בית פורומים שידוכי חרדים

סקר - חרדי פתוח חייב להיות שבבניק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2007 16:33 לינק ישיר 

מה דחוף לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2007 16:33 לינק ישיר 

כמדומני ששבבניק הוא אשר מכונה בלשון העם "ערס" אבל בלבוש חרדי. לפי הנ"ל ברור שלא כל חרדי פתוח עונה לקריטריון דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2007 16:53 לינק ישיר 

זה ברור שישנם בחורים פתוחים שרחוקים מלהיות שבבניקים, שבבניק זה משהו אחר לגמרי, זה אחד שנושר ומסתובב בר' עקיבא (ואם הוא יותר מדופלם אז הוא מסתובב ברח' השומר - ר' עקיבא קטן עליו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 01:19 לינק ישיר 

לפי דעתי הכול מתחיל במעשים כי לגבי לבוש של בחורים היום זה כבר לא קובע {חוץ מג'ינסים וכאלה} כי זה לא כמו אצל בנות שזה גובל בעברה למשל יש לי חברים שהולכים כמו בחורי ישיבה ואח''כ עושים דברים שאני אישית לא הייתי מעיז לעשות כי אני חרדי ואני יודע את מקומי אומנם בלבוש אני נקרא מודרני מאוד לפחות איך שהגדירו את זה כאן עדיף שתיבדקו לפני שאתם ממהרים לפסול  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2007 09:40 לינק ישיר 

שרוואל,
אתה מאה אחוז אתה :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2010 13:40 לינק ישיר 

בס"ד
אצל אשכנזים
בחור שחורג מהמסגרת נקרא "בחור פתוח"
ואילו הספרדים קוראים לו שבבניק...
אבל האמת שזה אותו דבר.אין שוני בין ההגדרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2010 14:38 לינק ישיר 

לגמרי לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 16:37 לינק ישיר 

זה לא אותו דבר בכלל!
שבבניק זה בחור שהתקלקל.
ובחור פתוח-לא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2010 17:05 לינק ישיר 

מוטי2דוטס כתב:
מה ענין שמיטה אצל הר סיני?

אין שום קשר בין המושגים "פתוח" ו"שבבניק"! לא ראי זה כראי ולא ראי זה כראי זה - והצד השווה ביניהם - פשוט אין! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 17:11 לינק ישיר 

אשכול דבילי לחלוטין.
מהי פתיחות?
 אצל כל אחד מתבטא באופן שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 20:44 לינק ישיר 

dosystory כתב:

כמדומני ששבבניק הוא אשר מכונה בלשון העם "ערס" אבל בלבוש חרדי. לפי הנ"ל ברור שלא כל חרדי פתוח עונה לקריטריון דלעיל.

יש הבדל גדול בין שבבניק לערס,

שבבניק קוראים לבחור שכנזי (לטאי) שהתפרחח ז"א לא רק שהתחיל ללבוש צבעוני וכ"ו (-שזה נקרא פתוח) אלה עושה גם שטויות...
ערס/פרנק (ברוב המקרים) זה נדבק לספרדים,
לא שאני באה לעשות חילוקים ספרדים/ שכנזים , אבל זו העובדה

לחיות-הדבר הנדיר ביותר, רב האנשים פשוט קיימים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 20:52 לינק ישיר 

dosystory כתב:

יש הבדל גדול בין שבבניק לערס:

שבבניק קוראים לבחור אשכנזי (לטאי) שהתפרחח, לא רק שלובש צבעוני למשל -(שזה בחור פתוח ) אלה גם עושה שטויות...
ערס/ פרנק קוראים ברוב המקרים לספרדים, -לא שאני מנסה לעשות קיטלוגים אבל זה העובדה, זה מה שקורה.

לחיות-הדבר הנדיר ביותר, רב האנשים פשוט קיימים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 00:57 לינק ישיר 

בס"ד

מי אמר שהמשוואה הזו נכונה?

בחור פתוח = בחור שבבניק?

נפגשתי עם בחורים פתוחים, שכלל לא היו שבבניקים. אפילו קצת חננים...
ונפגשתי עם בחורי ישיבה שהתברר לי אח"כ (לצערי הרב) כמה הוללים הם, ובאילו אטרקציות אטרקטיביות הם מעבירים את לילותיהם..

כל מקרה לגופו!

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2010 01:05 לינק ישיר 

לא!!!!!!!!!!!!! מה הקשר בכלל...

חרדי פתוח זה אחד שלא מוצא ת'צמו חובש את ספסלי ביהמ"ד, והחליט לעבור לחיים האזרחים + קביעת עיתים לתורה.
לאומת זאת שבבני'ק מחפש למרוד בכל תפוסי הקוד המוסרי של החברה החרדית ולא קובע עיתים לתורה זואת אומרה הוא חילוני מהסוג הגרוע ביותר.(יש לכאן ויש לכאן אני פשוט לקחתי ת'צד הכי גרוע)

(זה מאוד תלוי איך את גדירה את עצמך ואת מה שאת מחפשת)

שמח שעזרתי

תוקן על ידי ELAD23 ב- 30/04/2010 01:09:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 02:27 לינק ישיר 
איך הגעת בכלל לכזה הבנה?

בעיקרון 'בחור פתוח' אות פתיחות בכלל זה עניין אינדיוידואלי. במקום X יגדירו בחור פתוח כאחד שהלך כיפה בלי סרט ומסתפר אצל ספר. ובמקום Y יגדירו בחור פתוח כאחד שהולך חולצה קדרה או צבעונית ורוצה לצאת לעבוד.

בגדול רוב הבחורים הפתוחים כפי שמגדירים אותם בישיבות וכמו שכתבתי בכל מקום מגדירים ע"פ עניין אחר. הם בחורים לא מקולקלים אלה שהם מסתכלים על החיים בכייפיות ובחיוך ולא בצמצום ובחניקה... אחד רוצה לעבוד.אחד מתלבש טוב. וגם יש מקומות מסויימים שיגידרו בחור פתוח כאחד שאוהב לטייל בארץ הקודש... אבל רמת הרוחניות שלא השתנתה במאומה. וא"א להגדיר אותו בכלל כשבבניק.

שבבניק-הוא פשוט בחור שהתקלקל ברמה הרוחנית. ובחור מקולקל לא יגדירו אותו בשום מקום בחור פתוח.

לגבי עצם ההנחה שייתכן ובחור פתוח הוא בעצם 'שבבניק מוסתר' כמעט ב-100% מהבחורים שאני מכיר ומוגדרים כבחורים פתוחים,זורמים וכו'. רמת הרוחניות שלהם גבוהה והם לא עושים שטויות.. מצד שני אני מכיר בחורים שע:פ המראה החיצוני שלהם כל אחד יגדיר אותם כצדיקי הדור הם גרועים שבגרועים הם באמת שבבניקים.

לא לחינם אמרו חכמינו אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו. גם אם בחור ישיבה הולך חולצה קצרה+כיפה בלי סרט+מתלבש טוב ומשקיע בעצמו+נראה שהבחור זורם ומבין עניין.. זה לא אומר שרמת הרוחניות שלו בתחתית המדרגה. ואותו הדבר במקרה הפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סקר - חרדי פתוח חייב להיות שבבניק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.