בית פורומים אגודה אחת

כמה מכם מוכנים להקריב למען המטרה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2007 23:55 לינק ישיר 

חברים, אני עדיין מחכה להתפתחות מעשית.

המבינים, מדוע זה תכבוש רעיונתך והמלצותך בדברים שיפה להם שעה קודם? חגור בעוז מותנך ותן דרור למחשבותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 19:04 לינק ישיר 

בנימיני

בקשר לשאלתך בדברים שיפה שעה אחת קודם.
עקב צאתו לאור של גליון "אגודה אחת" מספר 2 בסוף השבוע האחרון, אינני רוצה להעמיס על החברים יותר מכדי המשא וכו'
ואקווה שלקראת סוף השבוע הנוכחי (פרשת בא) אעלה את הגיגי לפורום
הנושא כמובן יהיה "אגודה אחת / כיוון מעשי"

סבלנות

צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 23:34 לינק ישיר 

chouteng

לצערי עד לרגע זה לא הצלחתי להבין היטב למה כוונתך, נדמה לי שאתה כותב באופן כללי מדי במקום לפרט מה המטרות והיעדים שלך. על מה אתה מדבר, על חינוך הילדים, שיטת הלימוד בישיבות, השתלבות חרדים בעבודה, התנהלות המפלגות החרדיות, העיתונות החרדית, היחס למדינה? איך אפשר לדון על מחיר כשהיעד איננו ברור? לא די להצהיר על "התחדשות", "שינוי", "מהפכה" או כל כינוי אחר.

באשר לשאלה המרכזית שהצגת "איזה מחיר אנשים מוכנים לשלם?", אני מניח שהתשובה לשאלה זו משתנה כמובן מאדם לאדם אבל היא בעיקר תלויה בתמורה. לכן השאלה שחייבת להתברר לפני ה"מחיר", היא זו העוסקת ב"דרך" הרצויה להשגת היעדים, אין שום טעם להקריב קרבן שלא ישיג בסופו של יום את מטרתו. כפי שניתן היה להיווכח כבר באשכול זה אין דעה מוסכמת בנוגע לאופן הרצוי לשם תיקון או שינוי כלשהו במחננו, מיימוני מציע לפעול בנועם ובדרכי שלום ואתה ממליץ על ויכוחים עם גורמים בעלי השפעה, לך נראית הקמת בתי כנסת ותלמודי תורה פעולה נחוצה ולאחרים היא נראית התבדלות מיותרת. אם תהיה הסכמה על "מה צריך לעשות?" שאלת המחיר תהיה רלוונטית יותר.

כפי שאני חוזר וכותב, הדבר הנחוץ ביותר כיום בציבור החרדי הוא עצם היכולת לדון ולחשוב בגלוי על התנהלותנו ברמת הפרט והכלל, כל עוד לא תיווצר אפשרות כזו אין סיכוי לשום מהלך קטן או גדול. אין לי שום בעיה עם אנשים הסבורים שהחברה החרדית כיום היא הדבר הטוב ביותר שעשוי להיות בעולם, ושאין צורך לשנות בה דבר במשך מאה השנים הקרובות, כל עוד מותר גם לי להשמיע את עמדתי השונה [זהו בעצם השינוי הכי גדול בחברה החרדית!]. פורום זה הוא לענ"ד צעד ראשון בכיוון זה וכך גם העלון שאנו מקווים להמשיך ולהוציא לאור. אני מעריך שגם פעולה אלמנטרית זו תתקל בקשיים ובהתנגדויות, אולם להערכתי ניתן יהיה להתגבר עליהם בקלות יחסית. במידה ואמנם נצליח בהשגת יעד זה [צריך כמובן להגדיר מה ייחשב להצלחה?], נוכל לחשוב באופן ברור יותר על הצעדים הבאים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2007 23:41 לינק ישיר 

בן ציון היקר

האם לדעתך כדאי שהעלון ימשוך אש, וכך יהיה גם שיחת היום במידת מה, עו שעדיף להתנחל בלבבות בעדינות?

התשובה מאוד רלוונטית לצורת הכתיבה הראויה והכדאית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > כמה מכם מוכנים להקריב למען המטרה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.