בית פורומים אגודה אחת

שואה באסיה ובאפריקה היום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2007 18:57 לינק ישיר 
שואה באסיה ובאפריקה היום

שואה בצפון קוריאה

http://www.haayal.co.il/story_2029

כנ"ל בקונגו

http://www.keshet-tv.com/UvdaVideoPage.aspx?MediaID=10685

זעקי ארץ אהובה, על מאורעות דמים ואונס מחרידים באפריקה

חלק א'- http://www.keshet-tv.com/UvdaVideoPage.aspx?MediaID=10685

חלק ב'-http://www.keshet-tv.com/UvdaVideoPage.aspx?MediaID=11227

אני לא יודע אם אשכול זה מתאים במיוחד לפורום, אבל זה בדיוק מה שקרה לסבים והסבתות שלנו ואסור להתעלם,
תוקן על ידי - ymy33655 - 23/01/2007 22:15:59

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 20:22 לינק ישיר 

הדבר מחייב התיחסות!
אבל בראש ובראשונה ההתיחסות מתחילה בדרישה וחקירה. את הדברים הבאים אני כותב מאי ידיעה אלא כתוהה ומציג חומר למחשבה וחקירה.
1) כלפי צפון קוריאה כבר נעשים מאמצים של אמריקה שנים. אפשר יותר מזה? נראה לי שהצעד הבא הוא WWIII
2) באפריקה הסיפור לא פשוט כלל: אין כאן היטלר או מסילת רכבת לאושביץ שניתן למקד את המאבק. יש מלחמה מסועפת וברבריות כללית. רק כיבוש של המערב יכול אולי (ע"ע עירק) ליצור פיקוח יום יומי על נורמות התנהגותיות. גם יתכן שהתקשורת מולכת שולל ע"י אחד הצדדים. ויתכן שבפורום "אגודה אחת" הקטולי באיטליה מנהלים עתה דיון לוהט על השואה הפלסטינית.
הנה תגובה אחת מעוררת מחשבה מן האתר:
"בלבול עובדות בכתבה
אני לא יודע אם זה היה בעיה בעריכה, או בלבול של הכתב, או אי הבנה אצלי...
אבל איתי אנגל סיפר את תולדות הסכסוך ברואנדה, ואמר שהבלגים נתנו את הכוח והנשק לשבט ההוטו כדי שישלטו וישעבדו את הטוטסי. כך מאוחר יותר זה הגיע לשנאת ולרצח עם של הטוטסי בידי ההוטו.
עד כמה שאני זוכר העובדות הרבה יותר מסובכות. ראשית כל הבלגים נתנו את השלטון למעמדות הגבוהים של הטוטסי (ולא ההוטו). ואלה שלטו בהוטו. מאוחר יותר היתה הפיכה במדינה וההוטו צברו כוח וכאשר הבלגים הסתלקו הם תפסו את השלטון. בינתיים הסכסוך גבר עד שהטוטסי ניסו הפיכה משלהם, ובעקבותיה ההוטו פתחו במסע תעמולה, גיוס צבא ומסע הרג בכפרי הטוטסי. ויש עוד הרבה...
בכל מקרה זה לא כזה פשוט כמו שהוצג. ומי כמונו בישראל יודע שצריך להזהר מלשפוט באופן חד ונחרץ, במיוחד כשאתה מסתכל מבחוץ ולא יודע את העובדות."

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 23/01/2007 20:22:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 20:29 לינק ישיר 

כל זה לא משנה כשרואים בית חולים שמגיעות לשם כל יום נשים שנאנסו והרו כתוצאה מכך, נשים שכתוצאה מהאונס בעליהן נטשו אותן, נשים שלאחר האונס עברו התעללויות קשות ומחרידות, נערות ששימשו כשפחות המין של קבוצת לוחמים,

תתפלפל כמה שאתה רוצה אבל המצב שם פשוט מאוד, בין עם הבלגים נתנו נשק לטוסו שירביץ לטוטהי וביין הטוטוסי נתנו נשק לבלגים שיתנו נשיקות לדייהטסו,
תוקן על ידי - ymy33655 - 23/01/2007 22:07:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 22:15 לינק ישיר 

גוונא

מה יותר מתאים לפורום? מחשבה על הזולת יש כאן, תביעה נוקבת מהמתבונן יש כאן, יש בהחלט על מה לחשוב והרבה.

אין צורך לומר שהענין מזעזע ומטריד מאוד, מדובר לפי הדיווחים על תאי גזים, על עינויים ועוד ועוד ככל הנכתב בספרות הזוועה של עמנו שכולנו קראנו מי יותר ומי פחות.

האם לך לי ולו יש מה לעשות???

אם הייתי יודע את התשובה הייתי מבצע אותה.

האם לישראל יש מה לעשות, ובכן כנראה שאם כן אז רק על חשבון האינטרסים שלה וביוקר, שכן אנחנו מוצגים באור לא חיובי בעולם בכל הנוגע לשמירה על זכויות אדם, לא ברור לי אם אנחנו יכולים ורשאים לעורר את הדוב שגם ככה לא ממש מנמנם.

יש גם חלק - זה האפריקני- שכמו שאמר לב העברי, אינו רק שאלה של התעללות אלא של תרבות, אם יש מקום בו נוהגת עדיין העבדות כמקדמת דנא, אתה תצא למאבק על כך?

אלו הרהורים לא מסודרים, הנושא קשה וכואב, אין ספק, אם יש לך הצעה מעשית אתה מוזמן לרתום את הציבור.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 22:28 לינק ישיר 

אני גם לא יודע מה לעשות חוץ מלתרום כסף ולחתום על עצומות, אבל ברור שיש כאן דבר שמוכרח להיות על סדר היום אצל כל אדם בר דעת בין אם נצליח לעשות משהו מעשי בנידון ובין אם לא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 22:38 לינק ישיר 

כסף יכול למנוע טבח?

תרומה לניצולים אפשר לתת פה בארץ, יש לנו מספיק מסכנים.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 22:44 לינק ישיר 

מאיר,
עם כל הכבוד, מה עניין שמיטה לחביתה? האם מדובר שם רק במסכנים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 23:15 לינק ישיר 

אינני יודע איך ניתן לעזור, המעשר שלי תפוס..

אבל אגב אורחא עלה כאן נושא מעניין, 

אנו מניחים כי התנהלות דמוקרטית ושמירה על זכויות הפרט הם אידיאלים חשובים ואנו משתוקקים  לראות את מדינות ערב ואפריקה הופכים לדמוקרטים יותר ופחות דיקטטוריות.

בעירק הגיעו האמריקאים לעזור, אך הרבה מהעירקים רואים בהם אוייב.
גם ברוסיה הנשיא גורבצ'וב הודח למרות שאין חולק שהוא פתח את רוסיה לעולם
ועוד דוגמאות כהנה וכהנה,

נשאל, האם הם לא מבינים שזה טוב להם?

והתשובה היא שלא ניתן לכפות על חברה חוקים חדשים גם לטובתם.  אנשים התרגלו לחיות בצורה מסויימת אפילו שהיא לא טובה וקשה להם עם שינויים.

ניקח כדוגמא את חיי הערביים במדינתינו, הרי חייהם משופרים לעין ערוך מחייהם של אחיהם במדינות ערב השונות, אך אם אתה שואל אותם הרבה מהם לא מרגישים טוב עם זה השאלה היא מה אנו יכולים לעשות?

באותה מידה חיים בארץ הזו מיעוט חרדי אשר מנותק לכאורה מהציבור הכללי, ואנו נתפלא , וכי לא טוב לכם במשטר הדמוקרטי? וכי הייתם מעוניינים לחזור ולחיות תחת גחמותיהם של הפריצים באירופה של ימי הביניים?האם אין לכם להודות ולשבח את מערכת המשפט שמגינה על זכויות המיעוטים?

והתשובה לכל הנ"ל אחת היא גם כשרוצים אנו לעזור לקבוצה אחרת החיה לפי הבנתינו בצורה לא ראויה, לא ניתן לעזור בכח, הדבר שכן ניתן לעשות זה לעזור ולתת הזדמנויות לאלה שכן רוצים לשפר את תנאי חייהם עם ע"י תמיכה בהשכלה, ע"י עזרה בחינוך, ע"י עזרה רפואית.

