השאלה מצריכה אשכול בפני עצמו. מהו בודהיזם לסוגיו ובימינו? (המון שאלות). מהי עבודה זרה? האם רק עבודה זרה במובן החמור אסורה? האם אנו עוסקים במערכת אמונות, בהתנהגות?
תודה מימוני אולם אינני מעוניין לפתוח אשכול בנושא האם בודהיזים הינו ע"ז, אלא רק מחפש מקורות בנושא, לאור העובדה שת"ח מפורסם אחד, אמר לי שדנו בזה כבר הפוסקים והגיעו למסקנה שזה ע"ז, אולם מעבר ל"שותי"ם" ברשת שמידת רצינותם מוטלת בפסק, ובוודאי לא אליהם התכוון אותו ת"ח (שכמדומני שאיננו יודע לגלוש ברשת) לעת עתה לא עלה בידי לגלות שום שו"ת בנושא.
נשלח ב-17/10/2011 08:59
מרובקה
לי זכור משהו על התייחסות ליוגה ועל מתנה שהמודט (=עושה המדיטציה) נדרש להביא, ועל המילה שהוא חוזר עליה ללא הרף, ששתיהן אסורות. זה טכנית. אבל כמדומה שכאן זה לא בודהיזם, או לא רק, אלא סוג מאד מסויים שלו, אולי זן בודהיזם בפרשנות מערבית.
יש מחקר מעניין שמשווה בין בעל התניא לבין הוגים בודהיסטים. כשמנתחים את תפיסותיו של בעל התניא, מגיעים לעמדות שמיתרגמות למקבילות לתפיסות יסוד של הבודהיזם: שלילת הישות מן העולם, כל המציאות אינה אלא דמיון, שלילת מציאות פרטית של תודעה פרטית (יש כאן פרדוקס: מי טועה ומי בוחר לטעות, אבל זה משותף לשתי הדרכים) ועוד.
האם זה מכשיר את הבודהיזם כמערכת אמונות או פוסל מן היסוד את חב"ד? והאם בעל התניא הוא שהחל עם גישה זו או שמקורה לפניו? אבל באמת ראוי לדון בכל זה באשכול על בודהיזם. ולשם יש להעתיק את הודעותינו האחרונות.
חיפוש בפרוייקט השו"ת העלה שהביטוי יהרג ואל יעבור מופיע שלוש פעמים בבבלי אך לא במשנה, בתוספתא ובמדרשי הלכה. האם חכמי הפורום מכירים במקורות הנ"ל מימרות ודיונים בנושא מסירות נפש וקידוש השם? אודה על כל תשובה.
נשלח ב-5/11/2011 19:20
שלום לחברי הפורום
אולי מישהו יוכל לעזור.
אני מחפש חוג או שיעור בתנ״ך ע״פ הפשט.
כשאני אומר פשט, כוונתי היא שבשיעור מנסים להפעיל את ההבנה העצמית ולרדת לעומק העניין לפי מה שנראה שזו כוונת הכתובים בפשטות.
זה יכול להיות בירושלים, או בדרום.
נשלח ב-5/11/2011 22:40
בעלבעמיו כתב:
חיפוש בפרוייקט השו"ת העלה שהביטוי יהרג ואל יעבור מופיע שלוש פעמים בבבלי אך לא במשנה, בתוספתא ובמדרשי הלכה. האם חכמי הפורום מכירים במקורות הנ"ל מימרות ודיונים בנושא מסירות נפש וקידוש השם? אודה על כל תשובה.
בירושלמי שביעית פ"ד הל"ב נמצא ביטוי קצת שונה "ייהרג ולא יעבור"
נשלח ב-12/11/2011 18:41
האם מישהו יודע כיצד ניתן להשיג את המאמר של הרב מפוניבז' זצ"ל בענין לאו ד'לפני עור' (חלק מתוכן המאמר מפורסם בציבור בע"פ. אני מעוניין להשיג את המאמר כפי שנכתב).
תודה רבה.
נשלח ב-21/11/2011 15:17
האם יש אשכול בתורת רבי שמשון בן רפאל הירש ז"ל?
נשלח ב-21/11/2011 18:55
בלתי קרוא
ברוך הבא אל הפורום!
יש דרך שעדיין עומדת בפני המעיין כדי לגלות את חפצו.
מתחת לכותרת הראשית וליד "הודעה חדשה", במרכז, יש חלון ובו אפשר להקליד מילה או מילים ולחפש כותרות בפורום.
אם תקיש את המילה "הירש" (בלי המרכאות) תקבל רשימה של כמה וכמה אשכולות שרובם עוסקים בתורתו של הרב הירש. יש אפילו שיעורים!
בהצלחה
נשלח ב-21/11/2011 19:01
יש סדרת אשכולות של ווטו בשם 'שיעורים במשנת הרב הירש'. הנה הקישורים: סדרה א , סדרה ב , סדרה ג