בית פורומים עצור כאן חושבים

חרדל"ש ( חרדים לשעבר )

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2007 10:33 לינק ישיר 

10eli:

נמליץ עליו את אמרתו של רבי לוי יצחק מברדיטשוב זי"ע, שאמר פעם בפסח: "רבש"ע לך תראה בגבול כמה שוטרים ושומרים יש לבל יבריחו את הגבול, ואעפ"כ מצליחים להבריח את המכס, ואתה שציוית בתורתך: "בל יראה ובל ימצא" ולא מינית שוטרים, לך ותחפש בבתי ישראל חמץ.
ומי כעמך ישראל.
אריבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2007 10:35 לינק ישיר 

שליפות עם דב אלבוים -
http://www.nrg.co.il/online/11/ART/920/043.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2007 11:34 לינק ישיר 

לא הבנתי מי זה דב אלבוים? שדבריו זוכים לפרסום כה רב בפורום.
 העיתונות מוכרת את עצמה בכל מיני שליפות מותן רדודות. אבל  האנשים כאן?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2007 13:20 לינק ישיר 

ירוח"ש,

"לפרסום כה רב בפורום", היכן מלבד הלינק הזה באשכול זה המיועד לכגון דא? ועוד בלא"ה אם תקרא את אלבוים, תמצא אצלו רעיונות הראוים לעצירת המחשבה עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2007 19:57 לינק ישיר 

ספרן,

כחרדל"ש בעצמי,לדעתי את המעלות שיש לנו כשפה עשירה כפי שהראית בשיר וכן כוחא דפלפולא חריפתא וניצוח נצחי,אלו הם מעלות שאין כל צורך להשתחרר מהם ואדרבה מאושר אהיה אם בני שאינו מתחנך אצל החרדים יזכה לכלים אלו.

אבל,הבעיה העיקרית היא בכך שגם אותם שהתפכחו מניוון המחשבה החרדית עדיין שולחים ילדיהם להתחנך באותם מוסדות למרות שאינם מאמינים בכך. וזו לדעתי טעות טרגית שרק ממשיכה את הקונפליקט בבית מאחר והילדים=הבחורים ממשיכים לספר על הקורות אותם ועל כך שמציקים או לא וכו, ואין לדבר סוף.

ניתן להתפכח ולהירפא (לדעתי) מהחרדיות ללא צורך להשליך את המעלות והקנינים הטובים שרכשנו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 16:00 לינק ישיר 

ראיון עם דב אלבוים סופר ואיש תקשורת , חרדל"ש , עם הופעת ספרו החדש "מסע בחלל הפנוי" - אוטוביוגרפיה רוחנית [ אגב , הספר מעניין ומקורי וראוי לאשכול מיוחד ]

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3402603,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 16:43 לינק ישיר 

קראתי את ספרו של דב אלבוים, זמן אלול, ספר מגעיל מלא רפש וצואה פשוטו כמשמעו.

הלכתי לערב שבו הוא דיבר על הדעות שלו והתחרטתי שהלכתי. לא אמר שום דבר שראוי לחזור עליו.

הוא קורא לעצמו עלוי... נו באמת... אולי בעל כשרון...

אני לא סובל איך שכל חרדי חוזר בשאלה שיש בו טיפת כשרון, מיד הופך לעלוי וראש ישיבה בפוטנציה.

אם מחפשים עלוי שחזר בשאלה הרי שצריך להסתכל על ג'ון וון נוימאן, הארי וולפסון וכדומה. לא על בחור מתוסכל וממורמר כמו אלבוים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 17:04 לינק ישיר 

ציטונג,
נראה שעכשיו אתה מחויב להסביר מה דעותיו של אלבוים ובמה הוא טועה, כדי שדבריך לא יהיו במאה אחוז לה"ר שאינה לתועלת. (או שאתה סומך על ההיתר של החפץ חיים להשמיץ אפיקורסים, אני מקובלני מרבותי שלא לעשות כך).

אם ברכילות ובפרטי טריוויה עסקינן : בפון ניומן לא היה אבק חרדיות. הוא גדל במשפחה מתבוללת ונשלח לגימנסיה לותרנית ביוגרפיה של פון ניומן. . אם מחפשים עילוי בקנה מידה עולמי  שהתפקר אפשר לחזור אחורה לשלמה מימון.

תוקן על ידי nmzilber ב- 24/05/2007 17:31:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 18:58 לינק ישיר 

nmzilber:

אני לא ממש מאמין שדברי הם לתועלת. הגע בעצמך אם לא הייתי כותב מה שכתבתי, האם היית הולך לקרוא את דבריו? האם דברי ישנו משהו לכאן או לכאן? ואשר ללשה"ר, אני מניח שאתה מתכוין לצד המוסרי ולא לצד ההלכתי. כי לפרסם דברים מפורסמים אין בזה לשה"ר כלל לפי שיטת רוב הראשונים. ואם במוסר עסקינן הרי יש גם עניין לפרסם דברים כהווייתן. ועכשיו אני אעבור לאלבוים.

בספר שלו זמן אלול הוא נותן תיאור של בחור בישיבה מלא לכלוך וצחנה. כל מקום אשר כף רגלי הבחור דורך קיים עוד לכלוך מסוג אחר. בערב שהלכתי הוא הסביר את הדעות שלו על הבחור ועל מה שגרם לו לכתוב את הספר. כשקמתי והתווכחתי שלא כך הם פני הדברים אז הוא הסביר שהספר אינו סיפור אמיתי אלא פרי דמיונו. שאלתי, למה מכל השבילים שבו היה יכול דמיונו לטייל בחר דוקא בשביל הכי מגעיל שקיים. לא היה לו ממש תשובה בשבילי.

אשר לוון נוימן, קראתי פעם שהוא סיפר שהמשפחה שלו רצו שיהיה רב, והוא בחר ללמוד באוניברסיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2007 20:07 לינק ישיר 

צ'וטנג,

לפון נוימן באמת היה ריב עם הוריו בדבר לימודים כי הם רצו שהוא ילמד מקצוע "ממשי", כזה שבו אפשר לעבוד. הוא למד והשלים תואר בכימיה אבל ליבו היה במתימטיקה ובזה עסק בהצלחה נדירה כל ימיו. לפי המסופר בקישור שנתן זילבר בית הוריו של פון נוימן היה מתבולל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2007 21:21 לינק ישיר 

מהתדל"שים תצא תורה - אסף וול
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3434183,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2007 22:30 לינק ישיר 

ממליץ לקרא תגובה מס 31 שם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2007 22:47 לינק ישיר 

[נתן,

תודה על ההמלצה. אם כבר, אז כדאי לעיין גם בתגובה 77...]

תוקן על ידי אמשלום ב- 06/08/2007 22:45:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2007 01:46 לינק ישיר 

אמשלום
עברת על כל התגובות עד לשם?
רק בשל כך מגיע לך עיטור הסבלנות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2007 06:54 לינק ישיר 

[אחשל,

לא שאני מסרבת לעיטורים מכל סוג שהוא, אבל - נראה לך?! אפילו את המאמר עצמו לא היתה לי סבלנות לקרוא. הבנתי את עיקרו והלכתי לקרוא את התגובה עליה המליץ נתן (ובצדק!). את תגובה 77 קשה לפספס...]

תוקן על ידי אמשלום ב- 07/08/2007 6:53:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חרדל"ש ( חרדים לשעבר )
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.