בית פורומים עצור כאן חושבים

ההגדרה "דתיים לייט" גורמת עוול ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2007 19:21 לינק ישיר 

יינן
אתה הרי עושה רושם של בחור רציני וחושב. באמת אתה מקיים את המצוות של הרמב"ם ( ממתי פוסקים לפי הרמבם או הראש או בעלי התוספות?)אלה מה אתה אומר, הש"ע קיבץ ופסק לפיהם.
זה נכון אולי בחלקו., אבל לפי מי אתה פוסק לפי מרן או לפי הרמ"א. אולי באמת זה לא משנה. אבל מה שכן משנה שגם לפיהם אתה לא פוסק. לפי המשנה ברורה או ש"ע הרב או אולי חיי אדם ואולי המטה אפריים. אבל אתה יודע מה גם לפי המשנה ברורה אנו לא פוסקים ודאי לא בשעורים. האם אתה פוסק לפי הקצש"ע אתה בטוח שאתה פוסק בכל לפי אחד שמניתי בכל? אם תבדוק היטב וברצינת של חבר שכותב בעצכ"ח. אני בטוח שתגיע לתוצאות לא רצויות. אתה נוהג לפי דברי מנהיגי הדור של הזרם שאתה משתייך אליו. ואתה משלה את עצמך שכל דבריהם איסוריהם הם מהש"ע. וכאן אתה טועה בגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 19:25 לינק ישיר 

ושוב....הלוואי וכולנו מקיימי תרי"ג

"הבעיה" עם אותם דתיים לייט שהם מוכנים להודות שתרי"ג זו מעלה גבוהה שטרם הגיעו אליה...
להבדיל מ"הדתיים האמיתיים" (שמשקרים קודם כל לעצמם) הטוענים כי תרי"ג "קטן עליהם" וכי אינם מחסירים אף לא אחת

ודי לחכימא...

משו למחשבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 22:27 לינק ישיר 

יש אנשים שמכנים אותי דתי לייט ואני יכול להעיד ולספר מהיכן בא תיוג זה.

• אצלנו ההקפדה על כשרות אינה מחמירה כפי שנהוג אצל אנשים שאנחנו מכירים. למשל בחו"ל אנחנו נוהגים לאכול במסעדות צמחוניות ולא ניסע שעה ברכבת התחתית כדי לאכול במסעדה כשרה. אנחנו מדברים על כך בגלוי, מה שלא מקובל בחוגים שלנו.

• כפי שהיה מקובל אצל אבותי החסידים בפולין איננו מקפידים על כיסוי ראש לנשים.

• הסיבה העיקרית שבגללה אני מכונה דתי לייט היא ההתנגדות שלי למתנחלים ולדרכם הפוליטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 23:21 לינק ישיר 

יינן,

השאלה שלך מזכירה לי את הויכוח בין החוקרים שר"י האם הפילוסופיה של הכופר ברוך שפינוזה היא 'פילוסופיה יהודית', מחד יש טוענים שדי בכך ששפינוזה היה יהודי בכדי להפוך את הפילוסופיה שלו ליהודית ואילו ברי פלוגתתם טוענים שרק פעילות פילוסופית שמטרתה הגנה על היהדות היא 'פילוסופיה יהודית' ושפינוזה ודאי שלא חטא בכך, אף לשיטתו.

לכן גם מושג של 'דתיות יהודית' כקיום מצוות ע"פ השו"ע הוא בסופו של דבר הגדרה סובייקטיבית שלך, שגם במסגרת היהדות שומרת המצוות בכל הדורות אני לא בטוח שהוא תקף, כפי שהעיר ירוחמש, ובודאי שלא במסגרת של עם ישראל כיום שאינו 'עם השו"ע', אלא 'עם השו"ע' הוא חלק ממנו. דומני שציינת לעיל את עדותו של הרי"ד סולוביצ'יק על הדורות שעברו, גם אם נניח שהיא מתארת את עם ישראל באותה תקופה, האם לדעתך עם ישראל כפי שהוא משתקף במאות שנות תנ"ך הוא 'עם השו"ע' או משהו שדומה לזה?

בכל מקרה, הדיון הזה לא שייך לדעתי לנדון דידן, כיון שעינת ברזילי מדברת על הגדרות סוציולוגיות בהקשר המצומצם של כאן ועכשיו, ובעניין הזה אני מסכים שברור מיהו דתי, מיהו חרדי, מיהו חילוני או מיהו מכביסט.

ווטו,

בסופו של דבר, גם אלו שמתרעמים כנגד המסגרות החברתיות שהם בוחרים לחיות בתוכן, ממשיכים לחיות באותן מסגרות, ואם כן איזה ערך יש בפריצת מסגרות מטאפורית בשעה שאף אחד לא באמת רוצה לפרוץ מסגרות אלא להמשיך לחיות במקום מסויים עם החריגויות שלו ביחס לאותו מקום?

מייציץ,

הטיעון שאתה מסכים לו מזכיר לי מה שאני שומע לרוב מחילונים שיותר קשה להיות חילוני מאשר דתי, בגלל שצריך להתמודד עם המקריות ואין על מה להישען עליו בשעת מצוקה.

אני לא מבטל את הטענה הזו וגם לא את טענתה של ברזילי, אבל כאחד שנמצא איתה באותה סירה של 'דתיות לא מושלמת' (לכאורה או לא לכאורה), אני חושב שהחיים הדתיים הנוקשים הם באמת קשים ותובעניים יותר - כי יש בהם יותר קשיים ותביעות מאשר בחיים שלה או שלי. באותה מידה אני חושב שהחיים בקהילת החזונישניקים קשים מהחיים בקהילת מרכז הרב, ושהחיים במנזר השתקנים בלטרון קשים יותר מכל הקהילות הללו ומצד שני החיים בקהילה הרפורמית אש-דוד ב...אשדוד קלים יותר מכל הקהילות דלעיל לרבות זו של ברזילי ושלי (כמובן ברמת העיקרון, לא הפרט), כך שאני לא מוצא מקום להתבכיינות של: גם לנו קשה ובעצם לכן יותר קל כי הכל כתוב לכם בשו"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2007 23:58 לינק ישיר 

ממללא,

אדרבה, המתרעמים הממשיכים לחיות באותן מסגרות, עושים כן לא מפני שהם "לא באמת רוצים לפרוץ מסגרות אלא להמשיך לחיות במקום מסויים עם החריגויות שלהם ביחס לאותו מקום", אלא מפני שלמרות רצונם העז אין להם לאן לפרוץ בלי להישאר קרח מכאן ומכאן. לכן דווקא פריצת מסגרות מטאפוריות יכולות לקדם אותם בתהליך רצונם העז הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 12:11 לינק ישיר 

ווטו
מתרעמים?? מפחדים להתרעם בקול גדול. 
בוכים בחשכה כשאף אחד לא רואה. יוצאים, רוחצים את הפנים- שלא ירגישו- מסלסלים בפאות
מלטפים את הזקן, פותחים את הספר, נותנים שעור. כשפיהם אינו מדבר מה שעם ליבם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 12:56 לינק ישיר 

משו,

בהקשר לדבריך - לא משנה בנקודה זו מה חושבים, משנה מה עושים. אם שתי האסכולות נותנות את מלוא החשיבות וההערה לתורה ולמצוות כאלוקיות, והשאלה היא רק מה הם חושבים 'האם זה גדול עלי' או 'האם זה קטן עלי' - המדד הוא הביצוע.
ואסביר: אם לשתי הגישות יש לתורה ולמצוות חשיבות אלוקית, אז ברור שהביצוע הוא העניין הקריטי. ואחרי הפעולות ימשכו הלבבות. ותלמוד גדול שמביא לידי מעשה. והמעשה הוא העיקר. וכו', והגיון הדברים פשוט הוא. 
לדבריך, ההבדל בין הדתיים לייט לחרדים הוא בתחושת ההתייחסות אל המצוות כ'קטן' או כ'גדול' - לו יהיה כדבריך (ואיני סבור כך). אבל אם שניהם מייחסים למצוות ערך עליון - אזי מי שמקיים אותם, הוא יהיה הדתי. ומי שמקיים אותם פחות, ובמוצהר, הוא אמנם דתי - אבל... לייט.

אבהו,
עם הנקודה שהלישית שהעלת - הפתעת אותי. אני דווקא מחשיב הרב דתיים לייט, שהם ימניים וימניים +.
שתי הנקודות הראשונות מחזקות את דעתי שההגדרה דתי לייט מוצדקת ונכונה.
שים לב למה שאתה כותב:  <אצלנו ההקפדה על כשרות אינה מחמירה כפי שנהוג אצל אנשים שאנחנו מכירים. למשל בחו"ל אנחנו נוהגים לאכול במסעדות צמחוניות ולא ניסע שעה ברכבת התחתית כדי לאכול במסעדה כשרה. אנחנו מדברים על כך בגלוי, מה שלא מקובל בחוגים שלנו.> ואנן מה נענה אבתרייהו?!
<כפי שהיה מקובל אצל אבותי החסידים בפולין איננו מקפידים על כיסוי ראש לנשים.> ספר לי בקשה מניין שאובים מקורותיך. לי יש מידע הפוך בתכלית!

ירוחמשמ וממללא.

הדברים שאתם מעלים הם, לדעתי יסודיים, ומצריכים דיון מעמיק - ואני חותר אליו.
אשאל שתי שאלות:
מהו סוד ההישרדות של העם היהודי?
והאם הביטוי "יהדות אורתודכסית" אינו ייתור לשון?

