| נשלח ב-21/1/2007 10:40 |
|
| |
אותות ומופתים אלו לשם מה?
בפרשיות השבוע למדנו על האותות והמןפתים. שנעשו למשה ומשה עשה לפרעה. ברצוני לדון וללמוד על שת י אותות.
האות הראשונה למשה- כשמטה משה נהפך לנחש.
האות השניה נעשה לפרע -כשמטה משה נהפך לתנין.
אם כל הכבוד הרי במבט ראשוני, מה יש באותות הללו כה משכנע ומלהיב? הרי היורשים של אורי גלר עשו מופתים הרבה יותר מרעישים על פניו? וגם במצריים דאז כל קוסם מתחיל ומתלמד יכל לעשות קונצים כאלה ואולי גם יותר גדולים. כפי שפרעה בהמשך גם עושה. משה רבנו כבוגר בית ספר תיכון בבית פרעה. ודאי היה גם משתעשע בקונצים מאין אלו. איך רש"י אומר
-תבן אתה מכניס לעפריים- ר"ל מה עם קונצים אתה בא למצריים שטופת הקוסמים והחרטומים.
יש לי אי אלו רעיונות והסברים לזה, אבל אשמח לשמוע את דעתם של חכמי הפורום בתחילה, שלא אתבזה.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/01/2007 10:42:53
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 11:03 |
|
| |
רמב"ם פ"ח יסודי התורה -
ה וזה הוא שאמר לו הקדוש ברוך הוא בתחילת נבואתו, בעת שנתן לו האותות לעשותן במצריים, ואמר לו "ושמעו, לקולך" (שמות ג,יח): ידע משה רבנו שהמאמין על פי האותות, יש בליבו דופי ומהרהר ומחשב, והיה נשמט מלילך, ואמר "והן לא יאמינו לי" (שמות ד,א)--עד שהודיעו הקדוש ברוך הוא, שאלו האותות אינן אלא עד שייצאו ממצריים; ואחר שייצאו ויעמדו על ההר הזה, יסתלק ההרהור שמהרהרין אחריך, שאני נותן לך כאן אות שיידעו שאני שלחתיך באמת מבתחילה, ולא יישאר בליבן הרהור. והוא שהכתוב אומר "וזה לך האות, כי אנוכי שלחתיך: בהוציאך את העם, ממצריים, תעבדון את האלוהים, על ההר הזה" (שמות ג,יב).
http://kodesh.snunit.k12.il/i/1108.htm
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 11:19 |
|
| |
קודם כל זה לא מהששאלתי שאלתי למה נתנו האותות של הנחש והתנין.(או אולי לא הבנתי את הרמב"ם) ושנית בפרשת השבוע הרי נאמר ולא שמעו אל משה.... אזי היכן ההבטחה ושמעו לקולך
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 11:47 |
|
| |
לינקזעצער
ושאלה אחרת. מה פרוש זה לך האות? שמה? כי בעוד מספר שנים, או שנה ושלשה חודשים, אני אתן את התורה. על ההר הזה. זה אות? משה שאל על עכשיו וכאן, כך גם ההגיון האנושי, במה אני צריך להאמין באות הזה והזה, אבל מה זה תאמין במה שיהיה בעד זמן רב. זו הרי לא תשובה לבקשתו של משה.
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 12:11 |
|
| |
ירוחם
"ויבלע מטה אהרן את מטותם"
נכון שבשעה שהקב"ה צוה למשה לעשות את האותות לא נזכר זה כסימן למעשה האות, אולם אם שאלתך מה היה אמור להשפיע על פרעה לכאורה נס זה גדול יותר משני קודמיו יחד.
ומה עוד שאמרו חז"ל כי קודם נהפך למטה ואחר כך בלע את מטותם, שהוא נס הרבה יותר גדול מאשר נחש שבולע נחשים.
אפרופו אורי גלר, האיש הוא אלוף השקרנים, גם אם יש לו כח טלפתי מסוים זה לא הופך אותו לבעל אותות ומופתים, ראיתי את אחת מהופעותיו ברשת, והציון הוא גרוע לחלוטין, חצי מהעסק מבוים, ואת החצי השני גם אתה יכול לעשות,
כך שאולי גם אתה יכול להיות יורש
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 14:51 |
|
| |
צבי
הרי מבין המבינים אתה. אני שאלתי על האות של הנחש שה" עשה למשה
ועל האות שמשה עשה לפרע עם המטה שהפך לתנין. לא נכנסתי למופתים האחרי שהיו והיו
כל השאלה שלי היתה על שתי האותות הללו שיש להם מסר מעל להבנה ההגיונית שאין לה.
אורי גלר רק משל היה. הרי את הדברים האלו אולי אמרו כמה המצרים על על הקונץ של משה שמיד כמה חרטומים ידעו לעשות כמוהו. אז איזה קידוש ה" היה בזה?
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 15:10 |
|
| |
ירוחם,
בשמות רבה (ג, ג - יז) נאמר: "ואת המטה הזה תקח בידך
אשר תעשה בו את האֹתֹת - אמרת: לא איש דברים אנכי, אמרת: בִּדְבָרִים
לֹא יִוָּסֶר עָבֶד (משלי כט-19). מה עושים לעבד? רודים אותו במקל. כך אתה: ואת המטה הזה תקח בידך, שתיסרנו בו."