אין זה מענינו של אשכול זה, אך ניקח את קבוצת החרדים במדינת ישראל מנקודת מבטו של החילוני המצוי, כן בוודאי שהוא רוצה שהחרדים יתערו יותר בחברה הכללית, בטח למה לא שיבואו שיצאו ללימודים גבוהים שיצאו לעבוד.   נניח שיש אדם חרדי שרוצה אכן ללמוד מקצוע,  - אין באפשרותו ולמה? כי החילוני רוצה גם לראות אותו בצבא ולכן אם אדם חרדי רוצה לעשות לביתו עליו גם ללכת לצבא ולזה עדיין אינו מוכן.        נמצא שהחילוני רוצה לאחוז את החבל בשתי הקצוות לזה לא ניתן לקרא נתינת הזדמנות לשינוי.

דוגמא נוספת לחוסר הבנה פשוט שגורם לחוסר הבנה אצל האחר,
חלק גדול מהתרעומת שחשו בתקופת ההתנתקות על אחינו המתיישבים היה על זה שאחרי שהיה ברור לכולם שלא יוכלו להתנגד מול כל הצבא, למה נשארתם להלחם במלחמה חסרת סיכוי תוך כדי פגיעה בגוף הקדוש שנקרא צה"ל אולם אם הם היו מבינים את המשמעות של קיום ההלכה בכל מחיר אלא אם כן הם במצב של אונס, היו מבינים שאין הם יכולים לעזוב סתם כך לפני שהם אכן במצב של אונס.
גם אצל הערבים במדינתינו, לא ניתן לבצע שינוי ללא הבנה בצורת חייהם והשינוי יתבצע אך ורק ע"י נתינת הזדמנויות לאותם אלו שכן מנסים להתקדם.
וזה גם הסיבה שלא ניתן סתם כך ביום בהיר לפלוש למדינה כלשהיא באפריקה ולכפות בחירות דמוקרטיות.
וכבר בעירק בזמן הבחירות אמר אחד (אינני זוכר את שמו) שהבחירות אינם המטרה של הדמוקרטיה, אלא רק ההתחלה של הדמוקרטיה במקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2007 23:24 לינק ישיר 

איש לומד,
תובנותיך מעניינות, הבעיה היא שעדיין הן אינן מורות על על כך שהעולם מתנהל כראוי, הרי בשאר המקומות שכן יש לארה"ב ואירופה עניין הן מתערבות ולא מציגות את הנימוקים שלך, אבל במקרים כמו אפריקה וקוריאה פתאום השיקולים שלך הופכים להיות משמעותיים והן אינן מתערבות,
בקיצור, הרושם הוא חוסר איכפתיות ולא טקטיקה מסוג של לתת לעניינים להסתדר מאליהם כי אין ברירה,
כל מה שאני דורש זה תשומת לב, אצבע על הדופק של מה שקורה שם, שיפסיקו לשלוח נציגים לאיזור הקטן והאומלל שלנו וישלחו למקומות בהם מתרחשות הזוועות הגדולות ביותר בעולם כיום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 00:54 לינק ישיר 

גוונא.
שאלת מה עניין שמיטה לחביתה?

לדעתי המרחק בין שני הדברים לא כ"כ גדול ביחס למרחק שיש בינינו כיהודים, וק"ו תושבי א"י. לבין המסכנות, ותיהיה אומללה ככל שתיהיה, של הגוים תושבי אפריקה ודומיהם.

אנו עומדים בסכנה קיומית תמידית. וזה מלבד "המנות" שאנו חוטפים מדי תקופה. מכות קשות ואכזריות. גם עכשיו ברגעים אלו יושבים אחים שלנו בארץ עוינת במצור. כמה משפחות שכולות יש אצלינו? כמה פיגועים? [גם פיגוע ירי בכביש x הורג] כמה לינצ'ים? די! השם ישמור ויציל.

תאר לך שנים טובעים בים סוער, מנסים להאחז בכל מה שיזדמן לידם, ויהיה זה אפילו ענף עץ קטן, כשלפתע נאנח אחד ואומר בכאב: "הבט שם בחוף, מסכן האיש, תראה איך מתעללים בו..."

יש לנו מספיק צרות, בשביל שיוותר לנו זמן [אם כבר עוסקים בצרות] ואנרגיות לצרות האחרים , עם כל הכאב. ויהיה לי כאב, זה יקרה מיד כשאפסיק לחוש בשלי...    בקרוב אמן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 00:56 לינק ישיר 

בנימיני,
לא נכנסת לקישורים שהבאתי בתחילת ההודעה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 01:24 לינק ישיר 

אל העיר שבויית החלום,
צל כבד וזר הגיח,
וירח באדום,
את מלכותו טבל בפיח,

מי שלא עצם את עיניו,
את לילו המר כאב הוא,
דומיית כניעה בלי קרב,
איש את נישקו נצר עד מוות,

פיזמון: איך על פראג שחר לא בקע, בשלישית כלה כוחו?
         איך נדם קול כיכר הומה בחג?

שיר שחלמתי על פראג,
         שיר שחלמתי על פראג,
         שם השחר עוד יבקע,
         שם השחר עוד יבקע,

כמו תצלום ישן מצהיב,
עיר של רפאים מוטלת,
לרגלי דובים חרשים,
ובצווארה המאכלת,

את פיתחו איש לא יוצא,
ריח גיטאות מלוח,
מקצה ועד קצה,
על פני העיר נישא ברוח,

פיזמון:....

אט השקט בה נותר,
איש צעיר חומק בפתח,
אז עלה לו אור מוזר,
שם בכיכר העיר שמתה,

שיר שחלמתי על פראג,
שיר שחלמתי על פראג,
שם השחר עוד יבקע,
שם השחר עוד יבקע,

(מילים ולחן: שלום חנוך, מומלץ לשמוע את השיר במקור, בביצוע אריק איינשטיין),

תוקן על ידי גוונא ב- 24/01/2007 1:31:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 13:01 לינק ישיר 

מאיר,
מה בידינו לעשות? להצטרף למחאה, להפגין, לדרוש מממשלתנו שתביע עמדה.
קומץ יהודים חרדים שהגיע לאירן עשה רעש גדול בכל העולם. הדמות היהודית מסמלת משהו בעולם. אנחנו על זקננו ופיאותנו האייקון המזוהה ביותר עם השואה.
אילו 5% שמה שמה שכתבתי כאן לא מטופש, האם זה לא שוה את זה?

השאלות שעדיין נשאלות:
1) האמנם? או ששוב אנו נתונים לגחמותיהם של עיתונאים מניפולטיביים? (דומיא ד"השואה" הפלסטינית כפי שהיא מצטיירת באירופה)
2) האם נסכן בזה את קיומינו אנו כפי שהעיר בנימיני. א"כ חל על זה חייך וחיי חברך. והערבים אינם רחמנים יותר מבני ההוטו.

סתם שאלה: למה עם של כמה מליונים נקרא "שבט" - מה הגדר של שבט ומה הגדר של עם (האם מדובר בעם עם מקור אחד שהתפתח לשני שבטים או שכל קבוצה אתנית נקראת "שבט" באפריקה ו"עם" בשאר מקומות? וא"כ למה?).

נ.ב. מה שהסובייטים עשו בפראג לא היה כ"כ נורא כמו הזוועות דלעיל. רק מבחינה תרבותית אסתטית זו היתה אפיזודה מאד רומנטית.
כשהסובייטים ביצעו זוועות אמיתיות מר חנוך עוד היה שר את האינטרנציונל בגרון ניחר בחדר האוכל השיתופי.

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 24/01/2007 13:02:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 14:20 לינק ישיר 

עם יד על הלב?
האם באמת אין כאלו שאומרים, עוד גוי, פחות גוי, מאי נפק"מ?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/01/2007 14:20:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 18:14 לינק ישיר 

בעל בעמיו,
למה אתה רומז? שזה מה שאתה מרגיש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 23:41 לינק ישיר 

גוונא ובעל,

עם יד על הלב אני בוודאי מרגיש שזה פחות נוגע אלי מאשר עם זה היה במקום של יהודים.

ברור, אין לי שום דבר איתם מה אכפת לי?

(לא זכיתי להגיע להרגשה של מעשי ידי טובעים בים)

אבל בכל אופן אנו חיים באותו עולם ומפחיד אותי שאותה שחיתות שקיימת שם יכולה להתרחש בכל מקום.
(אני לא בצד של ההוטו ולא של הטטסו..)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שואה באסיה ובאפריקה היום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext