|
|
| נשלח ב-27/4/2007 08:22 |
|
| |
מאיר,
[מש"כ 'הנצי"ב' כוונתך מסתמא ל'שאלת יעבץ']
כמו כן יתכן כי גם אם מצורע אסור בתש"ה, זהו רק כעסקת חבילה עם כל דיני מצורע החלים עליו, אך אין אפשרות שיהא כנזיר מן היין ולא מן המתים, ויהא מותר בכל דיני מצורע ורק באשתו יאסר, ויל"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2007 11:10 |
|
| |
[כמובן, פליטת קולמוס]
אכן, כמשנ"ת.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 02:14 |
|
| |
איני יודע אם כאן המקום - אולם אני משער שכאן ימצאו יודעים.
אניזקוק למידע בעבור תושב חו"ל שחושב לעלות לארץ - ומחפש שכונה לגור בה ובית ספר לילדיו - שיהיו חרדים אבל מתונים - באוירה רגועה ולא מתלהמת ומחמירה, ושבבית הספר יקדישו גם ללימודי חול מקום של כבוד מחד גיסא ומאידך שהתושבים ובאי בית הספר יהיו אנשים שיראת שמים בלבם - על כל מה שנגזר מכך מאידך גיסא.
קיימת חיה כזו בארץ? באיזור ירושלים?
אודה למי שיחלוק איתי את הידע בענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 03:02 |
|
| |
שואל חיבורים:
מחירה של ההגמוניה
א"ר יוסי: מפני מה הכל נאמנין על טהרת יין ושמן כל ימות השנה? כדי שלא יהא כל אחד ואחד הולך ובונה במה לעצמו ושורף פרה אדומה לעצמו. אמר רב פפא: כמאן מקבלינן האידנא סהדותא מע"ה? כמאן, כרבי יוסי (חגיגה כב.).
האם מדובר רק במחיר השליטה (על בית המקדש ועל בית הדין), או שמא אחדות העם (שלא לומר אחידותו) מהווה ערך מוביל, ששווה (כמעט) כל מחיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 13:39 |
|
| |
א66
למיטב ידיעתי, תוכל לקבל את הכל אם תוותר על המילה 'חרדים'
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 13:42 |
|
| |
מעשה ומת אלכסא בלוד ונכנסו כל ישראל לסופדו ולא הניחם רבי טרפון מפני שיום טוב של עצרת היה יו"ט ס"ד אי ביום טוב מי קאתו אלא אימא מפני שיום טבוח היה (חגיגה יח א)
האם ניתן להניח כי הברייתא היתה כתובה בראשי תיבות 'יו"ט', והנידון הוא איך לפענח, האם יום טוב או יום טבוח? שמא זה פירוש אנכרוניסטי?
------- מאיר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 13:58 |
|
| |
.
אינני זוכר היכן, אולם דומני כי ראיתי פעם הצעת פירוש זהה לשלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 14:48 |
|
| |
לא היה נראה לי שאני המצאתי את זה, זכרתי במעומעם שראיתי את זה פעם, וזה מתאים מאוד לר"ר מרגליות. כעת מצאתי בספרו 'מחקרים ברכי התלמוד' עמ' כב.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 14:51 |
|
| |
1. האם זה נכון שלמוניות השירות יש דין של מסיגי גבול?
2. האם יש לכך השפעה על הנוסעים?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 14:52 |
|
| |
(הוא מביא שם מהגרש"ש בחי' בסו"ס נתיבות עולם, מי זה?)
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 14:59 |
|
| |
מיכה
כשלמדתי סוגית מצודת הדג בפרק לא יחפור עלה לי שאיסוף בתחנות אוטובוס הרי הוא כמצודות הדג שהרי החברה השקיעה במתקן התחנה ונהג המונית אוסף את הנוסעים מן המוכן. ניתן לומר שהתחנה היא מכספי משלם המיסים, אך לנהג אין שום עדיפות. לא מצינו איסור על הדגים להיצוד על ידי השני, לכן דומה שאין הנוסעים משועבדים לאוטובוס היות שיש להם עדיפות במונית, אך המונית מתפרנס על חשבון בעל המצודה. הסתפקתי אם בחינם מותר לאסוף נוסע העומד בתחנה, מצד החברה הרי יש הפסד, עם זאת אני לא מתפרנס מזה, האם זו השגת גבול?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 15:45 |
|
| |
(מאיר,
ס' 'נתיבות עולם' ביאורים לברייתא דל"ב מידות, ר' צבי הירש קצנלבויגן, וילנא תרי"ח. בסופו הודפסו מעט חידושים מר"ש שטראשון.
רודולף)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 20:40 |
|
| |
לכאורה כמו שבמצודת הדג אסור להשיג גבול מפני שבעל המצודה טרח בזה, גם פה אסור לנוסעים לעלות בשירות ליד תחנת אוטובוס. כי הרי הם נהנים מעבודתו של בעל האוטובוס.
תוקן על ידי chouteng ב- 30/04/2007 20:40:41
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 22:03 |
|
| |
דגים אינם ברי ציווי, כן נראה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2007 22:47 |
|
| |
ומה אם הנהג ערבי? ואם מנהל המוניות ערבי גם הוא?
|
|
|
|
|