| נשלח ב-19/1/2007 00:34 |
|
| |
אגודה אחת
א. בימים האחרונים נחשפתי לראשונה לפורום זה, והנני חייב לציין כי הוא השפיע באופן ישיר על כל מערכת החשיבה שלי, ומצאתי את עצמי מגלה חיים חדשים בתוך החיים הקיימים שלי, ממש כך.
ב. הוצאת הגליון הינה דבר מבורך, וגם אני כתושב חו"ל המנותק במובן מסוים מהווי החיים בארץ הקדש, יכול להנות ולהנות אחרים מפרי הארץ לגאון ולתפארת.
ג. אינני אדם רגשן, אולם לנוכח טורו המרגש של צ. שבח היזלתי דמעה.
עתידה תורה שלא תשתכח מישראל, ומעלה אני עליכם שכר הרבה כאילו עשיתם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2007 09:42 |
|
| |
הטור של צ. שבח הוא אכן מצויין, לא הספקתי לקרוא את השאר בעיון, ועוד חזון למועד.
ניכר שעליתם על מסלול של עשייה, לו יהי ותהא כל עשייה אשר תהא אך ורק לטובה ולברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 15:21 |
|
| |
כמי שתגובתו לגליון הראשון היתה צוננת. התחממתי קצת לאור הגליון השני.
שבחים אסדר:
1. מאמר פתיחה בסגנון מאופק יותר.
2. עליה ברמת הגרפיקה.
3. המאמר של צ.שבח (מי זה?) היה מעורר השראה, ואני עוד מתכוון אי"ה לכתוב בנושא.
4. מאמרו של הבוחן מתמצת בעיה הצצה כל רגע בפורום - וגם הפתרון נראה נכון לענ"ד.
ארבע קושיות:
1. למה דף כ"כ עבה?
2. כמה עותקים נשלחו?
3. לאור 1 ו-2: מי מממן?
4. האם המגמה היא ללבן נושאים לעומק, לערוך תחקירים או להפיץ תעמולה (כגון עלוני חב"ד או "שבת שלום")? - שאלה חשובה לגליונות ההמשך.
ביקורת בונה:
1. עדיין זה נראה כהקדמה גדולה. היכן מאמרים ממוקדים על נושאים?
2. כדאי "להרטיב" את הגליון עם קצת ריבועים קטנים של וערטאלאך מגדולי ישראל בסגנון השקפתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 23:06 |
|
| |
לב העיברי
יתכן שלא רק הגליון שונה אלא הפעם טעם זקנים יש בך
ולהא/ערותיך:
שבחים. 1. אין ערובה לעתיד, כל מאמר לפי מצב הרוח, זה נכתב כהמשך לקודם והוא שזור נימת התנצלות על ההכרח לכתוב בתקיפות לעיתים, כך שזה משלים את זה. 2. תמיד משתדלים להתקדם. 3. אכן, הוא קצר שבחים, הוא גם פתח פתח לכתיבה השראתית. 4. אני מקווה לפתוח דיון על מאמרו של הבוחן.
קושיות. 1. לשם האיזון, הקודם היה נייר פשוט, נקווה לחזור לממוצע. 2. לעת עתה הגליון הועלה לפורום ונקרא כמה עשרות פעמים, הוא נשלח בדיוור ישיר לכשישים נמענים, רבים מהם אינם כאן עמנו, וכן בדיוור אלקטרוני לעוד מספר בעל שתי ספרות, אנו עדיין בעיצומה של המלאכה, בהזדמנות זו נשוב ונקרא לכל מי שיש לו כתובת של מעוניין פוטנציאלי לפנות אלינו. 3. שאלה טובה מאוד, אין עליה תשובה, כל רעיון -להבא ולמפרע- יתקבל בתודה. 4. המגמה העקרית היא כחזונו של בן ציון להקים ולקיים במה פתוחה לדיון, לא ימלט גם עירוב של מגמות נוספות.
ביקורת. 1. אני מקווה שבמחשב שלך. 2. רעיון טוב, תודה.
------- מאיר
תוקן על ידי - ymy33655 - 21/01/2007 23:10:15
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 11:46 |
|
| |
לב העברי
פרק ג' סעיף 2
ה' ישמור. אתה מתכוון לזה ברצינות?
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 13:47 |
|
| |
יעקב
מה הבעיה? אם התיבה האחרונה (השקפתינו), אני מניח שהוא לא התכוון אלא לעלון בשם זה שי"ל על ידי צעירי אגודת ישראל.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 17:20 |
|
| |
מבקש להגדיל את האותיות של העלון
על מנת לקרוא בלי לייצר פרנסה לרופא עיניים היכן יש לראות את העלון הקודם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 01:19 |
|
| |
לב העברי
מאיר הקדימני והגיב על דבריך כדרכו של חכם על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, למרות זאת אענה גם אני את חלקי וכידוע אין שני נביאים מתנבאים בסגנון אחד.
גם אני מצטרף להתייחסותך החיובית לגיליון זה, הוא אכן מרשים הן בצורתו החיצונית והן בתוכן המאמרים המשתדלים לגעת בנקודות חשובות בצורה זהירה ומכובדת.
בנוגע להדפסה ולהפצה של העלון, אנחנו עדיין נמצאים בשלבים ראשונים מבחינת ההתארגנות ולא קבענו מסמרות כיצד יראה העלון? מה תהיה תדירות ההדפסה? כמה מאמרים יפורסמו בכל גיליון? כיצד תתבצע ההפצה? ועוד שאלות חשובות כיו"ב, במידה רבה התשובות לשאלות אלו תלויות במשוב שנקבל מהציבור על הגיליונות שכבר יצאו לאור. אני סבור שאם נצליח להוציא אחת לחודש גיליון כמו זה ולהפיצו בדיוור ישיר לכמה מאות כתובות, זהו בהחלט הישג משמעותי שעשוי להיות בעל השפעה רבה אי"ה. היכולת להעביר את הגיליונות גם בדוא"ל, מגדילה את התפוצה ללא הוצאה כספית נוספת.
באשר לעלות הכספית של ההדפסה וההפצה [לעיצוב הגרפי יש לנו מתנדב המכיר בחשיבות העניין, זוהי הזדמנות להודות לו מקרב לב], בשלב זה לא מדובר בהוצאה כספית גדולה כל כך, לעתיד יש לנו תקווה להיעזר בתורם שהביע בעבר את התעניינותו בפרויקט מסוג זה.
המגמה של העלון מבחינתי היא אמנם ללבן נושאים שונים, כשהנקודה החשובה היא שאנו מעוניינים לשמש במה גם לדעות מנוגדות. לשם כך חשוב לי ליצור זיקה כלשהי בין הפורום לבין העלון, על מנת להבהיר שמדובר בבמה פתוחה ולא בעלון עם אג'נדה מסויימת בנושאים השונים העולים לדיון. לאור זאת, אין כאן שום מחשבה על תעמולה כלשהי, בנוגע ל"תחקירים" לא הבנתי את כוונתך לא מדובר כאן בעיתון אלא במקום לדיאלוג ודו שיח פנים-חרדי.
לגבי ההצעות הקונקרטיות שלך, א. להתמקד בדיון בנושאים ספציפיים. ב. להציב ציטוטים מגדולי ישראל בנושאים אלו. את ההצעה הראשונה הייתי מקבל בשמחה אם הייתי יודע שאכן יימצאו כותבים לנושאים ספציפיים, לצערי אין עד עתה היענות גדולה של כותבים לשלוח מפרי עטם [ומקלדתם] לפרסום בעלון. יש אמנם מי שטען שדווקא בחירת נושא תזרז את המשתתפים לכתוב, אני מציע לנסות לקבוע נושא נבחר לגיליון הבא. את הצעתך השניה אני מצטרף ליעקב השולל זאת מכל וכל, אם המכוון בדבריך היה להביא מאמרים מגדולי ישראל שנכתבו בעבר והם אקטואלים כיום הדבר לענ"ד מבורך, אבל ציטוטים קצרים נראים לי חסרי טעם. כאמור, המונח "השקפתנו" לא מקובל עלי, היות ולדעתי אין למערכת העלון השקפה משלה, היא אמורה לתת ביטוי לעמדות שונות ומנוגדות.
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 13:36 |
|
| |
בן ציון
לשורה האחרונה בדבריך ראה תשובתי ליעקב.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 16:32 |
|
| |
היום קיבלתי את הגליון, ואין מה לומר, באמת מושקע ומעוצב בטוב טעם, יתברכו כל העוסקים בו.
אני מצטרף בכל לב לקריאה להציב נושאים קונקרטיים לכתיבה. עם כל הכבוד, המאמרים (המושקעים באמת) עדיין לא חרגו מ"סיפתח" זהיר וחששני של הקדמות והתוויות לדיונים. אפשר לומר שמלבד הנהונים נמרצים לא יירשמו תגובות נרגשות מדיי לתוכנם. הפתיחה חשובה מאד, אבל צריך לקפוץ למים העמוקים באמת.
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 18:22 |
|
| |
כפי שהדברים נראים לי כעת, הקושי המרכזי של הוצאת הגיליונות תמידים כסדרם יהיה בהשגת מאמרים. אם ללא בקשות חוזרות ונשנות מהמערכת לא יישלחו מאמרים, היוזמה המבורכת תרד לטמיון, שכן אין לנו כעת אדם שיוכל להתפנות לשם כך מעיסוקיו.
קביעת נושא מוגדר מראש לגיליון הבא, עשוי אולי להמריץ חלק מהאנשים להעלות את דבריהם על הכתב, אולם באותה מידה הוא עלול למנוע מאחרים המעוניינים להתייחס לנושא אחר לעשות זאת. מלבד זאת, חלק מהרעיון של דיון בבמה מעין זו הוא שניתן להגיב על מאמרים קודמים ולהציג עמדות אחרות גם לאחר תקופה ארוכה, קביעת נושא ספציפי עלול למנוע את המשך ההתדיינות מגיליון לגיליון, לא נראה לי שמדור "מכתבים למערכת" אמור להספיק למטרה זו.
לאור האמור, ניתן אולי לקבוע קדימה לנושאים בתחום מוגדר מראש או להתייחסות לנושא שכבר הועלה בגיליונות קודמים, ועדיפות נמוכה יותר למאמרים שישלחו בנושאים אחרים.
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 22:49 |
|
| |
אני מציע נושא, "כל המשנה ידו על התחתונה(?!)" ומי באמת משנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2007 23:16 |
|
| |
לומד
מצוין, אלא שזה אינו נושא אלא הנושא, כלומר, בכל נושא קונקרטי שנדון תעלה השאלה הזו.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2007 14:47 |
|
| |
אגודה אחת -
מתי יצא הגליון הבא לאור ?
אני מבין שהפעם אתם סובלים מעומס כותבים, אחרת הייתם שולחים בקשות למאמרים
בכל אופן שיהיה בהצלחה !