| נשלח ב-16/1/2007 14:16 |
|
| |
כמה מכם מוכנים להקריב למען המטרה?
אין שום ספק שהציבור החרדי זקוק בדחיפות לתנועה מחדשת. אין שום ספק שזה גם קורה תוך כדי שאנו מדברים. אבל הוא קורה בצורה בלתי מכוונת ובעיקר בשולי החברה החרדית אשר מהם אין לצפות לדברים חיוביים ביותר.
מה שדרוש הוא, אנשים ערכיים בעלי רמה שמוכנים לכונן מהפכה בתוך הציבור החרדי. לשם כך דרושים אנשים שמוכנים להקריב למען המטרה. בהקרבה הכוונה זלזול, פשקווילים ברחוב, בזיונות, לחץ בתוך המשפחה, בעיות בשידוכים וכדומה.
השאלה היא, האם יש בכלל אנשים כאלה שמוכנים להקריב, ואם כן, אז כמה? אשמח לשמוע מה שאחרים חושבים.
אני אישית מוכן להקריב בתנאי שיהיו עוד עשרים-שלשים אנשים, שאפילו שלא יקריבו, אבל יתמכו בדיעה שלי בגלוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 14:21 |
|
| |
פרט,
מה היית מוכן לעשות ובאיזה מחיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 15:12 |
|
| |
קוטג',
אתה יכול להסביר (למתקשים שביננו) על מה אתה מדבר?
על איזו מהפכה אתה מדבר? ואיזו מטרה אתה מנסה להשיג??
משום מה זה נשמע לי משהו לא כל כך חיובי...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 19:44 |
|
| |
בעלבעמיו:
אני מוכן לדבר עם חברים ועם מכרים על הצורך ליצור אפשרות אחרת. אני מוכן להתווכח על דעותי ולשכנע ולהשתכנע. אני מוכן להיות כתובת לאלו שרוצים לשמוע עוד. אני מוכן לדבר עם רבנים ולנסות להציע להם את האפשרות האחרת, וכבר עשיתי זאת עם כמה וכמה רבנים. חלקם קיבלו, חלקם חשבו שאני מחוצף וחלקם אמרו שאני משכיל. אבל הכי חשוב, אני מוכן להיות גלוי ולא להסתיר מה שאני חושב. אני חייב לציין שכבר כיום יש אנשים שיש להם ביקורת עלי, אבל בינתיים זה לא מפריע יותר מדי.
אני מאמין שהעמדת אפשרות אחרת הוא הכרח עצום שחייב לקרות. אני מוכן לצאת ולפעול ולהקריב מה שדרוש, אבל בתנאי שאני לא יהיה לבד. אני בטוח שיש עוד אנשים שפועלים, אבל, אסיפת צדיקים נאה להם ונאה לעולם, הרבה יותר קל ומועיל לפעול ביחד.
והשאלה שלי היא שוב, האם יש אנשים שמוכנים להשקיע בשביל העקרונות שלהם?
(כתבתי "אני" הרבה יותר מדי פעמים. אבל עניתי על השאלה על דבר שקרוב מאד לליבי, אז אבקש סליחה על האובססיה עם ה"אני".)
פרימה:
תקראי את האשכולות פה ותביני במה מדובר. ואם זה לא נשמע טוב, אני מציע לך לשטוף את האוזניים.
תוקן על ידי - chouteng - 16/01/2007 19:52:05
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 21:49 |
|
| |
כל אדם שמביע את דעתו בפורום זה, הוא שותף למערכה .
גם אדם שקורא ומתמלא בזעם, אף הוא שותף למהפכה.
לא בחיל, ולא בכח, - כי אם ברוחי!
מהפכות אמתיות נוצרות ולא צריכים לייצר אותם.
לפי דעתי הרבה עלינו להכיר תודה לכל אותם מלחכי פנחה ולמלקקים למיניהם שגרמו לאדם הפשוט את ההבנה במושג "עבדי הם, ולא עבדים לעבדים"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2007 23:14 |
|
| |
אישלומד:
אז בקיצור, אתה לא מוכן לעשות כלום. אם זה יקרה מעצמו אתה תצטרף. בשם הציבור החרדי על כל גווניו אני מודה לך מקרב לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 00:04 |
|
| |
צ'וטנג
האידיאלים שלך נאצלים. אך בלשון המלאך שהוכיח את מלך כוזר: כוונתך רצויה, המלצתך לדעתי שגויה.
דרך שמביאה להתעמתות של האדם עם סביבתו אינה זו המומלצת.
כבר הזהירו חכמים על כך.
והמחיר האישי שאדם גובה יזיק רבות גם לחייו האישיים, גם למה שהוא עשוי לתרום לחברה (כי אדם מתעמת אין חפצים להקשיב לו), וגם לחיי משפחתו וסביבתו.
לכן, לדעתי לא די שאדם יחפש את האמת וינסה להנחילנה לאחרים אם היא באמת בידו, אלא שיעשה זאת בחכמה ובזהירות כדי שיועיל ולא יזיק - ולא יריב.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 00:31 |
|
| |
איש לומד ומיימוני,
תמיד תוכלו ללמוד מאברהם אבינו עליו השלום שהלך בדיוק בדרככם הפשטנית,
[אני לא מצטרף כי אני לא מרגיש שאני חלק מהציבור החרדי כדי לשנות מבפנים, אבל אני לא מבטיח שאם הייתי בפנים הייתי מצטרף...],
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 01:11 |
|
| |
מיימוני:
אני לא נלחם עם אף אחד. אני בסך הכל מאמין שצריך להציע אפשרות אחרת, והבוחר יבחר. אבל מה שיקרה הוא שברגע שיש מישהו שיניח הצעה אחרת בשוק ירדפו אותו (המציע) עד חורמה, והדברים ידועים. מה שדרוש הוא לא אנשים שנלחמים עם כל העולם, אלא ההפך, אנשים שמבקשים שלום בכל מאודם, אבל מבלי לוותר על עקרונותיהם. שום דבר טוב בעולם לא נהיה מעצמו. אם אנחנו מאמינים שיש צורך עצום באפשרות לאורח חיים אחרים, ושבאפשרות הזאת טמונה הרבה אושר ויופי, הרי שמחובתינו להתאמץ להגיע למטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 01:36 |
|
| |
והיה והתכנסנו, טעמנו מהכיבוד שקוטג' ערך בעבורינו, התרשמנו בכוונותיו האמיתיות של כל המתאספים, [מוסרי נפשם] והנה סוף סוף הגיע הזמן לדבר על תכלס. או אז נביט כולנו לעברך מר קוטג, ונמתין
למוצא פיך.
נרצה לשמוע מהם הנושאים היותר בוערים שזקוקים לטיפול ראשוני מצידינו, דרכי הפעולה, ועוד פרטים רבים שמחויבים להיות ברורים בתוכנית גרנדוזית כמו זו שאתה מציע.
אם אכן יש בידך תוכנית ראשונית ברורה, מן הראוי שתכתוב לפחות מה הם הקווים הבסיסיים שעל פיהם ברצונך לפעול. אני בטוח שתוכל ע"י הסבר מפורט יותר, להתחיל לרשום כמה שמות ברשימה שכפי הנראה טרם נפתחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 02:17 |
|
| |
בנימיני:
אין פה תוכנית גרנדיזיונית כלל וכלל. אני חושב שאם לאט לאט נפרסם את הדברים, ואם הם נכונים מצד עצמם, הרי שאנשים לאט לאט יצטרפו. תחלתו באסיפת אברכים/בעלי בתים פעם לחודש בו נדבר על העקרונות של השיטה וסופו של דבר בכינון חברה שלימה עם ת"ת משלהם, בתי כנסת שלהם וכדומה. ותמיד לזכור דברי הפסוק, ואת צנועים חכמה.
אני חושב שבשלב ההתחלתי הוא יהיה השלב המסוכן ביותר, שבו ינסו כל דרך לרמוס כל נסיון לצאת מהמסגרת. ברגע שיש כבר כמה מאות אנשים שהצטרפו לרעיון המלחמה כבר תהיה מאחורינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2007 21:43 |
|
| |
צו'טנג קוטג' צוטאנג
לפני המהפכה, כתוב את הניק שלך בצורה ברורה
בלי ניק קליט, לא תכון המהפכה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 00:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 00:40 |
|
| |
איש לומד
הבדל קטן, שלהם אין הכוונה לבדלנות אלא בשיטתם, כולם מתקבלים בברכה.
------- מאיר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 01:08 |
|
| |
אישלומד:
בענין ת"ת קיי"ל שקנאת סופרים תרבה חכמה, ואפילו איסור השגת גבול ליכא בזה, כדאמרינן בפ"ב דב"ב. הרי שאדרבה, חז"ל מעודדים פתיחת ת"ת חדשים. ובענין בתי כנסיות הרי מקובל היה ברחבי אירופה בעת שמוסד הקהילה היה עדיין בכל תוקפו שכל בעלי מלאכה היה להם בית כנסת משלהם. לרצענים בכנ"ס וכן לחייטים וכדומה. גם כאן הרי שאנו בעלי דיעה שונה משל אחרים, ונוח לנו יותר בבית כנסת משלנו.
עד כאן לפרטי הביקרות אבל בצורה כללית יותר יש מה להוסיף והוא, בקהילה המסורתית היה מובן שמקבלים כל אחד כל עוד הוא מקבל את התנאים הבסיסיים של עול תורה ומצוות. ועיין ברמב"ם הלכות סנהדרין שמפרט את מבנה הקהילה המסורתית. במצב כזה יש מקום לשאול "למה תתבדלו". אבל מה שקורה פה הוא שמייסדים קהילות עם תנאי קבלה מאד נוקשים, וכל מי שאינו מקבל את התנאים האלה הרי שמנצלים את כוח הקהילה בכדי לרסק את הבן אדם. בכה"ג אין שום תביעה על אדם שרוצה להבתדל, הרי הוא לא מוצא שם את מקומו, והאיך אפשר לתובעו לישאר בפנים בעת שאלו שבפנים רוצים לרסק אותו? האם אפשר לתבוע מבן אדם שיבטל את הדיעה שלו בכדי שירגיש בנוח בתוך הקהילה ואז כבר לא ירצה להבתדל? האם האיסור להתבדל פירושו גם חיוב לכוכף את הדיעה לדעת הציבור בכל נושא שהוא?! אמתהה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 21:12 |
|
| |
אינני מבין, וכי כל חיידר חדש שנפתח הוא התבדלות מקודמיו, כל אחד מעונין להשפיע לפי שיטתו ואין דומה חיידר קמניץ בירושלים לבין חיידר חפץ חיים שבקווינס, הכל לפי הענין
ומי יודע איזה יכשר הזה או זה?
מעניין שלדבר גבוהה על הפרדת הקהילות המוסרתית אף אחד לא מתבייש, ויותר מכך זה אף פופולרי, ואילו כאן שמדובר על הקנאה של ערכים אמתיים לילדי ישראל, מיד קופצים ומאשימים בבדלנות ומדוע תתנשאו, וכי זה גרוע מהפרדה כואבת של קהילות שלימות שאת תוצאותיה אנו נושאים עד היום...
|
|
|
|
|