|
|
| נשלח ב-2/10/2012 03:05 |
|
| |
| משורפר כתב: |  | האבן עזרא בפרשת האזינו כותב כך :
"כי כל דרכיו משפט -
שלא ישתנו רק הם על משפט אחד, וזו היא התהלה (התחלה) וכל הנבראים ישתנו מעשיהם כפי צרכיהם ומעשי השם )לכבודו) (בספר הנ"ל גרס לבדו) בגבורה כפי החכמה. ואין לטעון מעמידת השמש כי סודו ברור במלת:וירח בעמק אילון, כאשר פירשתי במקומו."
בתנ"ך שבביתי לא מופיע אבן עזרא על יהושע. האם קיים בידנו האבן עזרא על יהושע ?
|
|
לא קיים,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2012 11:15 |
|
| |
מהרי"א
מיהו מהרי"א (או 'השר מהרי"א') שהמלבי"ם מביא תדיר בפירושו?
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 06:30 |
|
| |
תודה רבה
(אכן, סגנון פירושיהם דומה להפליא)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2012 13:16 |
|
| |
| כי_הוא_זה כתב: |  | תודה רבה
(אכן, סגנון פירושיהם דומה להפליא) |
|
אם אתה מתכוון לסיגנון טכני אז זה נכון, אבל אם אתה מתכוון על התוכן והחשיבה ?! יש הבדלים משמעותיים !!
לדוגמא בתחילת ירמיהו ראה שם את המלבים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 19:58 |
|
| |
יש לי משאלה מהמנהלים או ממי שיכול להשפיע עליהם
האם אי אפשר לנקוט יד יותר ענינית בניהול הפורום?
האם איפוק טפשי הוא גם סוג של כח? או סוג של מעשה טוב?
מדוע לא ליישם את הכלל הישן והטוב

|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 22:11 |
|
| |
פרוגרמי
כיון שהפורום שלנו פתוח ואינו מחייב הרשמה מוקדמת, כל מי שיגדיר לעצמו שם משתמש בפלטפורמה המארחת, מייד יוכל לכתוב.
היו דיונים רבים לאינספור, באשכולות מיוחדים לדבר, אם לחסום את הפורום למורשי כתיבה. ותמיד הוחלט שלא. אני הייתי בין המתנגדים לחסימה. וזאת מכיון שיש מי שמגיע, מחליט לכתוב, ואם ייאלץ להמתין לאישור, יוותר. וכך היינו מפסידים מטובי המשתתפים שלנו.
לכן מי שרוצה להיות טרול, אי אפשר למנוע זאת ממנו. אפשר רק לחסום אותו ולמחוק את הודעותיו. ולזה צריך שאחד המנהלים יהיה כאן. (אני כזכור פרשתי).
אמנם כל אחד יכול לעזור בכך שלא יגיב כלל על הודעות שאינן עולות בקנה אחד עם כללי הפורום וסגנונו. או שיתייחס רק לאותו חלק של ההודעה שראוי להתייחסות לפי אותם כללים.
מנסיוני, כאשר מתייחסים לכותב בכבוד, גם אם הוא בא על מנת להקניט או להפריע, הוא עשוי לחזור בו ולגלות פנים אחרות, מיושבות ותורמות.
בתוך כל טרול מצוי אדם חושב שרק צריך לתת לו הזדמנות.
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2012 21:23 |
|
| |
זכורני שלפני כמה חודשים היה כאן מישהו שהביא אוסף הצעות ומקורות להבנת מנגנון האוקימתא בש"ס. אולי מישהו יכול להפנות אותי להודעה הרלוונטית? לא מצאתי בחיפוש. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2012 15:38 |
|
| |
אינסוף א. זכור לי שהרמב"ם מביא את מחלוקת הפילוסופים אם ישנו חלק שאינו מתחלק בזמן ובמרחב. מישהו יודע היכן הרמב"ם הזה נמצא. ב. על הפרדוקסים של זנון עונים היום בעזרת אינפי בהסבר של טורים מתכנסים. אני מבין שניתן לזה הגדרה מתמטית פורמלית, אבל מישהו יכול להסביר לי מבחינה פילוסופית איך זה מתישב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2012 07:04 |
|
| |
גובלן
ברוך הבא לפורום!
את הרמב"ם איני זוכר, אבל הפרדוקס של זנון ראוי לאשכול בפני עצמו. אכן כבר טענו שההסבר המתמטי לא ממש עונה לשאלה. אולי כבר היה אשכול? אם לא, ראוי לפתוח.
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2012 15:35 |
|
| |
תודה רבה. לא מצאתי אשכול שכזה, אני מבין שכמשתמש חדש אני צריך אישור לפתוח אשכול, איך עושים זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2012 21:34 |
|
| |
תפנה בבקשה למנהל המשנה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2013 19:03 |
|
| |
משמאל לדף הפורום מופיע:"ניסיון עצכ"ח להבנת עקרונות ולסילוק סכלויות"
אבל לא הבנתי מי זה עצכ"ח?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2013 15:00 |
|
| |
עצכ"ח = עצור כאן חושבים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2013 00:03 |
|
| |
נחמד מצידך לפתוח את ראשי התיבות, אבל מיהו הניק בשם כזה, המנסה לדאוג להבנת עקרונות ולסילוק סכלויות?
|
|
|
|
|