הלוגיקה של המלל שלך מוטלת בספק קלות:
כתבת:
"אני שונאת את העידה שאני נמנית עליה, (סוג מאד מסויים של ספרדי... )
וכול מי שמציע לי הצעה - זה רק מאותו סגנון. לאאאאאא רוצה!!!"
דהיינו, את לא רוצה מישהו במנטליות של העדה הספציפית שלך, אליה את לא מתחברת.
מקובל לחלוטין.
אני באמת לא חושבת שזה שאדם נולד לסגנון מסוים של עדה,משפחה\מנטליות\אווירה מחייב אותו לקבל באופן מוחלט את כל ההווי שנילווה לזה, הוא בהחלט יכול לבחור לעצמו את הסגנון שמתאים לו, אליו הוא מתחבר יותר, ואני לא רואה בזה שום טעם לפגם, או נחיתות, או וואט אבר. וזאת בעיקר כאשר אנו נמצאים בתרבות פלורליסטית, נחשפים למגוון רב של סגנונות, והמנטליות שלנו מתגבשת לא רק בחוג המשפחה\עדה, אלא גם בחוג החברתי הרחב. מרביתנו עברנו תהליך טבעי של "הת-ישראליות".
גם האשכנזים, אגב.
לכי חפשי היום יקה אמיתיים, בני גילך..... אין. לא קיימים. זה תהליך שעבר על החברה בארץ כולה.
ואז את אומרת:
"אני בכלל לא רוצה ספרדי. יותר מתאים לי אשכנזי, למנטליות וכו'"
דהיינו גם ספרדי מעדה אחרת עם מנטליות ישראלית לא מתאים לך, כי "יותר מתאים לך אשכנזי". את ביצעת קפיצה מסוכנת מעובדה ("לא מתחברת למנטליות של העדה שלי") לבין מסקנה ("מתאים לי אשכנזי"), כאשר אין שום קשר אמיתי בין העובדה למסקנה.
אם הייתי כותבת: יותר מתאים לי "מישהו בעל מנטליות ישראלית פתוחה" או "אחד שאינו מחובר באופן כבד למנטליות של העדה שלי", לא הייתה לי עם זה בעיה. אבל לא, את קבעת "יותר מתאים לי אשכנזי". דווקא אשכנזי.
ועכשיו השאלה שלי היא : "למה?".
הרי מבחינה הגיונית, ברגע שתפגשי עם בחור ספרדי בסגנון שלך- לא אמורה להיות לך מניעה מלהינשא לו, אז למה להתעקש דווקא לעדה ספציפית?
אני יכולה לתת לך כמה רעיונות לתשובה:
1. פרקטיקה- את פשוט יודעת שבחברה החרדית יותר קל להסתדר עם שם כמו "רוזנברג" מאשר עם "אמסלם" ואת רוצה לשפר את מעמדך ולעשות חיים קלים לילדיך.
לא שזה לא נכון, רק אל תשכחי שלא ישכחו להם את העובדה שיש להם אמא ספרדיה.
אולי זה יתכפר לך אם הם יצאו לך גם בהירים, אבל לכי תדעי.
2. החברה שגדלת בה לימדה אותך לשנוא את העדה ממנה באת, לזלזל בה, ולגרום לך לתחושת נחיתות שאת כנראה מעוניינת באופן תת מודע לתקן ע"י נישואין לבחור אשכנזי.
אם זה הענין, אולי פסיכולוג יעזור.
3. בגלל שבחוג משפחתך הקרוב את לא מכירה כאלו שמתאימים לך, ולכן את מכלילה על כל בני עדות המזרח.
שאגב, זה גול עצמי למהדרין. אם את, כבחורה ספרדיה, קובעת שאת לא רוצה ספרדי ומכלילה את כולם, למה נראה לך שאשכנזי לא יכליל גם הוא, ויסכים להיפגש איתך בכלל? ואם תעני "אני זה לא כמו כולם", אז את צריכה באותה נשימה להאמין שיש בחורים ספרדים שגם הם "לא כמו כולם" (ולא רק שיש, אפילו יש הרבה. אני כבחורה ספרדיה, אשר מרבית הבחורים איתם אני נפגשת הינם ספרדים, לרבות ספרדים מישיבות ספרדיות, כי אני באמת לא נוהגת לעשות חילוק ולהכליל, אני יכולה להעיד שלרובם המוחלט, אם לא לכולם, היה סגנון ישראלי עדכני, רחבות אופקים ונימוסים משובחים ואף אחד מהם לא נראה כאילו יצא מהמעברה) לפסול את כולם באופן אוטומטי זו טעות טראגית ואינפנטילית, והאריכה בזה קודמתי הנבונה מיס_טידי.
את פשוט יורה לעצמך ברגל.
אגב, אם זה יעזור לך, אוסיף ואומר שנפגשתי לא אחת גם עם בחורים אשכנזים (בעיקר חוצניקים, מתחזקים או סתם אינדיווידואליסטים), ולא הרגשתי בהבדל משמעותי ביניהם.
תוקן על ידי שקית_ברוח ב- 22/02/2007 16:38:11
 |
|
|