בית פורומים אחרדים-אלעד

וועידת נבחרי הציבור החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2007 14:38 לינק ישיר 
וועידת נבחרי הציבור החרדי

יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו, השתתף אמש (שלישי) בועידת הנבחרים של הציבור החרדי המתקיימת במרכז האירועים ניר עציון שלמרגלות הכרמל. בהופיעו בפני הנבחרים, הסביר נתניהו כי מהלכיו בהיותו שר אוצר נבעו בשל העובדה שישראל עמדה בפני התרסקות טוטלית. "אני רוצה להזכיר לכם שלפני ארבע שנים נגיד בנק ישראל דוד קליין, אמר כי בנק בישראל עומד לקרוס. יכולנו להיות היום כמו ארגנטינה, ואחוז האבטלה היה עולה מ-11 אחוז ל-15 אחוז". אני רוצה לומר לכם מה אותה התרסקות הייתה גורמת למגזר החרדי אותו אתם מייצגים. אנו שקלנו לסגור עיריות ומועצות מקומיות למשך מספר ימים בשבוע, כחלק מקיצוץ תקציבים, וההשפעה הייתה לכולם. בסופו של דבר החלטנו שצריך לעשות מעשה קשה, ולקצץ באופן דרסטי בהוצאות הקיימות, מה שכמובן גם גרם לקיצוץ בקצבאות, אך דבר אחד טוב יצא מכך במגזר החרדי, נשים החלו לצאת לעבודה, וזה דבר שאותו עדיין לא יודעים מספיק בציבור החילוני וכדאי שיתחילו לדעת זאת, כי זה דבר שראוי לברכה". "אני יכול לומר לכם דבר אחד, אני שומע שמדברים כעת על מס הכנסה שלילי, ואני אומר לכם כי לנו יש תוכניות שאם אנו נוכל לבצע מס הכנסה שלילי, אחד מהסקטורים שיזכו לכך הם משפחות ברוכות ילדים שיוצאים לעבודה".

במהלך דבריו אמר גם נתניהו כי ידוע לו על הבעיה בנושא החינוך החרדי ומבחינתו זו בעיה שבמהלך הזמן נגיע גם אליה. "היחסי הבסיסי שאני ניגש אליו מול הציבור החרדי, זה כבוד והערכה ושותפות טבעית של המורשת. נתתי לך את כל הביטוי והערכים בהיותי ראש ממשלה ושר אוצר. יש לנו שותפות גורל בעבר בהווה ובעתיד שאת כולם מחברת ערכי היסוד". "אתם - הציבור החרדי, חלק אינטגרלי בשותפות הטבעית שאפיינה אותנו שנים ארוכות, כשמטרתו גם להבטיח את הטוב וגם להסיר את הרע, ובע"ה נצליח, סיים נתניהו.

עוד קודם לנאומו של נתניהו נערכו מספר מושבי, כשבמושב הפתיחה קידם בברכה את המשתתפים הרב בנימין כהן, מנהל האגף לחינוך חרדי בעיריית ירושלים. ראשון הנואמים היה יו"ר הוועידה הרב אורי לופוליאנסקי – ראש עיירית ירושלים, שהדגיש בדבריו את העובדה שלהיות נציג ציבור חרדי, זה מחייב בראש ובראשונה לקדש שם שמים. "אמר לי פעם ה"אבי עזרי" זצוק"ל, שתפקידם של נציגי ציבור זה לעזור לכולם ולשמוע את המצוקות של כולם. בהמשך נשא דברים גם יו"ר פורום הרשויות החרדיות וראש עיריית ביתר עילית, הרב יצחק פינדרוס, שאמר בדבריו כי הכינוס נועד לסייע איש לרעהו, כשהוא מציין בדבריו שכיום שלוש שנים לאחר הקמת פורום הרשויות החרדיות, נעשו לא מעט פרוייקטים משותפים רבים.

היום (רביעי) צפוי להגיע לוועידה גם הרה"ג יוסף אפרתי שישא דברים במושב "מה עניין שמיטה לחבר מועצה", שם גם ייטול חלק שר התקשורת אריאל אטיאס ומנכ"ל מירס אברשה בורשטיין, שידבר על המהפך בתקשורת הסלולרית

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 14:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 14:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 14:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 14:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2007 14:41 לינק ישיר 

האם אני מדמיין את ראש העיר שלנו מימין לרב יצחק פינדרוס??
או שאני סתם מדמיין או סתם רוצה לדמיין שגם ראש העיר שלנו עושה משהו???

הנה ימים באים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > וועידת נבחרי הציבור החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext