| נשלח ב-16/5/2009 17:39 |
|
| |
ירוחם
"אמר ר' יוחנן לא שמשו המזלות כל אותן י"ב חדש, אמר לו ר' יונתן שמשו אלא שלא היה רישומן ניכר, לא ישבותו רבי אליעזר ורבי יהושע, רבי אליעזר אמר לא ישבותו מכאן שלא שבתו ורבי יהושע אומר לא ישבותו מכאן ששבתו''. (בראשית רבה (וילנא) פרשה כה ד"ה ב, וראה גם שם בפרשה לג ד"ה ג.
"ונח בן שש מאות שנה והמבול היה מים וגו', ר' יהודה ור' נחמיה, ר' יהודה אומר שנת המבול אינה עולה מן המנין, א"ל ר' נחמיה אע"פ שאינה עולה מן המנין עולה היא בתקופות ובחשבונות''. (בראשית רבה (וילנא) פרשה לב ד"ה ו).
איך אתה מבין מדרשים אלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 07:40 |
|
| |
בקשה שאולי תיראה "מוזרה" משהו. החיים הם לא ירח דבש, ככה אמר מי שאמר. ובמיוחד מרגישים אותם כך מי שאין להם דירה משלהם ונאלצים להזדקק לדירות שכורות בגילאים מבוגרים. אבל לא סתם דירות שכורות אלא עם שותפים (מסיבה חברתית וכלכלית) אבל רוב האוכלוסיה של דירות שותפים הינה בשנות העשרים או השלושים. מעל זה כמעט ואין בנמצא (והמעט שיש, קשה לאתרו) אז אם יש כאן מי שמחפש שותף בירושלים, אנא תפנה אלי ובכך לא רק שתמצא שותף שתוכל לדון איתו בעניינים עצכח"יים, אלא גם תעשה חסד ותחסוך ממני את הסבל הרב שאני חווה בחיפושים האינסופיים שאני נמצא בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2009 11:23 |
|
| |
נישט
מדרש כמו כל מדרש אינו כפשוטו ,כשמו כן הוא- מדרש- יש לדרוש. ויש להבין איך אפשר לקחת בחשבון דבר שאי אפשר למנות.
.
וכבר הקדימני החכם מכל אדם- מעוות אי אפשר לתקון, וחיסרון אי אפשר למנות.
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 12:54 |
|
| |
לירוחם ושאר החברים שהשתתפו בחיפוש. אאוריקה!
ראו חולין סה ע"ב, שם הגמרא משלבת את הצד השווה עם כלל ופרט. ללמדך שחיפושים (ממוחשבים) הם לא הכל (לפעמים המרווח הוא גדול מדי, ולא רק כמה מילים).
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 15:18 |
|
| |
רב' מיכי
נחה עלי דעתי- לאחר שנחה עליך דעתך, הפעם משום מה לא חיפשתי במחשב . ולכן אולי לא מצאתי
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 16:26 |
|
| |
מספרים כי כשתל אביב היתה עוד קטנה, קיימו באוהל שם עונג שבת- בהשתתפות כל סופרי ואמני תל אביב,
ח.נ. ביאליק היה משתתף קבוע בערבים אלו, בדרך כלל היה מגיע באיחור קל, כמנהג אנשים חשובים, ועובר על פני כל האולם, לתפוס מקומו על הבמה,
ערב אחד בעוברו הבחין בין המושבים באדם שהכיר בצורה לא ברורה, חייך אליו ביאליק ושאל מתוך נימוס- מה שלומך? והמשיך בדרכו.
לאחר מספר מטרים הרגיש נגיעה קלה על כתפו, וכשפנה לראות. ראה את המכיר האומר לו, אדוני שאל מה שלומי. -רציתי להגיד לאדוני- ששלומי לא כל כך אי אי אי,
לאחר שבוע הגיע לביתו של המשורר מכתב רשום, אבל ביאליק לא היה בביתו לכן היה צריך לטרוח לבית הדאר לקבל את המכתב,
טרח ביאליק והלך בחום היום, לדאר לקבל את המכתב כשפתח אותו ראה כי כתוב- אתה זוכר ששאלת אותי מה שלומי? ואמרתי לך כי לא כל כך אי אי, רציתי לבשר לך כי ב"ה אני מרגיש יותר טוב.
לאחר כשבוע קיבל -היהודי השולח- חבילה בדאר -ע"ח המקבל,- מביאליק. הלך בהתרגשות לבית הדאר להוציא את חבילתו של המשורר, שילם 3 לא"י. דמי משלוח הרבה מאד כסף באותה תקופה, לאנשי התקופה- אבל חבילה מביאליק!!!! זה לא הולך ברגל., יצא מהדאר ופתח בהתרגשות את החבילה הכבדה,
ו מצא בתוכה אבן גדולה, עם פתק מצורף- אבן זו נגולה מליבי, כשהתבשרתי ש שלומך בסדר!!
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 21:54 |
|
| |
זה מזכיר לי סיפור על אחד המרצים שהיו לי (זיכרוני לברכה) בעת היותו מדען בקמ"ג, ניגש הוא בסוף ארוחת הצהריים אל תיבת התלונות ורוקן את קערת המרק לתוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 20:35 |
|
| |
בימים האחרונים החיפוש בגוגל לא מחזיר לי תוצאות מעצכ"ח והייד פארק בכלל. אפילו חיפוש ממוקד של site:hydepark.hevre.co.il מחזיר לי רק תוצאה אחת. האם אני היחיד שהבעיה הזו קיימת אצלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2009 23:20 |
|
| |
קיימ"ל בדברי השו"ע שכשכתב יש ויש הלכה כויש.
האם זה דוקא כשכתוב יש מי שאמר ויש מי שאמר או שאפילו כשכתוב ויש מי שחולק?
בתודה ובברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 00:49 |
|
| |
קלוצי,
זה מזכיר לי סיפור חביב ששמעתי ממישהו לפני כמה שבועות. בא יהודי לרב ביהכ"נ ושאל אותו מי קודם לעלות לתורה, חזן, או כל דבר אחר, יארצייט או מי שבתוך השנה, או חתן וכדו'. ענה לו הרב: תטיל מטבע. הלה תמה ואמר: אבל המג"א כותב שזה וזה קודם? על כך ענה לו הרב: נו, ואיך אתה חושב שהמג"א הגיע לתשובה שלו?!
לחילופין אומר לך: יש מי שאומר שגם בזה הלכה כ'ויש', ויש מי שחולק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 17:27 |
|
| |
הילל בעייתך בעייתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 18:47 |
|
| |
בעלבעמיו תודה על התשובה מרחיבת האופקים.
אולי יש לך מקור לדבריך?
(לא לסיפור)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2009 09:33 |
|
| |
קלוצמאך,
אני מניח שהתכוונת אליי.
התשובה 'מרחיבת האופקים' היא המשך לסיפור. ודוק היטב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2009 03:28 |
|
| |
בעקבות הבעיה שתיארתי קודם, אני מבקש את עזרת הציבור בחיפוש אחרי אשכול שעסק בירושלמי על "אקרא לאלהים עליון" - בי"ד שעיברו את החודש ונערה בת שלוש שבתוליה חוזרים.
לינקי? מישהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2009 11:16 |
|
| |
בדף הבית של הייד פארק ישנה אפשרות "חיפוש תוכן באמצעו גוגל". אצלי זה עובד. אולי אתה מחפש את הודעתו זו של נישטאיך? [זו התוצאה היחידה לחיפוש בתוליה חוזרים]
|
|
|
|
|