בית פורומים עצור כאן חושבים

מוגבלים נפשית: מה המטרה שלהם בעולם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2007 14:13 לינק ישיר 

אני אתלונן על מוסריותו של אלוהים אבל לא באשכול זה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 16:04 לינק ישיר 

זכות שתיקה שלום
אני חושב שדבריך נכונים מאד. מי ששואל על מה "תפקיד" או תכלית של דברים בעולם, מניח שיש תכלית כזו, הנחה שאין לה הוכחה, ואין בה גם שום הכרח, אפילו לא מבחינה דתית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 16:14 לינק ישיר 

אליהו שי,
נכון שאפשר להתווכח על האם יש תפקיד\מטרה\ייעוד וכו',
אבל הנקודה אצל מוגבלים היא שהם אינם יכולים להרגיש טוב מבחינה נפשית כתוצאה מכך שבדרך כלל הם לא יכולים ללמוד פסיכולוגיה, גם אם לא רואים בזה ייעוד או תפקיד עדיין אנשים עושים את זה כי הם רוצים ונהנים מזה, ובפני מוגבלים לא עומדת אופציה כזאת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 16:41 לינק ישיר 

אליהו,
 ברוך הבא.

באשר ל'תפקיד' של דברים, רק אל תאמר לי שלא קראת את מאמרי (החשוב) ב'נקודה' האחרון.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 23:28 לינק ישיר 

מפליא אותי שאנשים דתיים מנסים למצוא הסברים הגיוניים למעשי השם. אם אתם אכן אנשי אמונה, ואינכם יושבים יומם וליל ודנים על כיצד זה איפשר אלוהיכם את השואה הנוראה על כל עוולותיה הנוראים, מדוע תיטפלו למקרה בודד זה? הסתירה כאן חזקה מאד.
 ולעצם העניין, האם אין הרחקת ההגשמה מעידה על כך כי בורא העולם אינו מעסיק עצמו בזוטות אלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 23:41 לינק ישיר 

לביטהובן
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1895209

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=153963

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 09:17 לינק ישיר 

מיכי
קראתי ותמהתי כיצד יצאו דברים אלו מעטו של אנטי אקטואליסט כמוך דנקיט בשפוליה גלימתו של הנזיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 22:06 לינק ישיר 

כשאני נוקט בשיפולי גלימתו של מישהו, אין זה אומר שאני מקבל את כל מה שהוא אומר או חושב. הגר"א נמצא אצלי במעמד בכיר יותר, ובכ"ז גם דבריו לא הפריעו לי לכתוב את שכתבתי.
וכיצד זה קשור לאקטואליזם?

בטהובן,
ברוך השב. יש כמובן הבדל גדול מאד בין השואה לבין הולדת ילדים מוגבלים. השואה היא מעשה ידי האדם ולא מעשה ידי האלוקים. הוא נתן לנו בחירה חופשית, וזה מה שעשינו איתה. לאפשר לנו לבחור רק בטוב ובלא מזיק פירושו שלפחות דה-פקטו אין לנו בחירה.
לעומת זאת, הולדת ילד מוגבל זה מעשהו שלו, ולכן באמת זוהי שאלה מטרידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 22:27 לינק ישיר 

השואה לא יכלה להתרחש בלי עזרתו הפעילה של אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 23:01 לינק ישיר 

השואה כן יכלה להתרחש בלי עזרתו הפעילה של אלוהים.

תוקן על ידי גוונא ב- 04/03/2007 23:01:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2007 11:38 לינק ישיר 

גוונא ידידי

לאדם המאמין שהכל הוא מהשמיים,  ואין אדם נוקף אצבע קטנה בלי שיכריזו עליו מלמעלה, אדם דתי לא יכול להרשות לעצמו להאמין שיש דבר בעולמנו שאינו בתיכנונו של האלוקים,
אבל האדם המאמין באלים מהמיתולוגיה היוונית יכול גם לחשוב כמוך

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2007 20:21 לינק ישיר 

מצח גדול

נראה כי בשיחתך עמו שטחת את הדברים שלימדוך בחיידר על תכלית ומטרת ביאתך לעולם.  כנראה אתה די בטוח שהם צדקו,  עד שאתה מוצא את דבריהם בתורה עצמה. המוגבל בן שיחך,  נוכח הבטחון הרב שאתה משדר,  החל "להבין" עד כמה הוא נחות ממך.

הבעיה היא שהוגי הדעות שלימדוך מהי מטרתך,  לא לימדוך מהי מטרתו של המוגבל [הדברים שיוחסו כאן לרב שך אינם ראויים לעיון ]

אז אולי תחזור אל מוריך,  ותברר דעת תורתם בנוגע למוגבלים,  לפני שתחזור שוב לבחור המסכן ש"פקחת את עיניו"?

ואולי אתה יודע שגם להם אין תשובה מלבד גלגולי עיניים וטחינת השכל? אם כן, מנין הבטחון שבנוגע לתכליתם של הבלתי מוגבלים הם כן צודקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 00:55 לינק ישיר 

ירוחם,
האם קיימים לדעתך רק שני הקצוות הללו? או להאמין שהכל מאלוהים או להאמין במיתולוגיה היוונית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 07:11 לינק ישיר 

מיכי,
הטיעון שלי לא היה על קבלת סמכות של מישהו, אלא על תפיסה לוגית שאמצת לעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 10:20 לינק ישיר 

גוונא.
 אכן כך. או שאתה מאמין שהוא יודע הכל והכל מעניין אותו,ויש מנהיג לבירה.
או שאתה חושב שאתה ואני לא מעניינים אותו, מכיון שהוא עסוק בנשפי חשק, יותר מעניינים
ויש עוד דרך לא להאמין בכלל, זו היא גם דרך באמונה.

ראו לאפיקורס שהוא מתפלל בבכי, שאלו אותו, אתה התחלת להאמין באלוקים? ענה להם האפיקורס: ראו עם יש אלוקים צריכים לבכות     ואם אין אלוקים ודאי וב ודאי שצריכים לבכות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מוגבלים נפשית: מה המטרה שלהם בעולם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.