בית פורומים שידוכי חרדים

שלום לכולם - במקרה הפורום תפס את מבטי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/1/2007 20:25 לינק ישיר 
שלום לכולם - במקרה הפורום תפס את מבטי

לא ידעתי עד היום שקיים פורום כזה - אולי לא חיפשתי ממש אבל אני כאן.

רציתי לשתף אתכם בנושא שאם אומר את האמת הוא מציק ואפילו כואב לפעמים כשאני חושב עליו.

אני בחור מבית חרדי לחלוטין, כל אחיותיי ואחיי חרדים לכל דבר רובם נשואים והקימו משפחות לתפארת.

עד גיל 15 הכל היה בסדר איתי, למדתי בתלמוד תורה כמו כולם, עברתי קשיים אמנם אבל זה היה דבר חולף..

חלפו להם ימים ושנים ואני לצערי ירדתי מהדרך ואיבדתי הרבה מן התמימות אותה ידעתי בשנים שקדמו לירידה הרוחנית שלי. לא אפרט דברים שעברתי וגרמו לי  למצוא פורקן מסויים בדרכי הרעה.  

לא אלאה אתכם בכל קורותיי פשוט רציתי להדגיש את הרקע אליו אני משתייך. קיצר, היתה לי ירידה רוחנית רצינית לצערי שעם כל כמה שחטאתי אף פעם לא הייתי מאושר בדרכי ושמח במה שאני עושה אלא הייתי מבכה את מהלכיי. כשהגעתי לגיל 19 בערך, חל מפנה משמעותי לחיי [חודש לפני זה התחלתי לקרוא פרק שירה] וקמתי בוקר אחד לתפילה וראיתי כי טוב וכשאני אומר טוב אני מתכוון לאושר וסיפוק עצום שהרגשתי. התפילה ממש מילאה חלל גדול שהזמן הריק מכל תוכן רוחני יצר בליבי. לאט לאט התחלתי להתפלל ולהגיע למצב של 3 תפילות ביום , לימוד מידי פעם, והקפדה רצינית על אין ספור דברים שלפני כן לא ממש יחסתי להם חשיבות. הפסקתי ללבוש ג'ינסים והפכתי לחרדי לכל דבר חוץ מדבר אחד שלא חזרתי ללבוש שחור לבן.

ודאי אתם שואלים את עצמכם איך כל זה קשור לכאן?!

אז הנה אני מגיע לנקודה, כיום אני בן 23 עוד מעט, ונמצא במצב שקצה נפשי בכל אותם הליכות רעות ודברים שאינם כבודו של ה'. אני עדיין לא לובש שחור לבן אבל דיי אלגנט. אולי אנלא נראה בחור ישיבה ואני באמת לא כזה אלא בחור עובד אבל חוצמזה אני משתדל מאוד להיות שייך לזרם אליו אני באמת שייך.

ההצעות בשוק השידוכים התחילו להתדפק על דלתי לפני שנתיים בערך אבל ממש לא בזרם חזק אלא טפטופים.

עכשיו מה שכואב לי זה ככה:

למה אני נשפט ע"י רבים בצורה לא נכונה ואז מנסים לשדך לי דוקא בנות שאינם עונות על הדרישות הרוחניות שלי?

למה אני צריך לראות "בחורי ישיבות" שאני רואה את עצמי לידם שונה לגמריי ומקפיד על הרבה דברים שהם לא, כשהם מתחתנים עם בחורות יראות שמים ובאמת אחלה בנות כשאני רוצה כזה דבר ולא מקבל?

ולמה אני עכשיו אשם שלפני שנים נפלתי ולא המשכתי את דרכי בישיבה? אז עכשיו צריך להתחיל לפנות לשדכנים שישדכו לי את כל אותן בנות שהגיעו אליהם כי לא מצאו את עצמן בלעדיהם?

סך הכל אני בחור מסודר נראה טוב ממשפחה מעולה – למה שאתפשר על משהו שהוא אינו מתקרב לשאיפתי?

אולי לא היטבתי להסביר את הנושא אבל אני בטוח שיש כאן רבים שמבינים על מה אני מדבר ומזדהים עם כל מילה. אנשים רואים אותי ברחוב מדברים איתי ופשוט גונבים לי את המילים מהפה.. כל זה נתן לי להבין שזו בעיה שהרבה מודעים לה ואין מושיע..

ברור שאני בוטח ב-ה' שהוא זה שמזווג זיווגים ולא דואג בכלל.

אבל את מילותיי אלו הייתי חייב לומר כדי לשתף..

מצפה לתגובותיכם. תודה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 21:12 לינק ישיר 

אין מה לעשות... החברה שלנו כיום חיה על סטיגמות!!
וקשה מאוד להשתחרר מהן,
זה קשה וזה פוגע כשמציעים הצעות שלא מתאימות לך, אבל צריך ללמוד לבלוע ולהמשיך הלאה!
אני חושבת שמה שאתה צריך לעשות זה להבהיר את הדרישות שלך לשדכנים,
ומצד שני עם כל הכבוד אתה לא יכול לדרוש לך בחורה שתמיד היתה בחורה טובה, כי גם אתה לא היית כזה...
יש הרבה בחורות מבתים טובים שירדו מהדרך ואח"כ חזרו אני גם חושבת שתתחבר יותר לבחורה כזו,
אתה לא חייב לצאת עם בחורה שהיא לא מתאימה לדרישות שלך, רק כי הציעו אותה, תדע לסנן

דבר אחרון, תהיה בטוח שיש בחורות מעולות שפנו מיוזמתן לשדכנית זה לא פוסל ולא אומר כלום עליהן...
לא על כל אחת רצים אלף שדכנים!!!

מברכת אותך שתמצא את זיווגך הנכון, בזמן הנכון ובקלות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 21:33 לינק ישיר 

ת'אמת שעדיין לא נרשמתי אצל שום שדכן\ית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 22:02 לינק ישיר 

אושר,
א- לפני שאתה מתחיל להוריד לעצמך את הבטחון העצמי ונכנס לדכאון, כדאי שתרשם אצל שדכן או שניים, לא מה"רגילים" שירימו גבה על מילים כמו "התחזקות" ויביאו לך בחורה גיבנת וחרשת באוזן אחת כי "אתה חייב לוותר"- מאלה שייש להם ראש קצת יותר פתוח ומבינים מונחים כמו "התחזקות" ו"עבודה" בצורה קצת פחות סטיגמטית.
ב- גם אם אתה לא "לחוץ" ומבין בשכל שאם היא עוד לא הגיעה עדיין לא הגיע הזמן ושאר קלישאות (נכונות לחלוטין אגב) שמשננים חברים נאמנים באוזני חבריהם ההרוסים מרוב פגישות או לחילופין-מיעוטם, צריך להשיב אל הלב. והשבה אל הלב אינה נעשית בעזרת ידיעה בעלמא אלא בעזרת שינון חוזר של משפטי אמונה ובטחון, כי אי אפשר לשרוד אחרת...
מנסיון- זה עוזר.

וגם אם ההצעות מעליבות לפעמים, תזכור שכל הצעה מקדמת אותך קדימה, כל הצעה היא עוד משוכה שאתה חייב וצריך לעבור בדרך אל מציאת זו שמיועדת לך. אני מניחה שהסתכלות כזו מרגיעה קצת ומכניסה לפרופורציות את הדרך לחופה שלפעמים מסע כומתה קטן עליה...

המון הצלחה, תזכור שכל אחד מקבל מה שמגיע לו, אתה קרוב יותר לקב"ה- קרעת את ה"חוט" שמקשר אותך אליו וקשרת אותו מחדש- מגיעה לך אחת שקרובה אליו גם כן...

וואו. זה היה כבד:)
בכולופן- התכוונתי לכל מילה.

אל תתייאש (סמוך על..), אל תתבייש (לפנות לשדכנית) ובעז"ה לא תתייבש;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 22:02 לינק ישיר 

לא חייבים להרשם אצל שדכנים...
לא אצל כולם שדכנים משדכים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 22:10 לינק ישיר 

חבר,
קיוטי כבר אמרה את מילותי שלי.
בשידוכים צריכים כמות מיוחדת של אמונה במיוחד בשביל פרק זה בחיים.
הקטע של הסטיגמות, זו רק הדרך של הקב"ה לסנן ממך בחורות שלא מתאימות לך לכתחילה. רק לך, בעיניים הקטנות שלך, קשה לראות, ואני מבינה!
גם לי כביכול יש איזה משהו שמוריד אותי בשידוכים וזה באמת שטות, אבל מה לעשות שאצלנו ככה זה בגלל כל המקובעות והמוסכמות למינהם. ברגע שאני חושבת שבגלל זה אין לי הצעות, אני מייד אומרת לעצמי, חכמה, זו הדרך שהקב"ה בחר בה כדי לסנן ממני בחורים שגם ככה לא רלוונטיים בשבילי.
אין לי ספק שיש כמה וכמה בחורות כמוך. שגם כן ירדו מהדרך ועלו חזרה והן היום הרבה יותר טובות מבנות אחרות. אל לך להתייאש, חלילה.
אך תזכור, אין באפשרותך לדרוש, אפילו שאתה יכול לקבל(-יש סיכויים), משהו שאתה בעצמו לא עמדת בו.
וגם לי אמרו את זה.
אני שמנה, ואנלא רוצה בחור שמן. אבל אני לא יכולה בשום אופן לדרוש משהו שאני לא בסדר בו.
בקיצור, מקווה שהבנת.
תתחזק!!!! -זה הכי חשוב.
הקב"ה מחכה ואוהב את התפילות שלך.

שיהיה לך חודש טוב!
שבט = שיהיה בשעה טובה......

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2007 23:25 לינק ישיר 

זה באמת כואב... אבל כמו שמישו אמר כאן... החברה החרדית חיה על סטיגמות... ואתה באמת לא צריך להתפשר... אלא להשאר חזק על מה שאתה רוצה... ולהמשיך להאמין ולקוות שתקבל את זה בסוף... בהצלחה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 23:57 לינק ישיר 

אושר,
דבר ראשון!!! אתה צריך להעלות את הביטחון העצמי שלך.. כי אתה מכיר את האימרה "במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד". הרבה יותר קשה ליפול ולחזור בחזרה לדרך ה'.. ואתה עשית את זה!! והחשיבות שלך בעיני ה' היא מאוד מאוד גדולה! ואם חזרת בתשובה שלימה ואתה באמת משתדל לעשות רצון ה'.. אז אל תדאג. ה' לא יאכזב אותך. כמו שעשית מסירות נפש לכבוד ה', ה' יעשה "מסירות נפש" בשבילך.
תתחזק עוד קצת, וה' ידאג לך לזיווג הגון, לבחורה טובה יראת שמים (ולא משנה מה העבר שלה...), בריאה בנפש ובגוף. רק תתפלל על זה ותתחיל להתעניין אצל שדכנים, או מכרים.
שיהיה בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2007 23:58 לינק ישיר 

תללבש ישיביש, יהיה טוב!

למקרה שהתמונה לא פועלת בתור קישור לחצו כאןדוסי סטורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 00:05 לינק ישיר 

דוסי,
מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 00:47 לינק ישיר 

הוא מתכוון שהוא יתלבש בלבוש ישיבתי כלומר שחור לבן חליפה וכובע...
ואז יהיה טוב!
מה אתה אומר!!! לא מסכימה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 01:31 לינק ישיר 

לפעמים החיצוניות משפיעה על הפנימיות...
לגבי שידוכים... אולי באמת זה יכול לעזור. במיוחד אם הוא רוצה בחורה חרדית שבד"כ רוצה פינגווין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2007 10:55 לינק ישיר 

בס"ד

לגבי שידוכים אני מסכים זה ממש נכון, ברגע שמתלבשים בצורה מסויימת זה יכול להשפיע לרעה או להפך לטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/1/2007 12:01 לינק ישיר 

אושר נשמה,
אני מוכנה להפגש איתך...
השאלה,אם אתה רוצה להפגש איתי...
האם גם אתה לא מסתכל על סטיגמות ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2007 19:58 לינק ישיר 

תמיד בזמן,
אני מקווה שאושר לא השאיר אותך עם לב שבור,
אם כן אני פה כדי לתמוך בך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/1/2007 21:26 לינק ישיר 

לסיכומו של ענין:

חרדית חפצה לחתן אחד שלובש שחור לבן על פני אחד עם בגדים מדהימים מזרא.

בחורי ישיבות שלא חיממו את הספסל מהבר מצוה צריכים ללבוש ג'ינס וגופיה ולא שחור לבן כי אם ילבשו שחור לבן הם צבועים(ככה כתבו פה מקודם. אני לא מסכים עם זה)

אושר נעלם והשאיר את תמיד בזמן לבד.

למקרה שהתמונה לא פועלת בתור קישור לחצו כאןדוסי סטורי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שלום לכולם - במקרה הפורום תפס את מבטי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext