בית פורומים עצור כאן חושבים

משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2009 11:33 לינק ישיר 

בעל, ראה אשכולו של בוגי: יו"ט שני - ה'עקב אכילס' של האורתודוכסיה
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1130882&forum_id=1364
שם המקום הראוי לשאלתך, או שהתשובה כבר שם

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2009 18:14 לינק ישיר 

האם מישהו מכיר מקור למנהג להתיז מים על הש"ץ בתפילת גשם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 09:28 לינק ישיר 

vrucrl: הרב בנימין אפרתי

מישהו מכיר את היהודי הזה? את הביוגרפיה שלו? מצבו היום? מה עשה/עושה? חרדי/דת"ל?

למאי_נמ:

מחבר "הסנגוריה במשנת הרב קוק", לימים 'חזר בשאלה' והפך חרדי.

ור' http://www.yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?fid=31&tid=45467&id=119010

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 09:40 לינק ישיר 

vrucrl: הרב צבי ישראל טאו

מישהו מכיר את היהודי הזה? את הביוגרפיה שלו? מצבו היום? מה עשה/עושה? חרדי/דת"ל?

בעלבעמיו:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%91%D7%99_%D7%98%D7%90%D7%95

אפשרי:

שמעתי כי עמדתו של הרב טאו, קיצונית מאוד, בנוגע ל'פרשנות המקרא', וכי לקיצוניות זו יש חלק בפרישה שלו מ'מרכז'. האם יש בזה ממש?

vrucrl:

תודה

אבל התכוונתי יותר לאנשים שמכירים אותו אישית בחיים ויכולים להעיד/לספר עליו

מה פירוש קיצונית?

?

בעלבעמיו:

אפשרי
הוא מתרחק מכל דבר הנראה כנוגע בביקורת המקרא.

אישציפור:

אפשרי,

לא נראה לי שהקיצוניות מתבטאת דוקא בזה, זה רק סימפטום.
מדובר באדם בעל תפיסה "רוחנית" שמתנגד בחריפות (או לפחות כך היה בעבר) כלפי כל גישה שלטעמו חורגת מה"אמת הטהורה" שהיא כמובן נחלתו שלו ושל האוחזים עמו בדעה (תוך אחיזה כמובן ב"גדולים" הרב צבי יהודה והרב קוק) , יש קו שלם של רבנים בגישה הזו.
אגב סגנון ההתנהלות בטח נשמע לך מוכר מאיפהשהוא , לא?

מקסוול:

http://www.etzion.org.il/dk/1to899/851mamar.htm

למאי_נמ:

הרב צבי ישראל טאו שליט"א עלה במספר אשכולות בפורומינו, אך בדר"כ בהקשרים חיצוניים עד פוליטיים, אם כי לא זולים כמו בפורום השכן (שמותר להזכיר את שמו). גם האשכול הזה בנתיים הולך באותה דרך, ולכן אני נמנע מלהתייחס לנאמר בו עד עתה.

אולם אכתוב עקרון אחד מהגותו, שהוא ג"כ בעל הקשרים מעשיים, אך אנסה לסרטט אותו בצורה יותר רצינית.

הרב טאו שליט"א איננו מחפש לבנות 'אישים' פרטיים מושלמים במידת האפשר, אלא מחפש לבנות אומה מושלמת במידת האפשר. השקפה זו יש לה השלכות על כל תחומי החיים, ונציין תחום אחד.

ישנם רבנים התומכים במסגרות המשבות תורה וצבא או תורה ואקדמיה (למשל מכון לב).

לעומתם, הרב טאו שליט"א, דוגל בשיטה של התמקצעות. לכן, ת"ח צריכים לעסוק [כמעט] רק בתורה, ואילו קצינים צריכים לעסוק [כמעט] רק בצבא, ומדענים צריכים לעסוק [כמעט] רק במדע.

כמו שכאו"א מבין שמי שהשקיע חצי יום בתורה וחצי יום במדע - איננו יכול להגיע להשגים המקבילים למי שהשקיע יום שלם במדע או למי שהשקיע יום שלם בתורה.

ומספרים שקצין אחד (שמו מפורסם בחוגי הר המור, אך זה לא נוגע לענין) לקח שנת שבתון ללימוד ב'מרכז הרב' (לפני הפילוג). בסיום השנה עשה מסיבה לחבריו בישיבה בטרם יחזור לצבא. דיבר שם אחד הר"מים ואמר: "בשרותך הצבאי, כל רגע פנוי - תנצל ללמוד תורה, כל רגע שתוכל 'לגנוב' - תנצל ללמוד גמרא/אמונה..."

דפק הרב טאו על השולחן וצעק: "לא כך למדנו רבנו" [- הרצי"ה קוק זצ"ל]. השררה דממה במקום. והרב טאו אמר: "כל רגע פנוי - תשפר את היכולות המבצעיות שלך, ללמוד על תפעול הטנק, וכיו"ב...

~~~

כמובן, יש לסייג את הדברים.

כדי להיות ת"ח גדול צריך לדעת גם ידיעות בחכמות אחרות, לפי המדע של אותו הזמן, וכן ידיעות בפילוסופיה ובתחומים נוספים (למפקפקים, - ניתן לקרא בקישור בוויקיפדיה שגם הרב טאו שליט"א מסכים לכך). אך זה צריך להיות צדדי.

כמו שלא יתכן שסטודנט לרפואה ילמד חצי יום פילוסופיה, כך לא יתכן שבחור ישיבה ילמד חצי יום במכון לב.

כמו כן, אנשי מעשה (קצינים, מדינאים, חקלאים, מדענים, וכו') צריכים לקבוע עיתים לתורה, אך זה צריך להעשות שעות בודדות ביום, ועיקר היום להשקיע במקצוע שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2009 13:34 לינק ישיר 
למה אין בפורום שום התייחסות לרב כהנא?

http://www.youtube.com/watch?v=H_lbT1Di46c&feature=related

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2009 14:18 לינק ישיר 

הנה יש

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 05:32 לינק ישיר 

אוקי. אני אשמח לתגובה עיניינית למה שנאמר בקטע הבא: http://www.youtube.com/watch?v=FGFk5jVxeWo&feature=related

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 13:06 לינק ישיר 

אפיק
 לא הצלחתי לשמוע היטב- אבל הנה תגובתי, בזמנו כמו רוב הצעירים החרדים היתי מחסידיו של הרב כהנא, בצורה מאד אקטיבית. עד שביום אחד בשיחה אינטימית עם הפעילים, הוא קרא לערבים- לא בלהט הויכוח ולא כתגובה- הוא קרא להם כלבים,
 אדם שמסוגל בקור רוח ,לכנות אדם אחר שנברא בצלם, בשם כלב, אינו אדם ראוי בעייני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 20:39 לינק ישיר 

אני בהחלט לא חושב שערבים הם כלבים, ואני לא חושב שצריך לגרש אותם, אבל כהנא העלה בעיות
שקיימות, בעיות שלאף אחד אין ולא היה אומץ לחשוב עליהן, והוא ראה את המציאות נכוחה. שים לב שאת
הרשימה שלו החרימו ולא נתנו לו אפשרות להגיע לתקשורת. בניגוד למפלגות הפלסטינאיות שפועלות
בניגוד לחוק מאחר שהן מתנגדות לקיום מדינה יהודית.
תוקן על ידי - אפיקבנגב - 18/10/2009 20:40:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 20:46 לינק ישיר 
לקראת עונת הגשמים הבעל"ט

תוספתא תענית פ"א הל"ד
<כמה גשמים יורדים והיא בהם כדי רביעה? מלא כלי של שלושה טפחים דברי ר' מאיר.>
שלושה טפחים הם 240 מ"מ, קרוב למחצית הממוצע השנתי בירושלים, וזו רביעה ראשונה בלבד. האם עד כדי כך השתנו כמויות הגשמים?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/10/2009 21:12:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 22:09 לינק ישיר 

אפיק
הרב כהנא נפסל לכנסת- לא בגלל שהוא רצה לגרש את הערבים, הוא נפסל מכיון שהוא קרא לערבים כלבים- זו גזענות!

בעיות לא פותרים כשהופכים את- היריב -השונא- האויב,- לכלב, כלומר מוצאים אותו מחזקת בני אדם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 23:16 לינק ישיר 

הנני לבקש את עזרת חכמי הפורום שליט"א בהבנת דברי הראשונים:

בסוף מסכת עבודה זרה (עו, א) מביאים התוספות את דברי רבינו תם (שמקורם בספר הישר, תשובות סימן יב) שקדירה שעבר עליה לילה נחשבת 'נותן טעם לפגם', ומוסיפים בשמו משפט סתום כזה: כי לא היה דרך בימים קדמונים לבשל בלילה.

הרא"ש שם (סימן לו) מוסיף על כך ואומר ומתוך שאין מבשלין בלילה נפגם הטעם הנבלע בקדירה.

מהי כוונת הדברים?

[לא מצאתי מי שעמד על זה כלל חוץ ממחבר בן זמנינו שמפרש שהרא"ש בא לומר שלכן אין לחשוש שמא בישלו בה במשך הלילה. מלבד שזה דחוק בלשון הרא"ש, גם מדבריו שם נראה שבא לבאר מדוע השיעור הוא בלינת לילה ולא בשיעור זמן אחר].

אודה לכל מי שיסייע לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 21:25 לינק ישיר 

שלום

זכורני שבעבר ראיתי בתשובות הרמב"ם דברים שמהם יוצא, שהאמת ההלכתית נקבעת בהתאם לתפיסה שלנו את ההלכה (בשונה ממה שיש שמבינים מההקדמה למשנה).

מישהו זוכר היכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 23:34 לינק ישיר 
בקשת עזרה בנוגע למבוכה דתית

יש לי מבוכות ותהיות שאולי כאן המקום לפרוט אותן.
הנושא הוא הדת הנוצרית.

אני הנני יהודי אורתודוכסי למהדרין, וזה גם מוצאי המשפחתי. בתקופה האחרונה אני מהרהר הרבה בעדיפותה של הדת הנוצרית. מחשבותיי אלה לא נוגעות בתיאולוגיה עמוקה, אלא קשורות לרחבות ולכלליות של הבשורה הנוצרית, לעומת מה שנדמה לי ברגעי דחק מסויימים כצרות רוח ואופק ביהדות.

אילולי סיבות חברתיות ומשפחתיות כבדות משקל, ייתכן שהייתי מקבל עליי את הדת הנוצרית (כנראה תוך כדי קיום מצוות), אבל הסיבות האלה ישנן, ולכן האפשרות הזו אינה קיימת, אבל אני סובל ממחשבות חדות מתרוצצות.

אנא הטיפו באזניי דברים ערבים המתיישבים על הלב וסועדים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2009 08:41 לינק ישיר 

מה פירוש לקבל את הדת הנוצרית תוך קיום מצוות? האם הכוונה להיות יהודי דתי שמבקר בכנסייה מדי יום א'?
הרי ההבדל בין הדתות הוא בעיקר בהיבט של המצוות. הדרישה להיות מוסרי קיימת גם ביהדות (ואם היא אינה מתממשת בצורה מספקת זו בעיה שלנו ולא של הדת עצמה). אז מה יש שם שאין כאן? כפרה אוטומטית שמסתפקת בוידוי בפני הכומר?
כל העסק הזה, אם בכלל זו אינה פרובוקציה, ממש לא ברור לי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משאלות: אשכול בקשות מחברי הפורום [ג']
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 111 112 113 ... 136 137 138 לדף הבא סך הכל 138 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.