|
|
| נשלח ב-8/2/2007 01:26 |
|
| |
טלית, אני חושבת שקצת פספסת את תשובתו של אלישיר, אולי בגלל השפה הנמלצת בה נקט, אבל אנסה לומר מה שהוא אומר בצורה פשוטה, כי יש ממש בדבריו.
מסלול חייך הלא שגרתי, מביא אותך למסקנה הגיונית שיהיה לך קשה למצוא בחור שכן הולך בתלם, ולומד בישיבות חרדיות, וששאיפתו היא ללמוד תורה. אבל את עצמך(למרות שונותך) פוסלת את כל אותם בחורים , תלמידי החכמים, למדנים,ששאיפתם להקים בית יהודי אמיתי אבל הם שונים כי אינם משתייכים לישיבות המקובלות, החרדיות.
לפי דבריו אני מניחה שיש בחורים מצוינים ולמדנים במקומות נוספים ושעליך לחפש שם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 01:30 |
|
| |
כן, ההערה של גוונא באמת דורשת עיון, ואפילו עיון מעמיק.
ייתכן שאינך יודעת מה זה באמת דורש. ובכלל, היום זה פופוליסטי לרצות בעל שיושב ולומד בהתמדה עצומה כל היום. וכי מדוע לא, חצי חלקו בגן העדן מילתא זוטרתא היא? אבל כדאי להתיישב בדבר היטב, מה מתאים לך. מה את יודעת על כל מיני דברים. (והנושא הוא בכלל לא "הסתפקות במועט" אלא עוד הרבה הרבה דברים. את באמת בטוחה שאת יכולה להסתפק במועט בבעל שלא יכול לחלוק איתך כמעט שום דבר שאת מתפעלת ממנו? כי הוא לא יודע מה זה בכלל... ואכמ"ל).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2007 07:43 |
|
| |
לא הייתי רוצה מה שאינני מכירה...
גוונא!!
כל אחיי יושבים והוגים בתורת ה'... אחד מהם הוא ראש כולל.... אז אין זה נכון לומר שאני לא יודעת מה המשמעות של חיי תורה, כי אני כן!!!
שאלתי יצאה מהקשרה, לא שאלתי אם אני מתאימה לבעל שיישב ויילמד, כי על זה יש ביוכלתי לענות לעצמי... שאלתי היתה, האם בחור ישיבה כמו שאני מחפשת לא יחשוש מבחורה שכבר מסודרת בחיים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 02:41 |
|
| |
טלית תכלת, לא אמרתי שאינך מכירה, אמרתי שלפי הצורה ה הצגת את עצמך אורח חייך סותר את אורח החיים הזה באופן מהותי, אולי תנסי להגדיר יותר טוב את מצבך כדי שהתשובות יהיו יותר מדוייקות?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 13:36 |
|
| |
אלישיר
מדוע אנשים מנסים להניא אותה מרצונה הטוב? לנסות לנתח את מניעיה הפסיכולוגיים? מי אתה בכלל?
הבחורה מחפשת בעל שלומד תורה ורוצה אך ורק ללמוד תורה - ובאמת לומד תורה. היא לא רוצה שבבניק ולא בחור שלומד תורה שלא לשמה - לפחות לא אחד שזו היא שאיפתו. יש בישיבות בחורים צדיקים וטובים שיושבים ולומדים תורה כי כך הורו גדולי ישראל בתקווה לגדול בתורה וביראת שמים, והם רוצים ומוכנים להקדיש לכך את כל שעות היום.
היא לא בקשה את דעתך על בחורי הישיבות שבאמת יושבים ולומדים, נדמה לי שיש לה דעה בנושא, והיא כדעת רוב ככל גדולי ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 14:36 |
|
| |
גוונא,
קצת קשה לי להגדיר את המנטליות שממנה אני מגיעה... אני מגיעה מבית מאוג ליברלי אבל מצד שני מושתת על תורה! אהבת תורה אמיתית!
כיום קצת קשה למצוא את השילוב הזה... אבל הנה אני כאן!!
אבגד, תודה על התמיכה!(=
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 16:11 |
|
| |
טלית תכלת ואבגד,
כדי להתחתן צריך להתאים, מוסכם, לא?
והשאלה המרכזית היא האם בחורה כדוגמת טלית תכלת אכן מתאימה לבחור שלומד כל היום,
יש אלפי משתנים שקובעים את זה ובגלל שאי אפשר לנתח את כולם אפשר לדבר רק על זרמים מרכזיים,
טלית תכלת,
כמה שאלות,
1. מה יחסך לגויים?
2. מה יחסך לרמת הכשרות הנאותה?
3. מה יהיה יחסך במקרה היפותטי שבו הילד שלך יהיה מיזרוחניק ל"ע?
4. האם לדעתך גדולי הדור צודקים תמיד אבסולוטית?
5. האם לדעתך הניסיון שיש לך מהבית בקשר ללימוד מספיק כדי להחליט על התאמה לבעל שלומד כל היום? האם כל כך פשוט לך שאחרי עשרים שנות נישואין מאושרות כשהבעל יישב בבית המדרש וילמד ברננה ואת תרדפי אחרי שמוליק שהרביץ לאסתי ששברה אתמול את השיניים יהיה לך כל כך קל? (אני בכלל לא בטוח ששיקולים כגון אלה אפשר לפתור, אבל הרושם שהתקבל אצלי הוא שהחלטת מהר ושיקולים מסוג זה לא נלקחו בחשבון),
וסתם תמיהה אחרונה לסיום,
6. אני עומד ומשתומם איך בחורה אינטלגנטית כמוך מוכנה לקבל יחס שוביניסטי כזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 16:30 |
|
| |
יחס שוביניסטי?! על מה אתה מדבר???????????? אני כנראה צריכה להסביר שוב ושוב את גישתי... אני מעריצה לומדי תורה!!! ואני יעשה הכל בשביל לזכות בבעל כזה!! שוביניזם היא לא המילה הנכונה... אני מדברת על פמיניזם טהור!!!
וכן! אני מוכנה לרדוף אחרי אסתי ושלוימי וגם אחרי צביקי חיים וחנהל'ה אם יהיה צריך(= מוכנה לכל מה שכרוך בכך!!! מוכנה לקבל בעל אמיתי... תלמיד חכם... אוהב תורה ולומדה!!!(=
מקווה שהצלחתי להבהיר את עמדתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2007 16:38 |
|
| |
גוונא אתה טועה.
ההשקפה לא כ"כ משנה. גם בקרב הציבור המזרחניק (וכן החרדי היותר פתוח או הספרדי) ניתן למצוא אברכים שיושבים ולומדים יום שלם. עצם הלימוד והבחירה שלה בו היא רוחנית ולא מעידה על שיוך השקפתי או ההלכתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2007 19:29 |
|
| |
שבוע טוב....
אולי אסכם את האשכול? או שיש למישהו משהו לייעץ, לייעל?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2007 21:33 |
|
| |
בעזהי"ת
א_ב_ג_ד...
ומיהו בכלל מר?
בא גולש תמים ומשיב דבר לאשכול ובו נשאלו חברי הפורום לדעתם בנושא, ואתה לא רק שלא ירדת להבנת נקרא פשוטה בדבריו, אלא שבא לשלול את זכותו הבסיסית לחוות דעה ברשות הרבים?!

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 10/02/2007 21:35:04
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2007 21:51 |
|
| |
שבוע טוב.
רק אזכיר שהשאלה שלך היתה "האם יש סיכוי שבחור ששואף להיות אברך ירצה אותך" (ולא: "האם נראה לחברי הפורום שאני יודעת מה אני רוצה" או: "האם נראה לחברי הפורום שיש לשאיפותיי מניעים שאיני מודעת להם" וגם לא: "האם דעת חברי הפורום היא שכדאי להתחתן עם בעל שלומד")
אני מציע שתפסיקי לפחד. כשתתחילי לצאת לשידוכים תראי שיש בחורים שלומדים, אוהבים את הלימוד, ולא אכפת להם אם הבחורה למדה במכללה. את תצטרכי להגיע אליהם בע"ה. כדאי לדאוג רק שיהיה מי שיעיד עלייך כבעלת יראת שמים שמשתדלת להתחזק, זה בד"כ חשוב לכל בחור שבאמת מוכן ורוצה למסור את נפשו ללימוד התורה.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2007 22:30 |
|
| |
משעשע, אבל ממש.
סתם במקרה נכנסתי לאחר הרבה מאוד זמן שלא הייתי בפארק ושוטטתי להנאתי באשכולות עפ"י העמוד הראשי.
נהנתי לקרוא את השאלה והתגובות
והייתי חייב להגיב (את דעתי האמיתית בטח שלא תרצו לשמוע )
תודה לכם
שבוע מצויין
נ.ב.
ברור לי שזה יימחק, אבל זה היה בלתי נשלט לכתוב תגובה.
מצטער על בזבוז זמנכם
תוקן על ידי arara ב- 10/02/2007 22:31:14
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 00:01 |
|
| |
טלית יקרה
שאיפתך חשובה. והיא נגעה לליבי אישית.
אני סבורה שמי שעושה את השידוכים זה ה', ולכן יתכן שתיפגשי עם בחורים עם כותרת כזו או אחרת, אבל אם השאיפה המרכזית שלך תהיה לבן תורה, תצליחי להשיג את מבוקשך. אולי הכותרת תהיה שונה, אבל היסוד והפנימיות של החתן תהיה בעז"ה כשאיפתך. ולפעמים דווקא הבחור שלא בא ממסגרת רגילה אלא אולי מרקע יותר פתוח, אבל עם שאיפה לבית של תורה, יתאים לך יותר.
|
| נשלח ב-11/2/2007 02:06 |
|
| |
טלית,
כשאמרתי יחס שוביניסטי כוונתי היתה לכך שאת רואה את ייעודך ברדיפה אחרי ילדים ופרנסה ואת עתידו של בעלך בלימוד תורה ואינך רואה את עתידך שלך בלימוד תורה,
וכי הוא עדיף ממך? יותר אינטלגנט? או שאולי כמו כל הקשקושים הנבובים שהגברים צריכים לתקן את שורש נשמתם החוטאת ונשים נולדו כשהן כבר טהורות וקרובות לאלוהים?
מה בדיוק גורם לכך שלא תחפשי בעל שירצה שאת תשבי ותלמדי תורה ואילו הוא יטפל בילדים ויביא פרנסה?
|
|
|
|
|