בית פורומים אגודה אחת

מאה דעות - אגודה אחת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2007 14:45 לינק ישיר 
מאה דעות - אגודה אחת

ואין בשבטיו כושל – מאה אשכולות באגודה אחת

כמעט מבלי ששמנו לב, נפתח חודש שבט ועימו בשורה משמחת, הפורום הצעיר והנכבד "אגודה אחת" יכול לרשום לעצמו הישג מכובד ומרשים,
מאה אשכולות שונים נפתחו מראשית השנה ועד עתה,
מאה דיונים שונים, המבררים נושאים אמיתיים וחשובים נדונו ברצינות בפורום זה,
כאן נתחדשו דעות שונות ומגוונות במגוון נושאים מעניין, מנושאי חברתנו הפנימית הארצישראלית ועד לבעיות השעה הבוערות, מתחושה קשה של חבר לפורום ועד לבירור הענין בצוותא, הכל בשפה ברורה ונעימה, בצורה מכובדת ורצינית, תוך שמירת כבוד החברים ודעותיהם, ורצון כנה לטוב ולהיטיב.

ולראשי האגודה נוסיף בברכה ישלם ה' פעלכם ותהי משכורתכם שלימה, "יוסף ה' אלוקך אל העם כהם וכהם מאה פעמים" ושכר מצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד.

בחודש בו תחגוג הארץ את חגה המתחדש, החג היפה בו נשיר את פרי הארץ לגאון ולתפארת, אנו אוכלי פריה נזכיר בתודה על העבר ונבקש על העתיד, עתה תבונת שיח יושביה פורחת ועולה נצה, ובעתיד הקרוב יבשילו אשכלותיה ענבים. אמן כי"ר.

תוקן על ידי המבינים ב- 24/01/2007 14:48:31

צבי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 15:06 לינק ישיר 

מזל"ט לפורום ומקימיו.

כשקראתי את כותרת האשכול, הייתי בטוח שהוא מדבר על משהו אחר... אז אם לא התכוונת לכתוב על כך, אכתוב אני תחת כותרתך.

אכן, הגדרה נאה דרשת - מאה דעות-אגודה אחת (אולי כדאי להוסיף בסופו סימן?)

זמן לא קצר אני קורא את הפורום הנכבד הזה, ומתחילת חשיפתי אליו אני תוהה מה המחבר בין שלל הכותבים כאן?
כולם מדברים על שינוי, אבל אף אחד לא מדבר כאן בשפה אחת עם משנהו, יש כאן כמאה דעות, זה טבעי, אבל לדעתי קיימים כאן גם כמאה רצונות, המגוון של סוגי האנשים וההגדרות המעורפלות של מטרת הכינוס היא בעוכרי המקום לדעתי הקט.

ולא שאני לא רואה בעצם האשכולות והדיונים את הנושא הזה עולה, אבל אני חושב שפורום למטרה מסויימת צריכה להיות ברורה מראש מהי מטרתה, ולא לשלב את הדיון על מטרתה כחלק ממבנה הדיונים בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 15:12 לינק ישיר 

תשרת

להלן דיון בטענתך.

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2049011&whichpage=#R_6

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 16:02 לינק ישיר 

גם אני הק' חשבתי כתשרת, והזדרזתי להטביע את חותמי כאחד מן המאה.

הזדהיתי עמוקות עם דברי מאיר שצוטטו באשכול סמוך, ולוואי ונוציא פשקוילים אחד על השני (עם סיפא אחרת מעט, "והעיקר שיישמעו דעות כולם". אני באופן אישי איני מרגיש כלל מחוץ למחנה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 20:50 לינק ישיר 

ברכת הצלחה בכל מעשה ידיכם, מאה מכם רבבה ירדופו, ולכל אשר תיפנו תצליחו.

הערה: דובר כבר רבות על מה בין פרום זה לעצכח, מבלי להכנס לענין עצמו, ודאי שאין לדון באותו ענין ממש גם כאן וגם שם ראה דוגמת נושא השואה בימינו באפריקה ובצ. קוריאה, כפילות מיותרת בשני הפורומים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 21:41 לינק ישיר 

אדרבה, למד את שניהם וערוך השוואות.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2007 22:14 לינק ישיר 

וילנאי,
מטרת האשכול אינה לדון אינטלקטואלית בנושא הפרעות באפריקה ובקוריאה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 00:02 לינק ישיר 

גוונא

אני מתנצל, יתכן והעיתוי שגרם לשני האשכולות הנ"ל לככב בראשי הפורום הוא שהסיב את דעתי לכך, מ"מ אם בעצכח הנושא הוא אינטלקטואלי, מה כאן הנושא? חדשותי? רעיונות לעזרה? שליחת חבילות מזון?

