בית פורומים מקדש וגאולה

חלוקת הארץ לשבטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2007 12:12 לינק ישיר 
חלוקת הארץ לשבטים

בעקבות האשכול שנגע בתנאי לקיום היובל, עלה בדעתי לפתוח את נושא חלוקת הארץ לשבטים.

כמעט כל אחד מאיתנו (או לפחות הביקרתיים שבנו), מכיר מן הסתם את תחושת אי-הנוחות המחוייכת שעולה בנו כשאנו נדרשים לנבואת יחזקאל על חלוקת הארץ לשבטים לעתיד לבוא, או למקראות המדברים במכירת קרקעות ובתים ויציאת יובל, המדגישים את זיקת "שדה האחוזה" לשושלת השבטית, ושמא אפילו בפרשת בנות צלפחד המעותדות לבני שבטן "ולא תיסוב נחלה ממטה למטה אחר"....

קשה לנו להבין, בצורת חשיבתנו, את המונחים הללו. איזו משמעות יש לשבטיות הזו. הטרנד היום הוא "השוויון". כן, נכון, יש כהנים ולויים שיש להם קצת פריבילגיות מיוחדות (שגם נגדן יש מתקוממים. כאותם המוציאים את הכהן מבית הכנסת לפני קריאת התורה לקיים מה שנאמר "וקידשתו"...), אבל אני מיששכר ואתה מבנימין? נו נו...

ובכלל... כשהמשיח יבוא הוא יחלק את מגורינו מחדש? ישלחו כל אחד למקום מגורים חדש ויפקיעו את ביתו ונחלתו? זה נשמע באוזניים שלנו כל כך רחוק ותלוש....

מה דעתכם?

תוקנה טעות הקלדה

תוקן על ידי חלזוןתכלת ב- 13/07/2007 18:07:38

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2007 16:09 לינק ישיר 

אני ראיתי הרבה מאוד חילוקי דעות, שנוגעים בהרבה לאופי של האדם. אני חושב (לא יודע מה דעת המדענים בעניין) שכל דבר יכול לעבור גם בגנטיקה, כלומר תכונות נפש, שבודאי קשורות לגנים ביולוגיים. לכן, מכיוון שהנפש היא בעלת תכונות גיניות, יש סיבה טובה לחשוב שקרובי משפחה יהיו באחדות יותר גדולה אפילו אם הם אינם רואים זאת. זה מתבטא כמובן גם בהליכי חשיבה והתנהגות שמשפיעים על האנשים מסביבך, ובודאי על בניך - רצוני לומר גם דפוסי החשיבה וההתנהגות של כ"א משנים עשר בני יעקב - ודאי השפיעו על בניהם של כאו"א בהתאמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 09:18 לינק ישיר 

גד וראובן: לא התייחסת לשאלה המעשית - האם המשיח באמת יעשה כאן "טרנספר" ויעביר כל אדם לנחלה של השבט שלו?!

כשבני ישראל באו לארץ בפעם הראשונה, הם נכנסו כולם יחד, וכל שבט נכנס למקומו. אבל עכשיו אנחנו כבר נמצאים בארץ, כל אחד תפס לעצמו מקום, וקשה לתאר לעצמנו שנצטרך לעבור למקום אחר, רק בגלל שאנחנו משבט אחר.

טוב שאני לוי - אני יכול לגור בכל מקום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2007 15:41 לינק ישיר 

אה, באמת לא שמתי לב...

אבל אני מאמין שעד שהמשיח יבוא ובודאי עד שהוא יעשה את הטרנספר המתבקש (אין שום הכרח ששני הדברים יקרו בעת ובעונה אחת) - יזרמו הרבה מים בירדן, אא"כ ל"ע יהיו שנות בצורת. בקיצור - השינויים יעשו לאט לאט. וראה עוד מה שכתבתי אתמול באשכול על משיחיות הזויה, שביארתי שם כיצד הפתאומיות משתלבת בסדרי העולם הרגילים, ולא סותרת אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 15:50 לינק ישיר 

טוב, עדיין לא התייחסתי ממש לפתרונות מעשיים לבעייה. רק פירטתי את השקפתי. אז כעת אני מושך את ידי מכאן, ומשאיר את הבמה למי שיש לו רעיונות, בעד או נגד, אני מקווה שבעד.

אגב, לפי מה שכתוב ביחזקאל ל"ח, לאחר שיהיה קיבוץ גלויות ונגיע אל המנוחה, זה לא סוף הגאולה. גוג ומגוג יעלה לארץ כשעם ישראל יהיה "ארץ פרזות... השוקטים יושבי לבטח, כולם יושבים באין חומה ובריח ודלתיים אין להם". ואחרי המלחמה (ואולי בתוכה) יבוא המשיח. ואז ממילא הכל יהיה בלגן, והמשיח יסדר את הכל מחדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2007 05:41 לינק ישיר 

באמת ישנם סתירות בחז"ל האם גוג ומגוג יהיה לפני משיח או אחרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 14:38 לינק ישיר 

מה הבעיה? היום אתם לא משלמים חכירה ל98 שנה? אז תשלמו ל49 שזו התקופה המקורית גם בחוזי המנהל. --------- מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2007 18:14 לינק ישיר 

מאיר הקניזי, אתה התייחסת בעיקר לנושא יציאת הקרקעות ביובל, כשעיקר הבעיה, נקרא לו לצורך העניין "אי הנוחות", קשור יותר לצורת החיים השבטית שנראית לנו תלושה מהמציאות, ועוד יותר הזוי נשמע לנו שהעולם התרבותי שלנו יעבור מטמורופוזה של שלושת אלפים שנה אחורה לצורת חיים כזו.

התעוררתי לעניין שוב בעקבות בנות צלפחד.

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2007 21:48 לינק ישיר 

השאלה הזו קיימת הרבה לפני שמגיעים לחלוקת הנחלות. גם תפילין וארבע מינים הם גזורי תרבות עתיקה. התורה אינה מצווה לחיות בשבטיות, אלא שמצוותיה פונות לציבור שחי כך ובסביבה כזו.

---------

מאיר

תוקן משום ששכחתי עוד דוגמא: התכלת. תוקן על ידי - הקניזי - 14/07/2007 21:47:13

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2009 09:56 לינק ישיר 

לפי יחזקאל הארץ לעתיד לבוא תחולק ל- 13 רצועות שוות ברוחב 75 מיל או 76.5 ק''מ מצפון לדרום. שבע רצועות צפוניות: דן, אשר, נפתלי, מנשה, אפרים, ראובן, יהודה. אחרי זה תרומה של 75 על 75 מיל כאשר ממערבה וממזרחה רצועת הנשיא הוא המשיח סביב
 העולם. אחריה חמש רצועות : בנימין, שמעון, יששכר, זבולון, גד. גבול דרומי של גד בדרום סיני. ראה מפה
http://truthofland.co.il/hebrew/images/israelcom.gif
מכאן שיהיה בירור של שבטים וכל אחד יעבור למקום חדש. וכל אזור של תרומה מבאר שבע עד בית אל ומרחובות עד עבר ים המלח יהיה מחוץ לנחלות השבטים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > חלוקת הארץ לשבטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext