בית פורומים אגודה אחת

תרבות ה'פאסט נישט' שורשים ומקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2007 16:08 לינק ישיר 

לומדמכלאדם,
אולי תנסה למקד יותר את בקשת העזרה שלך? אני לא כל כך מבין מה בדיוק חסר בתמונה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:12 לינק ישיר 

השערה כמו שלך, שזו גלותיות מפותחת. זה בהחלט כיוון ראוי לבדיקת עומק.
(אלא שאני גאה בגלותיותי, שלא כאחרים. ועל כן עלי לבדוק היכן ומתי קרתה המוטציה ההרסנית הזו שאנו רואים לפנינו).

מה שבעיקר צריך לבדוק אלו הסיפורים המחנכים כדוגמת זה שציטטתי לעיל, והם מעבירים מסרים ברורים וחדים. מה כאב להם? על שום מה הם נטו לחנך את ההמון לפסיביות, מה היתה המטרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:22 לינק ישיר 

לומד,
במה להתגאות, בקללה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:31 לינק ישיר 

זה נושא לאשכול נפרד.

לא היתה כוונתי "גאה" שאני חפץ בה. אלא שאני דוגל בה כדרך נכונה כל עוד אנו בגלות. ואנו בגלות עדיין במידה מסויימת.

וציינתי, שאם אכן זו הסיבה שהציבור החרדי נראה כך, אז יש לדון אימתי עברו את הגבול (שלי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:59 לינק ישיר 

לומד

לא מבין אותך, אנחנו בגלות מבחינת עבודת הקרבנות ושילוח מצורעים, וגם שראש העם אינו בהכרח שומר שבת.

מדוע זה מצדיק פאסיביות שאתה מצטרף לטענה שהיא גלותית? מישהו מפריע לך לפעול? מישהו יערוך פוגרום אם נרים את הראש?

וראה גם באשכול של יעקב,

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2118337

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 17:40 לינק ישיר 

למה החינוך הוא לפאסיביות? אני לא חושבת שזה משהו מכוון, אני חושבת שהסיפור על החזון אי"ש או על הרב מבריסק- לא דוגמא לחינוך לפאסיביות- כי באמת ראוי לא לענות במצב כזה.
אולי תנסה לתת דוגמא אחרת לחינוך לפאסיביות- כי אני לא חושבת שיש חינוך לפאסיביות אלא שזהו תוצר של חברה חונקת בעצם צ'ולנט חברתי. אבל אשמח לשנות את דעתי אם תוכיח לי אחרת.

תוקן על ידי dobit ב- 24/01/2007 17:40:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 17:44 לינק ישיר 

דובית,
אצלכם בשכונה מי פחד ממי, החילונים מהחרדים או החרדים מהחילונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 17:54 לינק ישיר 

מה זאת אומרת? באיזה שכונה בברכפלד או בת"א? באיזה גלגול שלי בדיוק....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 18:02 לינק ישיר 

תתארי לעצמך שהשכנים שלך מתל אביב והשכנים שלך מברכפלד היו גרים אחד ליד השני והילדים היו רבים, האם לדעתך החרדים היו חוזרים הביתה בהתפארות שהם קרעו לחילויינים את הצורה או שהחילויינים היו מכסחים לחרדים את הצורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 18:09 לינק ישיר 

ודאי שהחילונים היו קורעים את החרדים. איזה שאלה, אבל באיזה הקשר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 18:14 לינק ישיר 

למה הם היו קורעים את החרדים? החילונים בשמיים מקבלים יותר שרירים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 18:23 לינק ישיר 

לא, החילונים לא מוקיעים אלימות -  ומחנכים אליה באמצעי התקשורת שלהם חינוך סמוי.  

החילונים לא אומרים - אתה רואה אל תהיה פסיבי תהיה אקטיבי ותרביץ, העדינות של הילד החרדי היא אחת הסיבות העיקריות שילדי נמצא במסגרת חרדית ולא פחות מזה, לא שאין בעיות כן... גזענות אפליות וכו'... אבל לפחות עדינים.... גם לא בדיוק משקיעים בשרירים בעולם החרדי, אפילו ילד שקצת פחות יכול לשבת יושבת למרות צורכו הטבעי, כדי לא לצאת דופן, לא יתנו לילד ללמוד קראטה או אפילו נגרות במקרים מסויימים. אבל שוב- זה נראה לי בעיה חברתית לא חינוכית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 18:29 לינק ישיר 

את לא חושבת שזה חוסר ביטחון עצמי מול החילונים? את לא חושבת שיש כאן פסיביות מובנית?
אני מעיד על עצמי שכשהייתי ילדון חרדי קטן ועדין היו פעמים שמתתי להחטיף מכות רצח ל"רמי החילויני" שסתם עיצבן אותנו כל פעם מחדש, אני אומר לך שגם כל החברים שלי רצו בדיוק את אותו הדבר אלא שהיינו פחדנים קטנים,
שלא תאמרי שלא הגיע לו, הגיע לו בהחלט, אלא שלמרות כל זה עדיין פשוט פחדנו ממנו, (אגב הוא היה מנהיג של איזו קבוצה בת 3-4 חבר'ה ואנחנו היינו עשרות!),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 23:28 לינק ישיר 

אל תאמר מה היה, שהימים הראשנים היו טובים מאלה,     -כי לא מחכמה שאלת על זה!

וראיתי אני את כל עמל ואת כל כשרון המעשה,- כי היא קנאת איש מרעהו!

טבע האדם הוא לא לעשות כלום, העצלות יסוד האדמה היא המשיכה הטבעית לרוב האנשים ומטבע האדם שלולא הקנאה שניתנה לאדם בכדי להוציא אותו מהבינוניות לא היה עושה כלום, גם כשלומד בישיבה ושומר על סדרי הישיבה הרי העצלות שלו מחזיקה אותו בבינוניות , תעשה מה שכולם עושים, אל תתחכם אל תהיה יוצא דופן, - או במילים אחרות אל תעקוף אותנו ולכן הרוב תמיד יסתכל בתימהון ואפילו בלגלוג על החריגים.
הדברים נכונים בכל תרבות הן אצל חילונים, והן אצל אנ"ש והדברים נכונים הן בצד החיובי והן בצד השלילי אצל החילונים הילד שמתעניין יותר מדי בלימודים שמוסיף על השיעורי בית שמתעניין יותר במדע יחשב "חנון" ואצל החרדים זה שלא מסתפק במסכת הנלמדת ומנסה להעשיר את ידיעותיו במחשבה, בהשקפה, יחשב "טיפוס".
ולהפך אותו אחד שגדל בשכונה והתקדם בדרך שונה, יהפך ללעג של אחרים ולכן גם זה שלא התבייש וטיפס על השולחן בשביל לראות למה הפלורסנט לא עובד יחשב ל"מאכער".
ניקח את כל גדולי ישראל האמיתיים שאנו מכירים, האם הם נורמלים בקנה מידה שלנו? -לא, הם לומדים בשעות משונות, הם לומדים סתם את תשובות הגאונים במקום לפתוח משנה ברורה אם היהלומד איתנו הרב עובדיה בישיבה היינו חושבים שהוא בסדר? הוא בחבר'ה? הרי הוא כל הזמן משנן ומשנן.
הדור שלנו הוא דור של ימות המשיח השאיפה היא ליצור סטנדרט של בינוניות שבהם כולם אותו דבר כולם אותו לבוש כולם אותו פלאפון כולם באותה צורת חיים שמצפים מהם. מי שמעיז להיות חריג ישר יזכה להוקעה מכל ה"מוסדות" של הבינוניים.
זה רע בכל אשר נעשה תחת השמש, כי מקרה אחד לכל!

אי לך ארץ שמלכך נער, ושרייך בבוקר יאכלו.
אשרייך ארץ שמלכך בן חורים ושרייך בעת יאכלו בגבורה , ולא בשתי.

גם לכל הדברים אשר ידברו, אל תתן לבך, אשר לא תשמע את עבדיך מקללך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 00:58 לינק ישיר 

גוונא,

אתה הילד החרדי בסיפור שלך נכון?
אז אני הילד החילוני, אני רמי- ואני אומרת לך זה לא בגלל שאני מחונך לאקטיביות, אני מפחד בדיוק כמוך רק שלי אסור לפחד, אני ראיתי את כל סרטי הנינג'ה למינהם ולמדתי שאם מרביצים אז לא קורה כלום, וגם אתה הרי חלש (לפי הורי) וגם אסור לך להרביץ לי (לפי תורתך), אז אתה החלש,
אני עדיין חושבת שזה לא קשור לחינוך אלא לרתיעה של החברה מכל שינוי אפשרי- והרצון להיות חלק מחברה משפיע בכל מגזר, רק שכאן יש בעיה , כי להיות פאסיבי זה הפך עבודת ה'.
(במאמר מוסגר - בעלי- שקרא את הדברים- חושב כמוכם כאן , שיש חינוך מסויים לפאסיביות)

תוקן על ידי dobit ב- 25/01/2007 0:59:15

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > תרבות ה'פאסט נישט' שורשים ומקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.