הוילנאי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2007 11:38 לינק ישיר 

צבי

גם אני מצטרף לאיחוליך ולתקוותיך, הדרך החיובית בה אתה רואה את הדברים ושבה אתה מביע את התודה ליוזמה זו, מעניקים דרבון וחיזוק לעושים במלאכה. לשמחתי הרבה, אכן נשמרה כאן עד עכשיו תרבות דיון, המאפשרת לבחון את הנושאים לגופם ללא התלהמות מילולית וגלישה לכיוונים לא רצויים. כך גם נמנעה כניסתן של ידיעות חדשותיות ורכילותיות, הבה נקווה שגם בעתיד ישמור הפורום על אופין הייחודי.

tashrat
באשר להערתך על כך שאינך מוצא בפורום זה מטרה משותפת, ושלכל אחד מהמשתתפים יעדים שונים, עובדה הפוגעת לדבריך באופיו של הפורום. העובדה שאכן לאנשים ישנן דעות שונות היא בודאי תופעה בריאה, כמו שאמרו חז"ל "כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהן שונות". באשר להעדר מטרה משותפת ומוגדרת לפורום, אני אינני מבין את כוונתך. המטרה המוצהרת של הפורום היא קיום דיאלוג פנימי על אורחות חיינו ועל הנעשה במחנינו, לאו דווקא מתוך הסכמה שישנו צורך בשינויים, גם הטוענים בעד שימור המצב מוזמנים כאן להבהיר את עמדתם. זוהי מטרה ברורה ולא מעורפלת וכפי הנראה היא מאגדת את כל המשתתפים כאן, שאם לא כן אין להם מה לעשות כאן. כפי הנראה באת לשאול מהי המטרה של אותו דיאלוג ואלו יעדים הוא בא להשיג? כאן אתה מניח כפי הנראה שהמשתתפים מעוניינים לעשות נפשות לדעתם בכדי למצוא שותפים למהלך כזה או אחר, ועל כך אתה טוען שאין אפשרות למצוא כאן מכנה משותף רחב המספיק לצעד מעשי מעבר לדיבורים. אם זו כוונתך נדמה לי שאתה טועה פעמיים, ראשית מפני שהדיון כמות שהוא מועיל לאדם להבהיר את דעותיו כלפי עצמו וזוהי מטרה חשובה בפני עצמה, כך גם אמר ר' יוחנן אחרי הסתלקותו של ריש לקיש שבזכות שהיה מקשה על דבריו עשרים וארבע קושיות רווחא שמעתתא [התבררה השמועה]. שנית, ברור לי שניתן למצוא כאן רבים המסכימים זה עם זה בנוגע לצעדים הנדרשים בתחום כזה או אחר, יתכן שבדיון בפורום הדבר לא בא לידי ביטוי מפני שרק מי שחולק על הדברים בא להביע את עמדתו ואילו מי שמסכים איתם מסתפק בקריאה ובהנהון ראש.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2007 14:28 לינק ישיר 

(וילנאי,
המטרה היא להעלות את הנושא הזה למודעות של הציבור, בניגוד למודעות הרבה שהייתה להתעללויות בסבא וסבתא שלך לפני 60 שנה),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2007 22:07 לינק ישיר 

לכל הידידים והמצטרפים

כוונתי אמנם היתה לברך את חברי הפורום על השיג מרשים ומכובד, מאה נושאים שונים העולים לדיון בפורום צעיר זה, ומי שבקיא בהסטורית הפורומים השונים יודע כי הצלחה של פורום איננה דבר המובן מאליו אלא אדרבה הקשיים הם עצומים וברוך ה' שזכינו עד הלום.

אין ספק כי בכותרת האשכול רמזתי לענין אחר "מאה דעות - אגודה אחת" והשם עולה לכאן ולכאן ואבאר את כוונתי.

ידידנו הרב בןציוןכהנא אשר שם כחות עצומים בהצלחת הענין וכו' משתדל להבהיר שוב ושוב כי עיקר ההצלחה של הפורום ובעיקבותיו הגליון "אגודה אחת" היא, עצם היכולת לפתוח נושא מסוים לדיון, לשמוע את הצדדים, לנתח את העובדות, ולהתקדם לפסים רצינים, הבמה הציבורית נטולת הכפפות אשר משמשת שופר לכותבי הפורום היא סוד הצלחתו, האפשרות להביע דעה ללא חשש, מחזקת את האיפיון הבלעדי שקיים בכל אחד מאיתנו נותנת לו צורה וצבע, מועילה ומפרנסת, ובעיקר מקדמת וממשיכה, תהליכים חברתיים עמוקים אינם מתחילים סתם כך, דרושה מחשבה, סימון יעדים, ולאחר מכן קליעה למטרה,

אין ספק כי זאת הכוונה המשנית של הכותרת "מאה דעות אגודה אחת" כי אם לא כך, למה לנו מאה המכוונים לאותה דעה, די לנו באחד מהם, הדיון הציבורי הפתוח מוביל לחשיבה משותפת וברוב חכמה תצמח ישועה וכו' בעז"ה.

צבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2007 18:26 לינק ישיר 

שלום לכל החברים,

עקב בעיות טכניות נאלצתי בהמלצת הנהלת ההייד פארק לשנות את שם המשתמש שלי "המבינים" לשם חדש ובמקרה דנן "אילפא".

ב "קצת עלי.." שברשימת הודעותי מופיע קישור להודעותי הקודמות תחת השם המבינים.

כן, למימרא דשמא קא קגרים, אבל זה כבר ענין לאשכול אחר...
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2139378

בכל אופן סליחה על ההטרדה, אשתדל לא להפריע יותר בנושאים שולים כאלו.

צבי - (המבינים)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מאה דעות - אגודה אחת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext