|
|
| נשלח ב-9/9/2009 16:37 |
|
| |
מפרשים מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 17:01 |
|
| |
את שיר השירים. ר' למשל בהקדמת דעת מקרא לשה''ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 18:03 |
|
| |
רציתי לשלוח אותך לעיין שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 10:20 |
|
| |
ראב"ע
ויש ספר שלם של הרב שרלו 'אחריך נרוצה' - ויש בו פרשנות פשט ודרש
|
| נשלח ב-10/9/2009 12:15 |
|
| |
לראבע שלוש דרכים בפירוש שיר השירים אחת מהן בדרך פשט, אבל בהקדמתו הוא מדבר בפסקנות בעד הראיה המקובלת (של משל ואליגוריה).
אחפש את הספר של הרב שרלו. הוא מסתמך שם על פרשנים מסורתיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 13:18 |
|
| |
כן בחלק הפשט הרבה על ראב"ע
בחלק הדרש ע"פ קו במדרשים המתפרש כמשל בעל סדר היסטורי על שלבים בהיסטוריה של עמ"י
|
|
| נשלח ב-11/9/2009 11:00 |
|
| |
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2009 05:04 |
|
| |
במסכת שבת (יג ע"א) אנו מוצאים את גזירות "י"ח דבר" שרבות מהן היו "משום בנותיהן", וכן הוא במסכת עבודה זרה-בפרק השני, הידוע לכם על מאמרים העוסקים בנישואי התערובת שהיו בסוף ימי בית שני, (ימי בית הלל ובית שמאי)?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 13/09/2009 5:02:49
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2009 14:26 |
|
| |
האם הפורום הנוכחי עסק או עוסק או יעסוק בהלכות הרמב"ם(משנה תורה) ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2009 18:44 |
|
| |
קוקון, אתה צריך להיות ממוקד יותר. יש כאן הרבה דיונים על הרמב"ם. האם אתה מתכוין לדיונים כלליים על שיטתו, או על נקודות מסויימות בה?
הכי טוב, אם תציג את הבעיה בה אתה עוסק, ומה אתה מחפש ולצורך מה. זה יסייע לקלי המקלדת כאן (שאנוכי הקטן לצערי לא נמנה עמהם) למצוא את הלינקים הרלוונטיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2009 19:53 |
|
| |
מיכי אברהם,פעם כששמרתי עשיתי את ההלכות כמפורסמות,וקצתי בדרך הזאת,למרות שהביאני
למחזות אשר לא הכרתי,עתה כוונתי מהשמיים להלכות טומאה,במשנה תורה,ועם האינטואיציה ניגשתי לאחת ההלכות
ממש הלכות להבין אותם
כגון הלכות טומאה ,ספר טהרה-הלכות שאר אבות הטומאות,פרק חמישי.
כלומר אם ארשום כאן את ההלכה אקבל הסבר?
תוקן על ידי kookon ב- 13/09/2009 19:54:44
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2009 01:18 |
|
| |
קוקון, אין לי מושג. וכי נביא אני או בן נביא?! תנסה להעלות את השאלה, ואולי תקבל הסבר, או שלא. האם אתה מעלה שאלות רק כשיש לך התחייבות מראש לקבל הסבר? הרי ברור שעל השאלה הכללית האם התייחסו כאן בפורום לרמב"ם תקבל תשובות שיעזרו לך הרבה פחות ביחס להלכה המסוימת שמעסיקה אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2009 21:19 |
|
| |
מנהגי כיסוי הראש
החובה הנהוגה להלך בכיסוי ראש או לחלופין "שלא להלך בגילוי ראש", וטיבו של אותו "כיסוי ראש", מעסיקים אותי מאוד זה זמן מה.
במיוחד התפתח אצלי אנטיגוניזם עז דוקא כלפי הכיפה שלכאורה אמורה היתה לכסות את הראש, אך היא החליפה תפקיד זה שהיתה אמורה למלא, בתפקיד חדש לחלוטין שלא היה מעולם (בחינת חדשים מקרוב באו) והוא להוות "סמל דתי" הרבה לפני והרבה יותר מאשר לכסות את הראש שזו מטרתו של אותו בגד שמינחים על הראש. (וכי מה יכולה לכסות כיפה בגודל גרוש המצויה לרוב במחוזותינו?)
אודה מאוד למי שיעזור לי למצוא חומר (רצוי אקדמי מחקרי) על מנהגי כיסוי הראש בקהילות ישראל בעבר הרחוק והקרוב, ואיך, למה וממתי הוחלף הכובע בכיפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2009 09:27 |
|
| |
אתה מניח שמטרת הכיפה היא לכסות, אבל הכיסוי עצמו לשם מה הוא נועד? גם זה סמל. לכן אין כאן אלא סמל, ומשיש סמל אין פלא שכל אחד משתמש בו לסמל את מה שהוא מאמין בו או רוצה לבטא. כזה הוא היה וכזה הוא נותר. ומכאן אל תתפלא על כיפות הגרוש, שכן אין בהן כל רע. כסמל זה בסדר גמור, ולא צריך לכסות ממש, שהרי הכיסוי גם הוא לסמל בעלמא. אמנם בד"כ כיפות גרוש מבטאות משהו שאינו קשור ליר"ש, ואני מניח שאת זה באת לגנות, אבל פוק חזי שבזה הראית שגם אתה התייחסת לסמל שבכיפה ולא למהות (שאין בה).
|
|
|
|
|