בהזדמנות הקרובה שתיקרה בדרכי, אי"ה, אפתח את הנראה לי בנקודות אלו - ומהן לדיון שלנו.

כשיתבונן האדם בעומק הבנתו ויצייר בדעתו הוויתו מאין בכל רגע ורגע ממש, האיך יעלה על דעתו כי רע לו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 13:10 לינק ישיר 

יינן
לא אחדש את הויכוח ביננו, אם תפתח אשכול בענין ההשרדות של העם היהודי אי"ה אשתתף.

אבל פטור בלא כלום אי אפשר: נקודת המוצא שלך בעייני שגויה, דת= חוק  או דרך התנהגות         ואת דתנו אינם עושים , נדמה לי שהמן אמר את זה על היהודים.   ולכן לתמוה על אפשרות שגם האחרים יש להם חוקים, כגון הקונסרבטיבים, הרפורמים, ואחרים. מעידה עליך.

ושאלה לשבת. הרי יינן אתה: על המילים ולאביו שלח כזאת- בפר ויגש אומר רש"י שלח לו יין ישן
מכיון שדעת זקנים נוחה הימנו.( אני מקוה שדייקתי) יש הרי הרבה דברים שהזקנים נהנים מהם
למה הדיוק היה על יין ישן??

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 14:03 לינק ישיר 

ירוחמשמ,

תודה על הערת על נקודת המוצא - היא כיוונה אותי וחידדה את דעתי.
אני מסכים שלרפורמים ולקונסרבטיבים סוג של חוק - דת. השאלה היא האם זו דת יהודית. במה יהדותה מוצאת ביטוי, אם התורה אינה משמיים - וגם לא בטוח שיש אלוקים?

אחשוב על שאלתך. היא בוודאי מעוררת עניין.

וברשותך, שאלה גם לך לשבת:

"ויאמר בי אדוני - שלח נא ביד תשלח" (שמות ד, יג).
רש"י: "שלח נא ביד תשלח - ביד מי שאתה רגיל לשלוח, והוא אהרן.
דבר אחר, ביד אחר שתרצה לשלוח,שאין סופי להכניסם לארץ ולהיות גואלם לעתיד, יש לך שלוחים הרבה".

ובכן:
הטיעון של משה בדבר העובדה שלא יכנסם לארץ מתקבל הוא. דכיוון שלא יכנסם לארץ, שלחם ע"י אחר.
אבל מה שייך כאן הגאולה העתידה? הבין משה מעצמו שאף אחד מבני דורו הוא לא יהא זה שיגאלם לעתיד - ואם כן, בפסילת עצמו, הוא פסל כל שליח אחר... ומהו שממשיך 'ולך שלוחים הרבה'.

[אגב, לא ניכנס כאן לדיון איך ראה משה העתיד - באשכול "וירא כי אין איש" דנו בכך בהרחבה רבה כבר].

כשיתבונן האדם בעומק הבנתו ויצייר בדעתו הוויתו מאין בכל רגע ורגע ממש, האיך יעלה על דעתו כי רע לו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 14:08 לינק ישיר 

יינן,

אני לא יודע אם יש מובן ממשי כלשהו (מעבר לדרשנות פופוליסטית) לשאלה מהו סוד הקיום של העם היהודי. מהו סוד הקיום של העם הסיני?

לכל היותר אני מוכן לומר שבמשך תקופה של אלפיים שנה ברור לנו שעם ישראל אופיין ע"י שמירת מצוות והלכה. באותה מידה ברור לנו שבמאות השנים האחרונות אי אפשר להגיד שעם ישראל מאופיין ע"י שמירת מצוות והלכה, אלא רק חלק ממנו, ועדיין עם ישראל קיים במובן מסויים שאינו קיום מצוות, ולפחות בשלוחתו הישראלית של עם ישראל.

ואם תאמר שאדרבה, עינינו הרואות שעם ישראל עומד בפני כלית ההתבוללות (=בגלל שהתנתק מהמצוות), אני מסכים איתך, אבל עליך לזכור שהמצב כיום הוא תולדה של עם ישראל כעם התורה והמצוות, ושמירת המצוות שלו כעם לא הצליחה למנוע את תהליך הסחף הזה בעבר, וגם כיום, קיומם של רבבות יהודים 'דתיים-רציניים' לא משפיעה כמעט דבר על יתר העם - ואם כך, איזה סוד קיום יש בפנינו? (כך מצד שני את קיומה של מדינת ישראל, המדינה החילונית שהוקמה ע"י פורקי עול, אבל בשורה התחתונה הקיום שלה שומר על חלק מסויים מהעם היהודי כיהודי, במובן מסויים, ואותם אנשים לו חיו בחו"ל כנראה שלפחות חמציתם היה מתבולל לגמרי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 14:45 לינק ישיר 

ובגיבוי הלכתי [ לימוד זכות על שאינן מכסות ראשן ]

http://www.planetnana.co.il/nnggrr/mashash/beur.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 14:50 לינק ישיר 

נוסח התשובה המלא:

http://www.mashash.co.nr/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 15:18 לינק ישיר 

הרב יוסף משאש מעניין, ושיטתו מעניינת. אני זוכר שקראתי לפני שנים מאמר על אודותיו בספרו שמוציא בית הכנסת "איחוד ציון" (של הרב נשר, אם אינני טועה) - על הוצאת קרנית ממת לצורך השתלתו אצל אחר. והספר אינו תח"י.
על פיאות נוכריות וכיסוי ראש ראה:

http://www.biu.ac.il/law/unger/wk_papers.html

ממללא.
הזמן כ"כ קצר.
אבל:
א. המדינה קיימת רק חמישים שנה, וכבר הזהות היהודית בקרב בני הנוער - מדהימה בעמימותה.
ב.<ואם תאמר שאדרבה, עינינו הרואות שעם ישראל עומד בפני כלית ההתבוללות (=בגלל שהתנתק מהמצוות), אני מסכים איתך, אבל עליך לזכור שהמצב כיום הוא תולדה של עם ישראל כעם התורה והמצוות, ושמירת המצוות שלו כעם לא הצליחה למנוע את תהליך הסחף הזה בעבר, וגם כיום, קיומם של רבבות יהודים 'דתיים-רציניים' לא משפיעה כמעט דבר על יתר העם - ואם כך, איזה סוד קיום יש בפנינו?>
והתשובה - בשתיים:
1. סוד הקיום הוא של מי ששומר, כמובן. מי שלא - כלה!
2. אילו פחות ופחות היו שואלים 'איזה קיום הוא זה', והיא מקיימים המצוות - היו יותר ויותר רואים את הסוד.

העובדה שלא הצליחה לשמור, לא מערערת את סוד הקיום, ופרשתנו ופרשה הבאה יוכיחו.
"וחמושים עלו בני ישראל ממצרים". אחד מחמישית! השאר - לא רצו לצאת, כי 'למה לעזוב את המעצמה הטובה בעולם'....
ג. סוד הקיום של העם הסיני הוא בכך שאף אחד לא ניסה למחות אותו.
העם היהודי - בכל דור ודור קמים עליו לכלותיו, והקב"ה מצלינו בידיים ע"י תורה מגנא ומצלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 15:37 לינק ישיר 

יינו
נראה לי במחשבה מהירה. כמובן הכל לפי רש"י זה לא חייב להיות הפשט או הדרש .. בפסוק
בתחילת השיחה בין מש לה" כשמשה שואל מה אגיד מי שלח אותי? עונה לו ה" אהיה אשר אהיה, מסביר רש"י אהיה- אני אגאל אותם עכשיו, ואשר אהיה, אגאל אותם גם בעתיד.עונה משה, לא מספיקה הגלות הזאת, ואתה מזכיר להם גלויות נוספות.אמר ה" אז תגיד רק אהיה שלחני. ואז מובן מה שמשה אומר אתה יודע מה ריבונו שלעולם למה לנו את כל התהליכים האלו גלות ועוד גלות הרי יש לך כבר מי שיגאל אותם בסוף (לפי המדרש שממנו לקח רש"י את הרעיון- אליהו) תשלח אותו ונגמור כבר עם כל הגלויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2007 16:09 לינק ישיר 

יינן,

המציאות היא שעד לפני כמה דורות היה עם ישראל עם התורה, וכיום רובו מנותק מהתורה. אני אישית סבור שאותו חלק בעם ישראל שממשיך לקיים תורה ומצוות הוא המשך של 'עם ישראל ההיסטורי'.

דא עקא, אותם 80% יהודים שאינם שומרים כיום מצוות ושנניח לצורך העניין שזהותם היהודית רופפת, הם צאצאיהם של כאלו שגדלו בתוך עם ישראל ההיסטורי והפסיקו לקיים מצוות - כלומר, קיום המצוות עליו התחנכו לא מנע את הסחף שלהם החוצה, וכידוע לך יש משפחות של גדולי עולם מחשובי האחרונים שכמעט ולא נותר בהם כיום שומר מצוות. לכן, להגיד ששמירת המצוות שומרת על הזהות היהודית זה פשוט לא נכון עובדתית גם אם אפשר לצייר את זה במדרש הירואי של 'וחמושים'.

אגב, האם לשיטתך אני אמור להסיק שהדת הסינית היא מגנא ומצלא ברמה כזאת שאפילו לא קמים לעם הסיני אויבים? (בהנחה שזה נכון, אני לא בקיא בהיסטוריה של העם הסיני).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההגדרה "דתיים לייט" גורמת עוול ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.