| נשלח ב-2/1/2007 21:52 |
|
| |
תופעת המקוואות לגברים
בפורום בחדרי חרדים התקיים דיון ענק על סיפור המצער של מנחם לאנג.
בין שלל התגובות צדו עיני הודעה שמאד דיברה אליי ואף גרמה לי להרים גבה ולהתפלא על עצמי על שלא חשבתי והבחנתי בנושא עד כה.
הנה הודעתו של ניק בשם שלוימלע שאני מעתיק דבריו ללא רשותו בתקווה שאין לו בעי עם זה, אין לי בעצם כמעט מה להוסיף על דבריו.
המקוה לגברים הוא אחד האסונות הגדולים של הציבור החרדי. ואל תיתממו.
שם הוא מתגלה במערומיו, תרתי משמע.
המקוה הוא גם חידה גדולה בעיני:
על נשותינו אוסרים ואוסרים בלי סוף, בשביל שלא להכשיל את הגברים.
והגברים את עצמם?
ובפרט לבחורים, שמטבעם הם רעבים?
למביט מן הצד זה נשמע מטורף לחלוטין. אם הייתם מספרים לו שיש בישראל חברה טהרנית המפרידה בין גברים לנשים באוטובוס ובמכולת, אבל את גבריה חושפת זה לזה, ועוד בשם הקדושה..
צע"ג.
|
< language= type=text/>menuMgr19823938.renderMenubar();>
|
|
|
|
< language= type=text/> //create NlsMenuManager instance var menuMgr19823967 = new NlsMenuManager("mgr19823967");
function init19823967() { var productMenu19823967 = menuMgr19823967.createMenu("user19823967"); productMenu19823967.showIcon=false; productMenu19823967.showSubIcon=false; productMenu19823967.addItem("1", "הצג הודעות משתמש", "search_user.asp?userid=159618"); productMenu19823967.addItem("2", "הצג פרופיל", "usercard.asp?uid=159618"); productMenu19823967.addItem("3", "הוסף לרשימת חברים", "userfavorites.asp?fr_id=159618&fr_id_type=1"); productMenu19823967.addItem("4", "שלח הודעה פרטית", "msgbox_post.asp?msg_to=159618"); productMenu19823967.getItemById("2").target = "_blank"; var menubar19823967 = menuMgr19823967.createMenubar("menubar19823967"); menubar19823967.showIcon=false; menubar19823967.showSubIcon=false; menubar19823967.drop = true; menubar19823967.stlprf="top_"; menubar19823967.addItem("1", "שלויימלע", "", "", true, null, "user19823967"); } init19823967(); menuMgr19823967.renderMenus(); >
נשלח ב-29/12/2006 10:41 |
|
|
|
וארחיב מעט יותר:
המקוה החרדי הוא באמת חידה גדולה.
הוא נוצר בדיעבד ויצא משליטה, כמו תופעות רבות אחרות בציבור החרדי. ואין ספק שהמצוה הביאה לידי עברה, בעצם עברות. עברות רבות ברמות שונות, ראייה, הרהור ומחשבה, וה'מעשים טובים' הם רק מיעוט אבל הם קצה הקרחון של פירמידה שלמה.
מבחינה סוציולוגית, המקוה החרדי לגברים הוא הוכחה לכך שאפשר למתוח את החבל כמעט עד הסוף, ולשמור פחות או יותר על נורמות חברתיות תקינות ועל פוריטניות ('טהרנות' נורמטיבית קהילתית) למרות שבבסיס התופעה ישנו פרדוקס רציני בכל הנוגע למושגי טהרה וטומאה. המערכת מנסה לטפל נקודתית בסטיות של מיעוט, מתוך אידיאל השמירה על המקוה כ'מצווה דרבים'.
לפיכך, מה לנו כי נלין על חברות אחרות שבהן נקבעו סטנדרטים אחרים משלנו, בנושאים של תערובת בין המינים. גם שם בהסתמך על כך שהרוב ישמור על הקודים החברתיים ולא יעבור את הקו האדום. (בכל חברה יש מיעוט שלא ניתן לשלוט עליו)
הבה נודה על האמת: בעיני המתבונן הישר, סניף בני עקיבא מעורב השומר על חוקי התורה, נראה יותר טוב מאשר העירום הקבוצתי במקוה החרדי.
איפה לעזאזל, כתוב בספרים הקדושים שמצוות המקוה צריכה להתקיים בעירום קבוצתי?
כאמור, חידה היא וחידה תשאר. וכל טיעון שיישמע ויכתב מכאן ולהלן באשכול זה, יהיה מקסימום בגדר מאמץ להצדיק תופעה שבדיעבד, אדרבא, נראה את מי שממליץ על כך לכתחילה!
לחילוני שידרוש הסברים, אנחנו נאלצים להשתמש בתירוצים שונים שעיקרם: אתה צריך להבין את ההקשר, את האוירה החרדית בכלל, ואז תגלה שאפשר לחיות עם זה. זה לא בא מתוך אוירה מתירנית, אנשים בוגרים ורציניים המבקרים במקוה מעניקים למקום אוירה ענינית, והגבולות החברתיים נשמרים.
השאלה היא, מה יהיה אם החילוני ישתמש כנגדנו באותם טיעונים ביחס לחוף מעורב?
תוקנה כותרת לבקשת הכותב
|
תוקן על ידי - ymy33655 - 24/01/2007 14:59:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2007 22:01 |
|
| |
אני חושב שאני באמת לא מסוגל להתחיל לסלוד מהמקוואות פשוט כי נולדתי לתוך זה.
לו נולדתי לתוך חברה שמחזיקה מקוואות מעורבות משני המינים כשהמטרה היא היטהרות ללא שימת לב לנושאים שוליים, אני בטוח שלא הייתי סולד מזה גם.
הדבר עדיין צריך בירור אצלי מהו עיקר הדין כאן, ומה הן הדברים התלויים במנהג המקום ותרבותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2007 22:41 |
|
| |
יש להודות כי אכן יש בזה פלא ומוזרות גדולה, אך יש גם לזכור כי אין המדובר באמצאה חרדית, בית המרחץ הקדום בו היה נערך הטקס השבועי והבלבדי של הגיינת הגוף נהג בו עירום קבוצתי, הלכותיו נאמרו בהתאם. לא ירחץ אדם עם אביו ועם בעל אמו וכו'
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2007 00:14 |
|
| |
מאיר,
אלא שזו גופא הבעיה שבית המרחץ הקדום מהווה מקור למנהגים של אנשים בשנת 2007,
רק אוסיף שאני באמת לא הייתי מסוגל ללכת למקווה, הן בחגים ואף ביום כיפור ומעודי לא הייתי שם כי רק הזדעזעתי מהמחשבה שאתפשט בפני אנשים אחרים,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2007 05:12 |
|
| |
בראשית הפורום של בחדרי חרדים היו דיון גדול על כך ואם איני טועה שלוימלה הלא הוא אקדמאי, הי' מראש המדברים נגד זה.
ברור שברמה העקרונית יש הבדל גדול בין היחשפות הנשית המערבית והבוטה שיש בה היבט מיני וארוטי מכוון (שכן הרהורים מותרים ואף רצויים בחברה המערבית) בעולם המערבי לעומת המקוה שלרוב בני אדם בריאים אינם מתגרים מגברים אחרים (ולכן דוקא החברה המערבית סולדת מכך שכן אין כאן היבט מיני ולכן זה סתם דבר מכוער). ואילו סוטים ושוטים שום דבר לא יעצור בעדם ואיני מאמין שהמקוה מעודד את הסטיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2007 08:24 |
|
| |
ואלו ביפן בית המרחץ הוא מעורב ודווקא המרחצאות הנפרדים מיועדים לאלו שאינם בנורמה המקובלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2007 09:01 |
|
| |
בעל,
אם אתה מביא ראיה מיפן אז בבקשה תספר כל מה שקורה ביפן, אני בטוח שאחרי זה את אף לא יעניין מה עושים בבתי המרחצאות של יפן,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 08:18 |
|
| |
סליחה מר גונא הנכבד.
ביום כיפור אסור לטבול מדין תורה, וכן פירשו רבותינו את מאמר המשנה ולא עם הארץ חסיד שטובל ביום כיפור
צריך לומר 'בערב יום כיפור'
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 10:57 |
|
| |
שותא
מותר לטבול ביום הכיפורים מדין תורה.
האיסור הוא להתרחץ, אלא שהחמירו על טבילה, ישנם פוסקים שהתירו טבילה בעת הצורך ביום הכיפורים.
הם השוו אותו להולך בדרך במים, או לכואב ברגליו.
תוקן על ידי tashrat ב- 04/01/2007 10:58:50
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 10:59 |
|
| |
רבותי הנכבדים,
מדוע אתם סוטים מהנושא?
