בחור ישיבה עם 150,000 שקל ייקח בחורה עם 20,000 שקל? + שידוך מועכב בגלל...
אל תגידו ששמעתם על התופעה המוזרה לראשונה בחייכם,
אני כותב לכם כאן הודעה וירטואלית בענייני שידוכים
כל מי שקורא את הודעתי, מבין את כוונתי (אני לא מעז לספר למשפחתי ולחבריי על ענייני האישים)
אני בחור בשידוכים (כמוכם כמובן...) בחשבוני בנק יש בסך 150,000 שקל, הוריי לא יודעים שיש ברשותי סכום של כזה בחשבוני אחרת לא יכולתי לבקש כסף מהוריי לצורך הקניות וכ"ו, אני נראה לכם בחור שבבניק שעובד כל היום כמו חמור כדי להשקיע כסף? טעיתם בגדול,
אני בחור ישיבה במשרה מלאה, יר"ש ומרביץ שטייעגן.
משהו לא מובן לכם שמנין לי הכסף?
למדתי בישיבה מוכרת וידועה, התיידדתי הרבה עם ראש הישיבה, ראש הישיבה קשור אלי מאד
וביקש למנות אותי כמזכיר הישיבה עם משכורת מכובדת ושחורה ובתוצאה כך הרווחתי כסף,
התחלתי לעבוד אך ורק בשעות הפסקות!! בשיעור א' ועד קיבוץ (7 שנים)
כעת עברתי לכולל אברכים כי כל השיעור שלי כבר התחתנו,
אני שומר אותם כדי לפרנס את משפחתי מיד אחרי חתונה בעז"ה ואיני משתתף עם הוריי בהוצאות חתונה וכ"ו...
כי יש לי פול מה לבזבז את הכסף מיד אחרי חתונתי בעז"ה.
משתלם לי לקחת בחורה שיש לה גרושים? מאות אחדות? כמה אלפים? (אני מדבר על הבחורה בעצמה)
בשורה אחרונה:
אני מבין שלא תאהבו ותצטערו על כתיבתי האחרונה שהנני עומד לכתוב לכם, (יש לי ברירה, הלא כן?)
אני בחור בן 25 ושומע שידוכים, בחור מעוכב ובקושי לא יוצא הרבה פגישות,
אני כבר משתוקק להתחתן, אך לצערי שכל בחורות שוללות אותי, מדוע? תשאלו אותן!
כמו שציינתי הנ"ל שאינני מעז לומר להם (שדכנים וכל אלו שמציעים לי הצעות שידוכים)
על עבודתי וסכום כסף בחשבוני שלמרות כך הן גם שוללות אותי
(הייתי בטוח שגם אתן שרואות את הודעתי הייתן שוללות אותי גם!)
תפנימו ותקראו היטב, תבינו ו...תגיבו,
נולדתי עם בעיה קלה שלא רואים עלי כלום, מדובר בגוף חיצוני ולא מחלות נפשיות ח"ו
(כל מוגבלים מעוכבים בשידוכים, מניסיון אישי)
איזה בעיה נולדתי? תשאירו אותו לשדכנים שיטפלו בנושא (בכל מקרה שהם לא יטפלו\יעזרו לי)
פניתי לכל השדכנים בארץ ובחו"ל על הצעה המבוקשת ו...השפופרת שלי רדומה ודממה.. בינתיים אין הצעות,
(לכל השדכנים\ות שרואים\ות את הודעתי, סליחה על "פליטת" כתיבתי מוגזמת,
מה עלי לעשות? להתפלל? התפללתי, לומר פרק שירה? אמרתי פעמיים, לתרום כסף? תרמתי מעל 15,000 שקל (חמש עשר אלף שקל) ללכת לקברי צדיקים? הייתי, להגיד תהילים? אני אומר כל יום, ללכת לרבנים? הלכתי הרבה..
ובמיוחד שיש לי קשר חזק עם הרב יעקב אדלשטיין שליט"א.
נו חסר לי משהו? אולי נולדתי להיות רווק לנצח?
למרבה המזל שאני בחור סבלני, לא לחוץ ולא טרוד ולא מדוכא,
אני בחור מבסוט ושמח לשמוע על חבריי בסביבתי שהולכים להתחתן בקלי קלות,
יש לכם משהו להגיד לי בנידון? כל דעתכם חשובה לי בתנאי שלא תתעוררו לי רחמים כי אני לא זקוק לרחמים.
הקב"ה קובע לכל אחד ואחד בזמנו ובעתו (זמני עבר מזמן...)
תרשו לי לאחל לכל מי שיצטרך ש..כל אחד ואחד ימצא את זיווג במהירה ובקלות (בן 18 לחופה, כבר אמרנו?)
שנתבשר רק בשורות טובות!
נשלח ב-12/1/2007 15:34
בראש ובראשונה.. קצת סטית מן הנושא... אתה מדבר על הנושא הכספי או על הבעיה הגופנית שלך?! שנית, אל חשש אני סמוכה ובטוחה שתמצא את האחת שראויה לך.. וראויה!!!!!!!!!!(= המון הצלחה....
נשלח ב-12/1/2007 15:54
אינך רואה שיש 2 נושאים בכותרת ראשית?
מבחינת הכספית, אינני הולך לפסול על הבחורה שאין לה כסף בבנק, כי היא ממילא תלך לעבוד כדי לפרנס את משפחתה (מצדי שאני רואה כאן הפוך שלבחורה יש כסף טוב שהולכת להתחתן עם בחור שאין לו גרוש בבנק) בקשר לבעיה מלידתי, איך ניתן לברר בירורים בדרך השדכנים כאשר הם מגדירים ל..."סודיות מובטחות"?
ותודה על המחמאות.
נשלח ב-12/1/2007 15:57
בולשיט.. אל תאמין בעצמך עד יום מותך.. ק"ו לא בשדכניך...(= לפי דעתי אתה צריך להתייעץ עם רב אם בכלל לספר לשדכנים שיש לך בעיה כלשהי.. יכול להיות שמוטב שלא לספר ואח"כ לספר לבחורה ישירות...
נשלח ב-12/1/2007 16:07
הלוואי שזה היה בולשיט, ברור שאני מתייעץ עם אחד הרבנים שלי, אני רק מבין שאין להם מה לענות לשאלתי,ומה עונים? רק להתפלל ולהתפלל, ו..."כל התפילות ימלא את כל המשאלות ליבי לטובה" כבר מציתי לשמוע על זה, אני לא מיואש ומאמין שבבוא יום "אזכה" להתחתן בעז"ה, הקב"ה לא מזניח את אף אחד מצד.
נשלח ב-13/1/2007 19:06
א. בקשר לכסף...אתה לא חושב שזה קצת לא יפה לעשות להורים שלך את זה?
לתת להם לקרוע את הצורה בלהשיג כספים עבורך, כשאתה יודע שאי שם בבנק שוכנים להם 150 אלך שטרות ישרים וחדשים. אני חושבת שדבר ראשון אתה צריך לספר על כך להורים שלך, לא מאמינה שהם ידרשו ממך לשלם משהו, וגם אם...אין ברירה. אבל מינימום של יושר והתחשבות-זה ההורים שלך!
ב. לשאלתך, כן משתלם לקחת בחורה שאין לה גרוש. זה לא המדד.
ג. שני צדדים נשמעים מבין דבריך, החיובי המאמין, והסקפטי. מקווה שהחיובי בא לבקר אצלך יותר...
בע"ה עוד תתחתן, עם בחורה טובה ומוצלחת. אולי אפילו בעלת ממון;)
תמשיך לתת צדקה,(ולא לספור הבאתי כבר כך וכך..) שמעתי שכדאי כל יום לתת משהו עם "ח"י"-למעוטי יכולת זה יכול להיות גם 1.8 ש"ח. להתפלל ולהוסיף בלימוד התורה-ספר חדש,רבע שעת לימוד וכד'.
הצלחה רבה! ושנשמע בשורות טובות
תוקן על ידי wise ב- 13/01/2007 19:06:58
נשלח ב-13/1/2007 19:12
אם אתה בקשר עם הגאון רבי יעקב אדלשטיין שליט"א תילחץ עליו שיבטיח לך.
הוא אדם גדול עשרות סיפורים אני מכיר ויודע אישית על ברכות והבטחות שיתקיימו,
מאות נושעו מברכותיו. יש לו כוח התורה. והקב"ה יהיה בעזרך.
נשלח ב-13/1/2007 19:23
חברמן100:
יש לך מום קל, שכנראה השדכנים וגם הבחורות יודעים עליו. אתה כנראה גם בחור מופנם יחסית, חושב ולא נסחף. (סבלני, לא לחוץ ולא טרוד ולא מדוכא, וגם מצליח להסתיר את הכסף וכו'.) כל אלו הן תכונות שלא עוזרות למציאת שידוך.
הכסף לא מעלה ולא מוריד כלום כי הרי אף אחד לא יודע עליו.
אז השאלה היא איך מוצאים שידוך לבחור מופנם עם מום קל? התשובה היא שזה לא קל. אני הייתי מציע לך לעזוב שדכנים, ללכת לאתרים של רווקים רווקות ולחפש שמה לבד. כך תוכל לפתח קשר מהתכתבות ורק אחרי שאתה מרגיש בנוח תוכל ליפגש עם הבחורה. בפגישה אחרי התכתבות יהיה לך הרבה יותר קל ליפתח. את המום תגלה רק אחרי שהבחורה כבר תכיר אותך איך שאתה. בצורה כזאת אני מאמין שיהיה לך סכוי הרבה יותר טוב לפגוש את המיועדת.
לבסוף אני חייב לציין שאני שואל את עצמי איך אתה מתכנן מראש לא לעזור להורים שלך? האם הם עשירים או שאתה אנוכי להחריד?
נשלח ב-13/1/2007 19:32
חברמן!
דבר ראשון הייתי רוצה להבין (סוף סוף לשאול מישהו ישירות). מה הקטע של לקחת בחורה עם כסף? מה העניין? בגלל שלך יש כסף אז לא תיקח בחורה בלי. גם ככה היא זאת שתעבוד אח"כ בשביל פרנסה...
קשה לך להתעלם מהעובדה שהבחורה בלי כסף, ואתה עוד מצפה שיתעלמו מהבעיה שלך???? זה נראה לך הגיוני?
ושלא תבין אותי לא נכון. אם תיקח בחורה בלי כסף זה לא נראה בעיני פשרה...
תתחיל להפתח לגבי הזיווג (תוותר על הדרישות השוליות), ואולי יפתחו אליך..
אם בורא עולם יחליט לך שיהיה לך כסף, יהיה לך כסף גם אם תתחתן עם עניה.
ואם בורא עולם יחליט שלא יהיה לך כסף, לא יהיה לך כסף גם אם תתחתן עם הבת של ביל גייטס.
בהצלחה!
נשלח ב-13/1/2007 19:49
בראש ובראשונה אני רוצה לאחל לך שתמצא את זיווגך הנכון ומהר
אז ככה...
א. אני ממש לא חושבת שזה דבר נכון להסתיר את הכסף מההורים שלך, אבל זה הכסף שלך וממילא ההורים שלך הולכחם לשלם עליך
ואני מבינה שאתה מרגיש הרבה יותר בטוח לשמור את זה לעצמך לכל צרה שלא תבוא
ב.אני לא חושבת שאף אחד בעולם צריך לדעת על הכסף הזה כי הוא לא משנה אותך הוא רק מעוור עיני אחרים
אף בחורהלא צריכה להתחתן איתך בגלל הכסף שלך, אלא בגלל המידות שלך
ואני בטוחה שיש בחורות שם להן יש פגם אבל הן בחורות זהב ומתפקדות ב100% רק שהקב"ה לא חושב שהגיע זמנך!!
ג.מה זה משנה בחורה עם כסף או בלי כסף? אם אתה פוסל בחורה על סמך כסף אולי אתה חוסם לעצמך את המזל? בחורות עם כסף הן הרבה יותר שוות? ממש לא
תחשוב על זה שאולי כל הכסף שיש לך הגיע משמים וכך אתה הולך להשלים את החצי השני שלך
הקב"ה שולח תרופה למכה...!!
ולסיום מה שנאמר כן על ה 1.8 ש"ח לצדקה
זו סגולה לתת כל יום לצדקה 18 מטבעות של כסף כך שזה יכול לבוא גם כמטבעות של עשרות אגורות
עוד דבר ששמעתי כסגולה לזרוז הזיווג הוא לומר כל יום את הפרקי תהילים הבאים:
ל"ב ל"ח ע' ע"א קכ"א קכ"ד.
(נברתי במחברת הית היהודי כדי למצוא את זה...:))
הצלחות!
נשלח ב-13/1/2007 19:53
קיוטי!
לפני כמה שנים מישהי אמרה לי לקרוא כמה פרקי תהילים. היא אמרה לי "אם תחזיקי בזה 40 יום רצוף, כל החיים שלך ישתנו".
עד היום לא עמדתי ב- 40 יום רצוף.
ואלו הפרקים שאת ציינת!! אולי עכשיו אני אתחיל....?
תוקן על ידי פרימה ב- 13/01/2007 19:53:22
נשלח ב-13/1/2007 20:00
תראי...
כשאמרו לי את הפרקים האלו לא אמרו לי 40 יום ולא אמרן כלום
רק אמרו (יותר נכון המורה אמרה) שזה סגולה לזירוז הזיווג לומר את זה אחרי שחרית
ואף פעם לא מזיק לומר את זה כי זה פרקי תהילים
ולא איזה שום לימון ושמן זית
לכן שווה לנסות...=))
נשלח ב-13/1/2007 20:21
wise,
אני צריך לספר להורי על כל דבר אני עושה? לספר להם כמה צעדים אני הולך ביום? כמה סיגריות אני מעשן ביום (איני מעשן בכלל), כמה ביסים אני אוכל בלחם ראשון? כמה שיחות אני מתקשר ביום? הגזמת... אני שומר את הכסף כדי לפרנס את משפחתי, אסור לי? שאני ישתתף עם הורי בכסף ואחרי חתונה אני ירוץ לעבוד כדי לפרנס? כמו שאמרתי שיש לי הרבה מה לקנות מיד אחרי חתונה, רהיטים משובחים, ארון ספרים מהודר, מוצרי חשמל איכותיים וכ"ו.. ויש כמה דברים מסויימים שאני קונה בכספי למשל, רכשתי כמה כרטיסי טיסות על חשבוני, דלק ברכב של אבי על חשבוני, התחייבות של מכשירי על חשובני וכ"ו, לו אבא שלי מרושש הייתי דואג בכסף שלי אך אבי עובד בבנק אז.... (אני לא פראייר) אני תורם ומשביע אותם ב"ה,
מעולה 99,
אני בקשר טוב עם הרב יעקב אדלשטיין שליט"א, הוא מתקשר אלי לעיתים קרובות ולשאול לשלומי, אני רק יכול להסביר שהוא 'מפחד' לומר לי "עד סוף החורף תתארס בעז"ה" והברכתו עלולה להיכשל, הוא לא יכול לקבוע לכל אחד להתארס לפי החלטתו, רק הקב"ה האחד והיחיד שקובע.
chouteng,
כל אתרים שציינת, אין שום זכר של אתרים וכמובן שהתכוונת לאתרים של חילונים כי אין אף חרדים לא מחפשים בחורות בדרך האינטרנט, בשביל זה יש שדכנים, לא? בכל מקרה, אם אתה אומר נכון, תוכיח לי עם האתרים שהתכוונת אליהם.
פרימה,
אני רק מאמין בעיניים עצומות שאוכל למצוא בחורה "מרוששת\מיעוט יכולת" ובעז"ה אחרי חתונה היא תצא לעבוד..
קיוטיי1987,
(ואני בטוחה שיש בחורות שם להן יש פגם אבל הן בחורות זהב ומתפקדות ב100% רק שהקב"ה לא חושב שהגיע זמנך!!) הלוואי שהיית אומרת נכון מכיון שזה לא היה ועדיין לא נברא, אני מדגיש שאיייייייייייייייייייין בחורות שאני אמור למצוא אותה, כל אחת מסתירה את בעייתה וזב"ש, ואין מה לי להסתיר מאחר ואני רוצה להתחתן כמו כולם, לא? לכל אחת שיש לה בעייה מסויימת, אני רק שומע על כל הצעות שלהן שהן "סודיות מובטחות"... הן רק חרדות בפרטיותיהן האישים, כל מי שמסתיר את בעייתו יכול להירקב עד סוף שארית חייו.
נשלח ב-13/1/2007 21:01
אתה לא מאמין שתמצא יום אחד את הבחורה שתתאים לך?
כנראה אתה לא מחפש במקום הנכון
אני לא יודעת איפה המקום הנכון אבל בטוח שיש מי שמחפש שידוכים למי שיש לו בעיות כמו שלך
והם יכולים למצוא לך בחורה שלא מסתירה את הבעיות שלה...
מה גם שאולי הן חוששות שאם ייודע לך מה הבעיה שלהן לא תקח אותן?
ואולי הן בחורות מצויינות ועם אופי מדהים שחוששות שלא יקחו אותן בגלל הבעיה שהן אישית חושבות שהיא לא מפריעה בכלום?
תמיד שווה לנסות
ואני אישית חושבת שצריך בשידוכים טאקט לדעת מה להגיד אין ו - מתי!!!
נשלח ב-13/1/2007 21:14
ההשתדלות היחידה בשידוכים זה לעשות חסד לא רק לתרום לצדקה אלא לעזור למי שצריך עזרה
(דוגמאות? לעזור לבחור מתקשה, לעזור לאישה עם ילדים קטנים לשמור עליהם שתנוח וכו', וכו' תוסיפו כיד הדמיון)
נשלח ב-13/1/2007 21:28
קיוטיי,
אני מאמין ועוד איך שיום אחד אזכה להכניס את עצמי לחופה עם הכלה המיועדת, השאלה היא מתי??? עד מתי הן מסתירות את עצמהן, הן חייבות להיחשף את בעיותיהן לפני שארון קבורה שלהן מוכנות.
לפני כמה חודשים הציעו לי בחורה שיש לה בעיה קלה (צליעה קלה) ומתברר שהיא חבדניקית ומחפשת בחור חבדניק, לא הייתי די בטוח שהיא תמצא חתן עם בעיה קלה באותו עדה!!!
(אני לא צולע כמוה)
זה לא נשמע לך הצעה טיפשית שהיא הולכת לחפש בחור דווקא רק ורק חבדניק?
לפי מה שהבנתי שהיא בגילי ועדיין רווקה, שיהיה לה לבריאות.