|
|
| נשלח ב-10/1/2007 13:21 |
|
| |
ירוחם,
לטענתך שליהדות יש אג'נדה בנידון, מדוע היא איננה דת רצחנית? (אני כמובן מדבר לפי דעותיך הימניות ולא כפרופ' ליבוביץ... )
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 13:32 |
|
| |
נראה לי כסיכום ביניים שההבדל הוא, לפי המוזכר בתגובות עד עתה, כך הוא: הפשיזים דוגל בערכים הנתפסים בלתי חיוביים גם מבחינה עקרונית. אנשים שיש בקרבם כבוד עצמי, נרתעים מלהמנות על השקפה דוגמת זו. לעומת זאת הקומוניזם דוגל דווקא בערכים הנתפסים כחיוביים, וכחיוביים ביותר במיוחד נוכח המתרחש בעולמנו - הפקרת החלש וכדומה. אלא מאי? מבחינה מעשית קרה ההיפך: הקומניזים המיט אסונות ורוע רבים בהרבה. מן הסתם, כך אומרים, זה לא קרה בגלל השיטה, אלא בגלל האנשים והכוח הרב מידי שהופקד בידיהם. במידה והקומניזם יעבור שיכלולים ביצועיים, העיקרון אכן יעבוד. ולכן אנשים אינם נמנעים מלהמנות על תנועה זו.
האם הפשיזם אינו דוגל בערכים הנתפסים כבלתי חיוביים? נדמה לי שכן, משום שביסודה של השיטה היא הגבההת האחד והשפלת השני. בדיוק להיפך, היא שיטת הקומוניזים. אני מניח שהדוגלים בה, מבטיחים שישמרו רק על הטוב שבה.
ואגב, נכון גם כיון קיימים יהודים רבים שבעצם הם דוגלים בצורה זו אחרת באידיאולוגיה פשיסטית (ברמות שונות, ומכיוונים שונים). הם אינם מודעים, ואולי אילו היו מודעים היו מתנהגים אחרת!
תוקן על ידי - יינן - 10/01/2007 13:37:45
_________________ כשיתבונן האדם בעומק הבנתו ויצייר בדעתו הוויתו מאין בכל רגע ורגע ממש,
האיך יעלה על דעתו כי רע לו?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 13:43 |
|
| |
הדת היהודית אינה דת מיסיונרית ואינה רוצה לגייר את כל האנושות להיות יהודים. נהפוך הוא
קשים גרים לישראל כספחת, וראה מה עושים היום לגוי מסכן שרוצה להיות יהוד?
קבוצת של מאה חסידים מאמריקה רצתה להגיע ארצה לפני זמן מה. אבל היה חרם על אל על, מה עושים?כקבוצה גדולה שכרו חלק נכבד של מטוס איטלקי. ראש הקבוצה אמר לדייל הראשי שאם הם יקבלו יחס טוב ושרות שיקל עליהם את התפילות כל אחד יתן טיף של עשרה דולר
הנסיעה עברה בשלום. והחסידים החלו לרדת מהמטוס, ואף אחד לא טרח אפילו להסתכל לעבר הדייל. הדייל עמד נבוך ומבולבל,האחרון ניגש אליו ונתן לו אלף דולר. הדייל הודה לו ואמר: ראה אדוני אני קתולי וכקתולי לימדו אותי שאתם רצחתם את ישו אדוננו. לזה אני לא מאמין, אבל
שהוצאתם לו את הנשמה לזה אני מאמין
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 21:08 |
|
| |
תוצאותיה הרות האסון של האדיאולוגיה הקומוניסטית לא נבעו כהוא זה מתוכן האדיאולוגיה אלא מהמסגרת שלה.
כשם שהדת אינה משחיתה מבחינת תוכנה אלא מהמסגרת שלה.
במסגרת אני מתכווין שמעצם היות האדיאולוגיה אדיאולוגיה, או מעצם היות הדת דת בעלת מסגרת אדיאולוגית, מקומו של האדם הפרטי נכחד ומפנה את מקומו לתכלית נשגבה.
היכן שיש תכלית שהיא מעבר לאדם הפרטי, אין תפקידו של האדם הפרטי אלא לשמש מדרגות לתכלית, ואם אפשר לממש את התכלית דרך דריסתו של האדם הפרטי, הלא שמבחינת האידיאולוגיה זהו תפקידו של האדם הפרטי כאן, להדרס.
לפיכך אין לראות את סטאלין חוטא לאידיאולוגיה, אם אותם רציחות סיטונאיות היו בעיניו הדרך להשלטת האידיאולגיה, הלוא שהוא היה חוטא לתפקידו אם הוא לא היה מבצע זאת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 21:19 |
|
| |
יינן, קודם כל ברוך הבא לפורום! תרגיש פה טוב...
אני חושב שדבריך מוכיחים שאין רע בלי טוב ולהיפך,
דווקא הפאשיזם שמתבסס (בעיקר) על ניכור הביא פירות טובים והקומוניזם שמבוסס על שיוויון מתוך הכרה בחשיבות כל אדם הביא בכנפיו בינתיים רק רצח,
אמיר,
אני לא מצליח לחשוב מאיפה להתחיל לחלוק עליך,
1. הקומוניזם כולו מבוסס על הכרה בערכו של כל אדם, וגם אם זה נובע מתפיסה ציבורית (\קוקניקי משהו) עדיין זה לא מתיר לרצוח,
2. ההגדרה שלך שסטאלין היה חוטא לתפקידו אם לא היה מתנהג כך שגויה מיסודה, כי אדם שמאמין בדרך מסויימת ואמור ליישם אותה עדיין אמור להכיר בכך שיש מחירים שלא משלמים עבור הדרך,
תוקן על ידי גוונא ב- 10/01/2007 21:25:47
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 21:43 |
|
| |
גוונא,
1. הקומוניזם אינו מכיר בערכו של האדם כפרט, הוא מכיר בקולקטיב האדם.
2. אמרתי חוטא לתפקידו לא אמרתי צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2007 22:49 |
|
| |
יינן
<האם הפשיזם אינו דוגל בערכים הנתפסים כבלתי חיוביים? נדמה לי שכן, משום שביסודה של השיטה היא הגבההת האחד והשפלת השני. בדיוק להיפך, היא שיטת הקומוניזים>
לפי דבריך שהגבהת האחד והשפלת השני =פסול
אבל ההפך כלןמר הגבהת השני והשפלת האחד= חיובי לזה התכונת?
עוד לא ראיתי אף אחד מהכותבים שיסבירו למה השיטה הפשיסטית נחותה מהשיטה הקומוניסטית. מה יש בה נחות יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 00:19 |
|
| |
אמיר,
גם אם דוגלים בהכרה קולקטיבית של העם עדיין זה לא מתחיל בכלל ללכת בכיוון של היתר מוסרי כלשהו לרצח,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 01:41 |
|
| |
לירוחשמ, אני מודה שאני לא מבין כל כך בתורת הפשיזם, רק מקריאה חפוזה באנציקלופדיה. אגש בהזדמנות קרובה לעיין בזה קצת, ואולי אראה שאתה צודק. לא, לא התכוונתי לומר שהשפלת האחד למען הגבהת השני היא דבר חיובי. אבל יש רסיסי הגיון, ומעבר לכך, שאם אחד אוצר בקרבו המון רב, והשני רעב ללחם - צריך לעשות חלוקה הוגנת וצודקת. מבחינה זו, כוונתי לומר, שהקומניזים בא למען מטרה חיובית. באמת, ניתן להתווכח עם שיטה זו, ובאמת ב"ה אינני קומוניסט חלילה, אבל ביסודה היא באה לתקן. זה מה שמרקס רצה. לא כן הפאשיזם, שבא מתוך רגשי גאווה (ובזה היא קרובה לנאציזם של היטלר).
אגב, שאלה היא לי לקוראים הנכבדים: האם גם אתם זקוקים לעבור לעורך הישן על מנת לכתוב תגובה, משום שהחדש אינו מאפשר כתיבה בגוף ההודעה?
כשיתבונן האדם בעומק הבנתו ויצייר בדעתו הוויתו מאין בכל רגע ורגע ממש,
האיך יעלה על דעתו כי רע לו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 02:13 |
|
| |
יינן. בכל מה שקשור להייד פארק, תקפוץ כמוצא שלל רב על כל מה שישן יכונה. החידושים כאן רקובים מהיסוד.
תוקן על ידי טיפוס ב- 11/01/2007 2:16:50
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 09:02 |
|
| |
גוונא,
לדגול בהכרה קולקטיבית זה הרבה פחות מלדגול באידיאולוגיה של הכרה קולקטיבית, האידיאולוגיה כאן היא העיקר ולא התוכן וכמשנ"ת.
לדגול באידיאולוגיה פירושה לדגול בתכליות, או לדגול באי תכליותן של האמצעים. הווי אומר בשעבודן של האמצעים לתכליות.
ואם האידיאולוגיה היא עיקבית אז שיעבוד האמצעים למטרות אמור להיות טוטאלי, כי בסופו של דבר אין לאמצעים שום משמעות אחרת מלממש את התכלית.
בל יראה בעיניך שהנני דוגל באידיאולוגיה זו, אני בא רק להצביע על מיקומה של הסכנה, ואת זה אני מזהה באידיאולוגיה מעצם היותה אידיאולוגיה.
בקונטקסט רחב יותר יש לנו לחשוש מכך שהדת לא תאמץ מסגרת של אידיאולוגיה (ובשל כך עלינו להרחיקה ממיסוד מדיני). ראה מה קרה לנצרות על שני הווריאציות שלה, לנו -תודה לא-ל- עד עכשיו לא הייתה הזדמנות, ומשנתנה עכשיו -תודה לא-ל- ההזדמנות, עלינו להשתדל להחמיצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2007 12:15 |
|
| |
(טיפוס: "הישן יתחדש והחדש יתקדש" ),
אמיר,
אתה צודק, אבל כל זה לא מוביל אותנו להבנה למה הוא רצח את הכלל, תתאר לך שמישהו אומר שהוא רוצח לטובת הכלל, הרי אם בסוף יישאר רק אדם אחד ברור שזה נקרא שהוא רצח את הכלל... לא יתכן לרצוח מיליונים ולומר שזה בשביל הכלל,
גם אם הקומוניזם היה שיטה להתפחת עוגות טורט-תפוזים שהיתה צריכה להתיישם במאמה רוסיה עדיין סטאלין היה רוצח בשבילה,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 22:42 |
|
| |
האנשים הטובים שתמכו בקומוניזם סברו שרכוש פרטי הוא רע ושאמצעי הייצור צריכים להיות בידי המדינה. הם לא לקחו בחשבון את הקשיים ביישום הרעיון הזה, אבל לאלה שהקימו את המשטרים הקומוניסטיים לא היו אשליות. הם ידעו שהרצון של אנשים לעשות לביתם הוא חזק ושיהיה קשה לשכנע את ההמונים לוותר על חלקת שדה, חנות מכולת או הוצאת ספרים. לכן מיד כשהם עלו לשלטון הם פתחו במסע של דיכוי ורצח נגד כל מי שהיה חשוד בכך שהוא עלול לעמוד בדרכם. התברר שהקומוניזם יכול להיות דמוקרטי רק בארצות שבהן הקומוניסטים אינם בשלטון.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 11:44 |
|
| |
אבהו.
וזהו זה כל הבעיה בקומוניזם?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 19:26 |
|
| |
ירוחם,
לטעמי הרעיון שאמצעי הייצור יהיו בידי המדינה אינו מוסרי (בלי קשר לקושי לממש אותו) ואינו יעיל. הסיבה העיקרית להתמוטטות הקומוניזם הוא חוסר היעילות. לדעתי אם המשטרים הקומוניסטיים היו מספקים לאזרחים רמת חיים גבוהה מספיק אנשים היו משלימים עמם.
|
|
|
|
|