| נשלח ב-18/1/2007 16:52 |
|
| |
השתיקה לסוגי ה'שואה' המתרחשים בעולם
שואה בצפון קוריאה
מחנות ריכוז, תאי גזים ו....
http://www.haayal.co.il/story_2029
איך זה שאף אחד לא עושה כלום?
תוקן על ידי עצכח ב- 20/06/2007 21:26:02
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 17:01 |
|
| |
מה שקורה שם, זה מזעזע את אמות הסיפין. העובדה שהעולם שותק, יכולה להיות מובנות, משום שהוא לא איכפתי. אבל העובדה שיהודים שותקים - מדהימה היא. אנו, שלפני אך 60 שנה עברנו את אימי מלחמה של השמדה שותקים?! לו ידעתי כיצד ניתן להקים קול רעש גדול, הייתי עושה זאת.
הערת אגב: גם בקונגו מתרחשים דברים דומים, ואולי מזעזעים הרבה יותר, ומי שרוצה לראות איך העולם היה נראה לפני 25000 שנה - אז בבקשה, שיפנה לקישור הבא:
http://www.keshet-tv.com/UvdaVideoPage.aspx?MediaID=10685
תוקן על ידי - יינן - 18/01/2007 17:04:26
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2007 17:53 |
|
| |
שאלת תם:
אם הערבים היו כובשים מחר את מדינת ישראל, האם הצפון קוריאנים או הקונגולזים היו נוקפים אצבע למעני ולמען ילדי? על פניו נראה שלא. אם כן, מהיכן התביעה המוסרית כלפי?
בעיני, בבסיס התביעה המוסרית עומדת סימטריה, מן הסוג של "דעלך סני" וכדומה. ודאי שאפשר לצפות מאדם שילך גם צעד הלאה, ויהיה מוכן לגמול עם זולתו חסד גם אם הלה אינו כזה (לדוגמה: לעזור לאדם שתקוע בכביש גם אם הוא אחד שאינו עוצר ועוזר). אבל יש גבול לכמה צעדים הלאה אפשר לצפות ממני ללכת.
מילא אם מגיע פליט מדרפור ואומרים לנו לקלוט אותו, אבל למה מצפים כאן? שמדינת ישראל תכריז מלחמה על צפון קוריאה (מדינה גרעינית כזכור)? שתפציץ את קונגו? שחילים יישלחו למות בג'ונגלים כדי להציל אוכלוסיה אזרחית שם?
אני לא חושב שלקח השואה הוא שמעתה היהודים אחראים לכל עוול בין הקטבים. הלקח הוא שהאנושות עדיין לא הגיעה לרמה בה היא משליטה מנגנוני סדר קולקטיביים, וברמת ההשרדות עדיין כל עם צריך לדאוג לעצמו. לכן אנו צריכים שתהיה לנו היכולת לתקוע כדור בראש למי שרוצה להרוג אותנו ולהשתדל להשתמש בה באופן ראוי. כמובן: אם האנושות תרצה להתקדם הלאה, להקים נאמר כח שיטור או"ם שיוכל להשלח לפחות למקומות בהם יש אי סדר כמו קונגו (קשה לראות בעתיד הקרוב כח כזה שיוכל להתמודד עם צפון קוריאה) - אפשר וצריך לעזור. קשה לי לראות תביעה מוסרית מעבר לכך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 14:43 |
|
| |
למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 14:49 |
|
| |
גוונא,
אני הקטן, צעיר הזבובים קצוץ הכנפיים (לשון ענוותנית שמצאתי אצל ר"י ששפורטש), לאחר צפיה בתוכנית 'עובדה' תרמתי מעט מכספי למען משפחות הקרבנות והאנוסות במזרח קונגו. באתר התוכנית הנ"ל ניתן למצוא את פרטי הארגונים המסייעים.
במישור הממשלתי פשוט שניתן לעשות רבות, על ידי השמעת קול מחאה באו"ם וכיו"ב, וליכוד שאר מדינות לקראת פעולה בינלאומית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 14:52 |
|
| |
שטיינר,
מה אני -הצב"י שאין לו גרוש על הנשמה ובטח שלא כוח פוליטי-, יכול לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 16:54 |
|
| |
שנרב,
זו ראיה צרה ובעייתית. אינך מפריד בין הממשלה הסודנית או אחד הפלגים הנלחמים שם, לבין סתם כפריים סודניים? מנין לך שאם תקלע לצרה אישית לא תזכה לעזרה מאותם כפריים סודנים שנטבחים עכשיו?
אתה יכול לומר שיש הבדל בין הרמה האישית לרמה המדינתית. אני חושב שההבדל הזה חסר משמעות ברגע שמדובר בדמוקרטיה כאן ובכאוס מוחלט שם.
ואפשר כמובן גם לדון על הערכים המוסריים בבסיס העמדה שלך, אבל זה נראה חסר תוחלת. מן הסתם לא תשכנע אותי או אני אותך.
עכ"ל bt77
גוונא,
בצורה שטחית ניתן היה לענות לך "תתפלל! וכפי שהיית עושה אם קרובך בצרה", אך למבין מהות התפילה זו עצה שלילית אך בכ"ז ניתן לומר "נסה להתפלל" [כביטוי להזדהותך ולא משום סיכויי ההיענות כמבואר שם].
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 17:42 |
|
| |
זעקי ארץ אהובה - חלק ב'
זהו סיפורן של מאות אלפי נשים שנאנסו במהלך מלחמת האזרחים הנוראה באפריקה, רבות מהן ננטשו על ידי בעליהן בעקבות ההתעללות שעברו. איתי אנגל הביט להן בעיניים. עכשיו גם אתם יכולים לעזור ולתרום
http://www.keshet-tv.com/UvdaVideoPage.aspx?MediaID=11227
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 18:05 |
|
| |
לתוקפים אותי על התעלמות מהמוסריות.
אני לא יודע מה זה מוסר. יש הרבה מה לפלפל בזה, אבל לא אעשה זאת כאן.
אני באתי להסביר מה קורה באופן ריאליסטי. ברור שחובה וכו' לעזור ולהציל.
אבל
חשוב מאד גם להבין מה קורה ולמה. צריך להפסיק עם הגישה הילדותית המטומטמת
שחושבת שרצח הוא דבר לא טבעי. רצח הוא דבר טבעי והוא היה מקובל לאורך
ההיסטוריה.
אנחנו רוצים שלא יהיה רצח. נכון. אנחנו "צפוניים" ש"לא מבינים"? "כאילו מה זה שהורגים אנשים סתם ככה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 21:26 |
|
| |
.
רצח ואונס הם דברים "טבעיים". בדיוק כדי להלחם בטבע הזה, יש מוסר, דת, חוקים וכד'.
אבל טבע האדם הוא שאכפת לו ממה שקורה לו עצמו, או סביבו. כאשר מישהו מוציא לאור סיפור, אז הסיפור קיים. אם לא - לא מחוזרים אחרי הידיעה. לא כשמדובר בעבודת ילדים במפעלים באינדונזיה, לא כשמדובר בסחר באברים להשתלה של חברי הפאלונגונג בסין, ולא כשאריתראה ואתיופיה נלחמות זו בזו.
ככלל, העולם לא מצטיין במוסריות, ואנו איננו שונים בכך.
נ.ב.
למי שרוצה לתרום לנשים שנאנסו, יש גם בארץ היכן לתרום. גם מעונות לנשים מוכות משוועים לתרומות, ולא רק לתרומות כספיות. מי שמעוניין לתרום, למרות שירושלים אינה באפריקה, מוזמן למסר"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2007 19:45 |
|
| |
לדעתי, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא ללמוד את הנושא. הרי כשאנחנו רוצים לשנות את המצב בדרפור או צפון קוריאה, אנו דומים לאותם כוכבנים אמריקאיים שבאים לארץ ומשוכנעים שהם יודעים לפתור את כל בעיות המזרח התיכון. הגיחוך בנסיון לנקוט צעדים אופרטיביים ללא בירור המצב הוא מגוחך בעיני. יש ללמוד את ההיסטוריה של המקום, מה המקור לקונפליקט, מה עמדות הצדדים הלוחמים, ובעיקר מהן ההשלכות של הפעולות בהן ננקוט. כך, למשל, יש לבדוק מה ההשפעות של סיוע כלכלי לנזקקים שם, או מה יקרה במקרה של הפיכת השלטון.
תוקן על ידי היללבןשחר ב- 25/01/2007 19:47:20
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2007 00:09 |
|
| |
הילל,
זוהי בדיוק הדרך לנטרל כל פעולת עזרה. כל עוד אינך שופט אלא רק מסייע לנזקקים, הבדיקה פחות חשובה. כמובן תמיד טוב לבדוק, וכדאי לראות שתרומותיך מגיעות ליעדן ושהן מועילות. אבל מי מאיתנו יעשה בדיקה כזו? אם נחכה לזה, לא יקרה כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2007 00:53 |
|
| |
הילל ו M.D.
אם היינו כאלה שבידינו הכוח לעזור אכן יש צדק בלימוד הנושא, אבל כרגע שאין בידינו כוח מלבד צעקה כדי להעיר את העולם מקיפאונו לא נותר לנו אלא לאחוז אומנות אבותינו בידינו,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2007 09:51 |
|
| |
הרב מיכי
למה הבדיקה פחות חשובה? יכול להיות שיתברר לך שהפעולות
שאתה עושה לא עוזרות, או עוזרות לאנשים הלא נכונים, או עוזרות לקבוצה
מסוימת ומזיקות לאוכלוסיות אחרות. יש רעה חולה ראיתי תחת השמש: אנשים
שפועלים בלי לנסות להבין בנושא שבו הם פועלים. אני רואה זאת במיוחד
בארגונים כמו "במעגלי צדק" שזוכים לתמיכה ציבורית נכבדה ללא הבנה בסיסית
של השלכות הפעילות שלהם.
"מי מאיתנו יעשה בדיקה כזו?" מי
שרוצה לעזור בדרפור, ילמד קצת על הפוליטיקה של האזור. מי שרוצה לעסוק בשכר
מינימום, ילמד מעט כלכלה. מי שרוצה לטעון טענות לגבי יחס ישראל לאויביה,
שילמד קצת יחב"ל וקצת אסטרטגיה. בעיני אלו לא דרישות מוגזמות, והן אפילו
הכרחיות למי שרוצה להיות מעורב בנושאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2007 12:53 |
|
| |
יש שני הבדלים בסיסיים בין מה שקורה בדרפור וקוריאה לשואה. ההבדל הראשון הוא כללי, וההבדל השני הוא ביחס לישראל.
בדרפור וקוריאה וכן בעוד כשלושים מקומות ברחבי העולם יש שני עמים שנלחמים על ארץ, על כוח פוליטי, על זהות ועל משאבים. יש מלחמות אכזריים יותר ויש מלחמות אכזריים פחות. העולם המערבי ניסה למתן את זוועות המלחמה עלי ידי כמה תקנות המחייבות את הציבור הבין לאומי. יש מקומות שלא נוהגים לפי נהלים אלו והתוצאה היא אכזריות מחרידה. אבל בשורה התחתונה, זאת מלחמה כמו כל מלחמה אחרת, ומאז התגבשות השבט הפרימיטיבי הרי שהמלחמה היתה דרך אחת לפתור סכסוכים.
השואה לעומת זאת, היתה מלחמה נגד היהודים והצוענים ועוד אנשים אך ורק בגלל היותם יהודים וצוענים. זאת לא היתה מלחמה במובן המקובל של המילה, אלא השמדת עם רק בגלל שהיה לו זהות מסויימת. הרצון לרצוח ללא סיבה הגיונית היא גרועה בהרבה מהרצון לרצוח בגלל שהשני מאיים באיזו צורה שהיא. בעוד שבמלחמה אין שום צד שצודק לחלוטין הרי שבשואה ברור שהצד הנרדף סובל על לא עוול בכפיו.
הבדל זה מחייב אותנו להתייחס בצורה שונה לשואה מלכל מלחמה אחרת. עד כאן ההבדל הכללי. עכשיו נעבור לעוד הבדל פרטי יותר.
כשהיהודים באים בטענות אל ארה"ב או אנגליה על שלא עזרו ליהודים בשואה, הם באים בטענות דוקא למעצמות אלו. בגלל שארה"ב ואנגליה היו בין כך עסוקים במלחמה עם גרמניה וגם היה ביכולתם לעשות משהו בנדון, אם זה להפציץ את פסי הרכבת או משהו דומה, הרי שלהתעלם מן דבר כל כך חשוב כמו השואה, אז פירושו חוסר אכפתיות. אף אחד לא חושב ללכת לפרו, או לסנגל, ולטעון למה לא עשו כלום בשואה. ראשית כל, מה הן היו יכולות לעשות. שנית, הרי הם לא היו צד במלחמה בכלל, ועל אף שראוי היה להם לעשות משהו, התעלמותם היא פחות חמורה מהתעלמות בעלי הברית.
ובנוגע לישראל, היא איננה צד במלחמה בכלל בקוריאה או בדרפור. להתערב לטובת אחד הצדדים פירושו לעורר את שנאת הצד השני. ישראל שבין כך נמצאת במצב חשוף וחלש בזירה העולמית אינה יכולה להרשות לעצמה לסכן את תושביה בשביל מלחמה שאינה קשורה אליה.
לסיכום, מחריד ככל שיהיה יש לשקול מאד בזהירות התערבות ישראל באסונות אלו הן מבחינת משאבים שעומדים לרשות ישראל, והן מבחינת התערבות במלחמה לא להם.
דבר נוסף, בישראל גופא יש זוועות שמחייבות התייחסות מהירה ככל האפשר, למשל, הסחר בנשים. מישהו שצועק על דרפור ומתעלם מההרס שנמצא בסמוך לביתו חשוד אצלי ביומרה ובצדקנות יתר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2007 13:39 |
|
| |
כאוטע,
אם אני לא טועה יש לך טעות עובדתית, בדרפור הורגים אנשים כתוצאה מעצם מהשתייכותם לשבט מסויים,
כמו כן באפריקה, (ראית את הסרט "הגנן המסור"?), יש רציחות רק על רקע השתייכות שבטית,
|
|
|
|
|