|
|
| נשלח ב-11/2/2007 02:50 |
|
| |
גוונא
מה גרם לכך שרבי עקיבא למד 24 שנים ולא אישתו?
מי אמר שמתבטא כאן עניין של עדיפות?
ומה הוא עדיף שיניח תפילין כל בוקר והיא לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 09:50 |
|
| |
בעזהי"ת
א_ב_ג_ד.
א. תורף דברי לא הובא כלפי אברכי הכולל, למרות שלקחתים כנקודת השוואה, אלא כלפי אלה שלמרות שאינם מקבלים שום מלגה ושום פרוטה בעבור לימודם, ולמרות ששעות לימודם בפועל ובמוחש מחסירות את הזמן שבו יוכלו לעסוק בפרנסתם, עדיין הולכים אלה ועוסקים כמה שעות כל יום בתורה. מה לעשות ותורתם של אלה מתקרבת הרבה יותר להגדרה של "תורה לשמה"? זו עובדה פשוטה ולא סברא, ומכאן ואילך אם יש לך טענות -אין זאת אלא משום שהתעלמת עד היום מהמציאות.
ב. לא רק שיהודים המשלבים תורה לשמה ומשלח יד, דווקא קיימים בציבור החרדי, אלא שבדיוק בדיוק פורום "אגודה אחת" בא לתת לאותם יהודים שאינם רק בדיוק בדיוק לפי השטאנץ האכזרי, זכות להתבטא ולא להיות נרדפים ונפחדים מידי פאשקוולים אנונימיים. טבעי שאם פלונית "טלית תכלת" מצאה לנכון דווקא לפנות ל"אגודה אחת", שהתשובות שהיא תקבל ישקפו את חברי הפורום הזה.
ג. היות שלטענתי מי שיושב חצי יום ולומד תורה בבחירתו החופשית המתחדשת יום אחרי יום, ובשעותיו הנותרות עוסק משהו לפרנסה, תורתו גבוהה מתורתו של אברך כולל (למרות שבוודאי אברך הכולל יהיה מלומד ממנו בחכמת התורה), מחשבתך כאילו באתי להחליש את דעתה של טלית תכלת מחיפוש אחרי בית של תורה, משוללת יסוד.
ד. אין בי שום זלזול בטלית של תכלת. להפך. והבעתי זאת כבר מריש עניין. וכי נראה לך שאני שופט אותה לרעה בגלל שהלכה ללמוד מלאכת פרנסה מחוץ לסמינר?
(ואם כן למה שהיא תשפוט אחרים לרעה בגלל שהלכו ללמוד מלאכת פרנסה מחוץ לכולל? וכי בגלל שפלוני אינו רוצה לצאת ולחזר על הפתחים כשהוא צריך טיפול שיניים לילד, אז יש לך זכות לומר שיש לו פחות השתוקקות לתורה וקרבה אליה? שיש לו פחות קרבה לה' יתברך?
אני מכיר פלוני ששגורים בפיו פרקי משניות ותהלים ושיר השירים וזוהר ועוד דברים טובים, ומעבר לסדר הלימוד היומי שלו (שהוא עושה אותו בלי שום ראש כולל שעוקב ובודק את שעותיו), כשהוא עובד הוא שונה בעל פה ללא הפסק, ורק בגלל שהווית החיים של כזה יהודי לא מוכרת לך, אתה כבר זורק אותו אל מחוץ לגדר??!).
ה. ובקיצור.
טליתכלת מחפשת בית יהודי אמיתי, בית של תורה ואמונה וקדושה. יש לי הערכה גדולה מאוד לכל אחד ששואף לכך, הרבה לפני שהוא הוציא אותה אל הפועל. ומה לך בא בטענות שסיפרתי בקול רם ברשות הרבים על (אופס... ) צורה נוספת של חיי תורה?
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 10:30 |
|
| |
א.ב.ג.ד,
לא נותר לי אלא להצטרף לדבריך הנרגשים לגבי תפילין ור' עקיבא,
וכדי שלא יהיו עניינים עמומים, אני בהחלט לא מבין מדוע שנשים לא תנחנה תפילין בימינו, (אלא אם כן יהיה לי גילוי אלוהי שזו גזירת הכתוב שאין לה שום שום שום טעם),
והנה חשפתי את טלפיי המפחידות, באתי לנעוץ אותן בחומת ירושלים!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 14:06 |
|
| |
צהריים טובים.
אלישיר.
לימוד תורה לשמה ושלא לשמה תלוי בכוונת האדם. גם אדם שעובד עלול להיכשל בלימוד תורה שלא לשמה (ואולי כדי להוכיח לחברה וגם לעצמו שהוא יצא לעבוד לשם שמים?)
אדם שלומד תורה ועובד על מידותיו יכול (והדבר מצוי) להפנים שכל אגורה ואגורה מגיעה אליו מן השמים, הוא לא לומד כלל בשביל הכסף אלא לשם שמים. תרצה? הוא מתפרנס מכספי צדקה וסומך על ההיתר - הוא לא לומד בשביל הכסף. והדבר תלוי בכוונה ובמחשבה.
טלית תכלת לא דנה אותך כפחות טוב מזה שיושב ולומד, אבל היא מעדיפה להתחתן עם בחור שמוכן למעט בפרנסה לטובת לימוד התורה. חבל שאתה מיהרת לדון את אלה כלומדי תורה שלא לשמה - "מציאות"(?). ואולי היא רוצה בחור ירא שמים אמיתי שבאמת משקיע בלימוד תורה וזה מצוי כמעט ורק בקרב בחורי הישיבות שמתכוונים ללמוד (כמו שאתה בעצמך כתבת).
(והדגשתי לך מה באמת הפריע לי בדברים שכתבת)
גוונא.
זה בסדר. אם עד היום לא הפריע לה שלא להניח תפילין, לא תהיה לה שום בעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 18:34 |
|
| |
בעזהי"ת
א_ב_ג_ד, היקר.
א. בוודאי שיהודי הלומד ללא שום מלגה ותמורה ופיקוח תמורת לימודו, יכול להכשל בתורה שלא לשמה. ולמעשה במובן המזוקק של המושג, מאן יאמר שהוא זוכה לידי תורה לשמה!? אלא שבכל זאת זה שאינו מקבל תמורה ללימודו, וגם אין מי שמפקח האם הוא התיישב על ספסל הכולל דווקא בשעה היעודה ולא שעתיים לאחר מכן, נמצא בעמדת זינוק הרבה יותר פשוטה, להתקרב אל אותה "תורה לשמה".
אמנם לא אומר לשום אברך כוילל לוותר על המלגה לצורך משאת נפש גבוהה של "תורה לשמה", שהרי אין לו לאדם להביא עצמו לידי נסיון, אבל מאידך שומה על עולם אברכי הכויללים להבין שדווקא אותם אלה שהלכו (נניח) לנח"ל החרדי, או לעבוד בהי-טק, ועכשיו בבוקר של סדר יומם הם יושבים מרצונם הטוב והחופשי ללמוד תורה, זוכים למעלה יחודית מאוד, וממש לא כעשב שוטה ונחות של עולם האברכים.
ב. ובוודאי שיתכן יהודי המחלק יומו לתורה ותפילה ומלאכת כפיים, שיעשה זאת ממניעים לא טהורים? האם בציון זאת אתה מצליח להביע ביקורת כלפי תהייתי לטליתכלת? ממש לא. ושמא יש ליידע את מר, על תופעה כאובה בקרב בוגרות בית יעקב, בה יש שאיפה לבעל אברך לא מתוך ערך חיי התורה אלא מתוך רצון לסמל הסטטוס החברתי של בעל אברך... (לא טליתכלת. אל תחפשי להעלב. במשפט אחרון זה ממש לא התכוונתי אלייך. דווקא מבין שיטי כתיבתך עולה תמונת רצון יותר טהור ואמיתי).
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 19:27 |
|
| |
אבגד,
תפילין לא מפריעים לאף אחד כי הן לא מעניינות גם את הגברים שכן מניחים אותן, הן פשוט משעממות, (חוץ מיחידי סגולה), מה שממש לא דומה בלימוד תורה שאנשים רואים בזה ערך ותוכן לחיים, אני פשוט לא מצליח להבין איך בחורה אינטלגנטית מוכנה להתנהג כמו שיפחה בורה,
(וגם לא מצליח למצוא תשובה עניינית בדבריך),
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 19:53 |
|
| |
בעזהי"ת
גוונא הנכבד.
לעניות דעתי, דווקא אתה מייצג כאן גישה שוביניסטית-פרימיטיבית ואף אנוכית, כלפי הנשים. דומה הנך בכך לאותן נשים שכופות על חברותיהן את המרדנות, את הכעסנות, את הצעקנות והפרהסיה, בטענות שכל מה שאינו כן הוא דיכוי האשה. והרי אדם שמיטיב להתמודד עם מסגרת לוחצת, ועושה זאת בשלוות נפש ובהצנעת לכת, אם ינהג כפי אופיו, הוא מדכא את עצמו?
ראשית כל יש לבחון מהי נפשה של האשה, ולא לעשות זאת רק ממחוזותיה הנפוחים האקדמיה (זו שמתיימרת לטעון בגלל ההתפתחות הטכנולוגית של האדם המערבי, לעליונותו האבסולוטית בכל תחום מחשבה מאז ומעולם), אלא גם לבדוק היטב היטב את היהדות, ולהבדיל גם את הפילוסופיה הסינית (ולמשל רעיון היין-יאנג), את התרבות השאמניסטית-מקסיקנית, ועוד ועוד.
תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 11/02/2007 19:57:12
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 20:07 |
|
| |
אלישיר,
או לחילופין נבחן מה נשים תמיד, (אבל תמיד!), עושות במקרה שחתול שחור עומד על הראש של שיפחה חרופה ביום כיפור שחל בשבת, לדעתי נשים תמיד צורחות מפחד ואילו גברים תמיד ממשיכים בלי הסחת דעת,
אני ממש מצטער אבל אינני בא ממחוזות האקדמיה ואין שום סיבה מיוחדת שאתמוך במין הנשי, אני פשוט חושב שלהגיד שנשים מטבע בריאתן או מכל סיבה אחרת שהיא לא נועדו ללימוד תורה, זה כדלהלן: אווילי, חסר התחשבות, לא אינטלגנטי ומתיימר להגדיר דברים שאם אתה תצליח להגדיר אותם אני צנצנת המן,
רק עוד הערה קטנה, אם שמת לב רק כתבת שצריך לבחון את "נפשה של האישה" ולא בחנת את נפשה של האישה,
אשמח הרבה יותר אם תנמק מהי בדיוק נפשו ושל היצור הזה ששמו "אישה" במקום לבוא ולומר שוב שממרומי מגדל השן של האקדמיה לא שמים לב לאמת הצרופה,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 20:13 |
|
| |
אלישיר.
נדמה לי שאתה לא מדייק.
אולי מצד המלגה שלא קיימת לעובד, הוא זוכה לנקודת זכות קטנה באם ישתדל ללמוד לשמה (למרות שכמו שכתבתי הדבר תלוי בכוונה). מצד שני מסירות הנפש לתורה ולרוחניות עד כדי ויתור על מותרות - לפחות יחסית למה שיכול היה להיות, אצל חברו האברך, מקנה לו את היכולת להגיע לתורה לשמה (ואולי בכלל להבין מהי תורה לשמה)
ויתורו של העובד על מלגת הכולל לא נעשתה כדי שיוכל ללמוד לשמה, אלא אתה עצמך כתבת שנעשתה כדי שיוכל להתפרנס. אדם שויתר על הפרנסה כדי לגדול בתורה וביראת שמים (לשמה!), יכול להכיר בחברו שהלך לעבוד כבעל מעלה ייחודית, אך גם לדעת שמעלתו שלו, שבחר למסור נפשו לתורה ויראת שמים, גדולה לא פחות.
גוונא
לא ניסיתי לכתוב תשובה לשאלתך. בע"ה, עוד תזכה להבין
תוקן על ידי א_ב_ג_ד ב- 11/02/2007 20:15:40
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 20:24 |
|
| |
בעזהי"ת
גוונא.
היות שאינך בקיא בטבע בריאתן של הנשים, או בטבע בריאתו של אנוש כשלעצמו (והרי אם יש תורת נפש מוכרת כיום היא זו שיצאה מבית מדרשם של פרויד ואדלר ושאר יוצאי חלציהם, כך שאין זה משנה כלל אם באת בשערי האקדמיה. מספיק שקראת אינציקלופדיה, וכבר נכנסת לשם), מה לך מחווה סברות ערטילאיות בנושא?
(והיות שכך, אנא חסוך אמירות כמו "תמיכה במין הנשי". איני רואה אותך כתומך גדול במין הנשי, באמירות הנ"ל שלך. אני רואה אותך מנסה להכניס אותן לתוך תבנית האג'נדה הפרטית שלך).
א_ב_ג_ד.
אתה באמת חושב שיהודי שעובד חצי מיומו, חי ברמת חיים משובחת בהרבה משל אברך?
תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 11/02/2007 20:26:09
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2007 23:45 |
|
| |
לא כ"כ הספקתי לעקוב...
(= אבל בכל זאת אגיב...
גוונא, קצת נדהמתי מתגובתך הקיצונית משהו.... לגבי השוביניזם... אני ממש לא רואה את זה כך... אני רואה בזה את ייעודי בעולם וחלילה לא וויתור על כבודי...
אבגד....וכו'(= אני נאלצת להסכים איתך....
ואליישיר, אני עדיין תוהה ומנסה להבין מהי עמדתך...(=
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 00:21 |
|
| |
כנראה שזאת הסיבה שהוא יצא לעבוד, כך אמרת. אם לא שמדובר באדם נדיר (אולי אחד למאה אלף) שעזב את הישיבה כדי שיקל לו לכוון לשמה. או באדם המצוי (אולי אחד לחמישה? או יותר?), שעזבו את הישיבה בגלל קושי רוחני מסויים - ואני לא מזלזל בהם, ממש לא)
בהרבה? זה עניין יחסי. מסתבר שההפרש ביניהם היה שווה לו את עזיבת הישיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 01:16 |
|
| |
טלית תכלת, כוונתי לא הייתה לגבי השאלה של מה את רואה בזה, האם את רואה בזה וויתור על כבודך או לא, אלא כל שאלתי היא מדוע שלא תחפשי בחור שיעבוד ואילו את תהיי זו שתשב ותלמד, משהו לא מובן בשאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 11:12 |
|
| |
אני פשוט אשקול הסבה...(=
מה תפקיד האישה בעולמנו? ומה תפקידו של הגבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2007 10:59 |
|
| |
סליחה שאני מפריע,
מסתבר שגם בפורום אינטילגנטי ודעתני זה, סיכויו של אשכול עולים לפי ערך צהיבותו.
|
|
|