קבלת שבת.
ערב שבת. 3 אחרי הצהריים במרינה . סירות דייג חבוטות .יאכטות מגונדרות. פעמונים רועדים על התורן.
מסעדה מלאה אנשים. אולי מאה אולי יותר. חבורות. זוגות. מושיטים ידיים. מגלגלים שיחה.
מלצר מציע יין. או תה . נינוחות.
זמר עם שיער גזום וקול מעושן על הבר. קצת שלמה ארצי, קצת מקרטני.
יושבים במרפסת על כסאות פלסטיק כתומים , בריזה מלוחה נושבת מהים, השמש כמעט טובעת. עוד מעט שבת.
הנה הוא החליף שיר.
מלך החיות.
" בשבילה אתה יכול להיות
מה שבא לך לראש
למשל מלך החיות או מלך ההרים, אם תטפס אי שם
קום תהיה כל מה שבא לך,
כי בשבילה אתה תמיד
מלך העולם "
-תגיד מה זה , יום שיש היום לא ,
-כן זה קבלת שבת .
-סליחה ?
-כל שבוע שמיל עושה כאן קבלת שבת עד הלילה. קצת שותים קצת שרים. אתה יודע זה המקום היחיד בעיר, חבר מביא חבר, תראה כמה אנשים ,
- בחיים לא שמעתי על קבלת שבת שכזו.
עפתי הביתה להתחפש. עוד מעט שבת. לבשתי לבנים , ועליהם שחורים, ועל ראשי יהיו שמים 24 זנבי שועלים. אצתי רצתי לבית הכנסת. קבלת שבת. עד שהגעתי כבר עמד החזן בלכה דודי . והוא מסלסל והולך , ומפתה את החתן ללכת לקראת הכלה , ואת הכלה לבוא אל חתנה, בואי בשלום עטרת בעלה, כגוונא דאינון מתיחדין לעילא. והוא מתנענע ושר מסלסל ומתלהב , וכל האנשים מרקדים איתו, ומקפצים , ימין ושמאל תפרוצי , ולא תבושי, לכההה דודדדדי ..... ורק אני עומד כמו אבל בין חתנים , וחושב על שדות תפוחים, ועל הזיות.
ראה אותי הרב שאני מהרהר במקום לרקוד, משך אותי למעגל, משך ומשך ושר וצעק עד שהתחלתי לשיר גם אני, "קום תהיה כל מה שבא לך . מלך החיות, או מלך ההרים ,"
קום תהיה כל מה שבא לך