והמעניין הוא שבעולמנו המודרני עירום אינו אמור להיות יותר גורם לבושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 11:03 |
|
| |
בעל בעמיו
באיזה עולם מודרני אתה חי?
בחופי הנודיסטים? או בג'ונגלי אפריקה?
היכן אתה יכול להסתובוב ערום כביום היוולדך, ולהיחשב כשפוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 12:41 |
|
| |
תשרת
כנראה שאתה לא קורא עתונות חילונית.
תלוי כמובן באיזה מקום ואם תרצה השאלה היא גם מה מוגדר עירום וד"ל.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/01/2007 12:41:01
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 13:01 |
|
| |
מכירים את הסיפור שמקובל לספרו על ר' יענקלה צוקער
בעת היותו בחור, בשעות הקטנות של הלילה נשמעו לפתע זעקותיו במסדרון הפנימיה פרוצה תסתלקי מפה! את לא מתביישת להסתובב פה ערומה לגמרי! מדלתות החדרים נראו ראשי הבחורים מציצים בשקיקה לעבר הנער שרדף אחרי....חתולה.
רבותי! רוצים להשמיץ, רוצים ללחתוך יבלות, תפאדלו, אך מה קשור העירום במקווה להרהורי עבירה אצל אנשים נורמאלים!
ובמחילה מכל מי שאולי יפגע מהמשפט הבא, האם אי מי מכם חברי הפורום יביט שנית בתמונה של נשות שבט אפריקני חשופות ערווה? יש תמונות כאלה למכביר בנשיונל גאוגרפיק, בעוד הם לא היו מפרסמים תמונה עם חצי מהעירום הזה של נשים מערביות!
ומדוע? כי זה אובייקט מיני, וזה כמו העירום של יענקלה צוקער!
כנ"ל לגבי גירוי מיני בין גברים.
אכן חזלינו כבר הזהירונו כי אל לו לזכרי ישראל להתייחד עם זכרי ישמעל שכן הם חשודים על הזכר, ויתכן כי אכן מחוקותיהם למדנו, וכיום ישנו חשש אף להתייחד עם זכרי ישראל.
הבעיה היא לא במה שנותנים להסתכל במקווה אלא בזה שאסור להסתכל בחוץ, וזה מסיט את הדחפים המינים העזים להתפרץ במחוזות אחרים, או לכל הפחות לגלות בהם עניין. קראתי מחקר לפני כמה שנים כי חיילים ששרתו תקופות ארוכות במוצבים בודדים בין גברים חוו חוויות הומוסקסואליות בחמישים אחוז יותר מאשר בכלל הציבור! זה נורמאלי!
ולכן יש בכל מקווה גדול "משגיחים".
אני זוכר "זוכער" שהיה מגיע לבריכה ומנסה "לדוג" גדיים, והוא לא היה מקרב מחנינו, רק שהשעות הנפרדות נתנו לו בקעה "להתגרד" בה.
מ"מ למי שחזה בסרטונו של מר לאנג הנכבד, היה ברור כי מאותם דמויות חשודות לא היה ניתן לצפות להתנהגות נורמטיבית, הם נראו מוזרים גם בקנה מידה של חברתינו המצויינת במוזרויותיה, הם שניהם מיד האשימוהו את עודדת..... ועם שניהם הוא התעמת אודות הגיל המדויק בו זה קרה.... כשהוא חוזר בו מהה"וא שלו..... מה לעשות, לא התרשמתי כי הדייקנות שם נמדדה בפלס!
יום נפלא,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 13:30 |
|
| |
בעל
לא צריך לעשות מחקר גדול בשביל לדעת להגדיר פחות ויותר מהו עירום בזמנינו.
ברור לי שהרחוב בקייץ בעולם המערבי, לא רואה בחשיפת רוב חלקי הגוף כהתערטלות, אבל ישנם דברים בסיסיים שגם בערבות אפריקה מכסים אותם עם חגורות.
בשום מקום לא יתנו לך להסתובב בבריכה בעירום מלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 16:27 |
|
| |
ממשרדו של מר גוונא הנכבד נמסר כי הוא רואה את העניין בחומרה רבה והנושא יועבר לטיפול ע"י הרשויות המתאימות,
כמו כן מבהיר מר גוונא שלא היתה לו שום כוונה לחלל את היום הקדוש ביותר לעם היהודי והוא יעשה כל מאמץ כדי למנוע הישנות של תופעות מבישות כאלה במחנינו,
בברכה, האגף למניעת קשקושים מיותרים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2007 16:33 |
|
| |
תשרת,
תופתע.
|
|