בית פורומים מקדש וגאולה

מנורת בית המקדש - צורתה וגדלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2007 21:06 לינק ישיר 

ועוד אחד לאוסף, מנורה מטבריה, המאה הרביעית לסה"נ:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2007 23:02 לינק ישיר 

מעניין מדוע בחלק גדול מהציורים/תבליטים וכו' ישנו קו עליון שמחבר את כל הנרות למעלה.

לדוגמא המנורה הטבריינית למעלה ועוד בתחילת האשכול.

אם יורשה לי להציע.

ישנה בעיה איך עמדו כל הקנים האלו בפרט שמדובר בזהב שהוא מתכת רכה. יתכן שכדי להחזיק את הכל ביחד  היה צריך לחבר לשם מוט שיחזיק את זה.  מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2007 23:39 לינק ישיר 

אתה מתכוון שהמוט היה נעוץ בקיר? אם לא הוא רק מכביד יותר.

בכל מקרה זה מכוער.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2007 17:56 לינק ישיר 

על טעם ועל ריח....

באמת מעניין. אף פעם לא חשבתי על המוט הזה, שאולי נועד לייצוב הקנים שלא ייפלו, הרי המאסה של הקנים הקיצוניים גדולה משל המרכזיים, ואולי יש חשש שהם יפלו? נקודה למחשבה...

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2007 22:19 לינק ישיר 

מנורה וגביע מבית הכנסת בעין גדי מהתקופה הרומית ביזאנטית (בערך המאה הרביעית לסה"נ)

שימו לב למוט העליון המחבר את הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2007 22:43 לינק ישיר 

מנורה בעלת שבעה קנים, שופר ומחתה, מבית כנסת מאולתר סמוך למכרה רומאי ענק בהרי אילת (ואדי אום-סידרה). הכתובת הרומית "ניצחון לקיסר", החרוטה חלקית מעל המנורה היהודית, היא עדות ל'מלחמת תרבות' בין הרומאים ליהודים שהתנהלה גם באזור נידח זה

רצפת פסיפס מבית הכנסת בסוסיא

בשני הדוגמאות רואים את המוט העליון המחבר את כל הקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2007 17:15 לינק ישיר 

לענין היופי, אני מקבל את תוכחתו של מרא דאתרא.

לגופה של סברה שטענתי שהמוט יוסיף על הכובד, חשבתי שאם יוסיפו על המסה של הקנה האמצעי אכן עשויה להיות תועלת. אך צריך 'לשקול' במובן המילולי אם לא עדיף לפזר את תוספת המסה בין הקנים כך שיעמדו בזכות עצמם.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2007 21:13 לינק ישיר 

האמת היא שלא ברור לי לשם מה המוט הזה.

אבל נראה לי כמעט ודאי שמוט כזה אכן היה שם, המנורה מעין גדי מראה את זה בבירור, וכן שאר הציורים, אני עדיין מחפש הסבר לזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2007 06:54 לינק ישיר 

ואולי זה ה"בד" של המנורה שבו נשאו אותה?

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2007 23:41 לינק ישיר 

חלזון

תן קרדיט למי שנתן לך את הרעיון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2007 07:32 לינק ישיר 

אני נותן לך את הקרדיט, אבל אל תשכח שאתה התנגדת לרעיון....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2007 17:02 לינק ישיר 

ואני עדיין מתנגד כי אין לזה שום קשר למנורה שלא נישאה במשך כמעט אלף שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/7/2007 23:53 לינק ישיר 

ידידים

בספר התורה שבקהילתנו כתוב שהמנורה נישאה על מוט לאחר שכוסתה, לא היה לה בד.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2007 02:09 לינק ישיר 

אני לא יודע איזה ס"ת יש בקהילתכם, וזה גם לא משנה כי מוט ובד זה בדיוק אותו הדבר.

וחוץ מזה ברור שלא היה שום מוט/בד קבוע למנורה אלא באופן זמני בשעת המעבר ממקום למקום, כי אחרת זה היה צריך להיות כתוב בדיני המנורה בפר' תצרומה כמו שזה כתוב בשאר הכלים.

ובכ"ז אנחנו עדיין מחפשים הסבר לפס הזה בראש המנורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2007 13:38 לינק ישיר 

ה וּבָא אַהֲרֹן וּבָנָיו, בִּנְסֹעַ הַמַּחֲנֶה, וְהוֹרִדוּ, אֵת פָּרֹכֶת הַמָּסָךְ; וְכִסּוּ-בָהּ--אֵת, אֲרֹן הָעֵדֻת.  ו וְנָתְנוּ עָלָיו, כְּסוּי עוֹר תַּחַשׁ, וּפָרְשׂוּ בֶגֶד-כְּלִיל תְּכֵלֶת, מִלְמָעְלָה;                                                                          

וְשָׂמוּ, בַּדָּיו. 

ז וְעַל שֻׁלְחַן הַפָּנִים, יִפְרְשׂוּ בֶּגֶד תְּכֵלֶת, וְנָתְנוּ עָלָיו אֶת-הַקְּעָרֹת וְאֶת-הַכַּפֹּת וְאֶת-הַמְּנַקִּיֹּת, וְאֵת קְשׂוֹת הַנָּסֶךְ; וְלֶחֶם הַתָּמִיד, עָלָיו יִהְיֶה.  ח וּפָרְשׂוּ עֲלֵיהֶם, בֶּגֶד תּוֹלַעַת שָׁנִי, וְכִסּוּ אֹתוֹ, בְּמִכְסֵה עוֹר תָּחַשׁ;

וְשָׂמוּ, אֶת-בַּדָּיו. 

ט וְלָקְחוּ בֶּגֶד תְּכֵלֶת, וְכִסּוּ אֶת-מְנֹרַת הַמָּאוֹר וְאֶת-נֵרֹתֶיהָ, וְאֶת-מַלְקָחֶיהָ, וְאֶת-מַחְתֹּתֶיהָ; וְאֵת כָּל-כְּלֵי שַׁמְנָהּ, אֲשֶׁר יְשָׁרְתוּ-לָהּ בָּהֶם.  י וְנָתְנוּ אֹתָהּ וְאֶת-כָּל-כֵּלֶיהָ, אֶל-מִכְסֵה עוֹר תָּחַשׁ;

וְנָתְנוּ, עַל-הַמּוֹט. 

יא וְעַל מִזְבַּח הַזָּהָב, יִפְרְשׂוּ בֶּגֶד תְּכֵלֶת, וְכִסּוּ אֹתוֹ, בְּמִכְסֵה עוֹר תָּחַשׁ;

וְשָׂמוּ, אֶת-בַּדָּיו. 

יב וְלָקְחוּ אֶת-כָּל-כְּלֵי הַשָּׁרֵת אֲשֶׁר יְשָׁרְתוּ-בָם בַּקֹּדֶשׁ, וְנָתְנוּ אֶל-בֶּגֶד תְּכֵלֶת, וְכִסּוּ אוֹתָם, בְּמִכְסֵה עוֹר תָּחַשׁ;

וְנָתְנוּ, עַל-הַמּוֹט. 

יג
וְדִשְּׁנוּ, אֶת-הַמִּזְבֵּחַ; וּפָרְשׂוּ עָלָיו, בֶּגֶד אַרְגָּמָן.  יד וְנָתְנוּ עָלָיו אֶת-כָּל-כֵּלָיו אֲשֶׁר יְשָׁרְתוּ עָלָיו בָּהֶם, אֶת-הַמַּחְתֹּת אֶת-הַמִּזְלָגֹת וְאֶת-הַיָּעִים וְאֶת-הַמִּזְרָקֹת--כֹּל, כְּלֵי הַמִּזְבֵּחַ; וּפָרְשׂוּ עָלָיו, כְּסוּי עוֹר תַּחַשׁ--

וְשָׂמוּ בַדָּיו. 

(מועתק מספר התורה הנ"ל)

השינויים הם בלי סיבה לדעתך?

ברור שכלי שנושאים אותו כתיבה יש לו בדים. לעומת זאת כלים שאין להם אחיזה נוחה ניתנים בתוך שק הניתן 'על' מוט מיוחד האוחז בשק. אין כל נגיעה בין המוט למנורה, הוא אוחז את כלי הקיבול של המנורה כפי שהדבר מתבצע בכלי השרת הניתנים כולם לתוך שק אחד.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > מנורת בית המקדש - צורתה וגדלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.