|
|
| נשלח ב-21/2/2011 15:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 20:38 |
|
| |
הסרטון הזה נראה לי סרט תעמולה לבטאון העדה החרדית.
וההבדל בין גאבד לראבד עד כמה שידוע לי (מאחד מהסבות שלי שהיה פעם מקורב לחוגים האלו) זה שהגאבד הוא כמו הנשיא (הוא לא יושב בבי"ד הוא כאילו גאון מבחוץ) והראבד הוא כמו ראש הממשלה (הוא יו"ר ההרכב של הבי"ד בפועל) . רק שהסמכויות האמיתיות הם של הגאבד. הוא האחראי והסמכות של העדה החרדית. ככה נדמה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 20:53 |
|
| |
לא ראיתי שום סרטון, פשוט בכתבה שקראתי במסגרת הצהובונים המגוחכים המופיעים כאן למעלה כאילו היו כאן כתבות עיתונאיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 17:09 |
|
| |
יש אומרים שכיום הצורך בשני התוארים הוא איזון פוליטי שהגאבד לא יכול להיות מהפרושים הליטאים ואילו הראבד כן . איני יודע מה היה בעבר אולי זה בעצם מסגרת אחת לשני מוסדות משותפים בעבר כמו שברבנות הראשית ישנם רב ספרדי ורב אשכנזי בגלל שבעבר חיו שני העדות בירושלים ועוד במוסדות ומסגרות נפרדות..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 10:05 |
|
| |
הגהותיו של הר"ר מרגליות על שו"ת מן השמיים לר"י ממרוויש - היכן נדפסו? האם יצאו לאור? האם באחד הספרים של הר"ר מרגליות, ואם כן - באיזה? תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 19:42 |
|
| |
קאהן, יש מהדורה של הרב מרגליות עצמו לשו"ת מן השמים (ספר כחול, בסדרת כל כתביו). המבוא הוא דיון מקיף בנושא תקשורים עם השמים בהלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 23:52 |
|
| |
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 08:55 |
|
| |
בפרויקט השו"ת יש את שו"ת מן השמים עם הערות הרב מרגליות, אך ללא המבוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 14:54 |
|
| |
חברים יקרים, האם אפשר לקבל "עתק" מהפורום שלנו ?? בתשלום כמובן,
תודה ראש
max
|
| נשלח ב-10/3/2011 17:05 |
|
| |
אני נהנה להקשיב לשיעוריו של הרבי מטולנא על הגמרא המושמעים על חלק מדפי הגמרא במערכת קול הדף. אני מוקסם מרמת הבהירות של הסבריו. דא עקא ששיעוריו כוללים חלק מזערי של הגמרא בחלק מהמסכתות (כגון חלק ממס' חולין וחלק ממס' פסחים).
האם תוכלו להמליץ לי על רמי"ם נוספים אשר רמת ההסבר שלהם עומקים בשווה עם האדמור מטולנא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 14:21 |
|
| |
אשמח לקבל המלצה על ספר מקיף ואובייקטיבי על נושא החסידות והפולמוס שסביבה.
תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 21:06 |
|
| |
ספר אוביקטיבי על החסידות נדמה לי כי אין- בצעירותי קראתי את ספרו של הורדצקי- החסידים והחסידות, -לא נראה לי כי הוא אוביקטיבי, אבל הוא מנסה בכל אופן להיות כזה, יחסית הוא ממצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2011 21:46 |
|
| |
ע"ז סו ע"א:
חמרא חדתא בענבי - אביי אמר: במשהו, ורבא אמר: בנותן טעם. אביי אמר במשהו, בתר טעמא אזלינן, אידי ואידי חד טעמא הוא, דהוה ליה מין במינו, ומין במינו במשהו; ורבא אמר בנותן טעם, בתר שמא אזלינן, והאי שמא לחוד והאי שמא לחוד, וה"ל מין בשאינו מינו, ומין בשאינו מינו בנ"ט.
אני הבנתי שבמין בשאינו מינו בנותן טעם הסברה היא שהואיל ומורגש טעם האיסור בהיתר אינו בטל, הסבר זה מובן לדעת אביי שבתר טעמא אזלינן, אבל מהו ההסבר לדעת רבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2011 12:22 |
|
| |
ובהמשך שם סז: נרמא שנותן טעם לפגם מותר וגם ר"מ שאוסר סובר שיש לימוד מפסוק. מה הסברא להקל בנטל"פ, אם טעמו ניכר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2011 16:00 |
|
| |
בעל בעמיו
מה שכתבת כאן בקיצור ראוי לאשכול. אנא חסוך לי זמן ופתח בעצמך ואשתדל, בל"נ, לעיין ולענות לפחות את המינימום.
אמנם, ראוי שתספק גם קצת חומר יסודי עבור מי שאינו מתמצא.
|
|
|
|