מכאן, שהמטה אשר ניתן למשה בתום המפגש בסנה, הוא מטה של יסורים ומטרתו "לחבוט" בפרעה, ע"י האותות שייעשו בו. באופן אישי, אני מאוד לא אוהבת את המסר העולה מן המדרש החז"לי הזה, ולכן אני מעדיפה לפרשו כך - המטה לא נועד בעבור החבוט אלא בעבור החובט. מי שאינו "איש דברים", והדיבור אינו קל לו, יעדיף תמיד שימוש בידים, והאילמות היא (אולי) המניע הראשון לאלימות (כך אני גם מפרשת את הכאת הסלע ע"י משה אחרי שמרים מתה - היא היתה אישה של דברים, ובהעלמותה, נאלמו המילים מפי משה, והוא מפעיל את ידיו).
[גם זה לא עונה על עניין הנחש והתנין דוקא...]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2007 15:35 |
|
| |
ירוחם
כוונתי היתה בנוסח של "בא זה ולימד על זה,"
לפעמים הסיומת של הנס היא זו המשכנעת שבעצם אירע כאן נס גדול, כי אם מדובר כאן באחיזת עינים האיך תתכן סיומת בצורה מופלאה כזו,
(בשולי הדברים, מצאנו חלק מן המפרשים שפירשו כך על אמירת החרטומים במכת ארבה אצבע א-לוקים היא, וכי עד אז מה חשבו? ומה נשתנה עתה?, אלא לפעמים אירוע קטן במערכת גדולה, מוכיח על כל הענין, ההוכחה אמנם מתחילה בדבר קטן, וממנה נשלחות גרורות המלמדות על הכלל, כך החרטומים שבו והודו כי גם מכת דם וצפרדע אצבע א-לוקים הם ולא מעשה אחיזת עינים.
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 11:30 |
|
| |
גדוראובן
לדעתי התורה אינה ספר סיפורים. הבא לספר כמה הגויים טפשים וכמה אנחנו חכמים וכדומה.
לכל סיפורי התורה יש מסר ומסר ברור שאנחנו צריכים לחפש אותו. ואם אני לא מוצא את המסר הבעיה היא שלי ואני צריך לחפש אותו. זה שאני לא מוצא אין זאת אומרת שזה לא קיים.
אםשלום
אני תמהה. אף פעם לא חשבתי עליך כאן כפמיניסטית.-רק כאשה חכמה המביע את דעתה בצורה יוצאת מהכלל, וגם בנימוס רב.(חכמה ונימוס לא עולים בקנה אחד עם פמיניזם)
הבדיחה לא מצאה חן בעייניך- זה מכיון שביידיש זה הרבה יותר מוצלח- לא נורא, לאחר שתלמדי יידיש תהני גם את מבדיחות חסרות טעם
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 12:58 |
|
| |
[ירוחם,
א. "חכמה ונימוס לא עולים בקנה אחד עם פמיניזם"?! גם זו בדיחה? אם כן, אני מודה שלא הבנתי.
ב. לא רק שהבנתי את הבדיחה, אלא גם עניתי לך עליה בבדיחה אחרת, שיש בה קורטוב של הומור עצמי פמיניסטי, שהוא באמת לא כ"כ מצחיק, אבל ככה זה אצל קבוצות חדורות אידיאולוגיה - יש להן בעיה לצחוק על עצמן. וחבל.]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 13:39 |
|
| |
(אימשלום, את לא מבינה, הרי בדרך כלל נשים שהן פמיניסטיות לא כל כך קשורות לעולם הרגיל של בני האדם, ובעולם המוזר ההוא חכמה ונימוס לא נהוגים, וחוצמזה שפמיניסטיות הן תמיד תמיד באופן גורף מאוד גבריות ולכן הן מתנהגות בגסות, אפשר לזהות אותן ממרחקים! סליחה שלא התאפקתי),
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 13:46 |
|
| |
אפשר בקשה לדעת מה המשמעות של ה"סליחה" הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 14:20 |
|
| |
גדוראובן
למה כיונו דבריך על איזו סליחה רמזת?
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 14:35 |
|
| |
אמשלום
מודה באשמה, אני מכיר פמיניסטיות רק מהמדיה, והן בדרך כלל גסות רוח צוחניות ללא סיבה מוצדקת, ומדברות בדרך כלל לא לפי ההגיון המובן לי, אולי יש להם הגיון משלהן??? אולי
אני מכיר את הנשים בסביבתי בעיקר את אשתי, מעולם לא ראיתי או שמעתי אחת מהן, שנאלצה להלחם על זכויותיה.(את ודאי תגידי בצדק שהן לא יודעות מה הן זכויותיהן) המטרה העקרית בעייני היא להיות מאושרים ולהרגיש שלוה ובטחון בחיים,-ואת זה יש להן, וגם כבוד. כבוד גדול אפילו.
לעמתן הנשים המשוחררות שאני רואה בסרטים או קורא בספרים עליהן, הן לא כאלו.
גוונא. האם סימן לגבריות זה התנהגות גסה??
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 15:03 |
|
| |
אה סתם התכוונתי לפרדוקס של
סליחה=לא יכול להתאפק
ויתאפק המן ולא בקש סליחה, ולא התאפק גוונא וכן ביקש. העולם מלא פרדוקסים!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2007 15:15 |
|
| |
ירוחם מה המסר בעשר המכות? (חוץ מזה שאפשר לעשות מזה שיר, כמובן)
|
|
|
|
|