בית פורומים עצור כאן חושבים

ההבדלים ומשמעותם בין התורה ומשנה תורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2007 12:20 לינק ישיר 

הרב מיכי
אולי אתה צודק- אני עדיין לא רואה את ההבדל המשמעותי בין הניסוח לכוונתי_ אבל חזקה לי אליך שאתה צודק. איך לנסח?ו עכשיו איך לתקן?

דיסק קשיח
לו יהי כדבריך - אני לא מסכים אתך אבל שיהיה- מה זה סותר את מה שאמרתי על ההבדלים בין עיין תחת עיין ובין עיין בעיין?

גדראובן
צדיק  בכל אופן במקרא שהוא פועל לפי הצדק.
אבל האמת שצדיק זה שלבוש שטריימל קאפוטה וגערטל, מחלק שיירים, כל מילה שניה שלו זה אוי ויי, לוקח קוויטל. מגלגל עיינים כלפי מעלה. ומלסטם את  היהודים התמימים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2007 12:34 לינק ישיר 

שמות פרק כג (ח ושוחד)לֹא תִקָּח כִּי הַשֹּׁחַד יְעַוֵּר פִּקְחִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִים:
(דברים פרק טז        וְלֹא תִקַּח שֹׁחַד כּי יְעַוֵּר עֵינֵי חֲכָמִים וִיסַלֵּף דִּבְרֵי צַדִּיקִם

על הבדל הנוסח בין הפסוקים       בשמות תכוב פיקח ---      ,ובדברים כתוב חכם,
מה ההבדל בין פקח לחכם? פיקח=זו תכונה שנולדים אתה, אינסטיקט. חכם=קונים כלומר לומדים הרבה ונהפכים לחכם. כשבני ישראל יצאו ממצרים לא היתה להם כל השכלה של לימוד אלה רק אינסטיקט של פקחות לכן נאמר שם פיקחים, אבל לאחר ארבעים שנה לאחר קבלת התורה ולימוד במדבר. הם הפכו לחכמים. ולכן בפעם השניה כתוב חכם. וכן בשמות לא כתוב עיני היות ולפקח לא היו אז ספרים, שהיה עליו לעיין בהם. אולם בדברים החכם צריך עין לעיי,ן ולכן כתוב בו גם עיני

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההבדלים ומשמעותם בין התורה ומשנה תורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext