשרות לעצור את התופעה באופן מוחלט.
קשה לנחש כיצד יתגלגלו הענינים לאחר שחותמת כשרות תאשר את ההשתמשות באינטרנט , אך אם ניקח את החרמת הפלאפונים כמודל, אז הענין לא פשוט בכלל. האינטרנט שלא כמו הפלאפון הוא מוצר ביתי מה גם שהוא ממכר, עם כל הכבוד לרבני התקשורת [בטח לא הכונה שיש להם הבנה בתקשורת ובאלקטרוניקה] יהיה להם קשה עד בלתי אפשרי להגיע לרמה טובה כמו זו הקיימת. אין ספק שגם בפורום זה עוד נכתוש ונטחון עד כמה הדבר יהווה אלטרנטיבה. בינתיים אפשר לקחת את הזמן.
בכל מקרה עד שעניין זה של הכשרות לא יתבהר א"א לחזות את השפעה העתידית."
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 11:10 |
|
| |
צרפרף,
איך שר' ישראל היה נהנה לקרוא את דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 12:37 |
|
| |
היום בעתון המודיע יש כתבה גדולה על הכלכה העולמית בהתיחסות של שמעון פרס ומדברים שם על הכלכה בתקשורת מחשבים מקוונת
ולא מזכירים את המילה אינטרנט
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 13:55 |
|
| |
בעלבעמיו
על מה אתה מדבר?
|
|