בית פורומים אגודה אחת

תהליך ההטפשה הציבורי – האם מאוחר מידי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2007 13:56 לינק ישיר 

לומד

מי שחושב שהחברה תניח לו לנפשו להתנתק ממנה ולהנות משירותיה לפי בחירתו אינו מביט נכוחה על המציאות, אף אחד בממסד לא מתכוון לשחק אתך את משחק ההנתקות הזה.

מי שחושב שאין סיכוי לשינוי ואחר שהסכים עם הסעיף הקודם, הרי עליו להסיק את המסקנה שאם חיים הוא חפץ שיתחיל לחפש ברצינות את הסביבה הרלוונטית, זו שלנו כפי שהיא היום אינה הולכת למקום שפוי ושינוי הוא אינו צופה או מצפה, אם כך במוקדם או במאוחר הוא יברח מפה, לא עדיף במוקדם?

שליח דיבור

דמיון אינו מוחשי אךהוא גם מציאות, אולי החזקה ביותר.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2007 19:22 לינק ישיר 

בעל ולב,
הנחמה שגם במקומות אחרים מתנהל תהליך הטפשה במלוא עוזו אינה רלוונטית לבקורת על רבנים הנותנים יד לתופעה במחוזותינו.
לגופו של עניין, מתוך נקודת מוצא שאין "כדאיות" בהקטנת שיעור קומתו של  הציבור, כואב כל פעם מחדש לראות את אזלת היד וחוסר הדאגה ל"שלום הציבור" מצד אישים הנחשבים כבעלי עמדה בציבור.
לדוגמא, עלוני וועדות הצדקה עם מדורי ה"תורמים ונושעים", ביחוד עם הצטרפות רבים מרבני הקהילות ל"ועד הרבנים לעניני צדקה" , כפי שביקר היטב א. מור ב"בין השורות" -  http://bh.hevre.co.il/news_read.asp?id=2789&cat_id=14

יש בנותן טעם להביא את דבריו של ג'ון סטיוארט מיל במסה "על החירות":
"מדינה העושה את אנשיה לננסים כדי שיהיו כלים נוחים יותר בידיה, ולו גם לשם תועלתם הם, מדינה כזאת תמצא שעל ידי אנשים קטנים שום דבר גדול לא יוכל להעשות, וששלמות המנגנון שבשבילה הקריבה את הכל לא תועיל לה לבסוף, שכן יחסר הכוח החיוני אשר לשם ההקלה בהנהלת המנגנון החרימה אותו והקריבה אותו מדעת."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 17:29 לינק ישיר 

תהליך ההטפשההוא חלק מהדמוקרטיזציה, בצבור הכללי צריך לבדר את כולם ואסור לומר שיש איכות ואילו בצבור החרדי צריך לחנך מסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 17:41 לינק ישיר 

ברגע שתקימו חברה מחוכמת, אליטיסטי, מושכלת, אז ברגע זה החברה תיהפך לעדר טיפשי, שכן עצם הגדרה של חברה היא שהיא טיפשי, שהלא יש צוך לעשות כללים וחוקים שאין בהם שום הגיון מלבד ללכד את החברה, ואז כבר כל השותפים לחברה נהפכים לעדר, שהרי מצייתים לכללים לא מושכלים כשלעצמם.

מספיק לדעת בלבך פנימה שאינך חלק מן העדר וכסיפורו של ר' נחמן הידוע. לעשות סימן ולידע שהוא משוגע.

ולפיכך כל הפורום מיותר לענ"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 18:05 לינק ישיר 

יש משהו בדברי אתנחתא. אבל יש שינויים שחייבים להיעשות.

אתנחתא, אולי תגיב באשכול הסמוך: "אגודה אחת לאן?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2007 21:38 לינק ישיר 

בעל,
נא הסבר כוונתך.
האם בשל ניצול ה"דמוקרטיזציה" (- להשיג השפעה באמצעות פניה למכנה משותף נמוך) אתה מוותר עליה?
האם ללא "דמוקרטיזציה" יש פניה בכלל?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 03:18 לינק ישיר 

למבינים

אני לא חושב שיש תהליך הטפשה, אני דוקא חושב שאנחנו מתמודדים עם שיריים של הפרמטיביות. ומה שלא היו כאלו עיתונים פעם פשוט לקח לפרמיטיביות זמן ללמוד להשתמש בכלים החדשים כמו התקשורת והתהליך שהעולם הופך לכפר קטן ורב קהילה פעם מוחלף בהגדרה גדול הדור.
בשלב הראשון הפרמיטיביות חשבה שתקשורת מתאימה רק למי שהמציא אותה כמו שהיום חושבים על האינטרנט.יבוא יום והפרמיטיביות תגיע גם לכאן.
בכל מקרה אני חושב שהפרמיטביות תשבר כי האמת מדברת בעד עצמה רק צריך שתדבר.
אני לא יודע כמה זמן זה יקח וכמה חללים יפלו בדרך אבל סוף האמת להיגלות.
בכל מקרה אין כאן תהליך של ירידה דורות אנשים הלכו לרב כדי לשאול אותו איך לקשור נעליים גם אם בקושי ידע לקשור לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 08:01 לינק ישיר 

אתנחתא

היה מעניין מאד עבורי לקרוא את הגדרתך כי כל חברה היא גרועה וירודה מעצם טבעה.

אני מסכים כי חברה, באשר היא מורכבת מרמות שונות של בני אדם, ושום אדם אינו במיטבו כל העת, אזי היא עלולה לנפילות.

אבל כמדומה שכאן אנו מגיעים לענין שלשמו ניתנה תורה, כאשר טוען למשל אלישיר.

התורה נועדה לבנות חברה שמתעלית, לא שיורדת.

ולכן גם הפורום הזה חשוב, חשוב מאד. הוא נועד להחזיר אותנו אל הדרך לשיפור חברתי.

אוסיף כי יש כמה דגמים לגבי שינויים חברתיים:

א. הדגם ההתפתחותי העליז מימי המהפכה הצרפתית. כל הזמן עולים. למרבה הצער, הדגם האופטימי הזה אינו משקף את המציאות. דוגמא קטנה: גרמניה, שהפכה ממדינת ההשכלה (לחיוב) למדינת הנאצים.

ב. הדגם ההגליאני-רנ"קי, יש קו רציף של עליה, אבל הוא כרוך בעליות ומורדות, כמו בחיי האדם עצמו.

ג. הדגם הסטטי. הכל דורך במקום.

ד. הדגם המיטפש והולך. החברה תמיד בירידה. גם הדגם הזה אינו חופף את המציאות.

נראה לי שהנכון הוא שאנו חיים בחברה בתוך חברה. החברה החרדית, במידה שניתן לדבר על מגזר כזה, אכן יש בה מרכיבים של שקיעה וניוון. אבל יש גם בה מרכיבים של עליה. ואחד מהם הוא הפורום הזה (ואחד נוסף הוא עצור. זוכר את הלינק? מתגעגעים אליך שם).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 08:22 לינק ישיר 

בידור,
בשום אופן לא, רק צריך להיות מודעים למחיר ואולי אז יהיה ניתן להלחם בתופעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 08:41 לינק ישיר 

שאֵלתי לא קבלה על מניעיה של ההטפשה אלא האם אחרי ההטפשה נשאר את מי לשכנע.
רק רציתי להזכיר: המבינים=אילפא
תודה.

צבי - (המבינים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 09:43 לינק ישיר 

אתנחתא,
הצורך של האדם בקשר על זולתו/חברה מורכב ממספר רב של מעגלים (משפחה, סביבת מגורים, עיסוק, השתתפות בפורום "אגודה אחת"..וכדו') ואפשרי ברמות איכות שונות.
ככל שייבנו אופציות טובות יותר ביותר מעגלים כך נוכל להנות יותר מדבר שאנו זקוקים לו ממילא.
המחיר שאנו צריכים לשלם תמורת ההיזקקות לחברה אינו חייב להיות היטפשות ובוודאי לא היטפשות גמורה. כשמודעים ליתרונות והחסרונות שבהתקשרות חברתית על סוגיה השונים (חברה שמרנית, חברה פתוחה וכדו') ניתן להגיע להחלטה מושכלת שבהחלט כוללת, מה לעשות, גם ויתורים אישיים למען לכידות חברתית.
לכן, חבל להתייאש ולראות את הדברים בצורה פתאלית. הפורום עצמו הוא בהחלט בגדר של התחלה טובה שיכול לתת תקווה שנוכל לקדם שיפורים במעגלים נוספים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2007 20:37 לינק ישיר 

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שנכנסתי לפורום זה ורציתי להגיד שאני ממש מתפעל, נותרו עוד חרדים נורמלים בעולם... לא נשארנו לבד.
הקפצתי את האשכול כי רציתי להעיר:
1. ההטפשה בציבור היא נוראה,פשוט איומה. לא צריך הרבה.אפילו תסתכלו בגליונות זרקור מלפני 20  שנה ועכשיו. בושה ממש מה שהולך פה.
2. אני חי בין דל"ים, וגם שם הטמטום הוא נורא ואיום. זוועה. ושם זה הולך בעיקר דרך בני עקיבא שלהם. הבנות שלי מחוסר ברירה למדו במוסדות שלהם וזה מבכה ממש.
אז אני לא יודע מה להגיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 09:20 לינק ישיר 

א. נכון שקיים תהליך ההטפשה.
ב. הציבור מעולם לא מנע תהליכם כאלו, זה לא מתפקידו, ולא מיכולותיו.
ג. מי שיכול להשפיע על תהליכים כאלו, הם הבודדים, ולא על ידי ביקורת ממורמרת, אלא על ידי העמדת עצמם בתהליך הפוך. מובן שכמות הבודדים האלו, ואיכותם ישפיעו מאוד על הצלחתם לשנות את רוח הדברים.

http://blugermagid.blogli.co.il/ 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2007 10:44 לינק ישיר 

הציבור לא מנע? הציבור מזרז את הענין, זה נוח לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2007 12:14 לינק ישיר 

תהליך ההטפשה הסתיים זה מכבר. אנחנו בשלב של טמטום סטטי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > תהליך ההטפשה הציבורי – האם מאוחר מידי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext