|
|
| נשלח ב-14/1/2007 22:45 |
|
| |
ירוחם,
לא אמרת ולו דבר אחד שסותר את דבריי!!!
גם אני טוען שיש סיכון מסויים להיות תלויים באחרים, אלא שהשאלה היא האם להתקיים כמדינה עצמאית זה אינו סיכון רב מידי לעומת ביטחון קטן מידי,
[לגבי הצדדים המכוערים של אמריקע אנ'לא רואה שם צדדים יותר מכוערים מאשר בישראל הקטנה והשלווה למרות שאנ'לאמ'כיר את אמריקע],
לשאר הרוטנים על התירכובת הישראלית,
אני לא רואה מה כל כך גרוע במוסטפה או בג'ניה, מילא אם היינו מדינה בעלת אופי יהודי-דתי זה היה אמור להפריע לאורח החיים הדתי, אבל עכשיו שאין כל הבדל בין גויים לחילונים מה אכפת שיש רוסים וערבים?
אני עובד במסעדה, ובטוח שהיה לי הרבה יותר משעמם אם לא היה מלצר בשם שרון, (במלעייייל, תימני אסלי...), משגיח גערר, (נחמד מאוד), ומלצרית בשם אנה,
אולי הבני בראקערס שבינינו פחות מכירים את השילובים האלה, אבל אז גם אין להם את הזכות להתלונן... אבל כל מי שמוציא את האף החוצה רואה שיש כאן שילובים אנושיים מרתקים,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 08:45 |
|
| |
נראה לי שקשה לענות על השאלה באופן חד משמעי, כיון שלא התבארו דברים בסיסיים:
א. על איזו קבוצה יהודית מדובר? על השואל והמשיבים? על היהדות החרדית? על היהדות בכלל? בארץ, בעולם?
ב. על איזו תקופה מדובר? תקופתנו? התקופות שיבואו? התקופה שהיתה?
ג. מה זה "טוב"? הזדמנויות כלכליות? בטחון? יחס שויוני? חופש הדת?
ד. ואולי השאלה היא על הגשמת האידיאל מימות הנביאים על עם ישראל בארצו, איש תחת גפנו ותחת תאנתו?
ה. והאם בארצות אחרות המצב טוב יותר/גרוע יותר, ולפי אלו קריטריונים?
ו. המשך לשאלה ב': עד כמה ניתן לסמוך על נתונים עכשויים, והאם יש לחשוש
להתפתחויות עתידיות יוצאות דופן, כגון השואה? ואולי השואה לא היתה יוצאת
דופן? והאם יש לחשוש לדבר דומה בארץ, כאשר האירנים יזרקו עלינו פצצה אטומית כפי שהם מאיימים, כנראה? ואז אולי מוטב לנדוד כבר היום לאמריקה, או לארץ אחרת?
אם מנתחים את השאלה הראשית לפי השאלות המשניות כאן, דומה שיתברר כי המגיבים ענו איש איש לשאלה אחרת. ולא ברור אם יש בכלל מחלוקת ביניהם.
הרי הנתונים לפנינו. בין על ישראל של בן גוריון, בין על ישראל של בגין, בין על ישראל של זמננו. וכן, להבדיל, על גרמניה של ביסמרק וניטשה, וכן על אמריקה של היום, של בוש ושל קלינטון. ועל אירן.
כמדומה שהויכוח, אם יש, הוא על הערכה ועל פרשנות.
על הערכה: האם לימוד התורה בזמננו נפוץ מאשר בעבר? האם הוא נעשה היטב? האם זו זכות של המדינה או על אפה ועל חמתה? ומה יקרה כאשר ייגמרו התקציבים, כפי שמזהיר בצ"כ?
ועל פרשנות: האם על ימינו דיברו הנביאים? איך יתכן שהמדינה, אם היא טובה, קמה על ידי רשע כבן גוריון?
ובזה איש לפי מהללו. איני בא לומר שאין נימוקים, שיקולים וטעמים. ודאי שיש. גם אני בשלי - שאני מאמין כי המדינה שניתנה לנו, משמים ניתנה לנו, והיא תחילת גאולתנו, לא אך נשכיל לדעת להשתמש בה כראוי. והרי גם בימות קדם, כאשר ישב עם ישראל בארצו, בימי המלכים והנביאים, גם אז סגדו לעבודה זרה תחת כל עץ רענן ועל כל גבעה רמה. ולא אאריך.
אשר על כל זאת, דומה בעיני שהשאלה אינה ברורה מספיק, ולכן רבות תשובותיה, וכולן מסתברות, ורובן נכונות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 12:13 |
|
| |
הרב מיימוני
< איך יתכן שהמדינה, אם היא טובה, קמה על ידי רשע כבן גוריון.>
ואיך יתכן שגדול התנאים כמו רבי עקיבא קרא על בר כוזיבה- מה שהוא עשה נגד היהדות שאתה כה מגן עליה הכוונה ללומדי התורה ומנהגייה. בהריגתו של רבי אלעזר המודעי באמירותיו המפוסמות- בו גורין לא התחיל לחשוב.
ובכל אופן קרא עליו דרך כוכב מיעקב, וזה הוא מלך המשיח. נו מיילה תגיד רבי עקיבא היה מסונוור??
אבל הרמב"ם לוקח אותו כדוגמה למשיח, ורק בגלל שהוא מת התברר לו שלא. ולא בגלל שהיה רשע לפי המושגים של הרבנים אז? מה שבטוח שהיום!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 17:13 |
|
| |
אחד הטענות של סטמאר כנגד המדינה היא שדבר שנעשה ע"י רשעים לא יכול להיות דבר טוב. וכאן המקום להזכיר שהרבי מסטמאר ניצל מגיא ההריגה ע"י הציונים (רכבת קסטנר) ופה המקום לשאול האם כל דבר שנעשה ע"י רשעים הוא אכן לא דבר טוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 19:13 |
|
| |
איש לומד
מקימי המדינה ומיסדיה לא היו ואינם רשעים. רשעים הם אלו המפרעים ומתנגדים לשיבת ציון ולקיומו של העם היהודי בארצו. ואפילו שהם מכנים את עצמם רבנים ורבי הם רשעים.
המרגלים לא רצו להכנס לארץ, לפי השפת אמת לשם שמיים הם התכונו, בארץ צריכים לעבוד לזרוע וליקצור. במדבר אפשר ללמוד תורה יש מן מן השמים יש מים ושמלתם לא בלתה אידיאלי ללומדי תורה לשמה, מי צריך את המדינה היהודית.
הגאולה של מלכות ישראל היתה על ידי ארבעת המצורעים, לפי חז"ל גיחזי ובניו, על זה אומר רשב"י יבא על ידי מי שיבא אבל שיבא.
בפרשת השבוע משה אומר לה" והם לא יאמינו ל י ,מסביר הנצי"ב באחד מאיגרתיו,(רוח הדברים בסגנון שלי) משה לא אומר והם לא יאמינו, אלא ל י הם לא יאמינו. יסתכלו עלי ויגידו, מי אתה? הרי אנחנו לא מכירים אותך מהשטיבל. לא ראינו אותך בשעורים ובתפילות. עד כמה שספרו לנו גם בחיידר לא למדת כי אם בבית פרעה. ובמקום בישיבה ובכולל היתה אצל הכומר הזה ממדין. נו אז אתה חושב שאדם כמוך ראוי לגאול את ישראל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 21:59 |
|
| |
אני קורא את הדברים, אך עדיין לא יוצא ברור, מה דעתכם על עצם ישיבתינו בארץ הקדושה כמדינה.
למי משנה כיום שב"ג חילל את השבת, האווירנהפך לעכור, או שמא טעם העוף אינו כדבעי? המציאות היא שאנו עכשיו בזאת הארץ, [כבר כתבתי לעיל: אף לא אחד עזב את הארץ בשל כך, גם לא חשב לעשות זאת.] השאלה היא האם אנו נהנים 'טכנית' מהישיבה פה. הדברים נכתבו בראש האשכול ומשום מה לא חודדו כראוי.
מהבחינה הרוחנית אין ספק שישיבה בארץ תורמת. גם ללא עניין ההתבוללות [אני לא זוכר את המספרים אבל מדובר באחוזים מרשימים טובת הארץ כמובן] כל התשתיות של רוב אירגוני החסד והחזרה בתשובה נתמכות בידי המדינה, ולאו דווקא מהצד הכספי, כי אם מעצם יכולת הפעולה.
לעיל הרחקתי לכת ליחס זאת גם לב"ג ומ"ב ז"ל. לא ראיתי שאי מי מהכותבים הנכבדים עירר על כך. [ראיתי רק שנתפסים על חילולי השבת של ב"ג]
הזכירו לעיל את הפחד ממלחמות ושואה הי"ו . אל לנו לשכוח שהשואה התרחשה לפני קום המדינה, אז לא התגוררנו במחנה ריכוז אחד [כמו שהגדיר זאת מן דהו] וראו מה זה היה לנו. ולפני השואה האם לא פגעו בנו ורדפו אותנו.
אולי יש צד הפוך, אולי כאשר אנו מפוזרים יותר קל להיתנכל לנו? אולי דווקא ישיבה מאוחדת של ציבור גדול מרתיע או לפחות מפחיתה את הפגיעה בנו? בחיי היום יום זה וודאי כך, בעיני בכ"א.
בנוסף השאלה היא, האם כשמסתקלים במבט מעמיק 'וכולל' לא בשיטחיות ובמריחה, כיף לנו לקום ליום חדש במדינת ישראל, יותר מאשר בגולה? ברור לי שהתשובה על כך תלויה הרבה במאפינים אישיים ורגשיים, אך לא רק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 01:15 |
|
| |
לי אין ספק שכיף לי לקום ליום חדש בארץ ישראל, ואף במדינת ישראל.
- יתכן שהיה עוד יותר כיף לי במצבים אחרים, אין לי כלים לאבחן זאת.
אגב, בוודאי שיש זכות רבה למדינה בזה שהיא מחזיקה תורה ועוזרת למנהלי ארגוני החסד לגמור את החודש, וגם לנזקקים הרבים.
הכרתי אדם שהיה זכאי לפיצויים רבים מהנאצים ימ"ש, והסיבה שהוא לא רצה לקחת אותם זה מכיוון שלכל אומה מאומות העולם יש מלאך בשמים שאת חיותו מקבל מהאומה שלו, ואם יקח מהם כסף הרי יהיה להם זכות של החזקת יהודים שתחזק אותם.
סיפור אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 11:41 |
|
| |
בנימיני
ממש מוזר לבעל שם של של הצבר היחיד מבין השבטים, שיכתוב כדברים האלה.אני מבין שאתה גם חרדי ואו דתי. בתחילה שקראתי את דבריך כעסתי. אבל עכשיו רק כואב לי שיהודי מתיחס כך לארצו ומולדדתו. לא שזה לא לגיטימי, אבל אצל עמים אחרים זה לא קיים, היחס הזה לארצם.
ארץ ישראל נתנה לאבותך על ידי האלוקים כמתנה.התיחסותך ושל אחרים כמוך, למתנתו של הבורא, הנה פגיע בראש וראש וראשונה בנותן המתנה. זה נשמע כאומר מי צריך את המתנות שלך? במקומות אחרים יש דברים יותר טובים. זה קשה לקבל אבל אם רק תחשוב כך זה מתקבל
רוח מחשבות מאין אלו שלך היו כבר בעם ישראל מימי דוד ושלמה. שחלק לא קטן מהעם שב מצרימה. גולי בבל לא רצו לשוב לארץ, רובם המכריע נשאר בבל. רק אלו שלא יכלו לגמור את החודש, עלו לארץ. יחד עם החררים ממזרים שתוקים וכל הלא יוצלחים. נכתבו תאוריות שונות מטבע הדברים להצדיק את ישיבתם בגלות כמו היום בדיוק, אז אתה לא חריג, אתה בחברה טובה
רק אצטט לך מהגמרא: כל היושב בח"ל כאילו אין לו אלוקה.ראה גם את הרמב"ן בפר" אחרי מות
על הפסוק- ולא תקיא הארץ אתכם.
בבנין הארץ ננוחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 13:42 |
|
| |
ירוחם,
ארץ ישראל לא ניתנה לי מאף אחד, היא המדינה החילונית, החופשית, המושחתת והרעה- אבל שלי, ואם יש לי טענות כלפיה אני הוא זה שצריך לתקן אותה מבפנים,
אני לא כל כך אוהב את הקדושה הזאת שמכניסים בדברים שהם חוליים לחלוטין נוסח ישיבת "הר-המור" ושות',
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 16:50 |
|
| |
גוונא.
היפה בארץ ישראל, בין כל הדברים היפים הרבים שיש בה. היא שהחרדי והחרדלניק רואים בזה מתנת קאל. והחילוני רואה בה, נחלת ניצחונותיו על הפלסטינאים?
טענות יכולות להיות כדבריך, רק כלפי הממשלה, ולא כלפי הארץ. כדבריך, כלפי עצמנו ולא כלפי אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 17:52 |
|
| |
ירוחם,
אין כל סתירה בדבריך לעמדתי שאין כל קדושה\רוממות מיוחדת בארץ, ובוודאי לא היום כשאין הישגים להתפאר בהם,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 18:50 |
|
| |
גוונא.
אני כן חולק עליך. עדי יפה מזהב, למרות שהוא יהיה מלוכלך בבוץ וליכלוך, ואנשים מבלי משום ידרכו עליה. ואולי אחדים יטילו את מימם עליה. היא מערכה לא תאבד. האנשים שלא ידעו להעריכה
ולא ראו מה מוטל מתחת רגליהם. הם איבדו את הערך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 19:32 |
|
| |
ירוחם
איני יודע מדוע זה מיהרת להתנפל עלי, מה גם שלא הסברת על איזה חלק מדברי הינך שח.
אם תקרא (שוב) את הדברים שנכתבו ע"י, תגלה שהרוח הנושבת [ובעוז] מבין השורות, אינה כפי איך שאתה מציג אותה, אלא להפך.
אסבר את עצמך, ואולי כעסך שנהפך לכאב, יתהפך בסוף לרגיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 21:16 |
|
| |
ירוחם,
כנראה שנחלקנו במחלוקת הרב קוק והרב סולובייצ'יק האם קדושה היא מושג אובייקטיבי או פונקציונלי בלבד,
מושג אובייקטיבי- ללא כל קשר למעשים או לכוונה יש קדושה ב"חפצא", מושג פונקציונלי- תלוי במעשים ובדברים המשתנים שהופכים את הדבר לקדוש, אך אין כזה דבר "חפצא" של קדושה,
אפשר לנחש בקלות מי אומר מה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 11:10 |
|
| |
בנימיני
אשרי מי שחשדים בו ואין בו. אם כך לא בגינך היה כאבי, אבל יש לי כאב.
גוונא
אולי אני יודע למי אתה מתכון, אבל אני גם יודע תנ"ך ושם נאמר בין היתר
והבאתיך להר קודשי
החילון (חילוני) של ארץ ישראל הוא לא חדש. הוא משרת נאמנה את יושבי הגולה ומנהיגיה. בתפילתם כל יום הרי הם חייבים להסביר לעצמם את מה שהם מתפללים על ציון וירושלים אז יש הסבר פילוסופי תאולוגי וכו. כהן הבעל ליבוביץ היה המומחה בנושא, והוא שיקר במצח נחושה בציטוטים חלקיים ומגמתיים בנושא זה וגם באחר. שקרן לא יודע להבדיל.
|
|
|
|
|