בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2009 01:12 לינק ישיר 

הילל, אין שום מקור לפטור מכיפה בלילה. להבדיל מציצית, תפילין וכד' שהפטור בלילה נלמד מהפסוקים עצמם, אין כל דרשה מקבילה לגבי הפטור מהכיפה, ודו"ק.

לילה טוב.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2009 09:09 לינק ישיר 

שכן,
זה תליא, כמובן, האם הכל בחזקת אסור עד שיהיה מקור פוטר, או שהכל בחזקת מותר עד שיהיה מקור שאוסר.
לדעתי אין גם מקור שפוטר מעמידה על רגל אחת תוך אכילת דגים בפורים שחל בשלושה רגלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2009 09:31 לינק ישיר 

רב מיכי, פה נכנסת למחלוקתן של הלל ושמאי בענין אותו נכרי שביקש ללמוד את כל התורה על רגל אחת, שאמנם לא פורש שהיה זה בפורים אבל תוכן שאלתו מוכיח.

וביתר רצינות -

בהקשר אחר הביא בעל בעמיו דברי אותו פרופ' - איני זוכר את שמו - שאמר את המשפט הבא, פחות או ויותר: בשבת, אם תסיר את המנהגים והתוספות, תישאר עם גרעין השבת. באבלות, אם תוותר על המנהגים והמסורות, לא תישאר עם כלום.

למעשה, רוב מוחלט ועצום של הנהגת היהודי הדתי, וק"ו החרדי, היא הנהגה שאין לה קשר ולו קלוש ל"מצוות" כפירושן הבסיסי. ואיני מדבר על הפירוש הבסיסי למצוות בתושב"כ, כגון מצוות התלויות בארץ או שילוח הקן או יבום, ואף לא לעיקרה של תורה כאהבה לרע כמוך.

אפילו תורת הש"ס, ואף תורת הראשונים, אינה כתורת הזמן הזה. בטח לא כהנהגה שאינה ממש "תורה". מה נלין על שואל "הלכות חבישת כיפה בלילה" [בקרוב הספר], כאשר כיפה ביום הפכה לעיקר דתי? ושאר מלבושים, חלוקים, מעילים עניבות וזנבות שועל? ותולעים וחותמות הכשר ושדים ורוחות ואמונת-טפשים [שזה כמו אמונת חכמים, אבל בלי לעבוד על עצמנו], וכו' וכו'?

שא סביב עיניך וראה - זו תורה?

ובענין שפתחתי בו אוסיף, כמה צר לי על צאצאיו של אותו נכרי, שנתערבבו בעם חכם ונבון, ולא הבין את שרמז לו שמאי באמת הבנין - "ברח כל עוד אפשר". שמא יואילו הרב שרמן וחבריו לבטל את גיורו למפרע, והם את נפשותם יצילו.

תוקן על ידי השכן ב- 28/06/2009 9:31:12

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2009 10:58 לינק ישיר 

השכן!

(שו"ת הרי"ד סימן סה ד"ה כמה יש)

כמה יש בדברים הללו תילי תלים על כל קוץ וקוץ והרי הררים התלוים בשערה , ומי יתן לי אבר כיונה להיות דן עם כבודך פנים בפנים אשר יחדיו נמתיק סוד וארחיב דבריי אליך כי מי יוכל לכתוב בספר כל רעיוני לבבו וייגע הסופר ויקצר הספר ומה שאוכל להפסיג ולהשיג בקצרה הנני כותב לכבודך מה שכתוב אתי על זה במגלת סתריי, ומה שנראה לי עכשיו לכתוב על דבריך.

משנה מסכת חגיגה פרק א משנה ח

היתר נדרים פורחין באויר ואין להם על מה שיסמכו הלכות שבת חגיגות והמעילות הרי הם כהררים התלויין בשערה שהן מקרא מועט והלכות מרובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 08:25 לינק ישיר 

שלום לכולם,

רציתי לדעת אם קיים אזכור בגמרא/מדרשים/זוהר לערפדים. אני מכיר מקורות על בנות-ים, ביגפוט ועוד כנה וכהנה (פעם ראיתי אתר שריכז את כל הדברים האלה, אך אבד לי) - אך האם קיים רמז כלשהו לערפדים, או גזע של בני אדם הצמא לדם, או גזע שרגיש לאור, או שפועל בלילה, או משהו שמזכיר את תכונות הערפד?

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 09:47 לינק ישיר 

אם מקור או סברה לא ידועים לכם, אולי תוכלו לומר לי עד כמה נפוץ בציבור לחבוש את הכיפה בלילה?

אופיר
"הזאב והארי וכו'. מאי ברדלס? אמר רב יהודה: נפרזא. מאי נפרזא? אמר רב יוסף: אפא. מיתיבי, רבי מאיר אומר: אף הצבוע, רבי אלעזר אומר: אף הנחש; ואמר רב יוסף: צבוע זו אפא! לא קשיא: כאן בצבוע זכר, כאן בצבוע נקיבה; דתניא: צבוע זכר לאחר שבע שנים נעשה עטלף, עטלף לאחר שבע שנים נעשה ערפד, ערפד לאחר ז' שנים נעשה קימוש, קימוש לאחר שבע שנים נעשה חוח, חוח לאחר שבע שנים נעשה שד, שדרו של אדם לאחר שבע שנים נעשה נחש"
(בבא קמא טז.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 15:15 לינק ישיר 
הילל, תודה, אבל

חוששני שלא לכך הייתה כוונתי - כוונתי הייתה לגזע של בני אנוש כלשהו שיהיה לו קשר תאוותני לדם, כדוגמת סיפורי
הערפדים המודרניים, ולא לחיה ערפד עצמה.

האם יש כזה דבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2009 11:05 לינק ישיר 

המקור לישן עם כיסוי ראש הוא מהמשנה ברורה סימן ב' ס"ק י"א, שכתב, "ומידת חסידות אפילו פחות מד"א ואפילו בעת השינה בלילה". וציין בשער הציון לשל"ה. לגבי היקף המנהג אצל החרדים,, לא הצצתי לאף אחד לחדר שינה שלו, אבל נראה לי שזה מנהג די רווח, [סוף כל סוף זה בסימנים הראשונים של המ"ב, אז כל אחד שבישיבה קטנה היה בחיזוק והחליט ללמוד מ"ב כסדר, למד את זה לפני שהוא נשבר בסימן ח'].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2009 14:02 לינק ישיר 

אופיר

ראה באשכולי:

הייד פארק - מרכז פורומים ישראלי | גם לחמור יש מזל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2009 09:25 לינק ישיר 

ראיתי שמביאים בשם הגרי"א הנקין מדבריו בעדות לישראל (דומני נדפס גם בתשובות איברא כרך א) כנגד אמירה בלחש של החתימה של גאל ישראל.

האם מישהו יכול להעלות ציטוט מלא, או לשלוח לי באישי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2009 09:25 לינק ישיר 

ראיתי שמביאים בשם הגרי"א הנקין מדבריו בעדות לישראל (דומני נדפס גם בתשובות איברא כרך א) כנגד אמירה בלחש של החתימה של גאל ישראל.

האם מישהו יכול להעלות ציטוט מלא, או לשלוח לי באישי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2009 09:26 לינק ישיר 

עקב תקלה ההודעה נשלחה כמה פעמים

תוקן על ידי הלך ב- 14/07/2009 9:25:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 05:24 לינק ישיר 

ראיתי מרבים להביא בשם הרמב"ם (וחביב הדבר במיוחד על מומחי כושר ותזונה ושאר אינקוויזיטורין) נוטריקון בריאות- בטל רוגזו, יפחית אכלו, יגביר תנועתו.
שמא ידע מי מחכמי המקום להנהירני מקומו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2009 20:32 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=38&topic_id=2660861&forum_id=19616

תפתחו אשכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2009 22:45 לינק ישיר 

תוקן על ידי שמניךטובים ב- 23/07/2009 22:44:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 104 105 106 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.